Hirdetés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
Tomix24 #9063 üzenetére
Ha már ilyen értékű kamerát vettem akkor nem az 1600 ft-s távirányítón 'rinyálok"
Ha tudnék venni itthon inkább itt venném meg mivel azt ki tudom próbálni működik-e.De a fő kérdésem az hogy egyáltalán van-e a kamerában infra vevő ha a gyár nem gyártott hozzá távot!!
És nekem LG tv-m van nem Panasonic...Vmint ha már van egy "okos"Harmony 600-am akkor azzal hogyan tudnám irányítani,illetve a Harmony-t beállítani a gyári táv nélkül!!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
pinnacle #9059 üzenetére
DVD-t ritkán játszom le inkább divix bd rip és 1080p mkv!
Az rgb beállítási problémát nem értem,én mindent hdmi-vel kapcsolok a tv-hez de lehet hogy ettől még van ez a gond de nem tudok róla...Melyik Pana tv távjával lehet vezérelni?
Ezek szerint van a kamerában infra vevő de mégsem csináltak hozzá gyárilag távirányítót?
Érthetetlen számomra mert ez már nem a "belépő"kategóri sztem a Panánál..
Igazából a Harmony 600 univerzális távommal szeretném vezérelini ha már megvan,de nem tudom hogyan tanítsam meg vele ha nincs meg az eredeti táv,és a Harmony adatbázisában nem találok egyáltalán SD90-et,de még videó kamerát sem a lehetőségek között!!Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
válasz
Tomix24 #9007 üzenetére
Átraktam 50 Hz-re de a felbontást nem bántottam mert van kép.
Szerkesztésre és konvertálásra is gondoltam de nem szeretném hogy romoljon a minőség!
Vágni is kellene mert vannak benne részletek amik nem kellenének..Nem akarom elhinni hogy egy ilyen drága készülék mint a popi A210 nem tudja lekezelni ezt a formátumot!
BD ISO-kat is viszi menüvel,még nem volt olyan film amit ne tudtam volna vele lejátszani...BD ISO-t nem tudok csinálni a felvételeimből?
[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
válasz
Tomix24 #8978 üzenetére
Köszönöm a részletes segítséget!
A cél hogy a popi-ról tudjam lejátszani a felvételeket.
Tehát átkódolom az mkvtool-al és meglátom az eredményt.
Ez minden esetben összefűzi az mts. filéket és .mkv-t készít belőle?(Tsmuxer-nél is?)Hdmi kábelt majd beszerzek hozzá de sok értelme nincs,mert a komponens-nél is az a bajom hogy nem kapcsolja le a kijelzőt a kamerán amikor lejátszok,és így a hang is visszhangzik a tv-n és a kamerán.
Erre nincs megoldás hogy lekapcsolja a kijelzőt?
De mindenképpen a popi-n akarom lejátszani ,mert van vagy 4 TB. vinyóm és arra fér a cucc meg sokkal kényelmesebb a lejátszás mert a kamerához nincs távirányító.
(egyébbként hiányolom és nem értem miért)
-
tobias40
veterán
Meg még azt nem értem hogy a popin miért nincs hang csak pár másodpercig..
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
pinnacle #8965 üzenetére
Ezzel a progival szted uanazt a minőséget kapnám a popival való lejátszáskor?
Bocs hogy ennyi kérdést teszek fel de teljesen tanácstalan vagyok hogy merre induljak el a problémáim megoldásánál!
Kipróbáltam a tv-m usb-jére kötve lejátszani de az LG LD650 nem ismeri az .mts filéket..
Sajnos hdmi kábelt nem kaptam hozzá a csomagban,ezzel még jobb lenne elvileg a kép a komponens-hez viszonyítva?
Érdemes ilyen kábelt beszerezni,ha igen hol találok és mi a neve?Elég láma vagyok a kamerákhoz de gyorsan tanulok...
Van egy HD writer nevű cd a csomagban,ezzel is teljesen jól járok ha szerkeszteni és kiírni akarom a videókat?
Még nem hallottam erről a progiról![ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Megnéztem a hozzáadott komponens kábellel és mind a kép mind a hang tökéletes!
Viszont ha így játszom le akkor a kamera kijelzője nem kapcsol le és mind a kép mind a hang hallatszik a kamerán is.
Nagyon zavaró főleg a hang visszhangzása miatt!
Nem lehet vhogy kikapcsolni ilyenkor a kamera képét és hangját?Vmint hogyan tudnám elérni hogy a popin lejátszva is ilyen jó kép és hang legyen?
Csak jobb lenne távirányítóról kezelni a dolgokat... -
tobias40
veterán
Meglestem a videókat úgy hogy felmásoltam a popi külső vinyójára az összes könyvtárat és betallóztam neki az .mts filokat.
A kép az tökéletes de a hang az csak 3-5 mp.-ig van utána néma csönd!Mi lehet a gond?
Kicsi a keresztmetszet az usb-s külső vinyóról való lejátszáskor?Még olyat vettem észre hogy az oldalra való mozgatásnál "remeg" a kép.
Ez a popi hibája vagy ilyen lett a felvétel és vmit nem jól állítottam be?[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Vettem egy Pana SD90-es kamerát!
Megvagyok vele elégedve de még keveset használtam.
Van rá vkinek "bevált" beállítás illetve jó tanács,amit érdemes ezeknél a kameráknál betartani?Amit felvettem 1080p-ben a kártyára,hogyan és milyen programmal tudom lehetőleg veszteség mentesen kiírni dvd-re vagy dvd9-re?
Elég érdekes könyvtár szerkezetet hoz össze!A lényeg hogy a poip A-210-el könnyedén le tudjam játszani,ha lehet menüt készíteni hozzá az sem lenne baj!
Bármilyen tapasztalatot szívesen várok erre a kamerára,ha van magyar nyelvű teszt az is jöhet!
Ja és ha jól tudom most mindent "automata" módban vettem fel!
Lehet ennél jobb finomításokat eszközölni?Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Erről mi a véleményetek?
Panasonic SD90Pozitív és negatív véleményeket is várok ha van..
Üdv!
-
-
tobias40
veterán
válasz
hollozoli #8699 üzenetére
Köszi a választ!
Ha olyan fényképezőt veszek ami tud full hd-s videót készíteni akkor uanazt a minőséget kapom a videónál mintha full hd-s kamerát vettem volna külön??
Nekem jó megoldásnak tűnik de az "öszvér"megoldások nem mindíg jók..Úgy tudom hogy ilyenkor kompromisszumokat kell kötni sajnos...
Ha annyira jó az a kamera akkor miért nem vett még ilyet a fórumon senki??
Mi az ami most a legmegbízhatóbb és legjobb vétel a piacon?Üdv!
-
tobias40
veterán
Üdv!
Bocs a kezdő kérdésért..
Ez milyen vétel?:
Sony HDR-SR11
100 alatt vennék full hd-s gépet,ti milyet ajánlanátok?Üdv!