-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Potzee
addikt
Persze, hogy elfér.
Itt valamelyik képen jól látható, hogy a borda mellett/alatt néhány magas hűtőbordás ram is elfér...Bár,a cikk írója a borda másik oldalára tette a ventit - ami szerintem nem szerencsés - de te fel tudod tolni a ventit annyira, hogy a borda alja és a venti alja egy szinten legyenek. Ez kb. 5mm szóval még így is elfér minden...de az a tutti, ha normál ramokat használsz! -
Morris
veterán
Csak még egy utolsó észrevétel.
A sima bw-n tuti cserélhető a venti, mivel adják mellé a felfogató fém drótokat. Ide bármilyen 12-es ventit tudsz rakni a jövőben ha szükséges.
A masik ha jól látom a képen, azokkal a műanyag körmökkel kapaszkodik a bordára. Ha azok törnek, akkor bukta. És ha vmi miatt cserélnéd ennél a ventit, akkor hiányozna majd a felfogató drót. -
Morris
veterán
Igazából az teljesítmény adatok és a méret ugyanaz, de a rev.A gondolom egy kicsit nagyobb kiterjedésű (mármint a venti része) pont a rárakott műanyag keret miatt.
Bár ahogy nézem az nem is keret, hanem ilyen a venti. Gyárilag.
Plusz a hőcsövek nikkelezettek.
Ennyi a különbség. -
Morris
veterán
Jah, nehéz a döntés, de már megvan a fény. Maradtam a True Spirit 120M BW-nél. Nekem bőven jó arra amire kell.
Halk, jól hűt és mégis nagyobb lépés a gyárinál. Nekem ennyi elég. Igazából jó lenne nekem a gyári is, mert terhelés alatt max 55fok a proci, de na. Szóval marad és inkább a spirit és nem kísérletezgetek, hogy befér e a macho vagy sem...szerk: meg is rendeltem!
-
bombibmw
veterán
Amikor kivettem a dobozból az enyémet,azonnal az jutott eszembe,hogy igen,ez nagyon megérte az árát.
Valóban prémium kategóriás anyaghasználat,ultra halk ventik,még max fordulaton is,brutális kinézet és nagyon durva hűtésteljesítmény jellemzi.
Nem mellesleg jár 5 év gari rá,ami nem elhanyagolható,ha két 7k-s venti is van a pakkban.(#55620) Morris:
Bőven elég lesz oda a 120 is.
Még k-s procikra is jó,nem kis húzással.
Nagyon jó kis cooler az.Egyébként nekem egy CM Elite 430-ban volt a nagy Macho,szóval egészen biztos,hogy beférne Neked is,de mondom,elég a 120,még ha később erősebb procira is váltanál.
-
Potzee
addikt
A korábban említett 4 cooler bármelyike nagyon jó választás.
A legjobb, amit egy Vaya-ba be lehet tenni egy Phanteks PH-TC14 CS csak normál vagy low profile ramok használata mellett! DE ez már-már aranyárban van... -
Potzee
addikt
Nem forintra mérik...de egy gyári cooler és egy pl. HR-02 Macho vagy Ashura közt óriási a különbség...hűtési teljesítményben és zajszintben is!
Egy 5000,- forintos 92 mm-es hűtő is már nagy ugrás a gyárihoz képest, de egy 4 hőcsöves, 120 -mmes ventis cooler hűtési hatékonyságban és hangban még jobb.
...mint amikor a Lada 2105 után átültem az MK2-es Jettámba... -
-
pipo112
őstag
Először is tudni kéne mit kell hűteni (proci) akarod e húzni, a másik ,hogy mennyit szánsz rá de a lényeg hogy vannak különbségek a drágábbak jobban halkabban dolgoznak a ventikre ugyan ez igaz csak ott még belejátszik hogy milyen a csapágyazása jobb minőség drágább hosszabb élet
-
nejad
aktív tag
3500-ba a gyári hűtő kerül vagy azzal egy szintű de pl [link] 6000-ért ez már nem rossz pláne 2 év garival, ház hűtőre meg 1500-nál felesleges többet költeni, főleg egy 8-9 ezres házra, végén többe kerülnének a ventik mint a ház
majd az okosok biztos tudnak több hűtőt mondani
-
-
and1ao
őstag
EKL Cold Tower CPU-ra leszabályozva 1000RPM-re és Bitfenix Spectre házba, irodai környezetben kitünő lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 1 / 2
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest