-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz
Redplee #56378 üzenetére
Lumix G9 400-ért, amihez jár egy 150 ezres gimbal ajándékba, ha elpasszolod (mondjuk 120-ért) akkor ott vagy, hogy 280 ezer. Nagyon jó benne a stabilizátor, tud 10bites videót, mint a profi gépek, nem melegszik túl és úgy van megépítve, mint egy tank. De ebben obi még nincs, nem tudom hogy vártad az ajánlást.
-
Neck
veterán
válasz
Redplee #56373 üzenetére
SPOILER alert!
A: APSC.
B: Full FrameUgyanazzal a rekesz beállítással készült (nem emlékszem, mit írt a kolléga, talán f4.5, vagy f5.6, emiatt nem ekvivalens a mélységélesség. Mivel a fókusz a hozzánk legközelebb tárgyhoz került (valamelyik fűszer), és gondolom a tárgy távolság sem volt túl nagy, ezért a deszka, a sókristályok egy része, stb már picit kevésbé éles a Full Frame szettel.
Ha a FF jobban le lett volna rekeszelve, hogy a DoF ekvivalens legyen, szerintem ebben a méretben kb lehetetlen megmondani, melyik melyik.
Nekem egyébként az APSC fotó jobban tetszik, pont amiatt, hogy nagyobb a mélységélesség, szerintem egy ilyen jellegű fotónál az jobban mutat.
Ezért írtam neked, hogy tárgyfotóra, videózni, az a 16-50-es kitobi, amit sokan ipari hulladéknak gondolnak, teljesen jó
Tárgyfotóra akár még egy régi-régi szenzor is megteszi, úgyis beállítod a rekeszt, ISO 100, a záridő meg annyi, amennyi, úgyse szalad el
Itt azt kell megfontolni, hogy a videós képességek, videós autofókusz, usb tölthetőség alapján melyik fogja a legjobban lefedni, amit szeretnél.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Redplee #56354 üzenetére
Nikon Z50 + FTZ adapterrel hasznalhatod a meglevo objektivedet. Van Nikon Webcam Utility. Persze, video szolgaltatasokban jobb a Panasonic, de en nem szivesebben lepegetnek vissza kisebb szenzorra. (Ugy emlekszem, dummy battery van Z50-hez is.)
-
Neck
veterán
válasz
Redplee #56349 üzenetére
Ezekre Sony APSC gépet ajánlok, a6100.
USB-ről tölthető, ha jól tudom, videó felvétel közben is (vagy van hozzá dummy battery, ami igen), kiváló a 4k videó, kiváló arc / szem autofókusz videó alatt.
A kijelzőt magad felé tudod fordítani, így látod, mit veszel fel.Nincs 30 perces videó limit benne, annyit veszel fel, amennyit a kártya bír, vagy amíg le nem merül, túl nem hevül, etc.
"Webcam" app is van hozzá.
Ezekre a felhasználásokra a kitobi is bőven elég. Nem a világ legjobb kitobija, de videózni, termékfotózni tökéletes (a minap raktak fel a Sony facebook csoportba ételfotókat, és a6000 + kitobi megkülönböztethetetlen volt a7III + Sony G Master kombótól).
Ráadásul a Sony kitobi power zoomos, ami távirányítható, ez is jól jön
(Nekem az a6000-el és az a6500-al is működött, de azóta változtattak az appon, remélem, ezt nem érinti).Üdv:
Neck
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged