- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz
peter889 #4399 üzenetére
Talán az alapoknál kellene kezdeni. Először nézzük a GPS vételt. Ahhoz hogy 3D-s vétel legyen jó rálátás kell az égbolt lehető legnagyobb részére. Ezt akadályozza ha sűrű erdőben, magas hegyek vagy épületek között, mélyedésekben, stb. vagyunk. A régebbi GPS vevők érzéketlenebben voltak mint a jelenlegiek, ezért mindenképpen egy újabb típus használata javasolt.
Nem tudom miért PDA-t akarsz, ha csak navigálásra akarod használni. Ugyanis a PDA az egy teljes képességű mini számítógép, míg a PNA egy butított céleszköz. De a navigáláshoz bőven elég. Tehát esetedben én egy modern, kisméretű, keveset fogyasztó PNA-t vennék. Akár használtan, ha a gép egyébként hibátlan (persze ezt ránézésre nehéz lesz eldönteni, ezért nem igazán bízom a használt cuccokban, legfeljebb ha ismerőstől származik).
Típust nem akarok ajánlani, mert az függ az ártól, a megbízhatóságtól, a külalaktól, stb. azt neked kell kiválasztanod a gép paraméterei alapján. Írd be a Google-ba hogy "PNA GPS" és rengeteg találatot fogsz kapni. Nézegesd őket, és válaszd ki a neked megfelelőt. Konkrét linket azért nem teszek be, mert itt is tílos a cégek reklámozása.
Esetleg érdemes ezt a topikot is visszafelé olvasgatnod, elég sok gépről írtak véleményt. Azok is segítségedre lehetnek.
-
peter889
őstag
válasz
snowdog #4396 üzenetére
Köszi hogy válaszoltál.
Számomra a navigációs képességek a legfontosabbak. (Azaz a vízállóság, ütésállóság nem érdekel.)
A max. 15 ezres árkategóriában mégis milyen PDA-k vannak, amik navigációs képességei kevésbé rosszak?Igazából először használnék GPS-t és ritkán. A Garmint ehhez drágának találom.
A Garminak nincs vetélytársa, ami kedvezőbb áron kínál gyalogtúrázáshoz GPS-t?
PNA-ban nem lenne érdemes gondolkodni?Nézegettem a neten a témában és pl. ilyet találtam:
Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520 navigációs képességeiről jókat írnak:
"Viszonylag keveset fogyaszt, így geocachinghez kifejezetten ajánlom!(...)Mint az talán látszik, éppen egy 2-3 méter mély vízmosásban álltam, így gyakorlatilag alig volt közvetlen rálátás a műholdakra. Ennek ellenére a GPS jel elég hamar megérkezett, ami elég fontos azoknak, akik a hegyek közé, erdõbe merészkednek kirándulásuk során."
[link]Egy másik oladalon ugyanerről már mást írnak:
"A beépített GPS vevő SiRF-Star III típusú, 20 csatornás. Sajnos működése nem hibátlan, az egész N szériára jellemző módon az N520 is hajlamos nagyon nehezen pozicionálni, előfordul, hogy 5-10 percet is várni kell, mire elég műholdat talál. Szerencsére ezt követően bulldog módjára viselkedik, és nem engedi el a megtalált holdakat."
[link]Szóval én ezekből nem igazán tudok kimenni.
-
DM43
őstag
válasz
qpwoeiruty #4397 üzenetére
Egy pár hsz-t visszaolvashatnál
-
qpwoeiruty
tag
Hali! Max 50k-ért (ha lehet inkább kevesebbért, de mondjuk nem kell hogy nagyon olcsó legyen szóval 20k azért legyen) milyen GPS-t ajánlotok? Magyarországon használnám főleg.
-
snowdog
veterán
válasz
peter889 #4395 üzenetére
A PDA-k ezen köre már kiment a divatból, nem gyártják. Használtan valóban kaphatsz, de a követelményeidnek nem fog megfelelni. A régebbi GPS vevőkre nem a gyors éledés, és az érzékenység volt a jellemző. A PDA-k akku ideje eleve nem túl magas, pár óra. Használt akkunál ez még kevesebb. Ráadásul túrázáshoz nem igazán ajánlott, mert nagyon sérülékeny. Véleményem szerint túrázáshoz csak nagyon korlátozott mértékben, sok megalkuvással lenne használható.
Talán inkább használt Garmint kellene keresned, azokat kimondottan túrázáshoz fejlesztették ki.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Túrákhoz (pl. erdei) beépített GPS-t tartalmazó PDA-t szeretnék venni max. 15 ezer forintig.
(A turistautak.hu térképeinek használatához kellene.)
Az ár miatt természetesen használtban gondolkodom.
Fontos szempont, hogy a műholdakat relatíve hamar megtalálja és a vételhez a gépet vagy az antennát ne kelljen forgatni ; és az aksi is bírja egy darabig. De nem kell, hogy ütés- és vízálló legyen!
A PDA többi funkciója számomra lényegtelen (nem kell rá telefon, stb.)Milyen gépet tudnátok ajánlani?
A segítségetek előre is köszönöm.
-
hojos
aktív tag
válasz
Yushchenko #4392 üzenetére
Melyik típushoz ?
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Aki ért wayteq-hez, kérem írjon rám.
Előre is köszönöm!
Üdv. Yush
-
Badb0y
addikt
Mi a legolcsóbb gps, amin fut igo 8 ? Mert myguide 3000-et nagy nehezen felfrissítettem ig8-ra, de nem kap jelet, ezért kellene helyette valami olcsó, de olyan gps, ami működik, és a térképtámogatása még egy jó darabig meg is lesz.
-
laszlohu
addikt
válasz
Yushchenko #4384 üzenetére
Abból 2 féle van :
Felbontások:
x950 : 480 X 272
X950 - HD : 800 X 480 -
Yushchenko
őstag
Végülis vettem egy WayteQ x950-es GPS-t
-
laszlohu
addikt
Ha tudnám, amit nem, a 2011. májusi
igo8 ( igo8 egy újabb verziója ,iGO 8.3.5.192519 )-cal
működő Navon N490 + igo8 full eu
vajon milyen lehet ( útvonaltervezés szempontjából ), az majdnem 10e Ft - tal olcsóbb lenne.http://www.argep.hu/trend/NAVO/Navon-n490-igo8-europa.html
-
pandor
tag
Jelenleg ez tűnik a befutónak:
NAVON N490 navigáció + iGO Primo Teljes-Európa térkép (45 ország) # 39.900 Ft
Egyedül ami a Navont árnyékolja, az a több értékelésben is olvasható "egyszer bekapcsolom és aztán meg sem nyikkan" jelenség, irány a szerviz
Más tapasztalat, esetleg készülék?
-
pandor
tag
edigitalnál nézelődtem és ezeket találtam:
- TomTom XXL IQ Routes Edition Europe 42 navigáció + Európa térkép (32+10 ország) # 34.900 Ft
- WayteQ X960BT HD navigáció + Sygic Drive Európa térkép (44 ország) # 34.900 Ft
- NAVON N490 navigáció + iGO Primo Teljes-Európa térkép (45 ország) # 39.900 FtAz IQ Routes és a Sygic Drive egyáltalán nem vagy alig tartalmazzák a fenti országokat. így marad az iGO
Ár/érték viszonyban van jobb ajánlat a fentieknél 40e-rel bezárólag?
-
laszlohu
addikt
Lenne egy kérdésem :
Az alábbi két új verzióban, vajon kijavították az igo8 azon hibáját, hogy elég szerencsétlenül tervezett utat az előző verziókban ( nem a főutakon akart menni, hanem elsősorban alacsonyabb rendű utakon keresztül vitt ).
iGO 8.3.5.192519 --- 2011. May.18. - Navon N490 device 480X272
iGO 8.3.5.183522 --- 2011.Mar. 16. - No Driver alerts, only 480x272 resolution - Navon N670 device.
Mik a tapasztalatok az új verziókkal?
Amúgy, ha navi rendszerrel veszed, akkor csakis Primo - val ajánlom a jelenlegi tudásom szerint.
-
pandor
tag
Sziasztok
30-40e szegmensben kellene vennem egy GPS-t, mely tartalmazza Montenegró/Macedónia/Albánia térképeit (a leggyakrabban ezekre lesz szükség).
Melyik masinát javasoljátok és melyik szoftver az optimális a fentiekre?
Melyik gyártó rendelkezik a legjobb térképpel az adott régióra?
Kösz a segítséget
-
laszlohu
addikt
válasz
Yushchenko #4369 üzenetére
Az túlzás, hogy szaggat, de lassabban rajzolja ki a navi szoftver a képet, de ez igaz minden 800X480 -as felbontású kütyüre.
-
laszlohu
addikt
Most olvasom, hogy a Yamoto Seven - ben nincs beépített ram, úgyhogy külön kell venni hozzá memóriakártyát.
-
laszlohu
addikt
válasz
Yushchenko #4366 üzenetére
Ebay - ről nem ajánlom a vételt,
Az alábbiakat ajánlom :
mindegyikben ált. 4 GB beépített memória van,
mindegyik navi szoftver nélküli,
a TMC opcionális ( külön megvásárolható ) :20 k körül 4,3" -est Wayteq X850 ( 500 Mhz proci , nincs benne BT , 17900 Ft)
25 k körül 5" - est CNS Globe HD ( 500 Mhz proci , van benne BT , 25900 Ft )
34 k körül 7" - est Bluepanther Jade ( 533 Mhz proci , van benne BT, 34000 Ft),ezenkívül mostanában jelent meg egy új 7" - es, de annak az árát nem tudom, és Mediatek procis ( 468 Mhz ) :
Yamoto Seven 7" -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék egy olcsó, de jól működő GPS-t
Ezekről az ebay-es darabokról van valami vélemény, tapasztalat: pl?Vagy a 7" már nagyon sok? Esetleg valamit az edigitalból 20k-ért?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. Yush
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
ma jöttem meg 1 napos kiküldetésből:
tomtom navit kaptam az autóhoz: nagyon lassan állt fel a rendszer és a navigálás is lassú volt.
A frissen vásárolt Wayteq960-an viszont nagyon jól vizsgázott!: gyors, pontos és jól átlátható...
1 dolog hiányzott, a poi-kat kifelejtettem így nehezen találtam meg a belvárosból a repteret, de ez az én hibám -
laszlohu
addikt
UI.: remélem a fényerőt maximálisra állítottad, és kikapcsoltad az automatikus fényszenzort, Wayteq-en, mert úgy sokkal jobb a fényereje.
-
-
Kbali
nagyúr
Ma megnéztem élőben egy sokak által itt ajnározott Wayteq készüléket: mit mondjak, ritka gyenge kijelzője van. Még beltérben is tiszta fakó, halovány volt a képe, főleg egy Garmin mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest