- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Shufny
őstag
válasz
Dexter-2000 #22227 üzenetére
Én ennyit mondanék egy jó állapotú darabra, mint amennyiért Bodz adja. Beleszámolva, hogy szerintem nagyon kényelmes és otthonra nagyon jó a szövetborítású kábel. Csak hangban, mondjuk úgy objektíven van jobb vétel. Pontosabb leíráshoz meg kéne hallgatnom kevésbé nyúzott darabot. Az biztos, hogy inkább kiegyenlített lenne, de különösen a mélyét nagyon erősen befolyásolhatja az elhasznált párna és a kiszakadt szövet belül. Szóval az alapból lehet, hogy pont jó, csak emiatt volt már eléggé lecsapva annak, amit hallottam. Részletessége, gyorsasga stb a 10k alatti kedvenceimhez közeli talán. Ez ugye gyengébbet jelent a 668B -nél.
Használd a szerkesztés gombot.
-
Shufny
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #22053 üzenetére
Azért ez nem processzor. Nem egy nagyon jó hangú 10 év feletti fejhallgatót hallottam/unk már. Szóval inkább az áráért nézzük el.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #22019 üzenetére
Az értelmező szótárban a "jó ár/érték arány" mellett találtad?
Az biztos mondjuk, hogy egyszerűbb megoldás nincs.
-
Shufny
őstag
válasz
DEJVID #22009 üzenetére
És hogy minden kábel kontakthibás lesz, ha nem vigyáznak rá. Ez a legkönnyebben javítható hiba, ráadásul nem is kifejezetten drágán, és az esetek többségében a tulajok idézik elő. Persze van, ami sokkal könnyebben, meg van ami sokkal nehezebben, de ha valaki rendszeresen a kábelnél fogva tépi ki a csatlakozóból, vagy átesik rajta, vagy rárakja a fotelt, azt semmi nem bírja ki.
-
Shufny
őstag
Jó, hát így nem tudom cenzúrázni a linket. (vagy de?) Lényeg, hogy a sok mélytől nem lesz semmi dinamikus, de az összes tech. oldal ezt irogatja az idióta tesztjeibe.
Jön július 4. szóval megint lehet Grado -t venni kb az ÁFA megspórolásával. (-20%)
SoundEarphones kupon: 4th
EarphoneSolutions kupon: FIREWORKS(utóbbi out of stock, szóval nem tudom)
-
Shufny
őstag
Na de pontosan erről beszélek, hogy ez nem egy olyan dolog, hogy "kinek mi". Annak van jelentése, amiről pont volt egy többoldalas eszmecsere pár hete a szomszédban.
Tévesen szokták a kiemelt mélyre mondani, hogy "dinamikus", merthogy visz előre, megmozgat. De nem ezt jelenti.
#21966: nem a vita a lényeg, hanem többször leírják, hogy mit is jelent.
-
Shufny
őstag
Változó, de csemegézz.
gergo0328: Nem olvastad el az első hozzászólást, azért nem válaszolnak.
(Amiben egyébként csak azért nincs benne, hogy ne vegyetek 5.1 -et, hogy elkerüljük a tulajok haragját. Persze ez csak egy tanács. Ha továbbra is ragaszkodsz hozzá, akkor az erre linkelt topicban érdeklődj.) -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21869 üzenetére
A K1000 -edet se high-end -del hallották. Szerintem viszont ez egy teljesen korrekt vélemény volt, hogy ő nagyobb ugrásnak érezte a HE90 -et, és most az SR-009 -et. Az "azonos szint" sem egy teljesen egzakt dolog. Előfordulhat persze, hogy a Sennheiser sponzorabb a többinél, de én ezt nem éreztem pofátlannak.
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
Német K601, 100 euróért.
-
Shufny
őstag
válasz
szilu7 #21843 üzenetére
Music Streamer II + volt rájuk kötve, a sima II -est nem vettük elő. Leginkább a K601 -et hasonlítottam a K701 -gyel. Szerintem objektívan kijelenthető, hogy a 701 jobb. Egyértelműen tisztább, és bár valamennyire szerintem is széthúzottabb, és kevesebb a legalja, de közel sem olyan mértékben, mint az számomra a leírások alapján lejött. Nem volt rajtam túl sokat, szóval nem tudom, hogy a púpok mennyire zavarnának. Az számomra elég nagy kérdéssé vált, hogy vajon hogyan lehet, hogy valakinek a 701 tetszik, de a 601 nem.
Túlzottan hasonlónak érzem őket ehhez.
Nagyon keveset próbáltam csak a DACport -ot, így erről véleményt nem nagyon tudok mondani. Zene jön belőle... feltűnő hibát nem hallottam, és erős karaktert sem. Az AKG -k jobban tetszettek az erősítős láncról, de ez nem nagy szó.
Az AD700 -at se hallgattam eleget, hogy a végére járjak a dolognak. Nagyon tetszett a befordított hangszóró, mert kevésbé megy melléd a tere, mint az AKG -knek. A pozitívumok részemről kb itt ki is fulladtak. Én egyértelműen nem tartom egy szintnek a K601/HD600 -zal, a 668B -nél már lehet jobb. Így például egy 25k -s ár reális érte, szóval a $90 továbbra is nagyon jó. Főleg, ha játékban mégjobban kijön a befordított kialakítás előnye. Ismeretlen zenén nem is volt vele különösebb problémám, (bár komolyzenén is egyből kevésnek éreztem a mélyét, de én már csak ilyen vagyok) de saját zenén valahol a magastartomány alja (talán) nagyon egyenletlennek tűnt. Lehet, hogy csak pont beletenyereltem egy olyan számmal, ahol ott egymás mellett volt két szólam.
Köszönöm én is a vendéglátást szilu -nak, és a kollégájának. A kölcsönbe kapott cuccokat pedig mégegyszer contaxg -nek.
-
Shufny
őstag
válasz
Unbaised-Ben #21822 üzenetére
Írsz egy script -et TrackIR -hez, hogy váltsa át, ha felveszed a fejhallgatót.
Mégis honnan tudná magától, hogy mikor melyiket akarod használni? Meg egyáltalán nem is hosszadalmas átállítani.
Hangkártyák tudhatnak olyat egyébként, hogy átváltja autómatikusan, ha a házon lévő kimenetbe dugod be a fejhallgatót, de azoknak botrányos a hangja.
#21824: De basszus, kb ennyiért akar fejhallgatót venni...
-
Shufny
őstag
Ó jaj, akkor szép sorjában:
Topanka: Ha te sem tudod, hogy mégis mit akarsz, úgy nehéz lesz válaszolni. Igen könnyen lehet, hogy nem kell neked HD600, és amíg nem hallgatsz meg egy olyan fejhallgatót, amit mi is hallottunk képtelenek leszünk segíteni, hogy milyen lehet a neked való. Fölösleges így kikérni mindenkinek minden létező árkategóriában a véleményét, mert semmit nem tudsz meg belőle.
Unbaised-Ben: Megpróbálom értelmezni amit írtál. Van egy 5.1 rendszered, ami rá van dugva a hangkártyádra (tipp: alaplapi?), és úgy gondolod, hogy ha ennek a fejhallgatókimenetére dugnád a fejest, akkor lemaradnál a többi csatornáról.
Ez attól függ, hogy hogyan állítod be a driverben/játékban. Ha fejhallgatóra van állítva, akkor azon a kimeneten, amire a frontok vannak kötve, a fejhallgatóhoz szánt hang megy, és erre szokott lenni egy fejhallgatókimenet a multimédiás hangfalszetteknél. Ergó amennyiben a játéknak van fejhallgató beállítása, nem maradsz le semmiről.
Az USB -s fejhallgató kerülendő megoldás, mert akkor konkrétan veszel egy hangkártyát, egy fejhallgatóerősítővel a fejhallgató mellé. Ebből szerintem érthető, hogy ár/érték arányban ez miért nem versenyképes. Mikrofonért is csúnya felárat szoktak kérni. Én továbbra is teljesen elégedett vagyok a kvázi asztali megoldásommal, mint ahogyan sokan mások is. (vagy a csiptethetővel) Akik nem, azoknak hamarosan kapható a Superlux HMD660, az megoldást jelenthet erre.
kbalage2: Tehát szerintem a legjobb megoldás, amit bigmasteg linkelt. Egy HD669 -hez, és ahhoz csinálsz egy olyan méretű jack hosszabbító kábelt, amilyet akarsz, és otthon bármikor cserélheted a hozzáadott 3 méteresre is.
#21820: És mi tiltja meg, hogy windows -ban átállítsad?
-
Shufny
őstag
válasz
Topanka #21807 üzenetére
Arra, hogy mekkora a névleges impedanciája.
Azért csak néveleges mert frekvencia függő a dolog. (változó, hogy ez melyik fejhallgatónál pontosan mit jelent) A hangkártyák, hodozható lejátszók, kisebb erősítők teljesítménye általában kevés egy nagyobb (mondjuk 100+) impedanciás fejhallgató meghajtásához. A nagy alacsony (pl 16) impedancia is lehet probléma.
Nem válaszolható meg az a kérdés, hogy mi "elég". Nem egy ideális összeállítás a Xonar DG -vel, az már biztos. A HD600 valószínűleg még egy high-end rendszert is eléggé meghálálna, de az meg már nem biztos, hogy megéri a drágább fejhallgató helyett.
Légy szives ne írj mindenre külön hozzászólást. Nem fontos 1 percel előbb elküldeni a felét. Használd a szerkesztést, ha még 5 percen belül eszedbe jut valami.
#21810: Épp egy ilyet akartam keresni neki én is.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #21804 üzenetére
Hmm, azt hiszem tisztázni kéne, hogy mit jelent a "fel van készítve." Én ezt nem mondanám arra, amit meg kell hozzá fúrni. Egyébként nem tudom mennyire megoldható, hogy csak a távirányító részt beforrasztod egy kábelre. Én szerintem ezt próbálnám. Bár valószínűleg neccesebb. Vagy ezt.
Nagyon nem ez az árkategória, de a HD25-1 -nek cserélhető a kábele, szóval azzal nyugodtabban próbálkozhatsz. Mondjuk én inkább fülhallgatót használok utcán. Ott jóval könnyebben megoldható ez.
-
Shufny
őstag
válasz
DEJVID #21798 üzenetére
Mert gondolod más árulja ott?
Mindegy: Igen azok is beszerezhetőek olcsón, de egyoldalas, és nem tetszik nekem annyira, hogy fixen van nekik ennyiért... de speciel ez is bennevan az első hsz -ben linkelt hozzászólásomban.
Közben nézem, hogy csúnyán benéztem, és ZX300 -at kérdezett. Gyanítom gyengébb ezeknél, de nem tudom, hogy mennyivel. (DTX300p , K430 , PX200 II)schawo: Nem hiszem, hogy a hangminőségért aggódna. A múltkor is azt mondta valaki, hogy idegesíti. Azóta se bírtam feldolgozni ezt a választ.
guppy: Nyílván nem erről beszél...
-
Shufny
őstag
válasz
kbalage2 #21794 üzenetére
Már egyszer volt kritérium valakinek ez a ne legyen egyoldalas kábel, de nem emlékszem mit mondott, hogy miért. Nem is biztos, hogy azonos az indok, de akkor most megint kiváncsi vagyok: mégis miért?
Mellesleg az XB500 se szerepel túl jól, szóval abból nem túl merész következtetés, hogy az XB300 se jobb. Így az első ötletem a DTX300p.
DEJVID: Zárt, jó, 10 -ért? Max aprón, de már Kis Joe is leállt velük.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #21692 üzenetére
Remélem azért ezt kifejtetted neki is.
Meg mintha a többi formátumnak nem lennének korlátai... mindegy. A CD rippelésnél több dolog számít, mint hinnéd szerintem.
contaxg: Úgy beszéltem meg sziluval, hogy viszem a komplett cuccomat. MSII+, M-Stage, K601. Most mondtad, hogy vigyem a CanAmp -et is. Így már csak a sima MSII maradt volna itthon.
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #21687 üzenetére
Oké, így már úgyis csak az MSII maradt volna otthon.
baluka26: Jahogy "A" CD rippel... értem. Gondolom nagyon komoly CD -s rendszere van, ha így vélekedik a dologról.
Meg ugye a szokásos master különbségek. Ez után meg jön, hogy nyílván mindenkinek szobányi orosz gépeket kéne tartania a kocsijában. Meg végülis nem is használjuk másra a CD -t. Azok a mocskos feltalálók.
-
Shufny
őstag
M-Audio Studiophile Q40 volt gondolom.
szerk: és még le is késtem, szép.
-
Shufny
őstag
válasz
<MZ/X> #21631 üzenetére
HD650
De viccen kívül most ez a legkézenfekvőbb. Hamarosan kiderül, hogy milyenek az új Superlux -ok. (HD330 és 440) Még lehet, hogy az FA-011 ilyen, de ezt itt senki nem fogja tudni megmondani.
Egyébként adni kellett volna neked egy 555 -öt, hogy hallgassad meg a HD800 mellett. Meglepődnél szerintem... -
Shufny
őstag
válasz
lordjancso #21625 üzenetére
Az egy zokni, aminek levágta az alját, és azt az oldalát betúrte a párna alá. Ezzel akár helyettesíteni is lehet a zsepit. Annak annyi a lényege, hogy eltartsa a párnát, így több helyet hagyva a fülednek. Nem kell ragasztani, és nem csak zsebkendővel kivitelezhető. Lényeg, hogy valamit tömj a párna alá, hogy eltartsa.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #21616 üzenetére
Nagyon tág fogalom ez. Én hallgattam problémamentesen RE0 -lal is dubstep -pet. Viszont nagyon nem mindegy pontosan miről beszélünk. Az ilyen otthonülőseket imádom a K601 -gyel. De ezt meghallgatod otthon fejessel, aztán mondjuk két 46 centis subbal egy bulin, és szerintem megérted, hogy miről beszélek.
-
Shufny
őstag
válasz
lordjancso #21610 üzenetére
A könyv, labda stb. ajánlott eleinte, hogy ne szorítson annyira. Minden fejesnél, ami szorít alapból. Kézzel én mondjuk nem feszegetném, ha nem muszáj. Zsepi és zokni megoldás lehet egyébként. Továbbá velúr párnával lehet növelni még a kényelmet.
Dubstep mélyes témához én annyit fűznék hozzá, hogy én úgy érzem soknál, hogy nem fejhallgatóhoz lettek kitalálva. (meglepő módon) Nem a mennyiséggel van a baj, hanem mivel nem fog remegni tőle egy egész terem, így nem ugyanaz az effekt.
-
Shufny
őstag
válasz
JackFeryll #21591 üzenetére
6 hangszóróhoz is ugyanúgy számolni kell, semmivel nem egyszerűbb, mint kettőhöz. Valószínűleg bonyolultabb is lenne, csak nyílvánvalóan nem a minség volt az elsődleges szempont tervezésnél.
#21593: Játékhoz? Nem igazán értem mire gondolsz most.
-
Shufny
őstag
válasz
JackFeryll #21588 üzenetére
Nekem ez még mindig nem áll össze, hogy hol éreztek ebben logikát. Hallasz teret két hangszóróval, vagy sem? Miért is kell akkor több, ha fizikailag ez is képes rá?
-
Shufny
őstag
válasz
JackFeryll #21580 üzenetére
Igazából a software -en múlik a dolog. Állítólag a Kave annak ellenére, hogy sok hangszórós, egész hatásos teret képez, de elméletben semmi értelme nincsen ennek a kialakításnak. Igen komoly szimulációs rendszereket csináltak már sztereo fejhallgatókhoz, de sok játék alap software -e is teljesen használhatóan működik. A "virtuális 7.1" -es füleseknek saját hangkártyája van, és előfordulhat, hogy ez valami fejletebbet tud, mint egy olcsó Xonar Dolby Headphone -ja. Maga a fejhallgató semmi extrát nem csinál.
#21582: Természetesen mivel az egész csak marketing bullshit, így nem kell szó szerint érteni. Az egész a több = jobb logikára épít. 2x3 hangszórót szoktak rakni ezekbe.
-
Shufny
őstag
válasz
JackFeryll #21577 üzenetére
"Kivéve játékra, ott inkább 7.1."
Szabad kérdeznem, hogy ezt mire alapozod?
-
Shufny
őstag
Egyébként van még design -os hordozható fejes. Igazság szerint meghallgatás lenne az igazi. Szinte képtelenség kideríteni, hogy a Beats Pro konkrétan mennyire van túlárazva. Lehet, hogy már $200 se vészesen sok érte garival.
Szóval hangban ezek sem ár/érték bajnokok, de a Phaiton -okra nagyon szoktak nyáladzani: MS400 , PS500
Egy pillantást megér az AiAiAi TMA-1 és a DN-HP700 is. (HP1000 -ről kbra sem tudom milyen)
Továbbá erősen Beats -re hajazó fejesek. Könnyen lehet, hogy jobban is szólnak egyébként, de inkább csak érdekességnek írom. Szóval ezek nem azok a hamisítványok, amiket irakban sóznak rá a katonákra. Fanny Wang , Don Scorpio is bemutatott egy ismerős kinézetű fejhallgatót.
Én még mindig az M50 -et javasolnám. A Shure 750DJ is bíztató, de talán még a 840 is jó.
KMT: Csak írtam, hogy azért van különbség, de persze nem erről szólnak a sokak által olvasott cikkek, ahonnan ered ez az "agybadugóstól megsüketülsz" marhaság.
-
Shufny
őstag
Azért mert azt hallgatják a fiatalok maxra tekert ipod -dal. Ha otthon feltekeri a döngetőt akkor átjön a szomszéd, szóval azt nem tudja egész nap úgy hallgatni.
Egyébként:
"In loudspeaker reproduction, sounds must travel several feet before reaching the listener's ears. By the time they arrive, a portion of the high frequencies have been absorbed by the air. Low frequencies are not absorbed as much, but they are more felt through bone conduction than actually heard. With headphones, the ears hear all frequencies without any attenuation, because the transducers are literally pressed against them. Thus, when listening to headphones at the same effective volume level as loudspeakers, headphones may still transmit louder high frequencies that are more likely to cause hearing damage.""Wearing headphones during exercise is also dangerous to hearing. Aerobic exercise diverts blood from the ears to the limbs, and leaves the inner ear more vulnerable to damage from loud sound." [link]
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #21552 üzenetére
Sőt a hifi sem jótékony a hallásra, ha órákon át 90dB -lel hallatod. A fülhallgató még jobb is lehet utcán, hiszen a jobb szigetelés miatt elég alacsonyabb hangerő. Higéniával jobban foglalkozni kell, de azért ez nem olyan hatalmas probléma. FiiO E7 -et a több kimenetre mondtam, mert az elosztó nem az igazi. Laptophoz például pont ideális, mert azoknak nagyon tré szokott lenni a hangja, és ez meg kicsi. Az iPod is ráköthető LOD -dal is, szóval azon is dobhat, de csak erre én sem ajánlanám.
baluka26: Szerintem fölösleges a hangnem, másodszorra normálisan reagált. Nyílván nem 20kHz -es szinuszos zaja van annak a Nano -nak, de ez most nem is számít. Lényeg, hogy nem váltja le az iPod 5g -t.
-
Shufny
őstag
Az M50 a legtöbbet ajánlott Beats alternatíva, bár jólvan kevésbé van kiemelve a mélye. Arra figyelj, hogy már hamisítják. (mint ahogyan a Monster -t is) A Pro -nál már lehet, hogy nem sokkal jobb, igazából fogalmam sincs, hogy az valójában mennyire rossz. Az szinte garantálható, hogy nem rosszabb. Egyébként a Solo -nál és a Studio -nál az XB700 is tisztábban szól elvileg, a brutálisan sok mélye ellenére. Azért nehéz alternatívát ajánlani, mert ilyen karaktere egyetlen értelmes fejhallgatónak sincsen, nem véletlenül. A "kimenet" rajta egy sima y elosztó tudtommal, ami nagyon tré megoldás. Nem hajt az semmit. Nem tudom miről használnád, de például egy FiiO E7 megérheti hozzá, annak van 2 független kimenete, ami működik egyszerre. (és jól is szól az árához képest)
-
Shufny
őstag
válasz
fibonacci01 #21513 üzenetére
Szerintem utólag ne foglalkozz vele. Használd egészséggel! (ez a jó tanács)
p_adam: STAX -ból soha nem elég.
Szabad kérdezni, hogy mit szereztél?
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21503 üzenetére
Nem merték Bubo Erect Cupropenis -nek elnevezni?
#21505: Miért? Ennek a névnek még számít? Lehetne úgy reklámozni, hogy "Guaranteed long-lasting eargasm."
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21490 üzenetére
Meg pro. A másik ott is 290.
Írtam Aqua -nak, hogy mégis melyiket árulják. (fölöslegesnek gondoltam felhívni, mert a boltban 100%, hogy fogalmuk sincsen róla alapból)
Megjelent náluk a DTX300p mellesleg. Elég sokkal az MSRP alatt ($59)
#21492: Félreértés ne essék, még mindig nem szándékozok magamnak venni.
-
Shufny
őstag
válasz
Shufny #21470 üzenetére
Írtam bejegyzést. Várom a jelentkezők kommentjeit. Állítólag (többek között a Beyer szerint) a 600 ohm -os szól a legjobban, így érdemes lenne arra pályázni szerintem. Másik lehetőség a 250, 32 -vel én nem szeretnék foglalkozni.
-
Shufny
őstag
Ez egy tegnapi hírtelen ötlet volt, ennyi a terv, amit itt látsz. Én már írtam, hogy akár már holnap lecsapnék erre a manufaktur -ra fiziknek. Asszem nyitni kéne neki egy külön bejegyzést, ahova mindenki beírja a feltételeit, és meglátjuk mivé áll össze a dolog. (mondjuk jó lenne pontosan. Mit jelent a kisebb kölcség és bukta, és mikorra várható az anyagilag helyrejövés)
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21465 üzenetére
Ha nincsen alapból legalább 6 ember, akit érdekelne a dolog akkor szerintem fölösleges belekezdeni. Csak azért gondoltam mert hónapok óta mindig van valaki, aki venne DT880 -at, de addig gondolkodik, hogy elkelnek a jó darabok. Így talán nem tökölnének ennyit, és legalább hallanánk Beyert és nem jönne a sírás, hogy "jaj mindig csak AKG meg Sennheiser".
szerk: hanem mostantól "jaj mindig csak az AKG, Beyer és Sennheiser"
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #21456 üzenetére
Akkor jó lenne elcsípni ezt a manifaktur -t, mi? Ha jön még 2 ember, akkor annyian már felőlem el is kezdhetjük. (mármint, ha most te, én, baluka és dejvid már benne van)
Most nincs pénzem rá egyben, szóval akkor kéne a ti részetek is. Ha ma összejön még két ember, és felőletek is mehet, akkor írok az arcnak.Hajjaj, az már minimum 10 ember. Talán még abban is benne vannak a többiek, hogy nem arányosan osztjuk el. A végén úgyis mindenki 1000 -rel kevesebbet kap vissza, szóval "csak" kölcsön. Mondjuk én is most 10k -t tudok beleadni, amég nem adom el a füleseket.
contaxg: ugye tudod, hogy a PX100 -at kis HD600 -nak szokták nevezni?
Egyébként még mindig össze kéne vetni a PortaPro -t a DT235 -tel meg az SHP5401 -gyel. -
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #21451 üzenetére
Ezért mondtam, hogy alapból érdeklődővel kéne kezdeni. Én mondjuk nem érzem kockázatosnak. 10k -val az ára alatt egy kipróbálható fejhallgató csak elmegy már könnyen. Őszintén szólva én attól jobban félek, hogy meg akarom majd tartani.
Ha van alapból aki így bevállalná, akkor a többi érdeklődő az várólistás lesz, ha lemondana róla mégis az első... vagy leboxolják és mi meg fogadunk. A nyertesek meg osztoznak a pénzünkön.
Shad_: Minden párna be van borítva valamivel. (jó esetben) A K540 -en velúr van gondolom, de lehet hogy sok hasonló ilyen anyag van, csak én nem tudom melyiket hogyan hívják. 20k alatt a Superlux -ok szinte teljesen egyeduralkodóak, és az eddig népszerűekre rámegy az AKG K240 velúr párnája. (kb 4.5k huf) Ha kicsit visszaolvasol, vagy használod a keresőt akkor megtalálod ezt többször is.
#21455: Nem hiszem, hogy bárki más be akarna szállni egy ilyenbe. Azért mondtam, hogy előbb legyen kb 6 db aki benne lenne, és akkor elkezdhetjük megbeszélni a részleteket. Az ilyeneket, hogy mi legyen a biztosíték a kevésbé ismerteknél, az utaztatást hogyan tudjuk megoldani stb. Addig szerintem fölösleges.
-
Shufny
őstag
válasz
DEJVID #21447 üzenetére
Így gondoltam, hogy ha mondjuk 52 a fejes, és összedobjuk 13 -an, akkor ugye mindenki fizet 4k -t. Aztán aki megtartja az fizet mindenkinek 3 -at. Cserébe ugye várnia kell rá, mert egy olyan 2 hónapba beletelhet, mire mindenkinél pihen pár napot. Persze aktuális hírdetés kell majd, mert most ennyi ember attól tartok nem jönne össze erre. Ha van, akit esetleg érdekelne így egy ilyen fejes (DT880 600 ohm) és, egy 5-6 -an belemennének az akcióba, akkor csinálunk neki egy bejegyzést, mint a kábeles akciónak, aztán várunk még jelentkezőket, meg persze megtárgyaljuk melyik legyen a kiszemelt példány.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #21434 üzenetére
Ha bigmasteg csinálja, akkor én benne vagyok.
Az az igazság, hogy van egy olyan érzésem, hogy körbekérdezéssel könnyen adnának nekünk egyet kölcsönbe, szóval kicsit pazarlásnak tűnik így. Csak az meg bunkóság, hogy úgy kérjük el valakitől, hogy senki nem tőle fogja megvenni. Így lehet az a legkorrektebb, hogy ha egy ilyen 10-15 -en összegyűlünk, aki beledob például egy ezrest, hogy pár napra kipróbálja, akkor a végén 40 -ért egy ilyen a leendő tulajnak is nagyon megéri, és nekünk is, hogy rendesen meg tudtuk hallgatni. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21426 üzenetére
Igen, ezért írtam a "de ezt teljesen csak érdekességnek." megjegyzést.
szerk: biztos, ettől függetlenül kifejezetten jó ár érte szerintem. -
Shufny
őstag
Szerintem az van nekik legrégebben raktáron. Nem ilyen átfutásra gondoltam, mert olyanból, hogy "Impedancia 32 W / 250 W / 600 W" nem sok derül ki. Ettől eltekintve, ha az Aqua -nál tényleg van 56 -ért 600 -ohmos, akkor nem értem, hogy a többinél miért ne lenne. Bár az az árkülönbség már szerintem nem számít, így is jónak számít az ára.
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #21415 üzenetére
Egyet?
Persze tudom, hogy mindenkinek van sok egyéb terve. Viszont talán ilyenkor könnyebb összeszervezni a társaságot.Természetesen nagyon megköszönjük, ha tudsz egy ilyet intézni. Kérni kéne mellé egy DT880 -at. Kiváncsi vagyok, hogy mennyire hasonlítanak, mert állítólag eléggé. (karakterben persze)
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21409 üzenetére
Az biztos, és nem is szólnak bele egymás hangjába. Sőt, fejhallgatót el is lehet dugni a család elől.
Hogy valami hasznosabbat is írjak, pár ajánlat head-fi -ről:
DT880 250 $180 (CONUS)
DT880 Pro 250 $195 (CONUS)
DT880 250 $200 (CONUS) (és DT250-250 $110)
DT880 250 $200 (CONUS)
DT880 600 $230 (CONUS)
DT880 600 Ohm
"Ship to UK/EU: £155 including sign-for shipping. Original box and accessories provided. But you are responsible of the paypal fee."
DT880 600 Ohm (MANUFAKTUR) + leather pads $280 shipped to EUHD580 $135 (!!!) de CONUS alapból ez is.
SA-5000 $240 (CONUS)
Sennheiser HD 1000 "Charleston" €400 németo, de ezt teljesen csak érdekességnek. -
Shufny
őstag
válasz
contaxg #21402 üzenetére
Ebben a topicban követhető, bár most megint pang.
Természetesen a te ajánlásaidat is várjuk szeretettel. Egyébként eléggé szerteágazó a társaság. Messzemenő következtetéseket ne vonjál le a korosztályomra az én izlésem (egy része
) alapján.
Többször előjön ez a logika, de én nagyon nem értem. Miért azt kell tovább szinezni, ami alapból mesterséges? Rengetegszer jönnek azzal, hogy kiegyenlített vagy száraz hanggal unalmasak ezek. Miért a rendszer hibája, ha valami unalmas? Miért nem lehet az, hogy számomra egy zene egész egyszerűen frankón unalmas... most akkor vegyek hozzá egy másik fejhallgatót, amivel lehet, hogy találok benne valami örömöt?
p_adam: Jó, lehet ez most tényleg nem volt jó példa, mert valószínűbb, amit te írtál. Ennek ellenére továbbra is igaz, hogy én rengeteg olyan zenét hallgatok a K601 -gyel (és az Xcape -pel), aminek a hallgatótábora nagy része úgy kezdi, hogy +20 dB a mélyre.
Apropó K500. Nekem az volt róla a benyomásom, hogy pontosabban szól, mint a K601, de úgy éreztem, hogy borzasztó mértékben le van csapva a mélye ahhoz képest. (is)
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #21400 üzenetére
he-he
Várom a tanácsodat. Azon kívül, hogy mást hallgassak.contaxg: Mondtam, hogy tetszett a HD600 és 580 is, de kevésbé, mint a K601. Ádámnál is látszott, hogy mennyire nem függ össze a preferált karakter a hallgatott zenével. Ő azt mondta, hogy ilyeneket (nyílván a lendületesebb elektronikusakról volt szó) szivesebben hallgat HD250 -nel. Én a világért nem hallgattam volna azzal a Qualia helyett.
-
Shufny
őstag
válasz
szilu7 #21391 üzenetére
Egyébként azt mondják, hogy szigetelés alapján inkább teljesen nyitott, de "vita tárgya"
(lényegtelen igazából)
Találkozót ezért szervezünk, bár ideális a hosszabb, és koncentráltabb hallgatás, de ez van. Múltkor is linkeltem, egy jó árú DT880 -at. Akkor már mondjuk jó lenne 600 ohm -osat vadászni, de ezt az eladók is tudni szokták.
A múltkor kértek HD800 -at is schawo -ék, szerintem egy DT880 is megoldható ugyanígy. Ettől függetlenül nem tartom olyan hülyeségnek, hogy egy jó árú darabra lecsapjunk közösen. Akinek aktuális, az eddig nem döntötte el időben...
(#21394) fi:zi'k: Ezt linkeltem múltkor. ~180 usd volt postával, úgy emlékszem.
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
attika89 #21386 üzenetére
Hallgatózást nem lehet "megúszni". Most, hogy jobb-e technikailag az FA-003, arról fogalmam sincs. Gyanítom, hogy van aki ezzel vitatkozna, de ez nem is lényeg. Egyébként szerintem a DT880 -at fogja megtartani, és én inkább arra gondoltam. Azt pedig hidd el, hogy sok a mélye az M50 -nek. Ebben nem igazán láttam ellenvéleményt. (főleg olyantól, akit én bármilyen szinten információforrásnak tekintek)
-
Shufny
őstag
válasz
attika89 #21384 üzenetére
Szerintem nyugodtan cseréljed le. Vevő is biztosan lesz rá itthon. Mondjuk a biztonság kedvéért jó lenne, ha csak akkor adnád el, ha már a másik megvan. Ne két szék között a pad alá legyen a vége. Minőségi erősítő mindenhez megéri, de rawrster is boldogan elvolt az FA-003 + MX1 kombóval mint azt olvastad. Viszont egy dolog, hogy "egy kategória", de látod, hogy ő is lecserélte. Szóval, ha nem sikerül megúszni a vámot, akkor már vehetsz helyette használtan a népszerűek közül. DT880 -at láttam hasonló áron többet is.
42 meg már majdnem egy új K601, persze nem merem senkinek hallatlanba a megvételét, főleg M50 után.
-
Shufny
őstag
Egyébként meglepett még pár apróság, ami lemaradt. A Gilmore Lite sokkal kisebb, mint gondoltam, és a Qualia meg elég erősen szigetel mindkét irányba meglepő módon.
#21373: Szerintem könnyen találnék olyat, amivel ugyanúgy tetszene. Trail Of Tears - Existentia -ról volt pár szám, ha érdekel. Persze te is többször mondtad, hogy sok a kifejezetten rosszul kevert/felvett azok közül, amit hallgatsz. Valószínűleg tényleg nem lenne túl jó élmény vele. Viszont ennek az ára mellett már nem nagy dolog tartani erre egy mid-fi fülest.
-
Shufny
őstag
Mai élménybeszámolóm:
contaxg -nél jártam délelőtt, akitől kaptam egy nagyon tartalmas Mikulás-csomagot, és gazdagabb lettem sok érdekes történettel és gondolattal is. Meghallgattam a híres PortaPro + Lavry felállást is. Nem hasonlítottam össze mással, de azt ki merem jelenteni, hogy szokatlanul sokat dob rajta. Kiváncsi lettem, hogy a kedvenc "olcsóságaim" hogyan reágálnának egy ilyenre.
Itthon egy nagyon keveset tudtam hallgatni az MSII+ -ot. Első benyomás, hogy a reméltnél többet dob a rendszeren, de még lesz mit tesztelnem, szóval talán később erről bővebben. (azért csak talán, mert nem biztos, hogy sokkal többet tudok ennél mondani)
Majd ezután vendégeskedtem p_adam -nál, és remélem nem sértő contaxg -nek, ha ez volt a csúcspontja a tartalmas napomnak.
Szóval miután pár ízelítő felvételt meghallgattam, volt szerencsém sok kedvencemmel hallgatni több, mint 2 órán keresztül a Qualia -t. (GLite -ról, többnyire Halide -> Parasound volt előtte, de kipróbáltuk az MSII+ -szal is)
Úgy tűnik nagyon szerencsés vagyok, és a kendős megoldással tökéletesen illeszkedett a fejemre, mert egyszerűen elképesztő élmény volt. Szerintem a kedvenc elektronikusaimmal is hihetetlenül jól szól, és mint magát bassheadnek tartó valaki mondom: hihetetlenül jó a mélye! Minden létező egyéb szempontból is nagyon tetszett. Tényleg nagyon érzékeny a felhelyezésre, és néha-néha előfordult, hogy "megharapott" a magas. Meg persze mutatja a hibákat is rendesen. Ezzel együtt azt merem mondani, hogy nem hogy együtt tudnék élni vele, de nagyon szeretnék is.
Egyedül azzal a pár metál számmal nem tetszett, amit vittem. Valószínűleg jobb felvételekkel azzal se lenne problémám. Azért ezzel szoktam tesztelni, mert ez szokott a legjobban összemosódni... persze itt nem így volt és ezért zavaróan éles volt az egész.
Nem tudom, hogy "zenél-e" contaxg, de ha ez után is azt mondanád, hogy a T1 a legjobb fejhallgató, amit hallottál, akkor még a hetekben meghallgatnék egyet. Aztán, ha én is ilyen jónak hallanám, akkor kezdeném a számolgatást, hogy hány napig kell kenyéren éljek az áráért.
Az MSII+ szerintem is gyengébben szólt, de nem annyival, hogy rossz szájízzel vigyem haza. Igazából megnyugtatott, hogy csak ennyivel hallom gyengébbnek.
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek és a hozzátartozóknak a vendéglátást. Nagyon jó fejhallgatós nap volt!
(És bocsánat szilu -éktól, hogy nem ugrottunk be a megbeszélt időben. Elbeszélgettük az időt
)
#21368: De gyors vagy.
Köszönöm, bár csak én jártam jól, és nem is az én érdemem.
-
Shufny
őstag
Na és KHP1500 vs SE-M390?
Ezek szerint az infopatika árai tényleg túl szépek voltak, hogy igazak legyenek? Egyébként én korábban mindig csak az A900 -ba botlottam bele, hogy mekkora királyság. Azóta persze én is látom, hogy népszerű az AD700, de én előbb láttam ajánlgatva a zárt szériát. Annyira sok alternatíva nincs is. Ultrasone, Denon és még? Nagyon más karakterűek, szóval bőven lehet helyük a zárt AT -knek.
-
Shufny
őstag
válasz
Synthwave #21334 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb: [link]
Mindenképpen érdemes élni a lehetősséggel. Még nem tudom, hogy volt-e valakinek problémája a tartóssággal, de azt már szerintem ki lehet jelenteni, hogy nem gyakoribb, mint más márkáknál. Tömegük pedig átlagos, de látod ezt az adatot lehet nézni.
Még csak nem is az, hogy bármit le lehet írni, de azoknak az adatoknak semmi köze nincsen a hangminőséghez.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #21238 üzenetére
Miért furcsa, hogy hol gyártják? (Nekem mellesleg az audio cuccomnak jelenleg talán 100% -a made in china. Lehet ki is fogják nézni a HRT -t a többiek... )
A K701 is ugyanúgy olcsó, innen indultunk most is. Nem azért szokták lenyomni a költségeket, hogy a vásárlónak spóroljanak.
Dave™: Youtube comment... megtanultam már, hogy ne merjek rájuk nézni.
bigmasterg: Én nem tudok építő jellegűt hozzászólni. Szokás szerint tetszenek.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21230 üzenetére
Lehet igazad van. Nem találtam sajnos meg, hogy mikor a K300/301, de ahhoz képest lehetett nagy előrelépés. A K400/401 meg olyan lehetett, mint most a K601.
#21231: Ezt nehéz kideríteni, mert ki tudja mióta van raktáron, amit eladnak. 2 hónapja még volt, aki Made in Austra -t kapott.
#21235: A K240DF pl pont '84, a 340 meg '80 előtti. Na meg miért ne hasonlítanák össze az előddel, ha úgy lenne? Ez szerintem nem érv.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #21228 üzenetére
Mert a K501 az hatalmalmas fejlesztés a K300, K400 és K500 -hoz képest.
Most is előfordulnak Made in Austria felirattal K601 -ek. Korábban meg persze mind az volt.
-
Shufny
őstag
Nem, azt a feliratot úgy kell érteni, hogy nincs rajta a kínai darabokon. (elvileg, mert én ez után a hiszti után ráraknám a K701 -re az biztos...)
[link]
"As the production in China started AKG did "photoshop" their product pictures because of the fact they are not longer produced in Austria and we wanna be honest to all our Customers." -
Shufny
őstag
És a Made in China az Austria?
Nem sűrű manapság az olyan feliratú AKG. Mint mondtam, a K702 -n kívül minden AKG olcsóbb EU -ban. Nem követtem nagyon, de max fél éve még tuti mindegyik jóval drágább volt USA -ban. (ezért is van 0 vélemény a fülhallgatóikról például) A Harman tevékensége meg nagyon meglátszik az AKG -n.
Az meg hogy ki*asznak velünk. Mennyivel többen vennék meg itthon, ha ennyivel olcsóbb lenne? Pont azért, mert csorók vagyunk, ugyanazok fogják megvenni 25% -kal olcsóbban is, mint így.
Aktív témák
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest