- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golota
aktív tag
válasz
XboxGamePass #60035 üzenetére
Az A6700 az nagyon jó váz, ha Sony-t szeretnél. Javították rajta az A6600 hiányosságait és az már eleve egy jó váz volt.
A Sigma 56-ot mindenképpen megnézném először. Az egy best buy lencse és videora is kiváló lehet.
@Honlapos5. Igazad van, de a video miatt MILC vonal lehet jobb (már eldőlt mondjuk)
-
Golota
aktív tag
válasz
XboxGamePass #60031 üzenetére
Vagy Viltrox 75mm 1.2. Ha csak portré.
@Neck: nem vitatom, hogy objektíve jobb portrékat lehet lőni vele, de itt azért pár dolog ellene szól. Egyrészt a keretébe nem fér bele egy A7C2 és portréobi, még használtan sem. Ha diák kedvezménnyel szeretné, ott nekem megszólal a csengő, hogy nem biztos hogy ár/érték arányban érdemes neki a non-plus ultrát keresni. Pláne, hogy videózni is akar, így meg bőven milliós keret fölé fog menni a FF rendszerrel.
A másik érv, hogy képeken lehet észreveszed a különbséget, de ez valszeg a bokeh miatt van. De mitől jó egy portré? A bokeh csak egy dolog. Másrészt egy megfelelő háttérrel és mondjuk akár egy Viltrox 1.2-vel már brutális bokeh érhető el és mondjuk egya Fuji APSC gyönyörű színeivel.
Nem vagyok felesküdve egyik rendszerre sem, csak szerintem érdemes egy ésszerű kompromisszumot keresni, ami már simán tudja az elvártakat, bár lehet hogy sokkal drágábban van jobb választás. A legjobb lenne a juzaphoton nézegetni mások miket tudnak lőni a kinézett gép+objektív kombóval. Ott vannak nagy felbontású képek is ls lehet pixel peepelni.
-
honlapos5
csendes tag
válasz
XboxGamePass #60020 üzenetére
Én csak halkan megjegyezném, hogy csak portrékat fotóznál, és nem munka (márpedig nem munka, mert egy fényképezőgépet szeretnél venni) akkor ezt sokkal olcsóbban meg lehet oldani profi minőségben. Veszel egy Canon eos 6D vagy 5D Mark3-at aprópénzért, és egy 50-es vagy 80-as fixet. A fenti vázak 50e expo alatt újszerűnek mondhatóak, a Canon fixek meg tökéletesek portréra. Ha nem kell videó meg gyors autófókusz, akkor én úgy gondolom ez a megoldás ugyanolyan végeredményt biztosít, mintha a 5 kilós és 1 milliós megoldást választod. A maradék pénzből vegyél inkább softboxokat meg vakukat vagy lámpákat, azok mindenképp szükségesek lesznek portréhoz, ha ezzel szeretnél fejlődni. Már ha elfogadod a véleményem, mint egy fotográfusét, aki évek óta multiknak fotóz portrékat, idén kb 250 darabot számláztam ki.
-
Golota
aktív tag
válasz
XboxGamePass #60029 üzenetére
A te pénzed, a te döntésed. Segítő szándékkal mondom, anélkül, hogy a zsebedben turkálnék: k..rva sok pénzt fogsz kiadni egy olyan hobbiért, ami nem biztos, hogy be fog jönni. Én a lehető legkevesebb pénzből próbálnám meg kihozni, amit csak lehet.
Egyrészt tutira nem vennék új gépet, mert akármilyen akciósan is veszed, lényegesen többe fog kerülni, mint egy megbízható forrásból vett használt gép.
Másrészt elengedném a full frame vonalat kezdésként, mert tök felesleges arra, amit akarsz. A portré minősége legkevésbé a szenzoron fog múlni a kezdetben.
Megkockáztatom: a fent ajánlott Fuji egy Sigma 56mm-vel semmivel sem lesz rosszabb, mint a sokkal drágábban megvett FF Sony. Mindezt Sony tulajként írom.
Videózni ugyanúgy fogsz tudni APSC-n. Ne engedd, hogy a technikai paraméterek alapján bevigyenek az erdőbe. Én a saját A6600 gépemmel is kiváló minőségű videokat tudok lőni.
Személy szerint lebeszélnélek egy ilyen szintű beruházásról. Még használtan, best buy APSC vétellel is súlyos százezreket fogsz kiadni, aminek később sokkal jobb helye lehet. Én akkor sem vennék FF rendszert erre a célra, ha hirtelen örökbe fogadna Mészáros, mert tudom, hogy a fotózásnál a szűk keresztmetszet én lennék, nem a technika,
-
haruspex
aktív tag
válasz
XboxGamePass #60026 üzenetére
Erre a sonysok majd válaszolnak, de ezzel aligha fogsz portrézni szerintem. (Ehelyett a kombó helyett biztosan vmi zsebretevősebb méretet választanék apsc-ben pl egy fuji x-t30 ii akár egy 23mm f2-el, de ha kell a fényerő ott a vitlrox/ sigma 23mm f 1.4 )
De bármelyik croppos rendszer valid erre. -
Neck
veterán
válasz
XboxGamePass #60023 üzenetére
Portréra a szép háttérmosás miatt inkább Full Frame-et javasolnék.
Legyen benne frankó szem követő fókusz is.Sony α7III + Sony 85mm f1.8
Esetleg, ha kisebb méret is elég, és főleg hobbi, így elég egy kártyafoglalat is, akkor nézd meg az α7C-t is, az kisebb. -
haruspex
aktív tag
válasz
XboxGamePass #60023 üzenetére
Amúgy 800k-ért lehet vennék használtan egy nikon vagy Sony full frame-t, egy Amazon.de-s samyang 35-150-nel.
De egy Fuji egy 56mm 1.4-el is jó kezdet, abból több márka is van amiből válogathatsz, de egy Canon apsc milc is kijön nagylátóval és egy adaperezett sigma 50-100 f 1.8-calHa tetszik a retro akkor egy nikon zfc, 56.1.4, és 85mm hozzá egy 12-28. Mind jó, ízlés dolga melyik tetszik.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Objektívet nézz ki, ahhoz gépet. Milyen témát szeretnél fotózni elsősorban?
-
Golota
aktív tag
válasz
Szerintem ez kevésbé műszaki kérdés. A kisebbik keretből tudsz venni használtan egy APSC gépet valamilyen portréobjektívvel. Pl: Sony A6400 + Sigma 56mm. A lényegesebb kérdés, hogy:
1) akarsz-e utómunkázni?
2) minek tetszik a képi világa?Ha nem akarsz utómunkázni, valamilyen Fujit néznék a helyedben. Ha utómunkázol, akkor meg nézegess képeket pl a juzaphoton. Ott tudsz felszerelést választani és az azokhoz tartozó portrékat. A kisebbik keretnél az objektív lesz a szűk keresztmetszet. Az általam ajánlott Sigma eléggé best buy, ezért írtam.
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53833 üzenetére
" és nem lehet semmi rejtett hibája."
Mivel itt én bevizsgált használt cuccokról beszélek mindig, így annak sincs semmi rejtett hibája, másrészt a 6 hónap gari alatt mindenképp rájönnél, ha lenne
220Volt-nál ugyanúgy bevizsgálnak, viszont 3 nap garit adnak csak, de az még olcsóbb.
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53831 üzenetére
De neked fontos volt a gari, szóval nem vetted volna innen 170k-ért úgy se
Egyébként meg akkor már vehetted volna használtan is 6 hónap garival pl. FotOptix-nál itthon és akkor is ugyanennyivel olcsóbb lett volna.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
XboxGamePass #53829 üzenetére
eglobal/einfinity?
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53827 üzenetére
Bárhonnan nem. A canon.hu oldalon a promo-hoz kapcsolódó oldalon fent vannak az üzletek
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53825 üzenetére
Ilyen pár ezer Ft különbség esetén nem feltétlen érdemes. Használtan a profi, drágább obik a legnagyobb üzletek, mert majdnem féláron veheted meg őket, mint újonnan. Százezreket lehet így spórolni.
-
vihartigris
őstag
válasz
XboxGamePass #53811 üzenetére
Túl gagyit (olcsót, névtelent) nem érdemes venni, mert előfordulhat, hogy pl. beledagad a vázba, nincs megfelelő kapacitása.
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53811 üzenetére
Ezzel nem lesz akksi töltöttség kijelzésed, mert a gép észleli, hogy nem eredeti
Ilyen hidegben meg rosszabbul viselkedhet, mint a gyári és a hirtelen lemerülhet. Nem ajánlott.
Egyébként miért akarsz venni akksit mellé? Először nézd meg, hogy mennyit bír. 1 napot simán ki kell bírnia, szóval az elején semennyire se gond szerintem.
-
vihartigris
őstag
válasz
XboxGamePass #53807 üzenetére
Szép fényeket a szetthez.
Töltsd fel rendesen az aksit, a kezdetekben sokat fogod nyomogatni a vázat, az pedig meríti rendesen. -
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53807 üzenetére
Fullra, mert egyébként sokáig nem nyomkodod
-
modulus
aktív tag
válasz
XboxGamePass #53746 üzenetére
Én is ezt az objektívet használom. Jó árban van nagyon.
Mondjuk nekem egyszer már garanciálisan ki kellett cseréltetnem, mert nem ment se manuálban se automatán a fókusz, csak hangoskodott. Ez most teszi a dolgát rendesen, jó ideje.
llletve 1.8on elég lágy sajnos, 2.8ig egyre jobban élesedik, ott viszont már király. -
wms
senior tag
válasz
XboxGamePass #53746 üzenetére
Jól tetted, helyes döntés!
-
zolem
aktív tag
válasz
XboxGamePass #53735 üzenetére
Látodlátod. Légy türelmes és még lehet, hogy értelmes tanácsot is kapsz (nem úgy mint az enyém) Lényeg hogy ne rohanj azonnal a Canikon boltba! Azon túl is van élet.... 😀
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53742 üzenetére
Ez jó lehet, megveszed a 18-55-tel és még marad pénz az 50mm f/1.8-ra és 200-ba belefértél
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
szemetet ne vegyél. 4000D/2000D same here.
a "kerülném" előtt meg tájékozódj
megéri.
-
PuMbA
titán
válasz
XboxGamePass #53740 üzenetére
Senkit sem érdekel a 4K videó
Ja, az jó, illetve tájképre később még nagyobb látószög a 10-18 IS STM és portréra pedig 50mm f/1.8 STM. A 18-55-tel nem igazán lehet portrézni. Alap, mindenes obi.
-
PuMbA
titán
válasz
"Akkor például melyik ajánlott?"
Válaszoltam a hozzászólásban, csak még módosítottam rajta.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Vedd figyelembe, hogy a 250D-nél csak a középső fókuszpont a használható és annak sem olyan jó az AF érzékenysége. Most csak fejből mondom, mintha 0,5-1 FÉ lenne, míg a 800D-nél -3FÉ.
-
zolem
aktív tag
válasz
"Jó döntés"
-
PuMbA
titán
válasz
250D-t ne
Rommá butított gép, ezerszer jobbakat lehet kapni olcsóbban, akár használtan. Új 800D 1 év garival 170k FotOptix-nál például + veszel mellé olcsón kitobit és 50mm f/1.8 STM-et portréra. Kicsit 200k fölé mész ezzel.
-
törölt tag
válasz
XboxGamePass #53733 üzenetére
Micro Four Thirds, egy rendszer neve, amit a Panasonic és Olympus csinál együtt.
-
válasz
XboxGamePass #53729 üzenetére
Én egy Panasonic GX80-at használok teljes megelégedéssel, a 200-ba még járulékos dolgokkal együtt (memóriakártya, táska, kis állvány ha kell) belefér a kit. Én ajánlom, szerintem jó gép.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
XboxGamePass #53729 üzenetére
Ha ez az összeg a vége, M4/3-at.
Azon belül is használttal kezdenék. Egy jó alap váz meg fényerős fixek. Állvány, kártya, táska, szűrő, pót akksi. Csak ezek a tételek géptől nagyjából függetlenül 15-40e, ha ebből újat szeretnél.De én kábé outsider vagyok még, lesznek sokkal okosabb tanácsok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest