- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Shufny
őstag
válasz
<MZ/X> #14147 üzenetére
Nem elég, és nem hallottam a HD650 -et, de biztosan jó filmekre. Játékra nem vagyok benne biztos, mert kevésbé hallod a neszeked, mert minden távolabbinak hat. Szóval élménynek jó, de versenygéshez nem ajánlanám kifejezetten. (A K601 -emből kiindulva, bár keveset próbáltam még játszani vele. Lehet, hogy meg tudnám szokni.) A DT990 Pro is nyitott és mindkettőre azt mondják, hogy kifejezetten kényelmes. Egyébként egy Xonar vagy X-Fi szerintem forrásnak okés lesz, de erősítőnek nagyon kevés. Esetleg az STX, de az meg annyira drága, hogy már egész jó erősítőt veszel belőle. Kérdés, hogy most mid van? Ha van, egy elfogadható hangkártyád, akkor egy kis csövessel (iIndeed, Bravo V2) jönnél ki a legolcsóbban. Ezekkel kapcsolatban az erősítős topicban nyugottan kérdezhetsz, mert van egy pár embernek itt a fórumon.
<NewL> : Az egy dolog, hogy nem azonosak az igényeink általában, de ettől még lehetnek tények, és itt nem a specifikációkról beszélek. Elég, ha visszaolvasod a Dave és köztem zajlott eszmecserét a HD668B -ről. Teljesen egyetértünk abban, hogy milyen hangja van. Engem zavar bizonyos része, Dave -nek meg tetszik. Ettől még tény marad, hogy kiemeli a magasakat. Ezért nem ér semmit, egy ilyen "teszt". Van jópár ember, aki függetlenül a saját rangsorolásától, közel objektívan jellemezni tudja a hangját az eszközöknek. Ezek után mások is viszonylag pontos képet alkothatnak róla, hiába nem hallották.
-
Shufny
őstag
válasz
<MZ/X> #14137 üzenetére
DT 990 Pro vagy használt HD650. Az erősítő viszont már problémásabb kérdés lesz.
<NewL>: Bocha jobb lenne, ha maradna a telefonoknál.
-
Shufny
őstag
válasz
balazsbük #14052 üzenetére
Röviden ahogy én látom: A HUD-MX1 -ről még nem olvastam rosszat. Nyílván nem high-end, de senki nem vitatta még, hogy megéri az árát. A te füleseddel kevésbé jön ki, hogy jó a fejhallgatókimenete. Nem azért mert rossz, hanem mert nincsenek olyan igényei, mint sok más típusnak a 40k fölötti árkategóriában. Azért nem szoktuk mindenkinek ajánlani, mert általában alapból jobb forrással rendelkeznek az asztali PC miatt. Rosszul nem jársz vele. Ha végül mégis sokallod, akkor schawo linkelt még két lehetősget az erősítős topicban, vagy turkálhatsz elsősorban head-fi -n. Még nem térképeztük fel még rendesen ezt a területét a piacnak.
(#14026) immobear: Mondjuk: Sennheiser PC 151. Én azt ajánlom inkább mondjál le a mikrofonról. Használj asztalit, vagy valami házi "barkács" megoldást. Sokkal jobb füleseket lehet venni ennyiből.
-
Shufny
őstag
válasz
truefx #14021 üzenetére
Hát a HD668B -hez már legalább egy mid-fi zsepit kell, hogy tényleg jó legyen. Ebay -en már egész jókat lehet kapni $200 alatt..
Komolyabban: Ha szétfoszlik legrosszabb esetben le kell venned a párnát és kisöpörni onnan. Azért ez nem probléma szerintem.Il Dottore: Tudtommal az LCD-2 -re nagyon sokat kell várni. Csak szólok, hogy ezt is vedd figyelembe, ha számít. Mellesleg asszem nem mahagóni.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #13989 üzenetére
nem sikerült szerkeszteni az előzőt.
Igaz, ezt elnéztem. Bár nem értem, hogy miért forrasztva van
Laptoppal szerintem előny, ha megy csak USB -ről. Akiknek olvastam a véleményét, azok nem hallottak különbséget a HUD-MX1 -nél. Gondolom számíthat viszont, hogy milyen az az USB kimenet. Nekem egyik se túl vonzó ajánlat, de az uDac legalább elég olcsón beszerezhető.schawo: És melyiket váltanád le ezek közül, ha muszáj lenne?
Abban azért egyetértetek, hogy a fejhallgatóra költött pénz hozza a legnagyobb különbséget? Szerintem, az olcsón jó rendszer az tűrhető forrásból és jó fülesből álljon inkább, mint közepes forrásból és közepes fülesből. Akkor éri meg a többire költeni, amikor a jobb fejhallgató, már drágább lenne.
-
Shufny
őstag
válasz
Shufny #13982 üzenetére
Kicsit pontosítok. Speciel én most egy kicsit drágábban vettem erősítőt (még csak nem is kombót), mint fejhallgatót. Így jött ki. Sajna az erősítők drágák, mert kicsi rá az igény. A HD25-1 II viszont tudtommal közel sem olyan válogatós ilyen téren, mint az enyém. Szóval nem annyira égetően fontos alá a komoly erősítő rész. A HUD-MX1 -nek az erősítő része is elég jónak számít az árkategóriájában, viszont a többi ilyen USB -s cuccnak általában ez a része nem túl versenyképes. A te füleseddel ez nem kéne, hogy komoly problémát okozzon, csak én úgy érzem, hogy pl egy Monitor 02 nem eléggel olcsóbb. Ja, és felejtsed el a "mindent ki akarok hozni belőle" dolgot. Mindig lehet jobb, max olyan szint van, amikortól jobb fülest éri meg inkább venni, és kezdődhet a buli előről. Ha ez megnyugtat: hordozható fejhallgatók közül sokan ezt tartják a legjobbnak.
baluka26: Ez mind igaz az általad linkelt Musiland Monitor 02 -re is, csak annak még driver problémái is vannak. (mellesleg egyiket sem érzem elrettentő indoknak)
#13989: Matrix M-Stage v2 , de a találkozós topicban már írtam.
-
Shufny
őstag
Nem rég tárgyaltuk a 20k alatti hordozható füleseket.[link]
A K430 -ról eléggé megoszlanak a vélemények. Én speciel nem tudom hova tenni. Egyébként azt döntsed el előbb, hogy zártat akarsz-e.
Tudtommal még mindig senki nem döntött itt a DT235 mellett. Szerintem ljokerl véleményében meg lehet bízni, de persze a különböző ízlések miatt nincs rá garancia, hogy tetszeni fog.
-
Shufny
őstag
Kicsúsztam az időből. Szóval pont most került szóba a hi-fi topicban a dolog és linkelték is ezt a hozzászólást. Szóval azzal már előrébb vagy, ha egy adapterrel meg tudod mérni, egy fejhallgatóval terhelve. De az még mindig csak mérés. Az fülnek nem az ÖSSZ torzítás számít.
-
Shufny
őstag
válasz
mzsolti #13950 üzenetére
Nem túl könnyű nem belefutni a Superlux szóba a topicban
Nekem jó listának tűnik ezen kívül. Egyéb szempontok döntenek pl: mennyire legyen zárt. Olvasottak alapján a 428 -nak kevés lesz a mélye, a K121 meg nem tűnik túl kényelmesnek.BK87: Headfonia cikken kívül nem találtam semmi érdemlegeset róla.
p87: Nagyon nem mindegy, hogy hogyan oszlik meg az a THD. Itt van még pár komoly ellenfél, ha nem nézted volna ezeket eddig. Mi alapján építetted egyébként?
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #13877 üzenetére
Mert teljesen más terhelés egy fül/fejhallgató. Szóval simán szólhat valami jól ezzel a rendszerrel, de szarul egy felsőkategóriás IEM -mel. Ezért érzem úgy, hogy nem sok értelme van a tesztnek. Ráadásul az elején a "felsőkategóriás lejátszó" kijelentés azt érezteti, hogy ezeknek van a legjobb hangja.
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
Don't Panic #13871 üzenetére
éljen a népbutítás...
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #13838 üzenetére
Bábuval csinálják, és utána "kiveszik belőle" a bábu HRTF -ét. Egyébként számomra meglepő, hogy majdnem olyan jó a K512 közepe, mint a HD555 -nek. Lehet máshogy értelmezzük a dolgokat
. Szerintem az ottani szeparáción érezni legjobban, hogy mennyire pontos, és tapasztalataim szerint a HD668B ebben igen jól szerepelt. Nekem egyetlen bajom a közepével az volt, hogy a magas szereti elnyomni.
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #13831 üzenetére
Középen szerintem nem sokkal jobb a Superlux, mint a hasonló árú nyugati fejhallgatók
Mármint a 10k -sok? Azért ez egy kicsit túlzás nem?
(amúgy persze, hogy elfogult, ezért nem is vagyok híve annyira a gyorsteszteknek, de máshogy nem nagyon lehet. Így egy hónap után, már sokkal rosszabbnak hallom a jóöreg K81 -et)
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #13819 üzenetére
Pontosabb a mélye a HD555 -nek? Szerintem ez mondjuk inkább a megszokásnak köszönhető
. Én ami panaszt olvastam erről a Senn -ről, az pont az, hogy nem túl kontrollált lent. Az, hogy túl sok magasa van a Superluxnak, viszont egészen biztos. (szerintem ez ad némi fals tisztaság érzetet is).
-
-
Shufny
őstag
Ez szerintem max annyit változtat, hogy alacsony hangerőn nem jön ki semmi (nem úgy mint a 668B -vel). Attól még félnyitott marad. Ha tényleg az kell, hogy ne hallatszódjon ki semmi, akkor nem lesz elég. Ez már rajta múlik. Mindenképpen megfontolandó a hangminőség miatt.
(egyébként már egy ideje nem sziszeg/csilingel a HD668B -m, de a magas továbbra is túlhangsúlyos. Gyanítom már így is marad, de ennyiért ez legyen a legnagyobb bajom
. Azért hozzáteszem, hogy nem vagyok oda a magas hangokért. Sok számban az alap szint is zavar. Gyorsan hozzáteszem, ha valaki megkérdezné, hogy melyiket vegye mindenesnek a mostani füleseim közül, akkor ezt ajánlanám.)
-
Shufny
őstag
Hát nem tudom, én nem tudtam rendes hangerőn hallgatni, mikor aludtak mellettem. Kérdés, hogy mennyire kell zárt.
Ha van lehetőséged, mindenképpen próbáljad ki a Beyerdynamic DT235 -öt. Zárthoz képest nem szűr sokat állítólag, de többek szerint igen jó hangja van, ehhez az árhoz képest. (jobb mint az említetteknek, csak itt nincs róla tapasztalat ) -
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #13733 üzenetére
ABX tesztet még csak egyszer próbáltam, mivel elég gyorsan kiégtem rajta.
Majd, ha lesz erőm kísérlezem még vele. Csak gondoltam megjegyzem, hogy nekem 192-es CBR -ekkel sokkal rosszabb tapasztalatom van mint a V2 -esekkel. Ennek az is lehet az oka, hogy a CBR -ek valószínleg jóval korábbi codec -kel készültek. Szóval azért írtam "filejaimat", hogy minden benne legyen. Nem kizárólag tömörítési hibára gondoltam. Szóval teljes mértékben osztom a véleményedet.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13731 üzenetére
Az általam eddig olvasottak alapán teljesen jól hallottad. (levegősebb, hűvösebb, és kevésbé intim). Én csak annyit tudok mondani, hogy féltem tőle, hogy ezek zavarni fognak, de nem így lett. Én úgy vettem észre a nagyon rövid próbálgatásom során, hogy elsősorban a hangszínpadra hat az erősítés, szóval ha azt pontatlannak érezted, akkor ezt az ottani cuccra fognám inkább. Annyit tudok erről mondani, hogy a K601 -el sokkal zavaróbbak a rossz minőségű filejaim. Azt hiszem az ilyesmire szokták mondani a hifisek, hogy "nem jön le a hangszóróról" a zene (persze egyéb zavaró hibák is vannak, de ez az ami egyből nagyon feltűnő).
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13719 üzenetére
"tesóm ajándékát", szóval az M1 így kiesik. (max ha az enyém megérkezik addig, és hajlandó vagyok megszabadulni tőle kipróbálás nélkül mondjuk 8k -ért
)Egyébként meg: [link]
[CS]Blade2: A HD201 eléggé hangkártya rémálom a 24ohm és 92dB/mW (!) -jával, szóval szerintem simán lehet.
-
Shufny
őstag
válasz
Fera_27 #13712 üzenetére
Nem szorít annyira (talán kicsit túl gyengén is), azt hogy megéri-e meg totálisan szubjektív. Mondjuk nem túl fair új árat használttal összehasonlítani
. A 48k "állítólag" újért nem az igazi, mivel thomann -tól úgy is 49, ha egyedül rendeled. Aztán mivel onnan szerezhetőek be a Superluxok, így nem lesz túl nagy feladat találni partnert, akivel osztozhatsz a postaköltségen (20 euro). Nem mennék bele a hangzásába (egyébként írtam már róla ezt-azt, ha visszaolvasol), mivel nem hallottam még nagy Sennheiser -t, és úgyse tudnád szerintem hova tenni igazán. Az a biztos, ha kipróbálod.
-
Shufny
őstag
válasz
Fera_27 #13667 üzenetére
Rock kedvelőknek jobban szokott tetszeni a közepet előtérbe helyező füles. A Grado -k elvileg ezért olyan népeszerűek ezekben a körökben.
Nekem a K601 -el bizonyos típusú mélyekkel rendelkező zenék nem jönnek be. Nem a frekiátvitelével van a gond, mert más zenékben ugyanolyan mély hangok hangerejével nincs baj. Szerintem azért van, mert gyorsabb, és nem maszatolja eléggé el ezeket. (gyorsabban lecsengenek)
Én speciel szeretem a metal(osabb) zenékben is a mélyet. Tény, hogy a túlzott mélykiemelés elnyomása sokkal többet ront rajta, mint a mondjuk legtöbb techno utódon, de engem a nagyon kevés mély inkább zavar ebben is, mint a kicsit több. (lehet, hogy ezt hívják bassheadnek?
)
Apropó: madgie, kösz hogy emlékeztettél. Teljesen megfeledkeztem a Korn -ról
.
Akkor már megkérdezem itt a metálosokat. Mi a véleményetek az In Flames albumok masteréről? (pl Come Clarity) Mert nekem úgy tűnik, hogy nem az igazi. -
Shufny
őstag
válasz
petlee23 #13661 üzenetére
"Esetleg visszalapozol 2-t és elolvasod miket írtunk Csurgának."
Aztán csinálsz egy keresést és máris tudod, hogy a specifikációk nem lényegesek. Ha túl sok infó lenne, akkor: Creative Aurvana Live!
schawo: jahogy 3000
És egyben van?
Belegondoltál már, hogy itt szenvedünk, hogy mi az, ami hallgatható és emberi áron van. Erre te veszel ilyen elvileg brutálisan jó darabokat egy snickersért?
Várjuk a beszámolót természetesen.
-
Shufny
őstag
Most ezzel nekem speciel feladtad a leckét
Én is csak azt tudom mondani mint schawo. Esetleg visszalapozol 2-t és elolvasod miket írtunk Csurgának. Nem tartom jó ötletnek otthonra az agybadugósat. Nem is feltétlenül a hangminőség miatt, mert van olyan, ami felveszi a versenyt hangban az árkategóriájával fejhallgatók között is. Inkább azért, mert irritálóbb a fülnek. Pár órára nem vészes, de otthon gondolom nem csak nálam fordul elő hosszabb használat.(#13656) krino: Mind külföldről rendelhető. Esetleg még aprón találhatsz ilyeneket.
schawo: Egyáltalán nem valószínűtlen. Én most 20dB -es beállítással használom a K601 -et. (nem a hangerő miatt, úgy igazából a 10 még jobb is lenne). Így erőteljesebb valamivel. Még csak kicsit próbálgattam, szóval lehet végül nem így fogom
. A többi szerintem amúgy 10 -el a legjobb.
"There is also an extant brochure showing a Yamaha HP-1A model (same specs and appearance as HP-1), but so far no one has seen an example." LOL
[link]
Honnan, mennyiért jön a kicsike?Végül a TD100 -hoz. Néha érdemes a topicot is olvasni, és nem csak az első hozzászólást. Szoktak kérdezni konkrét összehasonlításokat, szempontokat és hősiesen válaszol rengetegre
. Például: [link]. Szóval nem mindig csak a saját preferenciája szerint osztályoz.
-
Shufny
őstag
válasz
Fera_27 #13622 üzenetére
A többségnek a Sennheiserek jobban tetszenének az AKG -nál. Elsősorban a több mélynek köszönhetően. Természetesen meghallgatni azért érdemes. Ha nem lesz rá lehetőséged, és úgy döntesz a HD600 mellett, akkor attól azért szerintem nem kell félned, hogy a falba fogod verni a fejed, mikor meghallgatsz egy nyitott AKG -t.
Egyébként még nem említettük, hogy a Beyerdynamic DT 990 Pro ára is lecsúszott 50k alá. Ha valakinek nem jön be a visszafogott hangzása a nyitott AKG/Sennheiser családnak, azoknak ez is jó vétel lehet. Streamaudio -nál talán meg is lehet fülelni a Beyereket. (a pro -t pont nem, de állítólag nincs nagy különbség).
(#13648) krino: most akkor otthonra kell, vagy utcára és fejhallgató, vagy fülhallgató és melyikre mennyit költenél?
(#13600) schawo: Minimum 25dB? Mondjuk nem tudom, hogy próbálták-e nagyobbal, de az M-Stage -el (a legnagyobb beállítás 20dB) nem panaszkodtak.
(#13623) baluka26: Nekem meg AMDFan -nak van K601.
-
Shufny
őstag
válasz
truefx #13584 üzenetére
Hol szeretnél 600 ohmos K240 -et venni? (nem mindegyik annyi)
Az, hogy ki nyerne meg nehéz kérdés. Annyira nem elterjedt a HD668B, hogy legyen elég vélemény. Remélhetőleg összejön a találkozó és megtudjuk. (én azért valószínűnek tartom, hogy az K240 -ek jobbak). Az kijelenthető, hogy hangminőségben közelebb állnak, mint árban. (ha lehet ilyet mondani, hiszen lassan már az MKII -t se kapni újonnan)
Miért akarsz cseréni?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13542 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy azért mert azt szeretne
(#13543) Csurga: Közben beledobnék még egyet a levesbe, ha nem lenne elég
Equation Audio RP-21 [link] (de nem árt, ha még utánaolvasol te is, mert azért felelősséget nem vállalok ezekért)
Legjobb tanácsom, hogy menny el a Zajba és hallgassad meg őket. Az M30 -al is összehasonlíthatod ott. Aztán akkor már le is írhatod a tapasztalataidat
. Itt legalább normálisabb forrásról mennek majd és valószínűleg csendben, nem úgy mint egy MM -ben.
Aztán nagyon remélem, hogy még mindig lehet náluk hallgatózniHa messze laksz akkor inkább írj egy mailt a biztonság kedvéért.
Stanton -ról én nem is hallottam semmit, de ha lehet hallgatózni, akkor úgyis tökmindegy.
(#13545) baluka26 : Azért nem olyan vészesek ezek. Ez nem olyan mint a "gamer" dolog. Csak otthonra vannak sokkal ideálisabb megoldások. De dnb, house stb -hez utcára kifejezetten ajánlott a kialakítás imho.
-
-
Shufny
őstag
válasz
Csurga #13525 üzenetére
Ha jól vettem ki akkor hordozható kéne. Ha visszaolvasol látod, miket szoktunk ajánlani az árkategóriában. Például kezdheted az itt felsoroltakkal. Hozzátenném esetleg a Numark PHX -et. Jókat olvastam róla, és itt (mármint abban a boltban, amit linkeltem) össze is tudod hasonlítani a Reloop -pal.
Ha ez sem elég, akkor túrkálhatsz head-fi -n. Ajánlom figyelmedbe ezt a topicot.
(#13530) sipi83: Ha nem sűrgős, akkor remélhetőleg pár hónapon belül lesz alkalmad összehasonlítani az M-Stage -emet a Bravo V2 -vel.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13489 üzenetére
Nem találtam sajnos sehol forrást, hogy a hangkártyák pontosan hogyan szabájozzák a hangerőt, de nekem az a sajtésem, hogy a bejelölt állás felett kezdi erősíteni a jelszintet. Az X-fi -k nél (legalábbis az XtremeMusic és testvérei esetén) biztos, hogy 50% fölött előfordul clipping. A gyártó is azt mondja, hogy az 50% a "0dB -es erősítés", szóval úgy érdemes használni.
(#13520) sipi83: Szerintem csak sokkal drágábban találnál ennél jobb megoldást. Ha nem tervezed a későbbi fejlesztést akkor szerintem megéri. A Bravo azért nem olyan csoda cucc, csak tudtommal minimum 2x annyiért lehet csak venni olyan erősítőt, amiben elég erő van a nehezen hajtható fejhallgatókhoz. A K272 -höz kifejezetten rosszabb lenne, ha jól értelmezem a dolgokat.
-
Shufny
őstag
válasz
1nsan1ty #13454 üzenetére
Nevetségesen sok basszus, és nagy, nagyon puha (pár kivétellel egyértelműen nagyon kényelmesnek ítélt) párnái vannak. Szerintem mindenképp próbáljál ki több fejhallgatót a kategóriában mielőtt megveszed, de lehet hogy bejön majd az extra bass. (értem ezalatt elsősorban a Creative Aurvana Live! -ot, a Sennheiser HD228 -at, az AKG k518 -at.. és most úgy tűnik, hogy a Beyerdynamic DT235 -öt
)
(#13461) Nashaba: Attól függ pontosan milyen hangkártyáról van szó. Utóbbi években jellemzőbb a jól sikerült alaplapi hangkeltő. Több régivel viszont vannak nagyon rossz tapasztalataim. (de ez egészen pontosan hangos sistergést és hasonlókat jelent, ezek akkor is nagyon zavaróak, ha nem hallottál még jobbat)
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13451 üzenetére
Mondjuk a K1000 -ben állítólag pont az a pláne, hogy természetesen teszi meg ezt
Apropó Beyer: Szokásos head-fi link, és DT235
. A leírás alapján nagyon jó vételnek tűnik ennyiért. Csak lesz valaki akinek ilyen kell mostanában, és hajlandó kipróbálni.
(szegény Beyer majd 5000Ft -ért adja a DT990 -et, de mi még mindig a Superluxokról fogunk áradozni
)
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #13449 üzenetére
Hát, mert nincs olyan tömegcikkük, mint az AKG -nek meg a Sennheisernek. Ettől még rengeteg boltban lehet kapni. Nem kell kutatni utána. Drágább AKG -vel sincs elárasztva az ország.
A K1000 -rel kapcsolatban: nem tudom mi a fő célod schawo, de nekem a K1000 inkább érdekességnek tűnik, mint ultimate megoldásnak. Ha már a K500 -al is kevésbé szeretsz zenét hallgatni, mint a K240 -ekkel akkor szerintem nem éri meg. Én is kiváncsi vagyok rá, de használatra inkább vennék HD800 -at vagy T1 -et. Ha mindenképpen ilyen komoly fülest akarnék. (Esetleg mást. Annyira nem fordítottam sok energiát ennek az árkategóriának a feltérképezésére
)
-
Shufny
őstag
válasz
sebi77 #13444 üzenetére
Most komolyan az a baj, hogy nem ajánlunk olyat, amiről nem tudunk semmit? Ha jól emlékszem még írtam is, hogy ennyiért jónak néz ki. Amúgy igen, nem mindig éri meg az utánajárást a megtakarítás, de ez az órabérben számolás kb olyan hatalmas csúsztatás mint a torrent letöltések száma = kiesett bevétel.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13430 üzenetére
Nem tudom mikori, de több mint 1 éves. Szerintem csak kinézetben különböznek (K330 mellett is van K331), de lehet, hogy kicsit jobban meg is vannak válogatva az alkatrészek. A harman japán oldalán egyébként fent vannak. Ez egy K518 -ért se rossz ár, szóval ha ez jobban tetszik, akkor nyugodtan megveheted.
-
Shufny
őstag
válasz
benvolio #13425 üzenetére
Én meg nem is erre írtam. Azt írtam, hogy ezek mind könnyen hajthatóak és egyiket sem tudja majd torzításig terhelni. Igen a DJ600 érzékenyebb. 102>100, de ne mond már, hogy ez annyit számít, hogy nem tudja majd rendes hangerőn hallgatni a K518 -at, de a DJ600 -at igen... A hangerőt azért írta, mert gondolom nem túl használható erősítő van abban a vezeték nélküli csodában. Normális fülessel a hangerő nem jelenthet problémát.
-
Shufny
őstag
válasz
benvolio #13411 üzenetére
Najó, nagyon rég volt már mikor összehasonlítottam őket (és k81 volt egyébként), és csak nagyon röviden. Úgy emlékszem, hogy puffogósabb basszusa volt, és kevésbé volt részletes. Lehet, hogy ma már máshogy vélekednék, és valószínű, hogy közel van hozzá hangminőségben, de árban is. Legjobb ha meghallgatja mindkettőt, ha nem akar CAL -t. Alacsony hangerőről meg véleményem szerint a vezetéknélküliség tehet. Szóval azt nem írnám a szempontok közé.
(#13412) baluka26: Az a belső nem 40k -s és a Denon se ér ám annyit, nagyon nem. Ráadásul akik azt mondják, hogy sokat segít az Aurvana -n a kábelcsere, azok szerint a Denon -on ugyanúgy kell. -
Shufny
őstag
válasz
levelunye #13395 üzenetére
Ha csinálsz egy ilyet. Akkor máris megtalálod ezt, majd arra egyből ezt. Szóval kérdés nélkül el is jutottál volna a CAL! -hoz amire rá is kereshetsz megint itt. Az internet csodái. Ha nem tetszik, akkor a k518 is jó lehet (ami hosszas viselés után nyom, de a kereső ezt is kidobja
).
És pont a narancs az olcsóbb... mik vannak. Egyébként a HD660 -at tudtommal még mindig nem hallottuk, szóval egyáltalán nem biztos, hogy sokkal jobb mint ezek. Vagy mire gondoltál schawo?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13324 üzenetére
Hát, ez az, hogy ha lehet kapni. Azért linkeltem, mert tudtommal ritka. Pláne, hogy itt jobban szoktak ódszkodni az ebay -től, mint aprótól. Nem tartom kizártnak azt se, hogy ki lehet próbálni vásárlás előtt.
Egyébként valaki tudja, hogy ez a bikihifi mégis milyen bolt, és honnan van K4/500 meg 401 náluk? -
Shufny
őstag
Wow, van egy K401 aprón
-
Shufny
őstag
válasz
macera2 #13296 üzenetére
Maximális terhelhetőséget szoktak megadni és röviden: nem kevés. Egyébként ezekre a 1.5 W -okra kiváncsi lennék. A K81DJ -m re is 2W -ot mond az AKG, de nem hiszem, hogy valaha ki fogom próbálni
(nem lenne szivem kicsinálni).
Amúgy a legtöbbnél többet szoktak megadni, de ez is elég annak a fejhallgatónak 118 dB -re. Ami jóval több mint elég.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13285 üzenetére
Gondoltam, de ez nincs szoros kapcsolatban a térrel? Egyébként gondolom elvegetálsz még egy darabig az 580 -al
. Remélhetőleg jövőre összejön a fejhallgatós találkozó, és akkor majd mindannyian többet tudunk. Addig továbbra is tartom azt a véleményt, hogy ne az AKG -k között keress ilyet.
-
Shufny
őstag
válasz
truefx #13270 üzenetére
A Technics mindig is a Panasonic -é volt. Nekem van itthon egy Pana RP-HT711 és haveromnak volt egy RP-F880 -a (Panasonic RP-HTF890E-S szerintem ugyan ez). Nem rosszak, de a HD668B olcsóbb és jobb mindkettőnél. Az RP-F880 egyébként nagyon kényelmes volt nekem és tetszett a szövetborítású kábele. Van aprón egy eladó jó régóta egyébként.
-
Shufny
őstag
válasz
nagyszegib #13266 üzenetére
Egy ilyen fejhallgatónál 5000 Ft alatt örülhetsz, ha egyáltalán szól. Nyugodt szívvel biztosan nem fogunk tudni ajánlani neked semmit, mert a mikrofon rátesz egy olyan 1.5x -es szorzót az árra. A vezetéknélküliség meg mondjuk egy 5x -öset (vagy akár végtelenszereset, mert egy elég jó kábeles mindig oda fogja verni). Késésük is van tudtommal, ami játéknál nagyon kellemetlen lehet. Szóval az ajánlás a szokásos: szokd meg a kábelt és vigyázz rá. Beszélni meg vegyél egy olcsó asztali mikrofont.
-
Shufny
őstag
Majd megszokják
Nekem az a tapasztalatom, hogy általában ezek a szavak jutnak eszébe mindenkinek, mikor ténylegesen hallják (vagy hasonlóak). Leírásod alapján engem meggyőztél, hogy nem a kiemelés hatása. A piaci részedésről meg annyit, hogy az AKG -ről én addig nem hallottam, amég nem vettem meg a K81 -et. Sennheisere meg több ismerősömnek is volt, mert a CS -seken keresztül elhíresült
. Elég megnézni a termékpalátták méretét. A Sennél jóval előbb beindult a marketing gépezet, bár ezt nem tudom alátámasztani, mert fejhallgatótörténelemről még nem találtam rendes oldalt. (pl wikipedia -n autókról vagy processzorokról rengeteg ilyen info van fent, szóval elég nagy csalódás volt nekem, hogy fejhallgatókról kb nincsen semmi
)
Egyébként tudtommal színeznek alapból a zenén a stúdióban, akár több módon is.
Érdekes amúgy, hogy thomann -on ez a DTX910 vagy 1.5x annyira jön ki.
-
Shufny
őstag
Én azt nem értem, hogy annak mi értelme, hogy megcsinálják a zenét színezetlen és naturális hangzású rendszerre. Aztán meghallgatjuk színezve? Szóval az egy dolog, hogy a HD650 hangzása elvileg az embernek kellemesebb, de miért ne lehetne ezt a zenével is megcsinálni? Ha úgy tetszik: így 2x színezed a zenét. Ezt a piacvezető dolgot meg nem tudom hogy érted. A piaci részesedésben kb ez az utolsó dolog, ami szerepet játszik.
A HD668B -t szerintem elsősorban azért érzed tisztábbnak mert "világosabb" hangja van (mondjuk a magas kiemelés miatt). Nem kizárt, hogy tényleg részletesebb, és valójában a tisztaságnak ez is az talán a definíciója. Csak azért írom, mert engem még mindig zavar a csilingelése, és ez a kiemelés lehet hogy kicsit fals tisztaságérzetet ad. Mindenesetre, ha már ennyire össze lehet hasonlítani őket, az igen jó színben tűnteti fel a Superlux -ot
. A K601 -el való viszonya alapján is a HD555/595 -el kéne egy szinten legyen.
(#13259) sebi77: Nincs tapasztalatunk sajnos a Beyerekkel. A DTX -ekről meg végképp nem tudok semmit. Árat se láttam. Elődről ennyit találtam: [link]
Áhh megvan: 16 900 Ft -> akkor már itt mondjuk olcsóbb. Ahogy olvasom nem is tűnik rossz vásárnak.
-
Shufny
őstag
Amiket a K701 -ről olvastam, én is simán lehet, hogy szivesebben használnám a K81 -et itthon. Ez nem jelenti, hogy technikailag egy szinten vannak. Ettől függetlenül nem gondolom merész tippnek, hogy a HD668B lényegesen jobb, mint az M30.
u.i. : A k601 érezhetően magasabb kategória azért.
-
Shufny
őstag
Egyébként ki hallotta itt az M30 -at? Én semmi meggyőzőt nem olvastam róla, pedig máshol $50 -ért vesztegetik. Ezek után számomra nem hangzik túl jól az "akciós" 16k -s ár.
Ha már itt tartunk amazonról szállítással is olcsóbbra jönne ki valószínűleg, de így a már a maradék előnye is elveszik. -
-
Shufny
őstag
Szeritem azon kívül, hogy izzasztóak az alap párnák, nincs velük probléma. Hangszóróig nem lóg be (vagy pont a széléig), de úgyis alatta van a fülem. Elég kicsi fülem van, szóval előfordulhat, hogy más nem fér bele rendesen. Természetesen kellemesebb így, és nekem hirtelen a hangja is jobban tetszik, de nyílván nem drasztikus változás. Nem mennék bele részletesen, mert mint mondtam nem hallgattam sokat. Kicsit lágyabb, és talán zártabb.
(#13219) schawo: pl Technics/Panasonic. ( RP-F880 és RP-HT711 amiket én hallottam). Szerintem van még jópár.
-
Shufny
őstag
válasz
mclaren777 #13215 üzenetére
Azért ebben a kategóriában nem a felépítés határai a meghatározóak. Továbbá én nem tapasztaltam, hogy olyan nagy különbség lenne izzasztás téren a félig nyitott és a zárt között. Típusonként változó.
Egyébként most raktam fel a 668B -mre a velúr párnákat. Nekem sikerült egyedül, de lehet csak azért, mert bringáztam
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13197 üzenetére
Állítólag a 200 II elég sokkal jobb a réginél, míg a 100 II legjobb esetben is ugyanolyan hangminőséggel bír. Egyébként nem tudom én se, hogy hogyan viszonyulnak a többiekhez, de tudtommal (és kis head-fi kutakodás után) csak ez a 2 Sennheiser méltó említésre ezen kritériumok mellett.
-
Shufny
őstag
válasz
Blackhole13 #13191 üzenetére
Nem is ajánljuk más termékét
Ebben a kategóriában ez a legjobb (bár személyesen még mindig nem hallottam... szeretném már összehasonlítani végre a K81 -el). Ha mindenképpen AKG kell ott van a K518. Jobban szigetel, de jóval kényelmetlenebb, és hangminőségben is alulmarad valamivel a papírforma szerint. Esetleg Sennheiser PX 200-II.
Hűha: Sennheiser HD 428 . Kicsit elsiklottunk az "új, olcsóbb" sennek felett úgy érzem.
A többi felett mondjuk nem véletlenül, de a 428 nem tűnik rossznak. Ha valakit nem zavar a kevéske basszus, annak akár jó választás is lehet.
Egyébként a Denon is "csak cimkéz". Mindkettőben Foster driver van.
-
Shufny
őstag
Az 5x5 -ök majdnem mindig megrepednek ugyanott, de csak esztétikai probléma tudtommal. Egyébként én még olyat nem olvastam, hogy a K701 -nek ütősebb a basszusa. Elvileg pontosabb, és szélesebb a tere. Ezért nem szeretik egyébként a 701-et, sokak szerint túlzottan széthúzza a zenét (és mesterségesnek hat). Továbbá nagyobb áramerősség kell neki, ami szintén problémás lehet, bár asszem ez az indeeddel pont nem lesz gond.
A k5/6/701 (ill sima 500) közül a korai 501 -nek van csak viszonylag erős basszusa. Valószínűleg a 601 a második ilyen szempontból, de a Sennheisereknek több van. Egyébként a HD580/600/650 nem hiszem, hogy sokkal sérülékenyebb lenne mint a nyitott AKG -k. (főleg nem javíthatlanul)Egyébként: thomann. Ha csak 1 valakivel osztozol a postán, akkor már 46 -nál vagy. Sok emberrel meg majdnem 43 -ra tudod csökkenteni, de az nyílván több szervezés. Javaslom keresd fel azokat akik Superlux -ot szeretnének, ha e-mellett a megoldás mellett döntenél.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13159 üzenetére
Meglepő módon én ajánlom a K601 thomann -ról való csoportos beszerzését
(~43k)
Egyébként természetesen egyetértek az említett opciókkal kapcsolatban. Talán annyit lehet hozzátenni, hogy próbáld ki, amit lehet. Illetve győződj meg róla, hogy nem zavarna, hogy teljesen nyitott.schawo: keressem öcsédet, vagy majd szól, ha ráér átvenni a cuccodat?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13143 üzenetére
K81 ügyben tudok annyit segíteni, hogy strapabíróbbat nem nagyon fogsz találni. Kényelemben azonban elég hátul helyezkedik el, szóval több órás gyakorlások fájdalmasak lesznek (ami gondolom fokozott probléma, ha játszani kéne közben. Igaz inkább akkor fáj mikor leveszed, addig nem nagyon, amég rajtad van
). Én kifejezetten szeretem a hangját, de egyeltalán nem valószínűtlen, hogy ez rád nem lesz igaz. Zajban tudtommal meg lehet hallgatni, ha mégis érdekel. (mármint mostmár a K518DJ -t, elvileg még jobb is valamivel mint a K81)
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13118 üzenetére
Azért kényes szerintem ez az ársáv jelenleg, mert a K601 például nem ebbe az ársávba készült. Simán ellépte az AKG és "senki" nem vette. És nekem nagyon úgy tűnik, hogy mivel mindenki a nagy Sennheisereket vette ezért abból most rengeteg eladó van
. Szóval itt van rengeteg eredetileg 100k+ kategóriába szánt fejhallgató 40 környékén és a hozzájuk szánt erősítők e-szerint lettek árazva. Legalábbis nekem úgy tűnik ezért van most ilyen csúnyán elcsúszva az egyensúly. Én arra tippelek, hogy szép lassan lesz több olcsó és jó erősítő például ami könnyíti majd a helyzetet. Addig is marad az építkezés és összejövetel szervezés
.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13115 üzenetére
Egy fejhallgatós topicban úgy gondolom, hogy ez nem számít öncélúnak. Utóbbi egy évben többen is elindultunk a lejtőn, szóval valószínűleg egyre többen leszünk. Szerintem az egyik leglényegesebb kérdés jelenleg ez. (vagyis a hogyan tovább a Superlux+hangkártya kombóról)
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13113 üzenetére
Én arról beszélek (amiről saját tapasztalatom még nem nagyon van, nincs időm most tesztelgetni. Örülök hogy hallgatni tudom az AKG -met), hogy tény hogy az 580 30k -ért baromi jó vétel, de nem csak minőségben kategória ugrás, hanem kényességben. Írások alapján (amit itt schawo is alátámasztott), a HD555 -öt és a Superlux -okat vígan hallgatná egy kommersz hangkártyáról, míg egy HD580 -nal az lenne mindig, hogy "dejó is lenne ez egy komolyabb rendszeren", amég nem vesz jobbat. Ilyen értelemben én nem sok értelmét látom végigjárni az átmeneti lépéseket. Persze (majdnem) mindig van jobb, de én úgy gondolom azt értemes megcélozni, amivel elégedett lesz egy jó darabig.
-
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13106 üzenetére
Ez volt a lényege a mondandómnak, hogy ne éllje bele magát, hogy most elkölt 50 -et fejhallgatós rendszerre és azzal le van tudva a dolog. Erre te remek példa vagy, hisz látod, hogy most vagy pont 50k alatt és már tervezed mi lesz a következő lépés. Tényleg logikus a legtöbbet fejhallgatóra költeni, mert az legmeghatározóbb, de erősítőkből és külső DAC -okból a belépő szint felett mindegyiknek borzasztó ár/érték aránya van az olcsón beszerezhető jó fülesekhez képest. (pl HD580) Márpedig egy ilyen füleshez úgyis akarsz majd jobb cuccot. A használtpiac és építkezés meg megint csak nem egy olyan dolog, hogy "nesze itt ennyiért ezt vedd meg". Senki nem fogja előre megmondani mennyiből fogsz végül kijönni, nem beszélve a beleölt energiáról, amire simán lehet, hogy nincs ideje. Elég nagy bizonytalansági faktor, még ha nem is akkora, mint attól sokan félnek.
(#13108): Ezért nem írtam rendszert egyébként. Fogalmam sincs mennyivel rosszabbak az olcsóbb erősítők és mennyivel jobbak ezek a külső DAC -ok, vagy a kombók. Head-fi -re képtelenség ilyen téren építeni, mert ott nagy valószínűséggel az lesz a válasz, hogy mondjuk HD600 -hoz $500 -alatti rendszerben ne is gondolkodj. Valószínűleg egyébként a Bravo V2 benne lenne, de ennek az elhelyezkedéséről sem tudunk sokat minőségben.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #13103 üzenetére
Ez így mind szép és jó, de szerintem te is egyetértesz abban, hogy egy ilyen tervnek úgyse 50k lesz a vége
. Mert találsz egy baromi jó erősítőt féláron, de az már 30k magában, aztán egy mégjobb DAC -ot és így tovább. Nem azt mondom, hogy lehetetlen jó rendszert kihozni 50 -ből, hanem azt hogy aki beleássa magát ennyire, az utána úgyis vesz még hozzá vagy cseréli majd.
Egyébként a K601 is meglepően jól passzol goához
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #13080 üzenetére
155 euro thomann -nál (plusz szállítás, de ha egyedül rendeli még úgyis olcsóbb).
Nyugodt szívvel ajánlom én is, viszont azért nem biztos, hogy jó döntés, mert szerintem ez az a szint ahol elszállnak az árak. Kicsit pazarlás jó erősítő és DAC (vagy hangkártya) nélkül. Ezekre meg simán rámegy vagy 2x ennyi még. Ebben az 50k -s kategóriában elég nehéz rendszert összerakni. -
-
Shufny
őstag
válasz
MarioAna #13031 üzenetére
Sokat segít, ha megmondod hogyan számolod a jól szólás többszörösét. Első nekifutásra azt mondom ilyen fejhallgató nem létezik. Másodikra az ATH-M50 jó lehet, ha sikerül szerezni ennyiért. Gondolom M30 volt haverodnak, nem tudom, hogy elég nagy-e a különbség neked. Egyébként a CAL! megfelelőnek tűnik erre a célra, csak állítólag a zártsága ellenére nem szűr túl sokat a külvilágból, és nem mindenkinek megy bele a teljes füle.
-
Shufny
őstag
válasz
ViTaZi #13011 üzenetére
Creative Aurvana Live! lesz a neked való.
Egyébként nincs megtiltva a kereső használata (csak mert vagy 2 oldalanként felmerül ugyanaz a kérdés). Ideje lenne írni egy első hozzászólást FAQ -val szerintem.
-
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #12938 üzenetére
Hát az tudtommal igen komoly hi-fi, ami pariban van a fülesekkel mélyek terén.
(Egyébként én is azért költök fejhallgatóra, mert képtelenség lenne ilyen minőségű rendszert beállítani a szobámban, és akkor az csak egy helyre van beállítva. Nem beszélve arról, hogy a lakótársak/szomszédok nem mindig szeretnék azt hallgatni, amit te) -
Shufny
őstag
... még szerencse, hogy nincs sok fölösleges pénzed
Szerintem egyébként csak tér méretben és pozícionálásban nem érdemes összehasonlítani a fejhallgatókat a hangfallal. Bár bevallom soha nem hallottam még komoly hifit (közepesen komolyat se
), de nem tudom miért ne lehetne összehasonlítani az egyéb hangzásbeli tulajdonságokat. Ha arra gondolsz, hogy nem korrekt dolog, mert mindenképpen előnyben van a hangfalas rendszer a teljes tér betöltése miatt, és ezért nem lehet azt mondani, hogy "rosszabbul szól", az más.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest