- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
veterán
akkor vmi arctic freezer 34 esport szériás cucc jó lehet.. Öt év garival adják egyes példányokat, 10k alatt, egy 3600-ra meg elég az. Miért költenél többet?
-
Paxker315
veterán
Miért vennél egy modult, ha az felezi a sávszélességet s amúgy sem ajánlott, Ryzen mellett meg körülbelül 'tiltólistás'? AMit linkeltem, az KELL Neked.
-
Paxker315
veterán
Igen, Crucial. Jobb a mikron-E, mint a Hynix CJR. Kis mikronE tapasztalatok
Hűtő
Brocken Eco Advanced
Freezer 34
Mugen 5
mehetne drágább is, de ezekkel sem lősz mellé. RAM-ból viszont tényleg a Crucial lenne ideális. -
-
XaraX
addikt
Amit írtam, az csak a cpu csatlakozó esetén van, a többi csak level értékben állítható.
Én ez előtt is szabályzót használtam a házventikhez, egy Scythe "KAZE MASTER Pro "-t, de azon nem volt pwm csati, ezért cserélődött.
Pedig nagyon szerettem, teljesen le lehetett vele állítani a ventiket csatornánként.
AZ SA esetén az áramot a molexről adod neki, a venti csatit meg a szabályzóra dugod, így működik.
Ha újat akarsz, 15k fölött van.
(#44967) KAMELOT
Ha az SA Extreme-et is rá akarja kötni, eléggé beszűkül a választék.
Nem sok szabályzó van, ami pwm csatival is rendelkezik.
Legalábbis Én talán 2-öt talláltam, mindkettő Zalman volt. -
XaraX
addikt
Összeállt a szerkezet most már teljesen, került bele egy Zalman MFC3.
Igaz, nem sok jelentősége van mostmár, hogy a lappal sikerült beállítani a minimum fordulatot rendesen, de így Én szabályozhatom, menni legyen és mikor.
Így a ház ventik közül a nagyok 300-on, a 14 centis 440-en , a cpu hűtő ventijei pedig 680-on pörgnek.
A hőmérféklet így alakul 4500-on LinX alatt: -
XaraX
addikt
Jelenleg is Z68 EX4 a lap, amin a hűtő van.
Level szinteket tudsz állitani, és az első menüpont " custom"
Alapból 255, ezt levittem 80-ra, igy a min fordulat 690 kb.
Ezt tartja 70 fokig, a fölött emeli a fordulatot.
Az Én 2500K-m csak LinX alatt közeliti meg ezt az értéket, 4500-ra húzva.
Szóval gyakorlatilag 700 körüli fordulaton mennek a ventik folyamatosan, gyakorlatilag hangtalanul.
Ha viszont szükséges, el lehet szabaditani a poklot, és brutál hangerő mellett brutál teljesitményt kapsz.
5100-on prime alatt 75 fokig melegszik 1.48-al.
K2 helyére került, és azt mondom, megérte. -
proci985
MODERÁTOR
100%on mennyire hangosnak írnád le a Zalman ventid? na egy darab hangosabb lesz a Thermalrightokból.
2500 rpm 140 miliméteren hangos. 2800-3000rpm @ 120mm hangos. az egyik legeffektívebb hűtő a piacon (zaj/hűtés szempontjából), de halk rendszerbe max 5Vn való, nagyon esetleg olyan 6on.
(saját füllel nem hallottam őket, de karakterisztikára elvileg a TY140hez hasonlítanak amiből van itthon kettő, 2800as 120as ventim pedig van itthon. amíg az ember nem ment 2500rpm fölé addig el sem tudja képzelni, hogy tényleg, mennyire hangosak tudnak lenni. mosógép/mosogatógép/beszélgetés egy méterről szint.)
-
proci985
MODERÁTOR
próbáld ki, jónak kell lennie.
Potzee: spcr teszt alapján mondjuk a Dark Rock Pro 2őt pont nem ajánlanám, úgy néz ki elszúrták a talp kialakítását.
szvsz a tápjaik és a ventijeik nagyon jók, bordák tekintetében ár/értékben nem igazán állnak jól (még úgy sem, hogy a kategórián belüli társaik se éppen remekelnek olyan tekintetben).
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
Archon SB-E és phanteks. xbit jó oldal, spcr inkább zaj szempontjából nagyon jó.
Thermalright olyan 6-7 éve számít nagy névnek a piacon, a hőcsövek elterjedésével (valahol az SI-128 környékén) váltak ismert gyártóvá. a legismertebb megoldásuk talán az Ultra 120 (Extreme) volt, azaz a TRU(E). kiváló megmunkálási minőség, légen az egyik legjobb teljesítmény és ehhez mérten magas ár jellemző rájuk. korai időben legendásak voltak még a "szerelhetőségükről" (negatív értelemben) és a néha hullámzó talpmegmunkálásról (TRU teszteknél emiatt volt hatalmas a szórás), utóbbi évek folyamán mindkét tekintetben hatalmasat léptek előre. Magyarországon jellemzően pár helyen kapni, de tényleg jó darabok (családban van egy IFX14, egy MUX120 black illetve egy kártyával együtt nyugdíjazott HR03GT).
-
-
miresz
veterán
Hát te tudod. Én inkább néznék a helyedben valami hasonlót: Thermalright HR-02 Macho,ez csendben van,és jó a teljesítménye.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged