Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Mobil flották
- Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101268 üzenetére
A suritett levegos fujkalas semmit nem old meg sima mechanikus kapcsoloknal sem, raadasul ez nem mechanikai, hanem egy optikai kapcsolos eger, amirol beszelgetunk. Ugyanugy benne van a rendes mechanika, de nem a fem erintkezese femmel zarja az aramkort, hanem van benne egy optikai szenzor, ami erzekeli a lenyomast.
Vagy a fenykapu ala ragadt be valami szosz, ahogy az optikai gorgoknel is a kis kullok koze beakad valami es hulyeseget erzekel, vagy firmware frissites, vagy egyeb elektronikai baja van. De egy ~10 ezres egeret folosleges meg is probalni javittatni, mert penzkidobas. Kukazni es johet a kovetkezo.
A gombot nem nagyon kene felfeszegetnie, rendszeresen keresnek meg ilyen problemaval, hogy eltort a gomb... Raadasul a Razer sem a minosegi anyaghasznalatarol ismeretes. Illetve elottem irtak, hogy NEM a talpai alatt vannak a csavarok.[ Szerkesztve ]
-
válasz camper #101303 üzenetére
A személyes preferenciáidtól eltekintve kösz a sok zöldséget.
A pontossághoz szem-kéz koordináció és tapasztalatból eredő skill kell, nem pedig egy bazalttömb, és annak a tehetetlensége. Csak te alkalmazkodsz nehezen.
A magam részéről soha nem kellett szoknom a könnyebbet maximum 20-30 percnél tovább. Most 40 grammos a mainem, de nem bánnám, ha érezhetően könnyebb lenne, és garantálom neked, hogy ha a kezembe nyomnál egy 20 grammos cuccot, akkor fél órán belül minimum ugyanazt meglőném vele, mint a jelenlegivel (de értelmes határokon belül a sensitivity-vel is így vagyok). Ex kompetitív Kvékerként, romon lévő ízületekkel, bár a mostani FPS prók túlnyomó többsége is biztosan véletlenül használ ultrakönnyű eszközöket (a CS-s szuperkonzervatívokon kívül, de az egy külön állatfaj).
Just sayin.
"az is egy tévedés, hogy pl egy fps játékban az ezredmásodpercek döntenek."
Te sem Quake ligáztál div 1-ben. Persze, az egész 80+ százalékban masszív agymunka, de az akár ezredmásodperceken is lazán múló hent már nem igényel külön szellemi figyelmet, automatikusan történik. Az ellazult fogás alap, nyilván nem lesz jó, ha ráfeszülsz és a padba passzírozod az egeret.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz camper #101305 üzenetére
"Te már csak tudod."
A kijelentéseidből? Erőteljesen sejtem, de nem veszem zokon, ha rámcáfolsz.
Mondd, mi volt a nicked, mert kb. mindenkit ismerek/ismertem, aki számít, a 2000-es évek elejéig visszamenőleg. Ha esetleg mégsem rémlene, idecsődíthetem Woodot, hátha ő majd tudja.
"mely dimenzióban nevezünk bazalttömbnek?"
Mindháromban, hacsak nem indulunk meg a húrelmélet irányába, mert akkor ez a szám tovább nő.
"A pontos célzáshoz igenis kell a súly, annak érzete és az ezzel járó stabilitás."
Legfeljebb neked és még néhányaknak. Vagy a fentebb is említett, ultrakonzervatív CS-sek egy már értékelhető, de azért nem domináló százalékának. És nekik sem 150 grammig, hanem úgy 80-90-ig.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz camper #101305 üzenetére
"Összegezzük az állításod, ha te ha kimennél nyúlra vadászni az erdőbe akkor a 3kg-os puska helyett egy 1 grammos puskát választanál, mert az sokkal jobb."
Elég rosszul összegezel. Ennek az égvilágon semmi köze az egerekhez, bár az a 3 kg-os puska eléggé pihetoll, szóval nem okozna nehézséget kezelni.
Az már egy sokkal helytállóbb analógia, hogy mivel könnyebb egy célpontra hirtelen rámutatni, majd a random mozgását lekövetni? Egy méretes, rozsdás vascsővel vagy a mutatóujjaddal?
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz camper #101312 üzenetére
Bicikliben meg már alsó súlyhatár kell, mert már úgy könnyítik a cangákat...
Én nem vagyok a könnyítés ellen, de speciel az 50 grammos rácsos design nem jön beMindkettőtöknek vannak érvei... de lehet egymás véleményét is elfogadni... A végén úgyse egymásnak veszitek az egeret
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
RAMyMamy
tag
Abban szerintem tokre igazad van, hogy mire megszokod a 30-50+ ezres, elvileg minosegi egeret, addigra kb. el is romlik benne valami.
Az nem megoldas, hogy vegyel forrasztopakat (inkabb forrasztoallomast akkor mar), tanuld ki szinte a szakmat es javitgasd magadnak. En is igy csinaltam, de ez kb. nonszensz kategoria.
Viszont az eger sulyanak, formajanak igenis van jelentosege. Nekem ketto G703-as felteglam van, egy otthon, egy meloban. Ha fejemen pordulok huszonotezerszer sem tudok megszokni mas format, rengeteget megfogdostam mar, de egyik sem all kezre ugy, mint ez. Szetfarigcsaltam es moddoltam oket ~80g-ra es ezerhetoen kevesbe faj toluk a csuklom a nap vegen, de meg igy sem az igaziak.
Ez csak az en boomer velemenyem, de en ugy latom, hogy a mai fiatalok mind programozok, ilfluenszerek, e-sportolok meg ilyen, sok penzt kereso, de 0 erteket teremto valamik akarnak lenni, fizikai, ketkezi munkat vegezni felejtos reszukrol. Nekik biztos nem kell a 150g-os tegla. Szerintem itt van egy baromi nagy atfedes koztuk, meg azok kozott, akik evekig, evtizedekig akar nehez fizikai munkat vegeztek es kb. lerobbantak benne, igy nekik is csak ezek a lepkefing egerek jok mar. En is tobbe-kevesbe fizikai munkat vegzek es egyre inkabb erzem, hogy nem birjak a kezeim, mar a 130g-okostelefont sem, es amugy meg csak 30-as eveim elejen jarok...
A masik, hogy nemcsak lapatkezu ferfiaknak kell egereket gyartani, rengeteg no is van am ezen a bolygon, koztuk gamerek is, akiknek ugye eleve kisebb, esetleg gyengebb lehet a kezuk.[ Szerkesztve ]
-
"De 15 évvel ezelőtt még 150 grammossal nyomta mindenki, 20 ezelőtt pedig még inkább."
Nagyon nem. Ha a Quake Live-os topikban visszakeresel, akkor láthatod, hogy időnként közzétettem egy listát prókkal/semi-prókkal/ismert high skillerekkel, hogy mit használnak. Mindig érdekelt a dolog. Nem majmolásból, csak egyik hobbim a téma. A legkorábbi itt a PH!-n 2013-as, de jó kiindulási alap.
A legnépszerűbb modellek az MS WMO 1.1a/IM 1.1/IME 3.0, Razer Absyssus/Salmosa és Logi MX300/MX500/MX518 voltak, utána SS Kana és SS Kinzu V1. Különösen a Microsoftok, és ott 79/86/103 grammokról beszélünk, de az SS-ek 90 alatt vannak, a Razerek meg 80 alatt, kivéve a DA-k (~105), azokból is volt pár. Ezek domináltak. Főleg az MS-ek.
Szóval a legtöbben ~80 grammossal nyomták.
"Én takarítgassam és vigyázzak rá extra, vigyek magamnak haza egy újabb job-ot, ráadásul jóval drágábban, hisz ez nekem tök jó. "
Ezt általában azok szokták mondani, akiknek még nem volt ilyenjük. Itt csak most van 7, de korábban sem 2 volt, és nem igazán nehezebb tisztán tartani, mint egy teli burkolatost, ha nem locsoljuk szanaszét állandóan a hajacskás pontytüdőpépet az asztal környékén. Nyáron még jobb is, mert nem izzad rá úgy a kezed, ha tenyeresen fogod, mivel átszellőzik a burkolat. Az endoskeleton dizájnúaknál meg még könnyebb is, mert alulról is hozzáférsz a belső tekintélyes részéhez.
Pár hetente egy kis kefével finoman átdörgölöd 3 perc alatt, esetleg fújsz még bele két löket sűrített levegőt. Évente egyszer szét is szedheted, ha nagyon igényes akarsz lenni, de ez meg pont egybevághat egy talpcserével, amikor az a 10 perc nem oszt, nem szoroz.
Az utóbbi pár évben végre eljutottunk oda, hogy tizenévnyi népbutítás (súlyozhatóság, sodronymerevségű kábelek, makrógombok, mini kijelzők, egyéb, kontraproduktív lököttségek) értelmes dolgokat kezdtek hype-olni (minél alacsonyabb tömeg, ultraflexibilis és könnyű parakábelek, minőségi talpak/kapcsolók). Köszönhető ez a Finalmouse-nak, a Logitech G Pro Wirelessnek és az eSport mainstreamesedésének.
"A példám nem ferde, hanem tökéletes. A te állításod az, hogy te a könnyű puskával tök gyorsan tudsz a nyúl után fordulni, én pedig a nehéz puskával csak lassan."
Csak te emlegetsz puskát. Én vascsövet és mutatóujjat írtam. És ugye, hogy a mutatóujjaddal? Nem az egeret dobálod a képernyőn megjelenő karakter fejének, hanem a pointert (célkeresztet).
"Ahogyan egy asztaliteniszezőnek is szükséges az ütő súlya, ő ehhez igazodik."
Ez megint más, szezon és fazon, de minő véletlen, az asztaliteniszt is elég jól toltam még iskolás koromban. A jó ütők ott sem ólomból vannak. Hiányzik is, de sajna nincs nagyon kivel játszani a közelben, pedig kb. az egyetlen fizikai sport (a kosárlabdán kívül), ami mozgatna.
"Ezt majd elmondom, ha jobban ismerlek."Hú, nagy titok.
Engem Freiyaként/Sarge_ql-ként/0riginként ismer(t/n)ek a legtöbben. Te jössz.
---------------------------------------------------------------
(#101316) koxx: Pontosan. low sens + medium accel 4 lyfe. Kár, hogy az accelt már nem bírja a csuklóm. ; ____ ;
Persze voltak high sensesek is, de nem az volt a jellemző.
---------------------------------------------------------------
(#101317) Polllen: A vertikális legfeljebb akkor, ha egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán emelgeti, mert még nem találkoztam olyannal, ami ne lenne dögnehéz (, pedig személyes egészségügyi okokból kifolyólag azért eléggé utánanéztem). Az meg az ízületek gyilkosa.
Trackballból is inkább olyan, ami nagy golyót használ középen, és lehet mutató-/középső/több ujjal kezelni (pl. Kensington SlimBlade), mert a hüvelykujjasok hamar kikészíthetik az ujjízületeket.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz camper #101303 üzenetére
33 éve dartsozom, steelben az átlagos nyíltömeg 23 gramm. A két véglet 12 g (Bunting) és 32 g (Searle). Saját nyílkészleteim 23 és 24 grammosak, egy 17 grammossal a táblát alig találom el.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zaied
Topikgazda
válasz camper #101342 üzenetére
1.1a van itthon és nem 150 gramm csak 85 (grippel), annak idején részemről szempont volt, hogy könnyű volt a többihez képest. Az eredeti DA is van itthon, ugyan az enyém könnyített/moddolt, de szerintem olyan 110 gramm körül lehetett, most csak 105 (ledes cumók és görgő nélkül).
Mondhatnánk a lapát 3.0-t is, de az se volt sose 150 gramm, inkább csak olyan 104.
MX310 szerintem Synthwave-nek van, de nem gondolom hogy 100 gramm, mindenesetre adtam neki egy limitált SS 1.1a-t azt ő is meg tudja mérni.
Külföldi oldal [link] , ha nekem nem hinnél
[ Szerkesztve ]
-
válasz camper #101342 üzenetére
"A Microsoft 1.1a 150 grammos volt - ez volt talán az első egér mely nem zavarodott össze hirtelen mozdulatra."
Legfeljebb kábellel együtt, és ha még ráraktál egy horgászólmot.
A kedvedért felrugtam az asztalra egy dzsuvasztikus konyhai mérleget, és a baljára még a maradék hajamat is ráhullattam a kijelentésedet látva.
MS Intelimouse 1.1a SS Edition:
A WMO-k 8 grammal könnyebbek.
MS IME 3.0 SS Edition:
Egyébként STMircoelectronics OS MLT 04, fix 400 cpi, nulla angle snapping, 125 Hz-en 1 m/s-os perfect control, amit az első 90 fokos fordulással lazán kiakasztasz, de a 8 bites adatsáv miatt a polling rate 500/1000 Hz-re növelése 1,5 m/s-os perfect controlhoz vezet, ami low senshez még mindig kevés, ha nincs accel. A malfunction rate 2 m/s-nál jön el, a de perfect control plafonja és eközött erős negatív gyorsulás tapasztalható. Egyik legnyersebb szenzorfeeling, legendás cuccok.Logitech MX300, kicsavarozott belső fémsúllyal (2002):
Logitech MX500, MX518 felső burkolattal (2002):
Ezek is 400 cpi (szoftveresen Win XP-ig 800-ra interpolálva), a minimális angle snappinggel dolgozó Avago ADNS-A2020-szal <3. Alapból 1 m/s, de a 8 bites adatsáv miatt 500/1000 Hz-en 3,91(!) m/s. Mintha egy másik egeret használnál. Ez már kategóriákkal jobban tűri a rángatást, de ha nagyon akarom, ezt is ki tudom akasztani (meg 5-6 m/s-ig bármit). Mindenesetre nagy favorit.
2006-os Razer Krait:Erről itt olvashatod a blogbejegyzésemet.
Azt hiszem, ezt megbeszéltük.
[ Szerkesztve ]
-
válasz camper #101350 üzenetére
Lemértem. Az előbb. Egy szájbarakott. Digitális. Mérlegen. És még fényképeket is csináltam, de már látom, hogy kár volt erre pazarolni az időmet, mert arra nem vetted a fáradságot, hogy megnézd őket.
És ahogy fentebb is írtam, KÁBELLEL és láthatólag DOBOZZAL együtt megadott érték az a 147 gramm (tekintve, hogy az IM 1.1 madzaggal együtt is csak ~108 gramm, az IME 3.0 meg ~120), mert ez egy igen gyökér szokása volt sok cégnek az ősidőkben.
A néhány órája készült Logis fényképen pedig egy MX300 van, nem egy MX310, és ahogy ÍRTAM, ki van belőle csavarozva a fémsúly, ami ~10-12 gramm.
Légy szíves, ne fárassz a trollkodással, mert ez rajtad kívül senkinek sem szórakoztató, inkább csak fájdalmas...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz camper #101359 üzenetére
Az eszedbe se jutott, hogy miért a box méretét adta meg az ms aki ezer db-os mennyiségekbe számít ? (felpakolhatóság/logisztika miatt)
Abban az időszakban különben se volt grammozás mint most, sok egér esetében a dobozt adta meg a gyártó.
Én is a grammozás mellett vagyok, senkinek nem ajánlanék már 70gr+-os egeret kinöttünk belőle, nem kényelmes hosszú távon, és könyebb súlynál viszonylag pontosabb leszel eleinte overaim effekt van de ez kb pár óra alatt megszokod.itthon az 5 egérből egyik sincs 80gr felett.
Finalmouse ULX lion 38gr
Starlight-10 posseidon small 44.2gr
Pulsar x2 mini moddal 45,6gr
CM 731 58gr
G305 g pro moddal 62gr, -
RAMyMamy
tag
válasz camper #101451 üzenetére
Egyébként full szimmetrikus egereknél miért nem tudja több gyártó alkalmazni a Logitech G Pro Wirelessnél, Pulsar X2A-nál alkalmazott mágneses oldalsó gomb megoldást? Így simán ki lehetne szolgálni a bal- és jobbkezeseket is. Úgysem lehet mindkét oldalon lévő gombokat normálisan használni egyszerre, kivéve ha nem "sztenderd" módon fogod az egeret, szinte mindig csak útban lesznek. Szoftverben persze ki lehet kapcsolni, de attól még fizikailag útban van.
-
RAMyMamy
tag
válasz camper #101453 üzenetére
Ne is mondd, gyalazat mind a ketto eger... A Naga Trinity-bol eddig 3-at javitottam, mind darabjaira esett szetszedeskor, ahogy tekered ki a talp alatt a csavart, a gagyi muanyag csavarfeszek mar torik is ki... A gorgot rogzito pockokkel is nagyon kell vigyazni. Az oldalso panelek javithatatlanok, en legalabbis meg nem mertem egyet sem szetszedni.
Multkor jart nalam egy Naga Left-Handed, azon az osszes oldalso gombot csereltem, mert mar csak 2-3 nem duplazott rajta. Az ultragagyi gyari kapcsolok helyere viszont szinten csak ultragagyit lehet tenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óvodások homokozója
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest