- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
laca000
őstag
KHX-1600 C9D3/4GX
A legjobb hűtőt szeretném venni, de semmiképpen sem víz.
Amely zajszintben is lehetőleg a legalacsonyabb.
Ha teljesítményben, zajszintben nem különbözik a Thermalright-ol, emezt venném.
Ugyanaz a kategória.
Legalábbis árbanEz a Mugen 2-es, félek nem bírná el már hosszútávon a 4.8 GHZ-et, vagy mégis, akkor is azt szeretném, hogy nagyobb hatásfokkal legyen hűtve a processzor, legyen hűvösebb, csendesebb.
Bár ez sem hangos, minimális különbséget veszek csak észre zajszintben a 4 és a 4.8GHZ között. -
Winne
nagyúr
Hmm, na ez a jó megoldás, valami ilyesmit kellene nekem is beapplikálnom. Hogy működik ez a vezérlés? A ventik kábelét abba kell dugni, vagy mi? Mennyibe fáj egy ilyen cucc?
A procit le tudtam szabályozni, ahogy írtad, de a többit nem lehetett vezérelni az uefiből, csak a level 1-4-ig, vagy level 1-10-ig vannak és hát 5 ventinek együtt már 800-on is van hangja.
.
-
XaraX
addikt
A kérdésem az lenne, ha egy Scythe Kaze Master Pro vezérlőre akarom kötni a ventiket, a bekötés a hozzá adott kábellel megy akkor is?
Azaz molexre is dugom és a vezérlő kábelére is?
Ahogy néztem a leírásban, alaplapra kötve így kell, ha minden igaz, gondolom, nagy az áram felvétele a ventiknek..
Hátha van itt valaki, aki tudja. -
Merlinclub
senior tag
A K2 az EKL tesztjei szerint Intel Core i5 2500K Sady Bridge CPU-val tesztelve 6 fokot vert a D14-re
Több hőcső, és sokan semmire vagy nem sokra tartják a Wing Boost ventiket, de ezek is hozzájátszanak a kiváló teljesítményhez.
Ugyanezen a platformon 3850MHz-en a Triglav 51,6 fokot produkált! 11000Ft-ért nem rossz...
A D14-hez képest a Matterhorn sem sokkal, 2 fokkal van elmaradva, ami az árkülönbséget nézve elgondolkodtató.
-
-
Sefi84
senior tag
A Mega és a Mugen2 között nekem 2 fok különbség volt a mugen nyert, de 2 fok az semmi függhet a felszereléstől is, használtan vegyél egy Noctuát és azzal többet fogsz elérni!
A Ninja2 meg a Mugen2 között nekem i7 alatt 13 fok volt a különbség terhelve, ezt a felfogatás hibájának tudható be szerintem, a Ninja 3-ról nem tudok mit mondani, de 13 fokot az sem hoz szerintem!Henk:
komoly hűtők közül nem nagyon van olyan ami push-pin megoldással
A Ninja 2 az az!
Épp ezért veszített 13 fokot a Mugennel szemben, nálam nem fogta oda rendesen! -
Henk
veterán
A Ninja3 meg a Mugen2 valószínű elmaradna teljesítményben a Megahalems-től, legalábbis előrelépés nem lenne. Viszont sokkal nagyobb bordák, helyből veszítenél. A D14 nyílván erősebb jóval drágábban meg még több helyet foglal. ha csak a mindenáron csere a lényeg akkor szimpátia alapján dönts.
animatrix11: komoly hűtők közül nem nagyon van olyan ami push-pin megoldással szerelet, talán a Grand Kama Cross. De a legtöbb hátlapos hűtőnél csak legelső alkalommal kell kivenni a lapot, utána már megy a proci csere csak hűtő levétellel.
-
Face8814
őstag
Most már sikeresen észrevettem hogy két konfig van az adatlapodon. Hiába no este van, meg az a Cosmos felirat...
Egyébként meg nálam ha Stacker akkor szigorúan 830. Imádom azt a házat. Igazából első körben még azt akartam venni, csak akkoriban ( 2006 év eleje ) még nem volt kapható feketében. Így maradt a második alternatíva a Kandalf. Azóta meg megszerettem ezt, így maradt.Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget.
-
Face8814
őstag
"Ennyi venti mellett nem oszt,nem szoroz szerintem még egy,szóval így a passzívnak sok értelme nincs talán hang szempontjából."
Ez így van. Ezért sem ( többek között ) gondolkodtam korábban passzívban, csak ahogy így említésképpen felszínre került a dolog .......! Mind1.
Egyébként ahogy elnézem nálad sem lehet probléma a kis tér miatti, házba beszorult levegővel.
Cosmos S nice!Egyébként ahogy így "utánabogarásztam" a dolgoknak, e kettő termék közül fogok nagy valószínűséggel választani. Igazából még nem tudom melyik, úgyhogy hamarosan megálmodom.
-
Qru
MODERÁTOR
TRUE is csak nagy légszállításnál villant nagyot igazán, mert sűrűn lamellázott. Én nagyon meg vok elégedve a TRU-mal, 1,5V-on járatott 3,6GHz-es Q6600-omat lazán meghűti, haver Q6600-ját 3,8GHz-en is meghűtötte. Ettől több nem kell és a jövőben sem valószínű szvsz. Bár a hangja már más kérdés...
-
Henk
veterán
Megpróbáltam,hogy beállítottam voltage-ra a bios-ban a venti vezérlést.Nekem úgy egyáltalán elsem indul,még akkor sem ha kicsit megterheltem orthos-sal a procit.
Nálam az nem jó megoldás mert így full passzív marad a cucc,félek úgy meg melegedési gondjaim lennének.Főleg,hogy nekem az összes házhűtő is erre van kötve. -
-
Henk
veterán
Úgy emlékszem ds3-nál az auto-n tudta szabályozni a 3 tűs ventit,de nem esküszöm meg rá.A ds5 nálam pwm-re van állítva és alapból 400rpm-en hajtja a ventiket.Az easy tune-nal még kicsit variáltam a szabályzáson.Így nem is merném voltage-ra tenni lehet leállnának teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest