Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Srácok engem figyelmen kívűl hagynak a DAC topikban.
Szóval nézegettem az SMSL Sanskrit DAC-ot. Ajánlott az összefoglalóban.
Volt már szerencséje valakinek vele?Találtam 2 verziót belőle:
SMSL Sanskrit 6 és a sima SMSL Sanskrit
Az első a legutóbbi sanskrit legfrissebb, míg az utóbbi a 14-es upgrade verziója. Paraméterek alapján az újabb jobb, viszont jobban tetszik a korábbi felépítése. Cserélhető opák pld.
Melyik nyom többet a latba az újabb DAC chip vagy a minőségibb körítés? Vagy ezt nem tudjuk meg míg ki nem próbálom? -
Giot
addikt
Rendben. Köszönöm a javaslatokat! Akkor bekukkantok a DAC topikba is.
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Hangkártyán gondolkodom. Külső belső mindegy. Elsősorban zenehallgatásra vagyis 2.0 kellene rca kimenettel szép hanggal.
Volt Audiotrak prodigy hd2 m BB2107es opampokkal. Annak kiváló hangja volt de sanos eladtam, amit mind a mai napig bánok.
Szóval mi a felhozatal most mit érdemes sztereóra?
Néztem hd2-t ebay ről 30e magassága és azt még a vámon is megfogják. -
Giot
addikt
válasz zsoika #18136 üzenetére
Szia!
Nagyon meglepő volt hogy ilyet produkált. Volt ettől a gyártótól már hangkártyám tudom hogy mind hangban mind kidolgozásban jó minőségben gyártanak. Az is érdekes volt hogy úgy tűnik a pci foglalaton keresztül szedett össze valamit. A másikban foglalatban nincs gond vele.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz Tomacko #18134 üzenetére
Ok, kösz! 2107 es opampokat használtam már anno az audiotrak prodigy hd2 höz.
Kellemes hangja volt részletező életteli. Egy ph s teszt alapján választottam ahol meghallgatás után ezt tartották a legjobbnak. Csakhogy nem olcsó.A zúgás zajolós problém megoldódni látszik átettem egy másik pci foglalatba. Ahol nem produkálja.
-
Giot
addikt
Üdv!
Megjött az audiotrak prodigy 7.1 HiFi kártyám. Vannak zavaró zajok amit nem tudok hova tenni. (amíg el nem indítok valamit néma semmi zúgás aztán zenénél már hallatszik nagyon nagyon halkan, aztán ha beáll dolgozni a vga akkor hallatszik főleg ha felpörög az fps) Fejhallgatót akasztottam rá furcsa, nem ezt vártam, holnap kipróbálom az rca kimeneteket hátha ott nem fogok ilyennel találkozni. Hátha csak a vezeték szedi össze. Ha van ötlet, tapasztalat miért szedheti össze ezeket a zajokat szívesen fogadom.
Amúgy kellemes a hangja, részletező de nem ideges, jó lenne ez csak a zajok ne lennének. Lehet megkínálom BB2107es opampokkal. Itt lenne egy kérdés, a szakikhoz akik sokat láttak hallottak már. Ebay en lehet venni 2107 eseket de van darabja 250ft-ért is meg 2500ft-ért is.
Nomármost mi a különbség az árán kívül?[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz RetepNyaraB #18106 üzenetére
Ok kösz ! Szerinted sztereóban mennyire állja meg a helyét? A hd2 egy nagyon kellemes hangú kártya. 2107 es opampokkal pedig élmêny volt a hangja.
-
Giot
addikt
Üdv! Erre: [link] valaki??
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Újból szeretnék valami jó hangú hangkártyát. Audiotrak prodigy hd2.m volt szerettem a hangját, de most nincs és jó lenne újból jó hang a gépbe.
Néztem Audiotrak prodigy 7.1 HiFi-t, elég jó árban lenne most használtan. De mennyire alkalmas ez sztereóra? Megüti 2.0 rendszerben a HD2 szintjét?
Köszi! -
Giot
addikt
Üdv, sziasztok!
AUDIOTRAK Prodigy HD2 ADVANCE DE vásárlása előtt állok. De két fajtát lehet belőle kapni jelenleg.
Van egy Special edition és egy sima.
A special olcsóbb más alkatrészekből épül fel mások a kondik az op.amp-ok, nem jár hozzá fejhallgató hosszabbító kábel. A másikhoz igen.A különbség:
Ér e annyival többet a drágább? Kíváncsi vagyok a véleményetekre
-
Giot
addikt
Komolyabban átolvasva [link]
Itt a különbség. Kérdés jobbak vagy rosszabbak a felhasznált alkatrészek a special esetében? -
Giot
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Audiotrak Maya 5.1 MK-II-ről?
Elsősorban zenehallgatásra használnám, tehát inkább sztereóban használnám. Mondjuk a ProdigyHD2-höz nagyon mesze van? -
Giot
addikt
válasz easy...rider #8192 üzenetére
Köszönöm!
Akkor lehet a Xonar D1 lesz! Használtan annyiban meg lehet kapni mint az Audiotrak-et újonnan. -
Giot
addikt
Vagy ez férne bele a keretbe használtan: Asus Xonar D1
-
Giot
addikt
A kettő közül melyik a jobb vétel?
Audiotrak MAYA 5.1 MK-II ZENI vs Asus Xonar DS
Most olvasgattam ezt a cikket [link] az Asusról. -
Giot
addikt
válasz FuRiONight #8184 üzenetére
Ha befér a gépedbe egy 6970 akkor valószínű van annyi hely hogy betedd alá a hangkarit is.
Az más kérdés hogy milyen 6970-ed van referencia vagy nonref. Ha referencia akkor úgy gondolom nem zavar be a hűtésbe mivel a venti a VGA végében van. De ha nonref pld ilyen: [link] Akkor valamilyen szinten akadályozhatja a szabad levegő áramlást a hangkari főleg ha teljes méretű. Ami nem feltétlenül tesz jót a hűtés hatékonyságának.
Így érdemesebb minél messzebb tenni a hangkarit a VGA-tól.(#8185) Mittu88: Köszönöm az infót mindkettőtöknek!
Ez a driveres probléma nem hangzik valami jól. Utána nézek még.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz Mittu88 #8181 üzenetére
Találtam egyet a Vatyerán emiatt kérdezem: [link]
Szóval neked tetszett a hangja az SB-nek csak driveresen gatya.Az nem előny mert helyt kellene állnia nem átlagos felhasználásban is, hangszóró paraméterek mérése is lenne a repertoárban, és ha szoftveresen nem baba nem jó a mérés.
Akkor lehet Asust nézek használtan.
Van még itt egy: [link]
De ez már kicsit borsosabb árban.(#8182) FuRiONight: Onlány teszteket nem nézegettem de azt tudom hogy low profile hangkari kell a gépembe.
Csak piszkállak!
Megnézem itt az aprón, hátha rábukkanok jó árban egyre.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz FuRiONight #8179 üzenetére
Mi alapján?
Igaz nem csak az Asus márkanév miatt, mert nekem az semmit nem jelent.
Kösz a linket![ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
Üdv!
Nemrég konzultáltam hangkártya ügyben veletek. Mivel én sztereóhoz ragaszkodtam így egy Audiotrak Prodigy HD2 ajánlotattok illetve mást is de ez tetszett meg. Most nézegettem az aprón és ráakadtam erre Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi
Mit szóltok hozzá? Lehet e olyan szép sztereója mint a sima HD2-nek? -
Giot
addikt
válasz dudika10 #3321 üzenetére
A NAD egy kivénhedt erősítő, átestünk már teljes kondicserén is. Manapság már nem éppen a drága kategóriát képviseli.
Kb egy hónapot öltem bele mire elkészítettem a dobozokat, a festés már a festő haver keze műve. De ezt az egészet megelőzte majd egy félévnyi tervezgetés. Amiben nagyon sokat segített egy tapasztalt Hifis ismerősöm. Ennek kb 2 éve.
Na de hagyjuk erről tudnék hosszú perceket mesélni honnan indult mivé lett ez az egész HiFi építgetés nálam.......... De lehet már abba tudtam hagyni. Na jó nem abba csak félbe.Az általad említett Xonar D1 egész emberi áron kapható. Én olyan max 20e ft környékét szánok rá.
Ez is jónak tűnik igaz ez már felette van a keretemnek: [link][ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz dudika10 #3318 üzenetére
Ezt miért nem tőlem kérdezed? A hangszóró paraméterei alapján tervezett térfogat, reflexcsőhossz, MDF lapból enyvezve, ehhez tervezett hangváltó a megfelelő vágási pontokkal.
Persze ez sem tökéletes, de a maximalizmusba már beleuntam, és elégedett vagyok a hangjával
.
"de ha csak fogtak drága hangszórókat és bedobták egy dobozba" -
Giot
addikt
Üdv a következő rendszerbe szeretnék a közeljövőbe ár/érték arányában megfelelő hangkártyát venni.
Erősítő: NAD 3155
CD lejátszó: NAD 510
Hangfalak: Monacor épített.
Nem rossz a jelenlegi integrált sem (sőt meglepően szép hangja van) de azért a CD lejátszóm térérzetét, részletességét nem éri el. Több mint valószínű hogy akármilyet veszek is semelyik sem fogja elérni de szerintetek érdemes e váltani? Kapok e annyival szebb hangot ha veszek valami komolyabb hangkártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest