-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gabe123 #99589 üzenetére
Szia,
Ikertornyos (ezeknek az első ventije rá fog lógni a RAM slotokra):
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB - 18k
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB - 22k (tudom, kicsit drágább, de megérős)Single towerben:
Thermalright Burst Assassin 120 ARGB - 12k
ARCTIC Freezer 36 A-RGB (ACFRE00124A) - 14k
ID-COOLING FROZN A610 ARGB Black - szerintem átmeneti készlethiány van belőle, de megér(het)i követni, hátha lesz később.
Deepcool AK400 Digital 120mm (R-AK400-BKADMN-G) ~ 18k (nem a legjobb ajánlat ennyi pénzért, de legalább szép)
ENDORFY Fortis 5 ARGB (EY3A010) - 20k -
jim bcs
nagyúr
válasz
Gabe123 #72029 üzenetére
(#72029) Gabe123
Csak topflow jöhet szóba.
Phanteks PH-TC12LS(#72031) (#72035) CyberPunk666
Maradj a ventis megoldásnál -> be quiet! Pure Rock(#72032) palacsa
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-214X(#72033) Benőke
Nem feltétlen jó választás, ebből 1 kapásból nem fér be. Óvatosan az ajánlásokkal, nehogy valaki beleszaladjon abba, hogy nem fér be.(#72034) zombinorbi
Egy picit megránthatod.(#72037) prime77
Oda is felesleges nagyobb hűtő, az U12-től nem kell nagyobb.(#72038) zombinorbi
OVERKILL, felesleges! -
Hobbbyt
őstag
válasz
Gabe123 #63541 üzenetére
Szia!
Nekem egy sima i7 4790-en van a HR 02 Macho. Úgy állítottam be a biosban, hogy 40 fok alatt be se kapcsoljon a CPU venti se. Nincs VGA csak IGP, Így passzívan böngészés, youtube és filmek alatt 27-32 fok. Aida stress test, GPU terheléssel jobban fűt mint prime95 alatt, max 64 fokig melegszik.. ekkor ~850 körül forog a CPU venti. (min 560 max 1220)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a HR 02 Macho nagyon tuti hűtő.
-
and1ao
őstag
-
bombibmw
veterán
válasz
Gabe123 #61753 üzenetére
Szépen lement az ára.
Ennyiért nagyon megéri.
Várd meg azt az időt,nem fogsz csalódni!
Ugyanolyan(kicsit gyengébb) teljesítményű még a TR Silver Arrow SB-E Extreme,egy hangorkán mellett.
A Phanteks halk,fantasztikusan minőségi,gyönyörű és a legjobb.Egyébként ram,ház milyen?
(#61755) malphitee:
Az a kicsit több,az 12-14k és még ventit is kell rá venni,mert a gyáriak fo.ok. -
malphitee
senior tag
válasz
Gabe123 #61753 üzenetére
Ha tudsz még hozzá tenni akkor megvenném az egyik legjobbat vízhűtők közül Corsair 110i, néztem sokat tesztet róla nagyon jól dolgozik. Elegánsan is néz ki, ramjaidba sem ér bele, jóval jobb hatásfokkal. De itt fórumban ha jól tudom van egy két embernek kérdezd meg tőlük, attól függ mi az igényed.
-
BenHans
addikt
válasz
Gabe123 #54535 üzenetére
Jobban megnézve a hsz előzményeket
(bocs) ... 35k-ig kategóriában egyik kompakt víz sem hoz annyit érdemben egy csúcs lég ellen hogy alapból jobban megérje. A h110 talán jobb olyan 3-4 fokkal mint egy csúcs lég (D14, vagy PH-TC14PE) szóval ha azért nem kéne lég mert alig fér be és nagy batár és inkább kompakt tetszik akkor szerintem h110.
De ez is érdekes, hogy D14-nél jobb kellene, mert közepes tuninghoz még Ashura-t is szoktak ájánlani meg Archon X2-t, és ebből kiindulva egy D14 bőven jó, mégis azt mondod meleg. Amúgy én is 4670k-ra tervezek Phantekset...
Vagy Te reagáltad túl a melegedést, vagy nem oké ott valami, pláne ha alap fesz/órajelről beszélünk. -
salieven
aktív tag
válasz
Gabe123 #54532 üzenetére
Lehet nem értek hozzá annyira mint a többiek de nagyon sok embernél láttam már ezeket a ventiket vízhűtőre rakva (pl H100i-n is) [Arctic Cooling F12]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged