- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
oravecz56 #62713 üzenetére
Ez egy fórum ami arra van, hogy segítsünk egymásnak. Nekem 243mm széles a házam. Az oldallapon egy 23cm-es venti van és éppenhogy befér egy 160mm-es hűtő a házamba. 1-2 mm marad a hűtő és a venti között.
A te állításod lehet, hogy igaz, de az csak arra a házra amid volt és pontossan befért oda. Lehet egy másik 200mm széles házba már nem férne be és ezt is számításba kell venni!
-
Pete55555
addikt
válasz
oravecz56 #62713 üzenetére
Nem akarom eladni az okosságom, csak rávilágítok a hülyeségre amit írtál. Értem én, hogy 200mm-es házat adott meg, és neked is az volt, de ez még nem garancia arra, hogy befér a hűtő (pláne, hogy nálad is 2-3mm hely maradt)
De nyugodtan vegye meg akkor, majd ha nem fér be fordulhat hozzád.És csak azért írtam, mert lekezelő stílusban írtál vissza egy olyan embernek, aki szintén próbálja kijavítani azt a marhaságot, amit írtál.
-
Potzee
addikt
válasz
oravecz56 #62707 üzenetére
Szerintem az AC Freezer 13 Pro nem a legjobb választás...gyenge műanyag a felfogatása, könnyen reped; a talpon lévő venti néhány hónap után hangosan kerreg; ha tönkre menne a nagy 120 mm-es venti, annak a cseréje macerás és a tápba távozó hő sem szerencsés...szóval, ha Arctic, akkor az A30-as modell. Ennél már kijavították a felfogatást, masszív fém. Cserélhető a nagy venti és felszerelhető úgy is, hogy hátrafelé fújjon...Ha jól tudom, a Freezer 13 Pro már nem is kapható.
-
Habugi
addikt
válasz
oravecz56 #62004 üzenetére
Pár hete (mióta megvan a SilverArrow..), magam is 5Ghz-en vagyok 24/7, 1.5V-on.
Így, hogy nem engedem őket 1400rpm fölé, vígan megmarad több órás játék közben is 60fok környékén a kis 8320as, jórészt alatta. Azért említettem csak az extreme oc-t, mert tudom magamról, hogy időről időre hajlamos vagyok rá (ezért is vettem a TY-143asokkal szerelt verziót nem a simát). Cinebench, 10körös IBT VH és egyebek mellé így nyáron nagyon is jóljön a 2500as rpm szóse róla, kell a légszállítás, az sem árt ha van egy jól szellőző ház mellé.
Ám akinek nincsenek ilyen jellegű hajlamai, az akasa viperrel szerintem bőven jól jár. Nem véletlenül használod szerintem te sem.
-
RazoR
veterán
válasz
oravecz56 #62002 üzenetére
A csere egyrész esztétika (egységes corsair ventik a gépben) másrész a pwm. Asus ROG Crosshair IV Formula lapom van és minden venticsatlakozó 4 tűs rajta. Azért gondoltam arra, hogy lecserélem a Noctuákat 2-3 db sp quiet edition pwm-re. Akkor nyugodt szívvel megtehetem gondolom?!
-
Habugi
addikt
válasz
oravecz56 #62002 üzenetére
Extreme OC fanatikusoknak jól jöhet a TY-143as, de mindennapi használatra átlag usernek én semmiképp nem ajánlanám, legyen bármilyen jó alaplapi vezérlés.
Ezt mint IB-E Extreme tulajdonos mondom, IBT/CPU benchek alá tök jó móka a 2500as rpm, de napi használathoz/játékhoz tök fölösleges. Softveresen vezérlem, hogy ne mehessen 1400rpm fölé mert nagyon agresszívan kezeli a lapom, 60fokos sincs a CPU de már 1800-2000rpm-en megy a két vadállat.
Amíg be nem szereltem, az elmúlt 10-15évben számítógép házból még olyan hangot nem hallottam amit ezek lerendeznek 2000es fordulatszám fölött, talán az elképesztő a legjobb szó rá.
Sokan "hangorkánnak" becézik..---> [link]
-
bombibmw
veterán
válasz
oravecz56 #61896 üzenetére
A H110 sokkal jobb,mint a H100i.
Nálam 4,8-on is lehűtötte a 3570k-t linx!!! alatt.
Nekem is volt H100i-m és DRP2-m is és bizony jobb volt a DRP2.
Ha nagyon tetszik a SA,vedd meg,bár mondom,nem nyernél vele sokat!
Míg a SA 2500-as fordulaton hangorkán,addig a DRP2 még maxon is halk tud maradni és ténylegesen talán 1-2 fok a különbség.
Azért írtam,hogy vedd meg,ha tetszik,mert én is ilyen vagyok,ha megtetszik valami,akkor nem érdekel,mennyit kell ráfizetni.
Olyan,mintha elmennék moziba,csak ez megmarad,a mozi meg elmúlik.
Ha Te nem Vagy ilyen,akkor semmiképpen se cserélj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest