- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
Gaben92 #58224 üzenetére
Ha sokat MF-ezik, akkor az α7II-t szeretni fogja
Sony 70-200 F4 helyett Tamron 70-180 f2.8-at javasolnék. Jobb a képe, a stabi hiányát ellensúlyozza az 1 FÉ fényerő. Ezzel nem mindenki ért velem egyet, de sokan.
Sony 70-300 helyett viszont mindenképpen a Tamron 70-300-at vegyétek, kb nincs olyan paraméter, amiben a Tamron ne lenne jobb.
De ezekkel gyere át a Sony topicba, ott szívesen adunk még tanácsot.
-
Neck
veterán
válasz
Gaben92 #58218 üzenetére
A Tamron obikra öt év gari van. Azért az eléggé bevéd.
Én azt mondanám, ne alap vázból és alap obikból induljatok ki. A végcélt nézzétek, mit fogtok venni 1-3 év múlva. Nézzétek meg a teljes rendszert, különösen az obikat, és válasszátok ki azt a rendszert, ami a legjobban bejön, legrugalmasabb, stb. Ez alapján legozzátok össze, most mit akartok venni, és mit vennétek / cserélnétek később. Legyen meg a terv.
Ki fog jönni, mi a jó opció.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gaben92 #58211 üzenetére
Mert AF-ben veri a Z50-et, meg az RP-t is. Es ha nem eles a kep, akkor azon mar nem lehet segiteni. Utolag lehet varazsolni a szinekkel, lehet ra zajszuerst tenni, de ha mashol van a fokusz, az nem jo. Raadasul az RP-re azert nem art, ha olyan obikat veszel, ami kirajzolja a full frame-et, es azok jobban zsebbenyulosak.
De ha az R10 belefer, akkor az okes lehet.
-
Neck
veterán
válasz
Gaben92 #58216 üzenetére
Ez jó terv, csak az a kitobi nem kell senkinek. Nagyon maximum 60-80 eurót ér, ha egyáltalán megveszi valaki, mindenesetre nehéz eladni.
Ez így egyre meredekebb.
Nem lenne egyszerűbb megelőzni a problémát, és most megvenni a (drága) FF vázat, mielőtt megveszi a teljes fix sort is az olcsóbb vázhoz, és még több problémát csináltok magatoknak?
Én is ismerem magam, végigjártam a szamárlétrát az APSC cuccokkal, de amikor meglett a döntés a FF vázra, akkor már azt a cuccot vettem meg, amiről tudom, hogy nem fogok kifelé tekintgetni (α7III + 35-150 f2-f2.8 Tamron - egyébként ezt melegen ajánlom azokra a túrákra, egy obival le lehet fedni mindent. Persze, ha nagy fix párti a párod, akkor ez se opció, még akkor se, ha amúgy a legtöbb focal range-en fixekkel vetekedő képminősége van)
Most (ma?) fog kijönni az α7RV. Arra számítok, hogy páran előrendelik és feldobják az α7RIV-et apróra (na nem feltétlenül Magyarországon, hanem a hanyatló Nyugaton
)
Érdemes lehet nézegetni, és esetleg venni egyet, és megvan a drága váz (61MP amiből lehet croppolni bőven vadfotónál, nagyon fejlett AF, az egyik legjobb EVF a piacon). A 3-4 ezer EUR keretbe bőven belefér. Meg sok minden más is. -
tvamos
nagyúr
válasz
Gaben92 #58209 üzenetére
Nehez lesz valasztani... Nikon Z fc esetleg? Amugy azok kozul, amit besargitottal, egyertelmuen az A6400.
(#58208) racskobalazs
En uj M50-et nem vennek, max. hasznaltat nyomott aron, de annyiert nem adjak oda, amennyit er. Szerintem nezd meg az R10-et, es gondold vegig, hogy az beleferhet-e a keretedbe. (Latom, hogy nagyon elment az ara, mert a Ft. gyengelkedik.) -
Neck
veterán
válasz
Gaben92 #58203 üzenetére
Szerintem a most újonnan kapható APSC MILC-ek szenzora mind jobb, mint ez, még a belépő vázaké is. Hacsak nem valami régi vázat árulnak még újonnan valahol
Fuji: az nagyon durva. Ismerős sincs, akiét ki lehetne próbálni?
Sony APSC: Nagyon kicsik a vázak, szóval alapból nem valószínű, hogy tetszetni fog. Esetleg, kicsiből lehet nagyobb vázat csinálni (L bracket pl) és az egyúttal a vázat is védi. Mivel fontos a jó követő AF, ezért inkább az újabb vázakat nézném, pl. a6400Nikon mirrorless APSC legnagyobb problémája, hogy alig vaN hozzá natív objektív, és egyelőre nem nagyon látom, hogy a Nikon összetörné magát azon, hogy többet hozzon ki belőle.
Canon MILC APSC ugyanez, bár ott valamivel jobb a helyzet. Az R10 ebből a szempontból kicsit kilóg, mert a Canon full frame mountjára épülő APSC szenzoros gép. Egyelőre nagyon limitált az obi kínálat rá.Canon R, RP, R6, illetve használt Nikon Z vázak is szóba jöhetnek, egyre jobb áruk van - de nem tudom, milyen a használt piac nálatok.
Sony FF: Ami fogásra is, AF-re is jó, az a Sony a7III. Esetleg a7C, de annak a fogása inkább az ASPC vázakra hasonlít.
Mondjuk időjárásállóság szempontból talán nem a Sony a legjobb választás, váz és váz között is sok különbség van - de ez nagyban függ attól is, hogy mennyire "vadak" a körülmények, illetve, hogy készültök-e rájuk (védőcuccok stb).Végül az én titkos tippem: Én vadásznék egy használt A9-et. Arra, amit leírtál (vadfotó, ahová AF és sebesség kell) szerintem ez a legjobb választás, és a Sony MILC FF obi parkra már lehet építkezni. Több fickót láttam már alpesi síelést fotózni a9-el, ha nekik jó volt, nektek is jó lehet
Az A9 már van annyira régi, hogy legyen használt piaca, és itt Németországban futottam már bele 2k körül.
Annyi, hogy obit még venni kell hozzá, de már egy Tamron 28-75-el is jó lehet, és 600 eur körül f2.8-as alapzoommal még mindig jó ajánlat.
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #58192 üzenetére
Belebotlottam közben egy hirdetésbe ami viszont érdekes lehet.
Nikon D7500, ShutterCount: 1785
Sigma 70-200 f2,8 with stabilizer
Tamron 24-70 f2,8 with stabilizer
Sigma 17-50 f2,8 with stabilizer
Sigma 10-20 f3,5
+ Táska + TripodGyakorlatilag minden új állapotban, 1675€-ért.
-
vihartigris
őstag
válasz
Gaben92 #58192 üzenetére
"Nem tudom mennyire relvánás a dolog de lesz használva -30 fokban és valószínűleg még -40-ben is."
Ez az információ eléggé megszűri a szóba jöhető vázakat.
Legyen DSLR vagy MILC, azok közül a többség -10 alatt nemigen használható.
A táblázatodban lévő vázak közül egy sem alkalmas ilyen extrém hidegben történő fotózásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged