- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Minden egyes fénykép elkészítése azzal kezdődik, hogy belenézek a keresőbe, komponálok, az az alapja az egésznek, tehát a kereső mérete, világossága nagyon nem mindegy. A D5000 keresője mintha még valamivel kisebb is lenne, mint a D40-é, D50 méretű, bár erre nem esküdök most meg, utánanézni meg lusta vagyok
Mindenesetre a D90 keresője konkrétan érzetre nekem jobban tetszett, mint a K10D-jé (világosabb volt, a méret kb. egyforma, sőt, úgy rémlik specifikációk alapján, hogy tökegyforma), és egy K10D keresője után egy D40 keresője is egy szűk kis lyuk. Ismétlem: ennek a jelentőségét egyszerűen nem tudom eléggé hangsúlyozni. A fotózás nem a munkám, a hobbim, élvezetből csinálom, és nagyon más az élvezeti értéke egy nagy, világos keresőnek, azon felül is, hogy nagyban segíti a komponálást, igencsak más érzéssel veszek egy gépet úgy kézbe, hogy tudom, hogy a keresőbe nézve egy kellemes, világos, nagy képet látok.
A másik a két vezérlőtárcsa, ami igencsak kényelmesebbé teszi a használatot, bizonyos helyzetekben meg egyszerűen szinte elengedhetetlen, amikor nincs idő szöszölni a menüben. Aki komolyan használja a gépet, annak nagyon jó, sőt, konkrétan elengedhetetlen is lehet akár, aki hobbiból, annak meg szintén nagyon jó, ha van.
A harmadik a méret, a fogás, az ergonómia. Szintén azt tudom mondani, hogy élvezetből fotózom, és más élmény egy olyan gépet fognom, amit kényelmesen kézben tudok tartani, nem lóg le félig a kisujjam a markolatról, és hasonlók.
Hopp, és persze a TeeJay által leírt különbségek is ott vannak. Egyébként, ha megnézed, nem írtam sehol a hsz-emben, hogy megéri az árkülönbözetet, nem véletlenül, hanem mert ezt nyílván mindenki eldönti magának.
-
TeeJay
félisten
sokkal több a különbség mint hinnéd
nálam már csak a 920K pixeles TFT miatt is jobban megérte a D90
majd ha 1x olyanon látod vissza a fotót érteni fogod miről beszélek és akkor még nem szóltam a prizmás keresőről ami szintén veri a D5000 pentatükrös keresőjét[link] itt le van írva a D90 vs. D5000 összehasonlítás
-
-
Degeczi
nagyúr
nem: sem a D90, sem a D5000 nem tud fázis alapú AF-et LV-ban, csak a D300-on lehet ilyet beállítani (természetesen ott is tükörcsapkodással - de még azzal együtt is gyorsabb, mint a kontrasztdetektálásos mód)
lehet nagyítani LV-ban, de kompaktokhoz hasonlóan nem nagy élvezet: hamar digitális nagyítássá válik, valós részletek nélkül (+a D5000 TFT-je kis fölbontású)
igen, az infra érzékelőt csak a D90 fölötti modellek, és fura módon a most megjelent D3100 nem tartalmazza
-
04ahgy
nagyúr
Még pár dolog: a D5000 vajon LiveView módban fázis és contraszt AF-et egyaránt tud, vagy keresős módban fázisdetekt, míg a másikban kontraszt AF van?
LiveView módban a témára rá lehet közelíteni?
Sorozatfelvétel esetén itt is (RAW-ban is) a kártya megteléséig megy a dolog?
A D40 infrás távkioldója ehhez a típushoz is jó?HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SSD kibeszélő
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Update 07.16. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest