- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mhamster
tag
válasz
HUNPSP #13170 üzenetére
Vázra 2 év ha hivatalos viszonteladótól veszed. Amúgy nem sűrűn hibásodnak, legalábbis nem sűrűbben mint egy átlag elektronikai cikk. Dobálni nem kell, mert arra az optika szuperérzékeny.
Stabi: Jó ha van, persze és kicsivel jobb is a képe, de 25-30ezer forintot bőven nem ér meg, úgyis lecseréled előbb-utóbb. (Én 1 hete adtam el a zsírúj képstabis 18-55-ömet 18ezerért) -
Zozzer888
addikt
válasz
HUNPSP #13170 üzenetére
Én a sokak által szidott DC2-es kitobit használom a géphez, annak tényleg van gondja, de a stabi nem hiányzik belőle.(Sőt amit fogok venni hozzá "normális obit" abba sincs
)
A Nikonokra adnak 3évet, a Nagy Canon Eos forumban (itt a PHn
) pár 1100D tulaj megfordul, nem szokott velük gond lenni.
Mármint a gépekkel,nem a tulajokkal.Egyszer írt egy srác, neki 40ezer expo után kinyuffant az expo gombja (de munkára használta...egy belépő vázat...nem is értem) , más gondról nem olvastam ott, de rá tudsz keresni.Amúgy ha kell a 3év gari akkor ott a D3100as Nikon, az edigitalban 124ezer (de stabis obival), kb ugyanazt tudja mint az 1100D (csak nincs magyar nyelvű menü, és nem tudsz rá M42es obikat tenni)
-
Zozzer888
addikt
válasz
HUNPSP #13166 üzenetére
Az MM-es dolgot én is csak hallottam.
Hát nézd:
Szerintem a váz az okés, főleg hobbi célra több mint elég.Ez az obi amit adnak hozzá (DCIII), (sokat javítottak rajta az előző híresen rossz hírű kitobihoz képest) egy kezdőnek bőven megfog felelni, egyik ismerősöm is ilyen szettet vett, szereti, bőven kiszolgálja őt.Stabis obival szerintem drága 120ért, ha nem tetszik a DCIII képe akkor simán eltudod passzolni egy 10esért, használt IS-es kitobi meg van 15-17 körül...még mindig jól állszDe csak akkor érdemes megvenni ha tényleg foglalkozni akarsz a fényképezéssel, különben nyűg lesz hogy nagy, hogy nehéz, hogy obikat kell cipelni magaddal,hogy utómunkázni kell a képeket (illetve nem kell,de úgy több kihozható belőlük jóval) stbstb
-
Zozzer888
addikt
válasz
HUNPSP #13160 üzenetére
Ha tetszett az 1100D akkor most 99 az edigitalba újonnan
Azt mondják a MMban van 90ért
Amúgy én a sony-t kerülném, a D3000 jó kis gép.Tényleg az van hogy rendszerbe kell gondolkodni....ha később nem akarsz a dologgal foglalkozni akkor lényegében mindegy hogy mit veszel, akkor jó a sony is.
-
Balinov
titán
válasz
HUNPSP #13162 üzenetére
gyartot ajanlani nem igazan szerencses, mert tipikusan kinek a pap, kinek a papne esete all ezzel fen.
Amit szoktak tobben ajanlani az az,hogy ne adott vaz + obi-ban gondolkozz, hanem rendszerben. Tehat merd fel, hogy a kesobbi fejlesztesekhez (obi, vaku,stb) melyik rendszerben van tobb lehetoseg, jobb minoseg, szelesebb es/vagy obivalasztek.
-
Mikisys
őstag
válasz
HUNPSP #13160 üzenetére
Úgy 20-ezer exposzám alatti gépben gondolkozzál. Ha még kevesebb, az még jobb.
Nézz meg többféle gépet, ha lehet, próbáld is ki azokat.
A leírtakból egy "Dupla-KIT" az, ami számodra egyelőre megfelel, aztán lehet tovább fejleszteni.
-
Nekem Pentax rendszerem van (gép, objektívek) tökéletesen megfelel számomra.
Képben az egyik legjobb, kezelhetőségben az amatőrgépek között a legjobbnak mondható.
Minden K-bajonettes objektív használható hozzá, amit találni lehet, ez is igen nagy előnye.
-
Persze, a többi is szép.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest