- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4978 üzenetére
"Hidd el a srácok nem a levegőbe beszélnek. A Creative XP-től fölfele csak az X-Fi-hez csinál drivert."
Csatlakozom. 10 évig használtam egy SB LIVE! 5.1 Platinum hangkártyát, amelyhez már 2003. nyarán megszűnt a terméktámogatás, s Windows XP SP2-től már nem működött mindig kifogástalanul.
Egy rossz vicc, amit a Creative "support" címén csinál.
Az X-Fi pedig messze nem akkora durranás, mint ahogyan előadják.
Az egyes hangchip-ek és hangkártyák közötti minőségbeli különbséget pedig igenis lehet hallani. (Én még egy egyszerűbb, nem drága zárt fejhallgatóval is meghallom.)
Persze jó fül kell hozzá. Akinek rossz a hallása, annak valóban mindegy.
"Aquila non captat muscas."
-
dudika10
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4960 üzenetére
Csak mert ilyen 40-50k-s hangkártyának akkor van értelme ha már elköltötted a többszörösét hangrendszerre és többet dob a hangkártya a hangzáson mintha vennlé egy 50k-val drágább rendszert.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Archer
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4957 üzenetére
Az vele a gond, hogy nem sok tapasztalat van róla mert a japánok nem exportra gyártották hanem országon belülre, így még hivatalos angol nyelvű manual sincs róla csak japán. Ezért csak néhány ember véleményéből lehet következtetni angol és amerikai fórumokról, hogy milyen is a kártya. Az általános vélemény, hogy nagyon tiszta, élő, meleg hangjai vannak, valahol találtam egy teszt félét, ott egy Auzentech Prelude-dal hasonlították össze, ott is ezt erősítették meg. Az Essencetől már nem volt mindenhol egyértelműen jobb.
A hátrányai talán pont a korából erednek. Az egyik a már említett csatolófelület, ha vesz az ember egy ilyen kategóriájú kártyát, akkor azt már nem 1 évre veszi és később ez komolya megkötés lehet egy lapcserénél. A másik a driver, Win7 alá még van hozzá de lehet hogy később már nem fogják támogatni (bár gondolom a Win8 kompatibilis lesz a 7-es driverekkel, Vista-7 esetében is így volt).
A már jól ismert ESI, E-MU, Audiotrak kártyák mellett még van a HT Omega Claro halo nevű kártyája, bár ez is bent lenne annyiban behozva mint a nagyobbik Onkyo, akkor meg már egyértelműen az. Jah meg ott a Lynx, de az már a csillagászati árkategóriaTehát végül is biztos nagyon jó kártya az SE-200, a kérdés, hogy ér-e annyival többet mint az Essence.
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
dudika10
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4957 üzenetére
Milyen felszereléshez akarsz hangkártyát venni?
Nem mai konstrukció, na és? Emu 0202 sem például és azért még elég sokan használják a többi emuval együtt. Ez nem olyan mint a processzor vagy videókártya.Azt azért valljuk be, hogy ahol 70 fokra melegít valamit egy VGA nincs minden rendben a szellőzéssel.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Archer
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4955 üzenetére
Sokáig szemeztem én is ezekkel a kártyákkal, de véleményem szerint nem éri meg behozni őket. Külföldi fórumokat olvasva az SE90 nagyjából a Xonar D1/Audiotrak HD2 szintjén van, az SE 200 pedig kb. az Essence szintjén (és a véleméynekből nekem az jött le, hogy az Onkyo nem feltétlenül jobb). Sokat filóztam én is de végül Essence-t rendeltem, van hozzá rendes papíros garancia, PCI-E (a mostani tendenciát figyelve 1-2 éven belül kihal a PCI slot a komolyabb lapokon), cserélhető opamp-ok. Az Ebay-en 40k körül megy a sima SE-200, mire ideér. majdnem 60 lesz belőle, annyit meg szerintem nem ér. Az LTD meg eleve 60k-ról indul és nem sok különbség van köztük. Véleményem szerint a legjobb kártya lenne 40k-ért az SE-200 ha még nem jönne rá a szállítás, áfa, vám úgy viszont már nem éri meg. Viszont amit még említettek és szerintük egyértelműen alázza az összes említett kártyát, az a Cantatis Overture 192. Persze ha van valami alternatív forrásod az Onkyo kártyákra ahol nem kell áfa+vám-ot fizetni, légyszi írd meg priviben
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest