- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
még egy érdekes dolog a témában:
a mobilok és kereső nélküli gépek furcsa módon több szabadságot adnak a fotósnak, nincsenek a keresőhöz kötve, könnyebben tartják ki alulra, felülre, oldalra a gépet
persze néhány tükrösben is kihajtható az LCD és van élőkép, de azt ugye csak az amatőrök használják
szóval az A7-tel kezdve nálam természetessé vált a használata olyan esetekben ahol keresőből nem tudnám megoldani a képkomponálást és a gép mérete sem akadályoz már benne
(ez pont egy ismerősöm képe láttán ugrott be, ő tükrös géppel lefotózott egy lábak közt bóklászó kiskutyát, természetesen felülről) -
modulus
aktív tag
Főleg azok között jellemző ez, akik abszolút nem értenek hozzá. Nekik aztán tök mindegy, hogy milyen gép van a kezedben, minél nagyobb valószínűleg annál drágább és jobb.
(Persze vannak esetek, amikor valóban így van!)
Csak a laikusok például egy Sony A7r II, és egy Sony H300 közül egyértelműen a h300-at véli jobbnak, mert egyrészt nagyobb, másrészt mekkora zoomja van. Ja igen még 2 infó ehhez: "minél nagyobb a zoom" , "minél több a mpx, szintén annál jobb"
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Hispan cikkeit javasolnám, eléggé power user, de képes laikusok számára is érthetően írni, az olyan szempontokkal meg nem kell foglalkozni, ki mit gondol amikor meglátja a gépedet:
ÍGY ÖLTE MEG AZ A7 A DSLR-EMET
ps. játékszer, ami körbealázza a dslr-eket feature-kben. (de úgyis megmondják hogy nem jó semmire, mert úgy gondolják
)
-
Rapid136
őstag
Például (nekem ezek a legfontosabbak)
1. ha közösségben fotózol akkor feltűnő vagy egy tükrös vázzal
2. a tükrös vázak egyenlőre nem tudnak hangtalan üzemmódot (MILC se mind persze)
3. az EVF/LCD-n azt a képet láthatod már expo előtt ami az érzékelőre kerül (állítható)
4. a keresőben rögtön visszanézheted a képet
5. rétegigény, de nagyon sok más objektiv adapterezhető ráa kézbentartás nekem kényelmesebb a kisebb vázzal, nem szoktam a markolatnál fogva lóbálni...
-
Tin_Shield
őstag
Én elhoznék a tedd próbára program keretében egy Olympus E-M10mkIII-at és hozzá egy 17 f1.8-at vagy 25 f1.8-at. Ez egyrészről ismerős lesz bizonyos szempontból az Oly E-450 után, más szempontból pedig nagyon más, megmutatatja mit fejlődött az ipar. Kicsit bele lehet vele kóstolni költség és kötelezetttség nélkül a MILC világba, és ha nem jön be még mindig maradhat a DSLR-nél, vagy más márkát is választhat.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
PuMbA
titán
Canon vonalon újonnan ezt tudom mondani, Nikonhoz egyáltalán nem értek:
Canon EF 50mm f/1.8 STM portéra (40k; jól felment, én tavaly előtt pénzvisszatérítéssel 25k-ért vettem)
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM tájképre (75k most EDigitalnál napellenzővel és törlőkendővel)
Canon EOS 750D gép + 18-55mm IS STM általános obi (160k MM-ben)Ez 275k összesen. Használtan ugyanezek, illetve gép esetén már belefére a 800D, 77D is, mert ezek a legkorszerűbbek, a 750D pedig a második legkorszerűbb.
-
MittuDomain_
őstag
Örülünk neki, ha ennyire elhivatott.
Fenntartom, inkább vennék apsc milc-et, mint akár régebbi ff dslr-t, de ha ragaszkodik hozzá, lelke rajta. Minden esetre, adjon neki esélyt szerintem.Elhivatott kezdő szinten a portré meg a makró üveg kb ugyanaz (na ezért itt majd jól meglincselnek
), szóval várhaton tényleg elég lesz a két obi. Ha viszont rákap az ízére, a MrCsizmás javasolta manual vintage tényleg egy szupi vonal, pláne milc vázon.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
fentebb linkelt Fuji XT100 (hozzávaló hangszórót eladja, v amit akar), használt/kitből bontott/szürkeimportos XC 50-230, és a maradékból még mindig kitelik egy adapter + vintage 50/1.4 portrézni. ez így 200k+55k+3k+20k (durva saccolgatásokkal) mínusz amit a hangfalból visszahoz, ha megválik tőle.
ui.:
- van gold metallic szín is, ha erre vevő a hölgy
- egy középkategóriás MILC sokkal több lehetőséget ad, mint egy belépő DSLR. -
p_adam
addikt
Itt az a kérdés, hogy melyik a fontosabb, hogy minél esztétikusabbak legyenek a képek, vagy az, hogy minél egyszerűbb legyen használni, ami egy modernebb kamerára jellemző.
A magam részéről a lehető legtöbbet költenék az objektívekre, a nagyobb fényerővel a kereső is sokkal világosabb (pl. 35/2 IS, 50/1.4, 85/1.8 preferencia szerint) és a lehető legkevesebbet a vázra (5D Mk1), de biztos vannak ettől eltérő vélemények, mivel itt tényleg a keresőt használva kell fotózni, nincs LiveView, viszont a képminőség egyértelműen felette van bármilyen APS-C váznak és az utómunkával sem kell erőlködni, mert már az jól néz ki, ami a kamerából kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest