Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horváth Istv
tag
válasz
Bak-Elyt #13549 üzenetére
Bocsi !
Erröl el feledkeztem , hogy a kisebb képfrissítésnél is csak Pal rendszer van....A kompatibilitási dolog meg egy ilyen valami
Sajnos még nem forrották ki magukat a video formátumok.....Annyi van belölük , mint égen a csillag . Fotonál van a JPG , ami álltalánosan használt végkimenet , meg vannak a RAW-ok , amik nem nézegetni valok . Van még a TIF , de azt szerintem , csak a leg elszántabbak használják ,mert nagyon nagy .
Videonál viszont nincs ilyen közös kimeneti formátum , amire minden kamera flvételét át lehetne konvertálni , és az összes megjelenítö le tudná játszani . -
Horváth Istv
tag
válasz
Bak-Elyt #13546 üzenetére
A darabos mozgásba valamilyen szinten , bele játszik , a lejátszo készülék kompatibilitása is . Nekem olyan tapasztalatom van , hogy még a 60P-s felvételt számítógép monitoron lejátszva , teljesen sima a mozgás , addig az 50P-s felvétel szaggatottan mozog . TV-n viszont az 50P-s is szép símán fut ! Valami , monitor frekvencia összeférhetetlenségröl van szo... Ha megpróbálod a 30P-4K-s felvételt , az lehet , hogy simábban fog mozogni . Persze a képsebesség hiánya , az nem szünik teljesen meg....Én erre tippelek...
Ezektöl függetlenül , szerintem , tényleg csak a nagyon nagy TV-khez van értelme a 4K-s felvételnek , de ennek észveszejtö feldolgozási , tárolási vonzatai is vannak !Mikor forumokon azt olvasom , hogy halandó felhasználoknak szánt Í7-es procik , meg a hozzá tartozó körítés épp hogy kielígíti az FHD felvételk feldolgozását ? Háááát , nemtom van-é értelme....
-
Horváth Istv
tag
válasz
access_denied #13545 üzenetére
Az melett , hogy én is inkább fényképezőgépet vennék , Nem össze keverendö a foto , és a video felvétel , minöségi igénye ! Videora , teljesen megfelelnek ezek a kis érzékelök ( mármint az 1/2.3-asok ) ! Tényleg nagyon szép , éles stb. FHD-felvételeket lehet velük készíteni ! Persze nem mondom , hogy a nagyobb nem jobb , de ez is megfelel a felhasználás igényének....Eg határon túl , már csak ronygyrázás a dolog.....Egy videot , álltallában TV-n nézünk , aminek alapbol nem sokszor van nagyobb felbontása FHD-nál . Inkább kevesebb....A másik dolog , hogy egy mozgókép , nem annyira érzékeny az élességre sem ( nem látható ) . Nem beszélve arrol , hogy mikor a kamerát mozgatjuk felvétel közben , a kép sokkal életlenebbé válik , mint a leg rosszabb fényképezőgép objektívja....
Persze ez csak a videozásra igaz . Ezek az érzékelök , a videokamerákban , csak egy gyengébb fényképezögép , fénykép minöségét tudják .
Nem rég probáltam egy Sony RX10-es kompaktot . Én is azon variálltam , hogy egyben legyen a kettö , a kamera , és a fényképezö . De sajna annak a viszonylag jó kompaktnak is erösen zajos fotoja van , az én fotokkal szembeni elvárásaimhoz képest . Így marad a külön....
És egy kicsi pontosítás . Valóban meghirdettem a 4K-s kamerámat ( magam sem hiszem hogy el tudnám adni áron ) de az eladási szándékomnak , semmi köze nincs a képminöséghez . Mert az , nagyon tuti ! -
Horváth Istv
tag
válasz
Sasi82 #13537 üzenetére
Akkor video képes fényképezőgépet kell venned , mert ebben az árban , nem tudnak a kamerák olyan minőségű fotót ! Talán , egy Sony A68 + UZ-objektív , megfelelne . Vagy valamelyik MILC . De azokat nem ismerem....Ara érdemes odafigyelni , hogy a videókat , ha lehet , 28 Mbps-nál nagyobb bitrátával tudjon felvenni .
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Nekem nem rémlik , hogy bárkit is kioktattam volna , már csak azért sem , mert nem értek hozzá !
Legfeljeb elmondtam a kifogásaimat.....
Ne keverjük a szezont a fazonnal kérem
De azért remélem , jólesö érzés volt rúgni egyet olyanon , aki segítséget kérNa mindegy...Nem vagyunk egyformák . Szerencsére...
-
Horváth Istv
tag
Szeretnék segítséget kérni a kamera kezelésével kapcsolatban .
Ma probáltam készíteni olyan jeleneteket , hogy le tettem a kamerát az út mellé , és elmentem melette motorral . Uti videohoz vágo jelenetnek....
A problémám az , hogy elég erösen bemozdulásos a motor képe a videobanFényképezőnél , a záridő csökkentésével meg lehet az ilyesmit oldan , de videonál , mit kell ehhez állítani a kamerán ? Ha lehet....
A kamera , a mostani felvételkor automatán volt , csak az az expozíciót állítottam kézin , hogy ne legen kiéget... -
Horváth Istv
tag
Nekem azon bukot meg a nagylátó elötét használata , hogy az objektív alap állásán is bele logott a képbe az elötét széle ( nem csak a sarka ! ) Mikor a stabilizátor megmozdult , akkor meg nagyon ! Arra figyelj , hogy az elötét felfogó menete , ne legyen kissebb mint a kamera szűrő menete !!! Én meg venném akár a gyári elötétet is , ha rendesen használlható lenne , de sajnos ehhez a kamerához nincs
-
Horváth Istv
tag
válasz
Gyöször #13483 üzenetére
Én egy Nikon FF-es gépet , használok 14mm-es nagylátó objektívvel , épületet , és belsö teret fotozni . Ahhoz hasonlítom a látószöget .
Épp a napokban voltam egy várnál , és ott kiválóan elö jött ez a külömbség . A Nikonnal ( fényképezőgéppel ) szépen be lehetett fogni a várat az aljátol a teteéig , a kamerával meg kb. a felét....Onnét , ahonnét rá lehetett látni . Persze ha messzebb lehet menni , vagy kimondottan távolabbrol lehet csak rá látni , akkor jó a kamera látoszöge is !
Sajnos a probléma ott van , hogy a látoszögeken kívül , a képminőség is erössen eltérA fényképezögép 28Mbps-os bitrátája , jól meg látszik a képminöségen ( részletezettségen ) is !
Jelen álás szerint , a tervem , hogy megpróbálom a sportkamerával potolni a nagylátos felvételeket ! Ott avval van kis macera , hogy mivel jelenítsem meg a nézőképet ?
Lehetöségnek ott a telefon , ami kicsit talán nagy ,de a nagyobb gondom a WiFivel macerálkodás....Régebben lehetett kapni valami kis monitorokat , hogy fényképezőgéphez élö képet adjon ! Ilyet , vagy hasonló valamit , lehet valyon HDMI-s bemenettel kapni ? -
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13464 üzenetére
Az XAVC-S formátumot , nem csak a 4K-s kameráiban használja a Sony . Van neki HD-kamerája is , ami tudja ezt a formátumot , csak ott meg az érzékelö mérete a kisebb fajt 1/5.8" Amiröl többen írták ( most is erröl megy az eszmecsere ) hogy kukás képminöséget tud . Így lett az ami most van .
Igazábol , nincs evvel a kamerával nagy baj . Mostani eszemmel , ugyan , nem ezt ( nem kamerát... ) vennék , de ha lenne hozzá egy nagylátós konverter , ami nem log bele a képbe , akkor a kezelését meg tudnám szokni ( vagyis , a dolgok állása szerint , meg kell hogy szokjam) De kitudja? Lehet , még meg is szeretem ha összerázodunk
Ugyan meghírdettem , de én sem hiszem , hogy olyan áron el tudom adni , hogy ne maradjon rossz érzés utánna -
Horváth Istv
tag
válasz
Jodanovich #13471 üzenetére
Vegyél egy kompakt fényképzöt ! Abban is nagyobb érzékelö van mint a 100E-es kamerákban , vagyis jobb képminöséget készít .
Vagy vegyél egy olcso kamerát , aztán utánna a fényképezötIgazábol , én nem tudok személyes véleményt mondani , mert halgattam a tapasztaltabbakra , és meg sem próbáltam ezeket a kategoriás kamerákat .
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13461 üzenetére
Régebben írtam , hogy nekem a rendszer ( video formátum ) kompatibilitás végett kelett a Sony . Ennél a gyártonál pedig sok alternatíva nincs ! Csak a pontosítás végett , hogy mért nem kellett a 920-as...Nekem nem rémlik , hogy kimondottan 4K kamerát kerestem volna....
Csak a formátum volt a kritérium . Ami beállításokat hiányolok , azok az alap beállítások közé tartoznak ! Ezért vagyok kicsit csalódott
De mint régebben írtam , a legnagyobb nyűgöm , a nagylátószög mértéke
Ezekkel a beállítási dolgokkal még ellennék , de ettöl fügetlenül , szerintem , jobban kezelhetö egy fényképezögép .
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Tapsztalataimat a Sony FDR-AX53-as kamerárol írtam , és a Sony Alpha ILCA68-os gépvázat , mondjuk egy Tokina 11-16-os objektívvel tartok alternatívának . De bármelyik hasonló kategoriás fényképezögép joban beállítható expozició vezérlése szempontbol , mint a példának hozott ( nem belépő szintü ) kamera !
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13457 üzenetére
Szerintem , fogás szempontjábol , még jobb is egy cserélhetö objektíves gépváz . Értem ezt úgy , hogy napos idöben , az LCD , kb. semennyire nem látható
Ezért , kell a keresö , ami digitális keresö kell hogy legyen , mert ugye az optikai keresön , nem látni keresztül videozáskor......Ezért , ha kamera , az is jó , ha keresövel ellátott , ami az olcsobb kategoriában nem jellemzö . Az enyémen ugyan van , de ha azon keresztül nézek felvételkor , semi perc alatt be párásodik
Valamiért , ezt fényképezögépnél , még nem tapasztaltam .
Ami egy elönyét tudnám most mondani a kamerának , az a nagy átfogású , és motoros zoom !
Amibe most hamar belefutottam....Kameránál +- 1fé Expo korrekciot tudok adni , fényképezőnél 5-öt ! Amiböl legalább 2 , el is kél a mostani erös napsütésben az automatához képest . Vagy tudok a kamerán kézi expoziciót adni , de akkor nem követi a kamera a mozgásábol adódó fényerö változásokat .
Kamerámon , ha beállítom a kívánt rekeszt , nem tudok utánna más bellítást változtatni , mert akkor törli az elözö funkció beállítását , és vissza teszi azt automatára ! Igaz , hogy automatán elég szép képet csinál , de azért jó lene , ha a rekeszt , és az expo korrekciót beállíthatnám a kívánt értékre....Eggyütt ! Szóval , azért elég fapados állítási lehetöségei vannak egy kamerának , már egy nálánál kisebb kategoriás fényképezögéphez képest is !
Ma hasonlítgattam a látoszögeket , és arra jutottam mégsem lennék sokal elörébb a fentebb linkeltem kompaktal . Kellene a cseélhetö objektíves váz , és a nagyon nagy látoszögü objektív !
Nem vagyok biztos benne , hogy beruházok egy ilyen 400E-es kitre , a kamera mellé , de érzem , hogy arra lenne szükségem......[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
Tomasorock #13451 üzenetére
https://pixinfo.com/hirek/2015-04-14_275673
Fényképezönek csak átlagos , de videózni jobb mit a töbi kompakt , hasonló áron...Ezt kelett volna vennem kamera helyett !
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
Tomasorock #13451 üzenetére
Ha , ma vásárolnék ilyen célra , én cseélhetö objeltíves fényképezögépet vennék !!!! Az én kamerámnak , 27-es nagylátója van , és kevésnek találom !
Nagylátó elötétet nem tudok rakni hozzá , mert ahhoz már túl nagy a látoszöge magának a kamerának , és bele log az elötét a kép szélébe...Az olcsobb cserélhetö objektíves gépek is tudják azt a képminöséget ( bitrátát ) amit a választott kameráid ! Ráadásképp , teljes értékű fotókat is tudsz velük készíteni ! Ezeken kívül , szerintem egy fényképezögépet , jobban be lehet állítani ( több paramétert lehet külön össze válogatni )
A hsználtpiacról , sokkal jobb gépet meg lehet venni ugyan annyi pénzért , és fényképezökböl elég nagy a kínálat..... -
Horváth Istv
tag
https://drive.google.com/file/d/0BxbME1_77wx4MXVuVWZ5OGQ2WWc/view
Egy kimondottan kevés fénynél készült videó !
-
Horváth Istv
tag
Kevés a nagylátószög , és a kamera kezelése , beállítási lehetősegei , beállítások logikája a fényképezögéphez képest , nem annyira tetszik . De leginkább a nagylátó hiányzik , és amit próbáltam elötét lencsét , az bele lógott a képbe . És igazábol , nem találok semmi elönyt a fényképezőgéppel való videózáshoz képest.....Inkább hátrányokat vettem észre
Képminősége valóban nagyon jó ! Tegnap vettem fel vele egy pincében berendezett panoptikumban , és ahhoz képest , hogy szabad szemmel is kevéske fény volt , a kamera meglepően jó felvételt csinált !
Ha el tudom adni a kért árért akkor veszek helyette egy fényképezőgépet , nagylátó objektívvel . Igaz , az még egy szaázassal drágább , meg nincs nagy zoom sem , de azt tudná amire szükségem van városnézéshez , meg beltérben.... -
Horváth Istv
tag
Alighanem eladó lesz a Sony AX 53-as kamerám
Ha valakit érdekel , megnézheti az aprok közöt...
-
Horváth Istv
tag
Szerintem már rég kelett volna keresned másik boltot ! Én személyesen láttam a 220volt boltjában a polcon ! Velem is eljátszottak ilyet , de a 2. hitegetés után , tovább léptem ! Igaz hogy drágábban kaptam meg a kamerát , de legalább nem hitegettek , hanem jött amikorra megigérték....
-
Horváth Istv
tag
válasz
bigdigit #13417 üzenetére
Az Europai kamerák , csak 50P-t tudnak . Kivétel a sport kamerák , azok tudnak 60P-t . De az amatör felhasználású kamerák , sport kamerák is , 4k-ban , csak 25-30P-t ! 30-at is csak szintén a sport kamerák , vagy a nem Europai eladású kamerák tudnak felvenni .
50-60P 4K-ban , csak a profi kamerák tudnak ( azt hittem az enyém az , de a márkakereskedésben felvilágosítottak , hogy tévedtem) , amilyenek , tartok tőle , hogy az itteni forumtagok közül, nem soknak van....
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13411 üzenetére
Én még edig nem vettem utángyártott akkut , így nem volt tapasztalatom . Nem is gondoltam hogy ilyen lehetséges , mert a honlapon oda volt írva , hogy csippelt aku . Biztosan van külömbség a gyártok közöt , az csak jó , ha elsöre olyat kap a vevő , ami úgy jo ahogy van....
Olyat is elképzelhetönek tartok , hogy mivel a kamerám elég új modell , még nem volt minden akku csipje "bekodolva" hozzá ! ?[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Tegnap vettem utángyártott tartalék akkut a kamerámhoz...Érdekesség képpen megosztanám az észrevételemet , hátha nincs mindenki tisztába a dologgal .
Az akkut , érdemes a boltban kipróbálni !
Én úgy jártam , hogy az akkut nem ismerte fel a kamera , és utánna , " Az akku lemerülöfélben van , cserélje ki " feliratot mutatta , majd kikapcsolt a kamera .
Érdekes modon , mikor vissza vittem , és kaptam egy másik ugyanolyan fajta aksit , az már rendesen müködött !
Csak ez a tapasztalat , nekem egy fél akku árába kerültMás inkáb tanuljon az én káromon...
-
Horváth Istv
tag
válasz
sonaj0203 #13396 üzenetére
Valóban gond a nagyobb sebességű videók lejátszása TV-n . Az én TV-m is , csak HD-ban hajlandó 50-60P-t lejátszani....
De az is volt egy ceremónia , mire erre rá jöttem
Vagy száz formátumot végig próbálgattam , mire a használatit átolvastam . Mert ugye , ki gondolná , hogy egy FHD TV , nem tud minden FHD felvételt lejátszani
-
Horváth Istv
tag
https://drive.google.com/file/d/0BxbME1_77wx4VENoalcxMTd0VUU/view
Ezt csinállta az AX53-as két kicsi lámpánál....Szerintem , nem olyan rossz , mármint a minőség..... De nem tudom mások mit produkálnak ?
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
access_denied #13371 üzenetére
" hatalmas a különbség a full HD és a 4K között "
Itt mire gondolsz ? A kamerák , vagy a formátumok közötti kölömbségekre ? És miben látod a külömbségeket ? Tényleg érdekel a véleményed , mert lehet hogy olyat is észrevettél , amit én még nem ! -
Horváth Istv
tag
válasz
dehecked #13355 üzenetére
Nekem egy Sony AX53-asom van , ami az eddigi nem sok használat után , jónak tűnik..... A Sony kameráknak az elönyük , a nagyob nagylátószög , és a nagyobb bitrátával felvett 4K videók . Az ára talán épphogy bele férne a keretedbe ( ha valahol kapsz akciosan ) A Panákkal nincs tapasztalatom , de az olvasottak alapján , szerintem , a felsorolt típusok mindegyike jo képt adhat ( erröl majd talán írnak az itteni Panás forumtársak , akik használják is őket... ) . Én egy újabb típust választanák , mert azok , gondolom fejlettebbek , azonos kategorián belül . Kategoria terén pedig , olvasd el a használatikat , meg az adatlapokat , és amelyik funkciókra szükséged lehet , azt válaszd ! Jellemzően , a 4K-s kamerák , tudnak nagyobb sebességgel felvenni FHD-felbontásban , még a HD-kamerák , csak kissebb felbontásban tudják ugyanazt a sebességet .
Válaszd azt , amelyik minden számodra szükséges funkciót tudja ! Szerintem , képminőség terén , mindegyik megfelelő . -
Horváth Istv
tag
válasz
dehecked #13347 üzenetére
Kérdés , hogy hogyan akarod használlni , a kamerát , és mit akarsz felvenni ? A sportot , lehet külső szemlélöként , és sportolként is felvenni...Ha az utobbi , akkor lehet hogy inkább sportkamra után kéne nézned . Annak eleve nagylátós objektívje van , és több típus , alpbol vízállo . Viszont ezeknek a kameráknak , más területen vannak korlátaik .
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13336 üzenetére
Nekem csak a Sony-val van tapasztalatom , lehet , a Pana , másképp müködik...Valojában , az FHDnál , nem próbáltam CL10-nél lassab kártyát , ott csak a leírás alapján szoltam hozzá . Viszont a 4K-nál , ténylegessen , el sem indúlt a felvétel , meg sem jelent a menüben a 4K lehetősége , ha csak CL10-es , és nem U3-as kártya volt a készülékben . Ez sem teljesen igaz !
Mert csak a 100Mbps-os felvétel nem ment . Ezt csak a Sony 4k-s sport kamerájával próbáltam , más kamerákkal , akár müködhetnek , más kártyák is....
-
Horváth Istv
tag
Én azt látom , hogy az FHD-kameráknál a Clas 10 , A 4K-s felvételkhez az U3-as kártyák az elvártak . Nemtom ez milyen összefüggésben van a sebességükkel...
-
Horváth Istv
tag
Szeretném kérdezni , hogy lehet a kamerákhoz külső gyártótól , nagylátószögű előtét lencsét kapni ? Az enyémhez sajna gyári nincs...De jó lenne ha lehetne növelni a látószögét !
-
Horváth Istv
tag
https://drive.google.com/file/d/0BxbME1_77wx4YkRVWlZzb1V6ODg/view
-
Horváth Istv
tag
https://drive.google.com/file/d/0BxbME1_77wx4ZXIyeXc5NjRVOEE/view
Itt van egy kis valami...Beltéri , késő délutáni nappal . A többi nappali....azok , gondolom más kamerákkal is ilyenek . Még nagy választék nincs próba videókbol .
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13299 üzenetére
Énis csak azért vettem a 4K-s kamerát , mert az tud FHD-ban 100 fps-t Egyébként nem érdekel az Fhd-nál nagyobb felbontás , mert szerintem az mindenre elég ( tényleg gyönyörű képe van TV-n ) viszont a feldolgozásához egy erőmű kell
Értem ez alatt , ha kell kis ilyen olyan korekciót csinállni a képen expozíción....Valójában viszont , már az Fhd is elégé hardver igényes
Valójában , a nagyobb képsebesség lehetőségét sem tudom még hogy mire fogom használlni , de az még lehet hogy jól jön egyszer.....
Azt , hogy mennyire kompatibilis , mit tud kezdeni a Panasonic , más kamerák felvételeivel , tapasztalatbol nem tudom , csak a használatijában , úgy van írva , hogy a SAJÁT-felvételeit tudja kimásolni....Ettől még tudhatja másét is , én nem jártam utánna , csak az maradt meg bennem, hogy nem tudja....
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13295 üzenetére
Van egy szintén Sony , sportkamerám , amivel párban szertném hogy legyenek a felvételi formátumok ( XAVC-S ) És így elméletileg ( még nem próbáltam ki ) , a sportkamera felvételét is el tudom menteni külső tárra , a kézi kamerába át rakott kártyáról.... A Panánál azt olvastam , hogy csak a saját formátumát tuddja kimenteni , ezért nem biztos hogy tudná a sportkamerámét...
Ezeken kívül a Sony , nagyobb bitrátával veszi fel a 4K-s videót ( 70-100 Mbps ) . Mondjuk ez nem biztos hogy nálam érdekes...Láttam összehasonlító videót , abban a Panának , szerintem szebb ( melegebb árnylatú ) színei voltak ! De a formátumok végett , ezt kellet vennem .
Ma ha minden igaz , élesben is próbálva lessz a kamera .
Sajna ,még nem volt időm át tanulmányozni a beállításokat , ezért csak autómatán lessz a kezdés .A videómegosztással kicsit bajban vagyok , mert nem tudom hova ? Tettem fel valamit Google Drájvra ( vagy hogynevezik... ) A Gémél tárhelye...De ahogy észrevettem , az is butítja
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Megjött az AX53-as....Lassan , talán érdemben is hozzá tudok szolni a témához
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13269 üzenetére
Nem tudom hogy az AX33-as kamerának , jobb vagy rosszabb képe van , csak azért hoztam viszonyítási alapnak , mert abban van akkora érzékelő , mint a Panában . Persze itt még a két fajta érzékelö kialakítás is eltér , ezért ez is csak hozávetőleges...Lehet , inkább egy régebbi HD-kamerát kellett volna , említenem....
Az árkategória , képminöség szempontjábol , nem , vagy csak nagyon kicsi részben van összefügésben a képminőséggel ( ha egyébként , a müszaki tartalom hasonlo.... )
Nem a vita generálása a célom , de annyit szeretnék elmondani , hogy szerintem , az is segítség , mikor a felesleges pénzköltésről lebeszélnek
Nekem is van sokmindenem ( régi VHS kamerám is ) amit megvettem , de nem használok , mert nem hozza az elvárt minöséget....Meg vannak ilyen és hozzá hasonló ( nagyon igaz ! ) mondások , hogy " nem vagyok olyan gazdag , hogy rossz minöségű dolgokat vásároljak "
Lehet , nem pontos az idézet , de helytálló !
Konkrétan ! Én is elindultam az 50E-res kameráktol , mikor kezdtem keresgélni , aztán az AX53-asnál álltam meg , mert az hozza azt a szolgáltatást ( számomra , a mai lehetőségek melett ) ami miatt , érdemes egy külön kamerát tartani . Itt lényeges a " külön" , mert ha már van olyan készülékem ami hozzávetőlegesen ellátja ugyanazt a feladatot...! ?
Persze vannak más gyártóknak olcsobb , és hasonlóan jó kamerái , de nekem most a gyártó is kritérium volt.... -
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13265 üzenetére
Ez említett Sony-ban , sokkal kisebb érzékelő van , ezért szerintem , nem összehasonlítási alap .
Mondjuk , hasonlítsuk , a képét ( nem a szolgáltatásait ) A Sony AX33-as hoz !
Ha minden igaz , az enyém is megjön nemsokára , akkor konkrét , saját tapasztalaton alapulo véleményt is mondhatok...
Az viszont teljesen igaz , hogy a 100E alatti gépeknél , nem , vagy nem valószínű , hogy teljesülni fognak a kérdező kívánságai -
Horváth Istv
tag
Ahogy látom , van többféle ilyen mobil töltő is , hasonló kapacitással , de elég nagy az árak szórása . Van amire oda kell figyelni a választásnál ? Nagy külömbségek vannak köztük ?
-
Horváth Istv
tag
válasz
huppancs89 #13247 üzenetére
A polár szűrőt , akkor érdemes feltenni , mikor erösek az árnyékok , erösen süt a nap . A legjobban , a felhőkön fog jelentkezni a szűrö hatása . Be kell tekerni a kívánt hatás eléréséhez a megfelelő fokba ! Látni fogod forgatás közben , hogyan változik a kép....Azt viszont tudni kell a polár szűröröl , hogy nem mindegy , milyen szögböl éri a fény ( Oldalrol , szemből , stb.... ) mert nem minden irányból azonos a szűrö hatása ! Ezért , nem célszerű , olyan körbenézős jelenetekhez . Bár ártani akkor sem fog... Viszont akkor , mikor az erős fény miatt fakók a színek , ( jellemzően a dél körüli órákban , amikor a hétköznapi túrista épp a látnivalóknál van , akkor nagyon hasznos tud lenni !
Ez a szűrö sem egy álltalános csodaszer , akkor kell használlni , mikor arra szükség van ! Vannak még az ND-szűrök , amik szintén erős fényben tudnak hasznosak lenni , de csak akkor van rájuk szükség , mikor a kamera már nem tudja tovább csökenteni a záridőt . Nagyon ritkán szoktak kelleni , de akkor nélkülözhetetlenek.... -
Horváth Istv
tag
Köszönöm a válaszokat ! Ki is választotam a kamerát .
Azt szeretném megkérdezni , kinek milyen tapasztalata van az EMAG-al ? Ha garanciális ügyintézésre kerül a sor , rndben mennek a dolgok ?
Per pillanat , csak ott van raktáron a készülék , és ott is a leg olcsobb... -
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13241 üzenetére
Olvstam már én is több helyen , hogy jó dolognak számít , ha lehet videó felvételnél állítani a " zár sebességét " De ezt nem igazán tudom értelmezni , hogy mire jó ?
Mire való ? Én laikus ként , azt gondolom , hogy a kamera , akkora zársebességet állít , mint amekkora az FPS . Vagy nem így van ?
Ha más zársebesség van beállítva , az mire jó ?
Fotónál , a zár sebességét , a bemozdulásos életlenség változtatására lehet használlni , de ott egy képet csinál a gép , és addig működik a zár , ameddig tetszik.... Kameránál , mire való az , ha más a zársebesség , mint a képsebeség ?
Mondjuk így végig gondolva a dolgot , ha elég fény van , akkor lehet a zársebesség gyorsabb , és akkor tud kisebb lenni a bemozdulás !De lehet lassabbat is állítani , mint a képsebesség ?
Ha igen , akkor az mire lehet jó ?
Egyébként kezdek egyre jobban hajlani a kamera felé...Néztem néhány fellelhető összehasonlítást , de ott is volt , hogy nem egyforma kategóriáknál , a DSLR jött ki jobbnak , de az úgy nem valós arány tényleg....
Más téma.....
A videó felvétele közben , rekeszt állítani , az mire való ? Tudom hogy a rekeszérték állítasa vátoztatja a mélységélességet , de van ezen kívül is valami szerepe ? Vagy úgy edgyáltalán . A mélységélesség változtatását , milyen hatás eléréséhez érdemes alkalmazni ? Milyen hatást kelt a nézőben ? -
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13237 üzenetére
Köszönöm a választ , mindkettőtöknek !
Ilyesmikre voltam , vagyok kíváncsi ! Ha másnak is van hasonló tapasztalata , mikor a videókamerát jobb , vagy épp rosszabb volt használlni , mint egy fényképezőgépt , videózásnál , ne tartsa magában !
" számos beállítás videó módban "
Ezekből légyszíves sorólj fel néhányat ! Most tényleg kíváncsi vagyok rájuk !Nehogy kötekedésnek vedd a kérdezősködésemet
A fényképezőgépek használatát , mondhatni , hogy ismerem , de a kamerákrol lényegében nincs tapasztalatom...
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Szeretnék vissza térni , egy régebbi kédésemhez ! Amire nem jött sajna válasz...
Mivel még nincs meg , maradéktalanúl a kamerám ára , így van időm agyalni.....
Szeretném megkérdezni a kamerát használókat , hogy milyen előnyei vannak a kamerával videót felvenni , a fényképezőgéppel való videózáshoz képest ? Szeretnék konkrét funkciókat , kezelési módokat olvasni , hogy mért jobb azokat a funkciókat a kamerával megoldani !
Nézegetem a fényképezőgépeket , és elég jól használlhatónak tűnnek már videózáshoz is . De , akkor miért csinállnak , kamerákat is ! ? -
Horváth Istv
tag
válasz
huppancs89 #13231 üzenetére
Szerintem , az is megfelel videózáshoz ! A lényeg hogy Polár legyen , mert azt jól lehet használlni erős napsütésben !
Ha egyszer meglessz a kamerám , az első dolgom lesz , hogy ilyet veszek rá , mert jobb egy ilyen szűrővel , optikailag korrigálni az erősen világos részeket , mint szoftveressen , ami ront a képminőségen .
Az UV-szűrőt , meg akkor tedd csak fel , ha van mitől védeni az objektívet ( homok , eső... ) mert minden előtét , rontja az optikai minőséget ! -
Horváth Istv
tag
válasz
huppancs89 #13229 üzenetére
Egy polárral jobban járnál ! Ha még nincs...
-
Horváth Istv
tag
válasz
LWhite #13223 üzenetére
Szerintem , a nagyobb érzékelönek több haszna van , mint a nagyobb zoom-nak ! Ami mellesleg csak ront a képminőségen , mert egy nagy átfogású optika , mindíg roszabb mint a hasonló kategóriás kissebb !
Optikánál a A nagylátó réssz az érdekes , mert a nagyobb nagylátószög , sokkal többször kell , mint a nagytele ! A Sony-nak az újabb gépei , tudják az XAVC-S formátumot , ami sokkal jobb , mint az álltalánosan hosznált , AVCHD ! Az MP4-ről nem is beszélve... Szerintem , ezért , megéri a kis kényelmetlenséget a pótakku terén... -
Horváth Istv
tag
Ilyen szinten nem értek hozzá , de azt írja a reklám anyag , hogy élénkebb szineket rögzít . Ahogy kivettem a Sony elbeszéléséböl , ezt ők kereálták az XAVC formátumbol , ami ha jol emlékszem tömörítetlen formátum ! ? De ezt ne vedd készpénznek....
Ahogy nézelődtem a kamerák között , láttam , hogy a Panasonic-nak is van valami hasonlo Adat mennyiségű formátuma , de a külömbség az , hogy a Panának a 4K az csak 75 Mbps al megy még a Sony-é az 100-al . A FHD az mindkettőnél 50-el . Nekem csak a kompatibilitás végett kell a Sony-é...
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
merqree #13216 üzenetére
Valóban 50 ( fotó per szekundum ) a kép frissítés... De én a tárolt adat mennyiségét említettem , ami 50 Mega bit , per szekundum....Ettől van az , hogy szebb , élesebb kép ( film ) kerül zögzítésre , és a konvertáláskor , meg a korrekciók alkalmazásakor , jobb minőséget lehet elmenteni , mit ha ezeket a műveletekt , a 28 Mbps os felvételen végeznénk el .
Ez az elmélet ! Aztán a gyakorlat mi , azt még nem próbáltamVagyis csak annyira , amennyire a kis sportkamerám engedte . A szemmel látható külömbség az , hogy mikor a nagyobb adat mennyiségű képeket megállítom , egy teljesen éles , fotó minőségü képet kapok , a kissebb adat mennyiségű képnél , meg egy homájos életlent . Ez , mondjuk a motoron menet közben felvett , gyors mozgású videónál eléggé feltünő . Lehet , hogy lassabb mozgásoknál nem ennyire észrevehető a külömbség ! ?
Bár , amit anno fényképezőgéppel vettem fel , szintén 28 Mbps -al azon is igen látszik az életlen mozgás....
[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
access_denied #13211 üzenetére
Rákerestem én is ezekre a tárolókra , de úgy tűnik , ezek kifutott termékek....
Igen , az AVCHD formátum , az , az álltalánosan használlt , 28Mbps - os adat mennyiséggel rögzít , az XAVC-S meg 50-el... -
Horváth Istv
tag
http://tablet-pc.arukereso.hu/medion/akoya-s1219t-p330673409/#termek-leiras
Ilyen kütyükkel , lehet meroakártya , és USB-s merevlemez között másolni ?
-
Horváth Istv
tag
válasz
access_denied #13205 üzenetére
Ezek , amiket linkeltél jónak tünnek ! Bár a googlés fordítás miat , kicsit rossz ( rosszul érthetö ) a leírás...Ilyeneket , lehet itthon is kapni ? Mert nekem ez a külföldröl vásátlás nem igazán megy
De mindenképp köszönöm a tippet ! -
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13203 üzenetére
A fotóknál , a RAW-formátumú képek , nem számítanak tételnek a videókhoz képest . Egyébként , én mindíg abban fényképezek , mert abbol sokat vissza lehet hozni a rázós fényviszonyok között készült képekből . És sajna , majdnem mind olyan....Nézegettem a használlt kamerákat , fényképezőgépeket , de azok nem tudják az említett formátumot . Ez elég újkeletü formátum lehet....Viszont , a sportkamera , csak abban tud elfogadható minőséget produkállni . Nemrégiben kérdeztem másik forumon a formátumok összevágásáról , és az jött le számomra , hogy nem egészséges több fajtát egy filmbe tenni.....Ezért mindenképp olyan gépet keresek , ami ezt a formátumot tudja . Ezekből , sjnos csak az utolsó generációs Sonyk jók , amik leginkább újonan kaphatóak....
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13201 üzenetére
A tervem az , hogy szeretnék kis utifilm szerűséget készíteni , egy hosszabb motoros túrárol....Meg úgy álltalában , a motoros kirándulásaimrol .
Ami a leg memória igényesebb , az a Stockholmi út , amit több hétre tervezek . Ami eddig megvan , az a sportkamera , ami a motorra van felszerelve . Evvel tudtam próbálgatni a használandó formátumokat , felvételi modszert , és a memoria igényt . Eddig csak 1-1-napos kirándulásokon . A tapasztalat az , hogy a Sony XAVC-S formátumában szeretnék felvenni ( ez 50Mbps-al elég jó minőség az utólagos szerkesztéshez . Úgy gondolom.... ) ami az 1-napos motorozás alkalmával , az utat szakaszokban felvéve , majdnem elhasznállt 1 db 64Gb-os kártyát . Ez melett , szeretnék kézi kamerával ( a sortkamera erre nem jó.. ) helyi jeleneteket felvenni , városnézésekkor , és egyéb látnivalóknál ( ez mondjuk , gondolom nem lessz napi 64 Gb ) Vannak olyan helyzetek , ahol nem ideális a videó , ott szeretnék fotokat készíteni .
Azt már több helyen olvastam , és tapasztaltam is , hogy mindenre , az arra való készülék a jobb ! A fotózásrol már van kis fogalmam , ott a videókamerával szemben , tán a fényképezőgép nagy felbontású érzékelőjét , és a RAW-formátumot , esetleg az objektívek választásának a lehetőségét tudnám felhozni előnynek .
Mivel videókamerát még nem használltam ( most a sportkamera gondolom , nem ne vezhető annak ) ezért érdelne , hogy konkrétan , milyen felhasználói előnyei vannak egy videókamerának , a fényképezőgéppel való videózással szemben ?
A fényképezőgéppel videózás , igazából , csak a hely igény miatt lenne jobb . A kamerával viszont , tudnák a nap végén mervlemezre menteni , az egyéb esetleges előnyei mellett . Árban kb. hasonló lenne a kamera , és a fénképezőgép ( objektívvel )[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
válasz
Ottó58 #13198 üzenetére
Igen , a memoria kártya , az jó megoldás , de egy gyors számolás után , nekem kéne a kb. 2-hetes útra , 15-20 db 64 Gb-os belöle . Az pedig már árban is tétel... Ahogy olvastam , videókamerák , már tudnak merevlemezre , közvetlenül menteni , de bennem felmerült a kérdés , hogy hátha jobb lenne egy DSLR-t használni ( Sony A68 ) amivel megoldható a fotózás , és a videózás is egyben ! Motoron , hosszú úton , korlátos a raktér.....
Itt felmerül egy másik kérdés is ! Nekem , még nincs tapasztalom videó kamerával filmezés terén....( kamera használat ) Azon túl , hogy más egy DSLR , és egy videó kamera fogása , funkcioikban , milyen eltérések vannak , pro kontra ? Képminőségben , elvileg a fényképezőgépnek , jobbnak kéne lennie a nagyobb érzékelő miatt , de kérdem én , van a kameráknak olyan tudományuk , amik mégis jobb minőségű felvételt erdményeznek ? Gondolk itt , AF , és zoom tulajdonságokra , vagy a kamera szoftverében eltérésre.... -
Horváth Istv
tag
Manapság , milyen megoldás van arra , hogy ne keljen sok memoria kártyát vinni egy több napos utazásra , és , mondjuk a nap végén , el lehessen menteni a kártya tartalmát valami adat tárba ?
-
Horváth Istv
tag
válasz
Watt25 #13183 üzenetére
Igen , valóban 60 Hz-n van , és nem is lehet hozzá más beállítást használlni .
Időközben megnéztem a videót TV-n és ott valóban nem darabos a mozgás...
Még annyit szeretnék kérdezni , hogy ha ilyen beállítású monitoron , op-rendszeren szerkesztem az 50P-s videókat ( Premierben ) az befojásol valamit a szerkestéssel való kompatibilitáson ? Vagyis , ha a felvételhez passzoló TV-n megnézem a nem kompatibilis rendszeren szerkesztett videót , lesz valami hiba a kész videóban ?[ Szerkesztve ]
-
Horváth Istv
tag
Azt vettem észre a sprtkamerával felvett videóknál , hogy még az 50P-s felvételknél is szaggatottan mozognak ( föképp , a képszéli ) dolgok
A 60P-s felvételeken teljesen síma a mozgás... Észrevettétek ti is ezt a jelenséget ? Ha Magyarországon csak 50P-kompatibilis kamerákat árúlnak , akkor honnét lehet beszerezni NTSC szabványút ?
-
Horváth Istv
tag
Szeretnék érdeklődni , hogy van-é valkinek ( Sony FDR-AX53 ) kamerája ? A kérdésem az lenne , hogy milyen hálozati töltöt kapott hozzá ?
Azért lenne fontos a segítség , mert eltérő info van a haszálati utasításban , és a bolttol kapott infóban . Ez a tartozék határozza meg , hogy tudok-é közvetlen , merevlemezre másolni kamerárol , vagy sem.... -
Horváth Istv
tag
Nemrég , próbálgattam a sportkamerámat , és azt tapasztaltam , hogy az 50-es bitrátával felvet anyag , sokkal job képélességet ad , mint a 28-as . Ez persze nem csoda , csak nem gondoltam ekkora külömbségre....
Nézegettem a szintén Sony kézi kamerákat , é azoknál van ez az 50-es jó minőségű felvétel....Azt szeretném kérdezni , hogy más márkák kamerái is tudnak 50-e bitrátával felvenni ?
A másik ami feltünt a Sony kameráknál , hogy lehetőség van velük , közvetlenül külső mervlemezre másolni a felvett anyagot ( nem kell egy hosszabb útra , sok mem.-kártyát vinni... ) Ez a funkció , megvan más gyártók kameráinál is ? -
Horváth Istv
tag
válasz
djnice #13025 üzenetére
Sony kamerákat néztem.....Igaz , a bolti adatlapban nincs benn csak az ( i ) - s felbontás , de a Magyar használatijában már bent van a beállítások között ! Ami kis gondom volt vele , hogy nem láttam rajta szűrőmenetet . Nekem meg az kéne , mert esetleg motorra is szerelném , és hát azok azok a csúnya bogarak , nem kerülik ki.....A Panasonicokon viszont egyértelműen van ! Mármint menet...
-
Horváth Istv
tag
Láttunk már többször olyat , hogy fejlesztés címén , lecseréltek egy ikonikus típust egy rosszabb megoldásra..
Ami mindíg eszembejut , a Fuji F100Fs ! Ennek az utódja is rosszabb lett .
A másik dolog .
Időközben , elgondolkodtam ezen a videó rögzítés kérdésen , és "rádöbbentem" hogy ez is fényképeket készít , csak sokatÍgy teljesen ( majdnem teljesen...) azoktól a dolgoktól függ a képminőség , mint a fényképező gépeknél . Annyi különbséggel , hogy egy fényképező készíthet több másodperces záridővel is képet , ha kevés a fény , DE , egy kamera , álltalában , minimum 1/30-ad ( 30 FPS ) záridőt kell hogy elérjen , különben , nem lessz mozgó a kép
Vagyis nem lehet kivenni a képletből egy adatot viszonyításnak ! A képminőség , függ az érzékelő méretétől , felbontásától ( mekkora pixelekből áll az érzékelő ) , az objektív fényerejétől , és a műszaki fejledtségtől , és legfőképp a fény mennyiségétől !
De a kép felbontásától is . Nem mindegy hogy egy kissebb , vagy nagyobb pixszel szám ( VGA-4K ) van ugyanakkora érzékelőn . vagy példáúl a képfrissítés sebességétől ! Ahhoz hogy egy érzékelőből ki lehessen olvasni 30 FPS-t , ahhoz KELL 1/30-ad záridőt elérni . A 120 FPS-hez , már 1/125-öt ! Ha feltételezzük , hogy ugyanarol a kamerárol van szó , akkor a nagyobb záridőt , csak az ézrékenység növelésével tudja elérni , és ez keményen a képzaj rovására megy !
De ezekkel együtt , mások is változnak a képminőségen kívül ! Például a méjségélesség ! Kisebb érzékelő , nagyobb méjségélesség ! De , csak akkor , ha az objektív fényereje , ugyan akkora ! Ha az objektív nagyobb fényerejű ( nagyobb rekeszen használjuk.... ) akkor már csökken a méjségélesség . Vagyis az éles terület a képen . Ez eredménezheti , hogy egy felvételt életlenebbnek látunk , mert a képen , csak kicsi távolságban élessek a képelemek....Nemrégiben , saját káromon tapasztaltam meg , mikor egy FF-érzékelős fényképezőgéppel , nyitott rekeszen , véletlenül közelre állt be az élesség , és az egész felvétel életlen lett . Miközben ugyanez a felvétel , egy kompaktal egéz türhető let volna a hiba ellenére....
-
Horváth Istv
tag
Létezik az , hogy a Panasonic kamerái , nem tudnak 60P-s FPS-t , csak 50P-t