Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #9068 üzenetére
Elvileg az elején láttam valamit, de akkor az nem az infra
ReménytelenBocs a "rinya" miatt, tényleg csak Viera..
Mondjuk nekem fel sem tűnt, két esetben használja az ember elvben a távot. Az esemény után a kamerával játszod le, és nem elég hogy az érintőn elindítod, a távolból tekerni, léptetni is akarod. A másik szitu, ha álványon van és távolról veszed magad a családdal, és távval zoomolsz, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
tobias40 #9012 üzenetére
Jónak tűnik de nem igazán lehet kapni, legalább is én nem találtam sehol.
Ez mikori kiadás? Mert most inkább ezek mennek ahogy utána néztem: v500 és v700-as széria.
Most akkor melyiket? Nekem a 3D egyáltalán nem kell sőt ha ezért többet kell fizetni akkor meg pláne nem.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #9005 üzenetére
Ha nem megy Popin, és jól állítottad be a HZ és felbontást is, akkor azon nem is fog menni sajna. Amennyire ismerem a gyártók kamerákhoz való hozzáállását..
"Ulead vagy Adobe programokkal sikeres lehetek?" - Mármint átkonvertálásra gondolsz?
"Meg természetesen vágni,szerkeszteni ,menüzni is szeretném a felvételeket úgy hogy nem lemezre írom ki hanem a popi vinyójára.." Ezekkel a szerkesztésekkel felezi mindenképpen/sok esetben a képkockák számát, és megváltozik a teljes szerkezet. Valószínü hogy menni fog Popin, csak rondább, darabosabb lesz a végeredmény.
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #8985 üzenetére
VIERA Link - ez az egyik magyarázat. (A TV távval is lehet irányítani)
"Connect your HD camcorder to a VIERA or compatible Blu-ray Disc Player via an HDMI mini cable, and you can control both units in synchronized operation with a single remote control. This kind of simple, easy operation makes it enjoyable to view your recordings"
Költség csökkentés lehet a másik magyarázat, de akkor is vehetsz külön távot:
Azt írják, ez jó hozzá:
[link][ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #8981 üzenetére
Még nem próbáltam összekötni a TV-t a kamerával, de a zoom gombbal lehet hangot levenni az biztos, tehát a hang probléma megszűnne. Távot nem adnak mostanság a kamerákhoz, főleg az érintős kijelző miatt gondolom. Ha mázlid van segít az Mkvtool. Némi változtatást eszközöl, és .mkv lesz a kiterjesztés(nem igazi mkv lesz). A TS muxer is csak egy ingyenes veszteségmentes összeillesztő(hangcsúszási hibákkal) De hátha.. Ha nem megy, akkor sajna a lejátszód kevés hozzá.
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #8971 üzenetére
A kamera amit vettél 50hz-en dolgozik. A TV-re kötve a kamera kapcsolta át a TV HZ számát, és ezért volt tökéletesen egyenletes a lejátszás. Ha HDMI kábelt használnál analóg komponens kábel helyett, az eredmény még jobb lenne.
A média lejátszós dologhoz is fűznék pár gondolatot. Sajnos igen kevés média lejátszó(TV-be épített meg főleg) nem bírnak el az AVCHD2.0-ás kódolással.
Amit tehetsz.TV-nél csak teljes konvártálás lehetséges. Pl: Xilisoft HD Video Converter
nagy méretben a kép:[link]Ilyen beállításokkal pl szép is marad, és bármilyen TV lejátszója megeszi. Pont a Balcsit konvertálom át nekik, hogy megnézhessék
(1080p megtartásánál, a képkockák számát felezni kell, 25-el bírnak csak el a TV-k 1080p-ben AVCHD2.0-nál.Popcorn-nál legyen fent a legfrissebb firmware. Illetve a fenti kódolással fog csak menni a média lejátszók nagy hányadánál.
Esetleg megpróbálhatod, hogy a felvételt átfuttatod az Mkvtool progin: [link] Add gombbal beadod az első file-t, és ha van több is azokat az Append gombbal, és lent Start muxing. Mkv kontínert kap így a teljesen veszteségmentes végeredmény, lehet jobb lesz. A Popit tedd 1080p/50hz-re a settings-be mindenképpen mielőtt lejátszod.
Esetleg próbáld meg még a TS muxert: [link]
Ugyanúgy ADD gomb, majd Join-al a többut, és Start muxing. (ez is veszteségmentes összeillesztő progi)Az AVCHD file-stuktúra amit látsz, a kártyán nem érdekes, csak a .mts file-okkal dolgozz, azokat kell belinkelni a BDMV/Stream könyvtárból.
PC-n könnyen lejátszható a felvételed, csak ott is figyelj hogy 50hz-en játszd le, mert a PC-k alapesetben native 60Hz-en tolják ki a képet.
[ Szerkesztve ]
-
op-ti
csendes tag
válasz
tobias40 #8971 üzenetére
Én is így jártam a V700--Popcorn c-200 párossal. Nekem a megoldást a Tomix24 által ajánlott "tsMuxer" program jelentette . Már nem emlékszem pontosan, de a kimenetnek a Blu-ray vagy az AVCHD formátumot választottam. A pár összefűzött jelenet megtartotta az eredeti méretét és még hang is volt. Nem értek hozzá , de talán a popik "nem szeretik" az AVCHD 2.0-ás formátumot.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tobias40 #8967 üzenetére
Próbáld ki. Nekem 2 órás anyag 1GB-al lett kevesebb, tehát olyan nagyon nem tömörít. A végén sem csúszott a hang. Én is próbálkoztam DVD-re tömörítéssel, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem megy minőségromlás nélkül. Blu-ray vagy média lejátszó a megoldás, illetve PC-TV, 50Hz-re állítva, XMBC-vel. Most veszek egy ilyet, remélem jó lesz.
Nézzétek meg ezt a felvételt. Ezt milyen programmal, beállítással konvertálták? Persze lehet, hogy a kamera minősége miatt ilyen szép a felvétel, de azért kíváncsi lennék, hogy az .mts fájlból mit lehetne kihozni.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tobias40 #8964 üzenetére
Próbáld ki az MkvToolnixet. Add majd append.
-
djnice
veterán
válasz
tobias40 #8961 üzenetére
Erre a legjobb program a multiAVCHD.
Ez menüt is tud kapásból és veszteségmentes.
Annak nézz utána előtte, hogy az A210 letudja-e játszani az AVCHD Progressive formátumot, vagy írd ki először újraírható lemezre a végeredményt. -
djnice
veterán
válasz
tobias40 #8700 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy a Panasonic V700-at néztem ki ami egy nagyon jó Full HD Progressive kamera. Aztán láttam pár felvételt ami a HX9V-vel készült, és úgy döntöttem, hogy féláron bőven jó az a minőség amit képvisel (sokkal jobb mint a hasonló áru kameráké) és ha kell még fényképezőnek is használhatom. Kompromisszum a kicsit gyengébb mikrofon és hogy a fogása nem olyan kényelmes mint egy kamerának. Ha ezekkel együtt tudsz élni, akkor jó vétel lehet számodra is.
-
hollozoli
tag
válasz
tobias40 #8697 üzenetére
Ha van videokamerára 100 000 forintod, akkor vegyél fel még 10 000 forint áruhitelt, és vegyél egy
Sony HDR-CX250 memóriakártyás Full HD (1920x1080 progressiv) kamerát.
(Vagy, ha nem zavar a fényképezőgép kinézet, akkor vegyél valami 70 000 forintos Sony HX9V-t, ami full HD felvételre is képes)
De a vásárlás előtt alaposan teszteld le a kamerát, hogy milyen felvételt készít !!!
(Állítólag ez egy típushibás Sony termék (HDR-CX250), amin zoom-oláskor a felvételen motorhang hallatszik.) Bár még senki nem vett ilyet a fórumon, úgyhogy lehet, hogy ez a típushiba csak egy "kacsa".
Célszerű olyan helyen vásárolni, ahol le tudod ellenőrizni a vásárlás előtt, illetve alatt a terméket (Aqua, AV planet, Extreme Digital), vagy pár napon belül visszaviheted a terméket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Politikai mémek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...