- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
zovifapp111 #80996 üzenetére
Sry, látom adatlapon ott van, azt nem csekkoltam...
Brocken 3 belefér? Szerintem jó lesz.
Hoppá, mégse.
Mugen 5 rev b, ha keretbe befér. -
chopin42
őstag
válasz
zovifapp111 #80996 üzenetére
A ház típusa azért kell, hogy tudni lehessen, mekkora hűtő fér bele. Ramok pontos típusa ugyanezen okból kell.
-
Lambos
tag
válasz
zovifapp111 #60323 üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk korábban, az előző hűtővel amit 3 másikból fabrikáltam össze, jóval hűvösebb volt a cucc. Szóval kizárhatjuk hogy a proci felületével van a gond. Annak a bordának sima az érintkező felülete, ennek pedig ilyen kép.
Minden esetre gariztatni most csak úgy tudnám hogy addig nem lenne gépem.
Később veszek valami jóféle pasztát aztán AKKOR megnézem még egyszer a talpát is, mert most nincs kéznél anyag hogy újrapasztázzam utána.
Illetve az összetákolt hűtő már halott, ezért volt sürgős egy új. Viszont most hetekre nem tudok lemondani a gépről. Aztán ha nem tudok mit kezdeni vele akkor beleteszem kedves édesanyám gépébe, az 95w szóval oda bőszen elég lesz így is, magamnak meg veszek egy másikat.
Ezek után viszont biztosan nem fogok olyat venni amiről korábban sosem hallottam.
Majd inkább olvasgatok teszteket meg nézegetek képeket, hogy jó is legyen és el is férjen. -
Lambos
tag
válasz
zovifapp111 #60273 üzenetére
Pontosan úgy van beszerelve mint ezen a képen, mint mondtam, kialakításából adódóan, lehetetlen fordítva felszerelni.
Maximum a másik oldalára tudnám felrakni, vagy a bordát elforgatni. A venti jó irányba is jó irányba forog, simán csak olyan mintha a légáramlat útjában egy fal lenne s így vissza felé nyomná a levegőt. Mielőtt megkérdeznétek, nem, nincs rajta se fólia se semmi, minden tökéletesen van össze szerelve, csak nem képes átnyomni a levegőt a bordák közt. Ergo a cucc useless.@do3om
144mm ez a hűtő, még maradt kb egy centi hely, de egyenlőre ettől kéne megszabadulnom valahogy.
Szóval egyenlőre nem keresek másikat. Viszont ha fogok is akkor inkább olvasok 5000 oldalnyi tesztet, mert ez már a második alkalom hogy befürdök egy ilyen noname cuccal (legalábbis nekem semmit sem mond a neve.) -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #60263 üzenetére
ott van valami user error...kb. cooler nélkül ennyi a hőfok
-
Lambos
tag
válasz
zovifapp111 #60226 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá. Ezért kértem tanácsot itt.
Most viszont ott tartok hogy nem tudom mi legyen, mert játék közben 90 fokra is felkúszik.
A pénzt amit erre összevakartam ugye elköltöttem. Szóval még csak másikat sem tudok venni.
A ház orrából ugyan rá irányítottam még egy 12-es ventit de mint halottnak a csók. -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #60229 üzenetére
10k-ért is drága volt. A gyenge felfogatásával és a kerregő ventivel a talpán...
Ezen az áron kapásból jobb a Hyper 212, Scythe Kotetsu, True Spirit 120M...
Erdekes, hogy a félig utód modell - a masszív fém felfogatásával és a már cserélhető ventijével - AC i30 10k alatt van...az AMD-re az A30 szintén.
Szerintem az AC eltemette a Freezer 13 PRO-t -
vjozsef
senior tag
válasz
zovifapp111 #60229 üzenetére
Most nezem, tobb helyen van olcson is, amiutan 12ert tudnam en is adni, de jelenleg ki tudja ennyiert mikor erkezik. Szal valszeg arszabasnal a beszallitok/importorok azt aknazzak ki, hogy nagyon keves van.
-
vjozsef
senior tag
válasz
zovifapp111 #60227 üzenetére
Nem. De sokszor az Arctic ara beszerarban nekunk is netto 1000 ft-tal ment feljebb szal tenyleg erdekes a jelenseg.
-
Ribi
nagyúr
válasz
zovifapp111 #59940 üzenetére
A temp 2 lesz a proci kupak hő, nálam is az az. Az kb normál hőmérséklet. Temp 1 valszeg alaplap, temp3 meg a már ismert maghő.
-
h1mpi
félisten
válasz
zovifapp111 #59940 üzenetére
Akkor valamelyik szenzor ami adja a jelet, ment tönkre.
-
Ribi
nagyúr
válasz
zovifapp111 #59876 üzenetére
Ez a mag hőmérséklet és nem normál fok skálájú, nálam is kb hasonlót mutat alapon.
HWINFO64-et szedd le. Ott lesz cpu hőmérséklet külön elvileg, az normális szokott lenni. -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #59899 üzenetére
Nála is olyan vad értékeket produkált, hogy nem akartam elhinni...lassan elkezdek vadászni én is egy Spire Thermax II coolerre...
-
zovifapp111
senior tag
válasz
zovifapp111 #59897 üzenetére
Egyébként igen a "kollégától",nem bántam meg!
-
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #59894 üzenetére
Remélem, hogy nem a padlón van a gép mert lábról könnyen megfázhatsz...
Véletlenül nem kovesli kollégától vetted a cooelrt nemrég?
-
h1mpi
félisten
válasz
zovifapp111 #59889 üzenetére
Hozd be a gépet a teraszról
-
Apollo_21
addikt
válasz
zovifapp111 #59886 üzenetére
Terheld le vmi progival..aida stress teszt..attól majd helyre rázódik arra a kis időre és a valóshoz közelebb leszel, legalábbis nekem full terhelésnél helyreállt annó a kis fm2-es 750k-m hőfok értéke
-
dfdfdf
őstag
válasz
zovifapp111 #59879 üzenetére
Ha igluban laksz akkor akár lehet valós az érték.
-
smiti
veterán
válasz
zovifapp111 #59878 üzenetére
-
Potzee
addikt
válasz
Én mindig kételkedve bámulom a szobahőmérséklettől alacsonyabb értékeket...
-
smiti
veterán
válasz
Az a szenzor erősen félremér. Emlékeim szerint az összes AMD ilyen fals értékeket ad.
-
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #58674 üzenetére
be quiet! Shadow Rock Topflow SR1
Ezen is érdemes elgondolkodni... -
bombibmw
veterán
válasz
zovifapp111 #58671 üzenetére
A kolléga a Macho 120-ra gondolt,nem a sima Macho-ra.
Jobb,mint a Kama Cross és 12k körül van az ára. -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #58668 üzenetére
Thermalright Macho 120?
150 mm magas, befér.
És cserélj házat is...pl. Bitfenix Merc Alpha, Carbide 200R, Xigmatek Alfair, stb...előbb-utóbb úgyis az lesz... -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #58666 üzenetére
Mindkettő jó választás.
Bár még nem volt Grand Kama Cross coolerem,de - érzésre - szerintem néhány fokkal veri a Gammaxx S40-et. (760g - 610g, 140 mm-es venti - 120 mm-es venti) -
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #58590 üzenetére
A Freezer 13 Pro nem egy jól sikerült cooler, gyenge rögzítés, kerregő alsó talpventi, zárt és sűrű bordázat, stb... Inkább az amd-s utódját, az A30-at javaslom. Ez egy jobb konstrukció, 4 irányba forgatható AMD foglalaton is, de hátlapi merevitéses rögzítésű, ami stabilabb, mint a beakasztós, de a szereléshez ki kell venni az alaplapot.
Amit Te szeretnél, az egy Deepcool Gammaxx S40. 143 mm magas, befér keskeny házba is. 120 mm-es venti, 4 hőcső, beakasztós felfogatás és ezt csak oly módon tudod feltenni, hogy a cooler ventije előre a ramok irányába vagy a ház hátulja irányába fúj. Felső tápos házba ideáis, magas hűtőbordás ramok mellett is elfér.
Olcsóbb kategóriában AC Freezer 64 Pro. 92-es venti, ugyanaz a bordázat, mint az EKL Cold Towernél, de míg a Merlin editiont csak felfelé-lefelé fújás iránnyal tudod rögzíteni, a Freezer 64 hátrafelé fúj (ez és az A30 csak AMD foglalatra jó)
Milyen házad van? Vásárlás előtt csekkold le, hogy mekkora cooler fér be! -
neko18
senior tag
válasz
zovifapp111 #58592 üzenetére
Csak 180fokban lehet forgatni; tehát vagy lefele vagy felfele fújja a levegőt
Viszont nekem nem kellett kivennem az alaplapot hozzá
Tudom lusta vagyok, de nekem körülményes kiszerelni
-
neko18
senior tag
válasz
zovifapp111 #58590 üzenetére
Nekem EKL Cold Tower van az fx6300-on, nem szorul be a levegő pedig felfele fújja, hátul van 2 venti, meg elöl egy
Bár én nem tuningra vettem, de 4Ghz-n BF3 multi fullgraf fullHDban nekem nem nagyon megy 55fok fölé még órák után sem (nyár végén mért adat)
-
Potzee
addikt
válasz
zovifapp111 #58588 üzenetére
Vannak coolerek, amielyeket AMD foglalaton is lehet 4 irányba fordítni pl. Xigmatek Loki II, Zalman CNPA 10X Optima, Coolermaster Hyper 212, Thermalright Macho 120 vagy HR 02 Macho, stb...
A vízszintes hűtésre alkalmas modellek alatt gondolom, a topflow coolereket érted, pl. be quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross Rev.B, Noctua NH-L12 vagy NH C14 és a kategória legjobbja, a PHANTEKS PH-TC14CS
Szintén az alaplappal párhuzamosan helyezkednek el a HTPC coolerek, pl. Alpenföhn Panorama, Thermalright AXP 100 / 200, Scythe Big Shuriken 2, Prolimatech Samuel 17, Xigmatek Janus LD1266, Raijintek Pallas, Zelos, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest