-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39524 üzenetére
Közben én is utánanéztem, hogy ha nem felelne meg a teljesítménye, akkor érdemesebb egy nagyobb légszállítású ventit tenni rá, mint egy másik gyárihoz hasonlót; ami nem sokat dob az egyventis működéshez képest
Mindenesetre én is remélem, hogy nem fogom megbánni, és a linket az elosztóról mindenképp köszönöm; ötletnek nagyon jó volt, és ha egyszer szükség lesz rá, akkor hátha találok négy eres, pwm-es kivitelű kábelezéssel ilyet -
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39506 üzenetére
Na megrendeltem a TX3 evo hűtőt, végül is 6700.-Ft-ért
Remélem nem csináltam rossz vásárt vele, és tényleg nem fog zajongani anyám gépében
Ha jól tudom, ehhez a hűtőhöz mellékelnek egy plusz ventillátor felfogatót.
Ha mégis hangos lenne egy ventivel, akkor érdemes mindként oldalára ventit szerelni?
Ha csak 1 PWM-es venticsati van az alaplapomon, akkor a második ventit csak fix fordulatszámon mehet (3 pines csatlakozóra dugva) gondolom. Ebben az esetben, melyik oldalra érdemes szerelni a fix, és melyik oldalra a pwm-es ventit? -
margithid
veterán
válasz
Peetee(tm) #39500 üzenetére
Gyári hűtőkkel mi a baj?
A hatásfokuk a gyenge vagy esetleg hangosak?
Csak, mert a mostani, főleg ivy procik alig fogyasztanak, igy hőt se tarmelnek annnyit.
Nekem mondjuk a csendesség is szempont lenne, főleg azért, mert akkor nem kellene hangszigetelt házat venni. -
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39500 üzenetére
Én meg itt találtam a legolcsóbb postaköltséget (pontosabban PikPak költséget, ami nekem jó is lenne, és csak 699.-Ft), de sajnos ennél a cégnél csak egy hűtő van értelmes áron, a CM Hyper 2112 EVO, de azt már picit sokallom; meg a szerelését is kissé körülményesnek látom
Abban bízom, hogy sikerül a boltban picit alkudnom a Katana-ra, és akkor máris szimpatikusabb lenne a dolog
Egy kérdés: érdemes egy tuningmentes gépre megvenni, de legalábbis elgondolkozni egy Hyper 212 megvásárlásán?
Járhat némi előnnyel a Katana 3-hoz képest; vagy abszolúte felesleges?
Az én i5-ös gépemen egy Zalman CNPS5X csücsül, és maximálisan meg vagyok elégedve vele (igaz, én sem húzom soha a gépeimet); csak ez sem jönne ki olcsóbban jelenleg postával, mint a Katana 3
Egyébként a belinkelt boltot én is megtaláltam az árgépen, de náluk nincs készleten a hűtő, szóval lehet, hogy hiába olcsóbb az árlistában; mire meghozzák, már nem annyiba kerülne -
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39498 üzenetére
FX-8120 lenne alatta, ami 125W TDP-s, de ez szigorúan alapon lesz csak járatva; nem szándékozom húzni!
Sem itt, sem máshol nem nézelődtem komolyan, meg szerettem volna úszni a postaköltséget
Egyébként a Katana 3 mennyire jó hűtő, és mennyivel jobb, mint a gyári AMD? -
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39481 üzenetére
Lelőhetem magam
Olyan kellemes kis városban lakom, hogy 5 számtekboltból 4 nem tart készleten hűtőt, csak a 2000.-Ft-os kategóriában, ami sok esetben a gyári megoldásnál is rosszabb
Az egyik boltban, ahol a Freezer 64pro-t láttam árlistán 6090.-Ft-ért kiderült, hogy az a hűtő már nem annyi, hanem 7000 akárhányszáz forint, ami annyira felbosszantott, hogy meg sem jegyeztem a pontos árát, és az indoklást, hogy mi ez a hirtelen áremelkedés
2 választásom maradt: helyben CM TX3 6900.-Ft-ért rendelésre, vagy Scythe Katana 3 8200.-Ft-ért azonnal.
Vagy postán a netről valami mást, de az sem lenne olcsóbb, csak mást is kérhetnék
Első körben melyiket ajánlanád így, hogy a Freezer 64 Pro kiesett; a Katanát, vagy a TX3-t?
Ha mást, akkor mit, és honnan? -
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39483 üzenetére
Én most az Antec-re gondoltam!
-
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39472 üzenetére
Az az egy baj van vele, hogy nincs felfogató a 775-ös platformhoz benne!!
-
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39478 üzenetére
Igen, az én gépem valóban egy i5, és azon egy olcsó Zalmann csücsül, de most a szüleimnek rakok össze egy olcsóbb, de nem sokkal gyengébb gépet, ami viszont AMD lesz, és ezért, ehhez keresek egy elfogadható, nem túl drága, csendes hűtőt
-
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39476 üzenetére
AMD-re kellene, ezért ezt a típust írtam
Egyébként így kezdtem a hsz-em:
"AMD FX-8120 procira milyen hűtőt ajánlotok?" -
klepto
addikt
válasz
Peetee(tm) #39474 üzenetére
Az a baj, hogy ahol én lakom, ott 900.-Ft-al drágább a TX3 a Freezer64-nél, és én nem találtam olyan tesztet, ahol lényegesen jobban teljesített volna.
Netről rendelni meg nem látom értelmét, mivel a postaköltség miatt már lényegesen drágább lenne, mint amennyiért a saját városomban meg tudnám venni. -
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39470 üzenetére
Csak kár, hogy 1 év garit adtak rá, pedig gyárilag 3 járna...
-
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39465 üzenetére
Nincs is belőle több, pedig énis lecsaptam volna rá!
Külsőleg milyen minőségnek tűnik? -
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39463 üzenetére
Hol vetted és mennyiért?
Majd valami saját tapasztalatot és méréseket, eredményeket küldhetnél! -
Hoffer
őstag
válasz
Peetee(tm) #39459 üzenetére
Miért pont Antec? Nem jobb a Corsair?
-
leonel
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #39424 üzenetére
A Macho-ból van kisebb verzió is. Pont nemrég volt téma.
-
leonel
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #39422 üzenetére
Azt hiszem most az Alpenföhn Himalaya és a TR Macho a két legjobb léghűtő - ami mellett eséllyel elférnek a magas ramok. Áruk sem eltúlzott.
-
leonel
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #39407 üzenetére
Ha olcsón szeretnél jó hatékonyságot akkor nem éri meg mert drága.
Ha viszont számít az elhelyezhető Ram magasság vagy az, hogy nem fűti a házat akkor mindenképp jó megoldás - vedd nyugodtan.
Ráadásul még pumpa problémáról sem hallani Asetek ügyben. -
agressiv
addikt
válasz
Peetee(tm) #39381 üzenetére
Azért nem tartom jó ötletnek, mert tényleg semmmi értelme. Rengetegféleképpen lehet kijeleztetni a géppel a hőmérsékleteket és ez (szerintem legalábbis) az a kategória, amit csak unalomból csinál az ember és a vége az, hogy "kár volt időt pocsékolni rá".
-
margithid
veterán
válasz
Peetee(tm) #39375 üzenetére
Hát még képlékeny minden, memóriából 16 GB-ot szeretnék, kingston hyperx-et.
Alaplap asrock B75, ház még kérdéses, microATX vagy ATX, nem tudom melyik a jobb hütés terén. Bitfenix merc alpha, Sharkoon 120 vagy vaya, esetle fractal design core 1000 amiket kinéztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Steam Deck
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Android játékok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest