- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
Persze, de az is igaz, hogy néha maga a stílus is olyan. Lehet rendesen, tényszerűen, tapasztalat alapján is leírni, hogy ezzel valami baj van, meg lehet elhordani mindenhol mindennek.
Meg lehet, hogy egy több tízezres szériából az az egy nem sikerült jól, mert az összeszerelő üzemben bealudt a melós, a meós meg nem nézte meg (mondjuk nem hiszem, hogy minden egyes darabot leellenőriznek...). -
blp85
senior tag
Az egy eset nem reprezentatív minta, de sokan azt a következtetést vonják le, hogy akkor csak sz@r lehet.
Amúgy meg, ha új, gariztatja és kész.
Nekem is volt olyan Arctic ventim, ami zörgött, a másik meg elment 8 évet.
A másik meg az, hogy sok tesztet nézek, olvasok, igaz sok külföldi, aztán, ha tetszik valami, akkor még marad a személyes tapasztalat, annak hiszek a legjobban. -
Zamma
őstag
Az AK620 ZD valószínűleg halkabb, illetve - ha az ár nem releváns - és kisebb helyre ez tuti: Noctua NH-U12A.
-
Zamma
őstag
Igen, ezek mehetnek 65W-ig, de leginkább - mivel 2 ventis, halk - az ID-COOLING SE-206-XT.
-
-
guftabi96
addikt
Hardware Canucks videó alatti komment alapján van különbség:
"The difference between the SE and the regular one is not only the top plate. The regular one has more fins, therefore it's also a tiny bit taller."
Elvileg több lamella van a simán, mint az SE változaton.Kell fiókot csinálni.
Ha berakod kosárba, akkor a fizetés részen fog átváltani 27% áfára, miután megadtad a címet.
Választhatsz, hogy Ft-ban vagy Euroban akarsz fizetni. Nekem úgy drágább lett volna valamivel, ha ők váltják, szóval euróban fizettem és a bankomra bíztam a váltást.
Amit te linkeltél Amazonos oldal, az .com, az neked nem lesz jó. Amazon.de kell. -
guftabi96
addikt
Van eltérés a borda súlyában és magasságában is, szóval nem teljesen egyforma.
De tényleg ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a Thermalright palettán...
Én is nagyon néztem, hogy melyik hol helyezkedhet el, amikor gondolkoztam, hogy mi legyen a Brocken 3 utódja.
Utánaolvasva nekem ez jött le: Peerless Assassin SE<Peerless Assassin<Phatom Spirit SE < Phantom SpiritÉs akkor még ott van a Frost Tower, Frost Commander és a Frost Spirit.
És ezek közül szinte mind a ~40-50€ közötti ársávban.
-
Zamma
őstag
Árukeresőn 4 véleményből beszélünk az egyikről, a fóumon is egy valaki panaszkodott. A jó tapasztalatokkal bírók csendben vannak, ez a természetes... ebből kiindulni, főleg általános konzekvenciát levonni nem lehet. A brit vagy amcsis amazonon van vélemény bőven, az már lehet egy megalapozott vélemény alap.
Sajnos bármelyik gyártónál előfordulhat hasonló...Mindenesetre ha a német amazon szóba jöhet akkor 21,5-23 ezer között futárral kijönnek ez #95957, teszt itt: #95956.
Gyakorlatilag Noctua hang/teljesítmény fél ár alatt! -
"Nem tudom erre mennyire igaz, hogy a venti zug?"
Erre sajnos nem tudok válaszolni... De egyébként ezek szerint nem egyedi az eset, mert a ventis topikban is volt egy panasz, szintén AK620 ventiknél: [link]
Lehet ajánlásnál érdemes lesz majd ezt is jelezni az érdeklődőknek, hogy van erre is példa és már nem egy.
-
Hááát... A kérdés, hogy neked megéri-e, de ha már így kérdezed, akkor szerintem Te is kételkedsz benne.
Szerintem abszolút nem éri meg. Maga az NH-D15 egy jó és megfelelő beállításokat követően egy halkan üzemelő hűtő, de a használt piacról már sokszor az eredeti ár feléért be lehet húzni, annyit meg megér. -
Azért lenne jó tudni, mert jelen ismereteim szerint az AM4 tokozás 2016 szeptemberében jött ki. Ha azt követően vetted a hűtőt, akkor valószínűleg van hozzá AM4 szerelőkészlet is. Ha az előtt, akkor valószínűleg nincs.
Nem ismerem ezt a típust, a hűtési teljesítményének elégnek kellene lennie egy Ryzen 5 3600-hoz, viszont kérdéses bennem, hogy az alaplapodon lévő hátsó, VRM hűtőbordától elfog-e férni? A hővezető csövek hátrafelé dőlnek, így szerintem a RAM nem lesz neki probléma, valószínűleg ez egy "RAM-barát" kialakítású hűtő. -
jim bcs
nagyúr
(#77112) sfefe
Írj nekik, ha megvan a számla akkor küldenek hozzá lefogatót.(#77115) XplayR
Kompakt vízhűtés topik -
OkányTV
csendes tag
Valószínű holnap én is belépek a Define R4 + HR-02 Macho-t használók körébe
Köszönöm a tippeket!
Azért, hogy ON is legyen:
2-3 hónapja a VGA-mat egy Asetek LCLC / Hercules AVC néven "elhíresült" vízhűtő CSODA hűti - rendesen ahogy kell rákötegelve. A problémám az lenne, hogy már lassan az utolsó idegszálam is elpattan a motor folyamatos ciripelése mellett. Valakinek van tapasztalata ezzel, hogy mit lehet tenni?
-
K.Tamas89
aktív tag
Ezen a lapon máshogy van: Proci foglalattól távolodva..4-2-3-1, így vannak a számozások feltűntetve. Dual-channelt mindenképpen akarok, így a 2-1be fogom rakni a ramokat.
Eddig ezeket a hűtőket néztem ki:
Alpenfoehn Sella
Coolermaster Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
Coolermaster Hyper T4 RR-T4-18PK-R1Még az a kérdésem, ugye ezeket lehet úgy forgatni, illetve felrakni, hogy a házból kifelé fújjanak majd? Mert ugye intelnél lehet forgatni..de AMD-nél mi a helyzet?
Köszi előre is.
-
Potzee
addikt
Intel Dual Core E5300 max.TDP 65W
IDLE kb. 40-42 C fok. Full LOAD 67-68 C fok
(Prime95 alatt BIOS ill. CoreTemp 1.0-el monitorozva)Az adatlapodon szereplő proci E2180 (max.TDP 65W) szintén kb. ilyen adatokat hoz egy Define R4-ben...ha, megy a házventi, akkor néhány fokkal jobb is lehet...de, az már nem igazán passzív hűtés...
Kérdés, hogy a GTX 260 mennyi hőt termel a házban...ez is befolyásolhatja néhány fokkal a végeredményt... -
bombibmw
veterán
Egyébként itt a Silver 5 elég jól teljesít,veheted hozzá azt is,a ChF 4 fokkal rosszabb,bár a vaj se rossz:[link]
(#46032) sfefe: Ha ez igaz átkenem gyorsan a procit és mérek egyet.
Kérném Merlinclub kollégát erősítse meg ezen felvetés helyességét!
Kend be vele,aztán meglátjuk! -
bombibmw
veterán
Király!
Adnak hozzá Chillfactor-t.
Én mondjuk kis sem vettem a csomagból,mert rögtön ment alá az MX-4.
Én ezt ajánlom.
Majd számolj be,kíváncsi vagyok,nálad hogyan teljesít!(#46018) Beenx: A Value-ba 155mm a legmagasabb hűtő,ami még befér.
Ez pedig a legjobb ebben a méretben:[link]
Felhívnám a figyelmedet a +1500HUF szállítási költségre,ha csak nem pécsi Vagy.
Amennyiben más ház lesz,ahhoz kell igazodni. -
bombibmw
veterán
De van régebbi is,csak már nem árusítják.
Pontosabban a venti más(asszem csak a színe) és felmegy 2011-es foglalatra is már.
Volt belőle nikkelezett hőcsöves,meg sima réz is ha jól tudom.
Ez sima rezes,ami azt hiszem picit jobban vezeti a hőt és nem mellesleg szerintem szebb is. -
bombibmw
veterán
Én itt vettem és kaptam rá kis kedvezményt is:[link]
12500HUF volt így,bár most nincs úgy látom.
Érdeklődj náluk és kérdezz rá kedvezményre is!
Rev.A.BW.-t adnak,bár a képen nem az van.
Ninja 3 sincs most,de Mugen 3 van,az sem rossz.(#45781) sfefe: Fentebb írtam:"Rev.A.BW.-t adnak,bár a képen nem az van."
-
proci985
MODERÁTOR
vedd a Machot és kösd fix 5Vre a ventit. kizárt, hogy fogod hallani (zárt házban, hacsak nem 30 centiről ráfülelsz) és ott még szépen hűt is. full passzív rendszer macera (alaplapi fetek nem szokták szeretni pl hosszú távon), ha meg már amúgy is kell venti valahova, akkor egyszerűbb oda rakni, ahol a legtöbb hő termelődik.
-
Potzee
addikt
A Macho és a Ninja 3 jó passzívra is (ebben a sorrendben) Ami ezektől jobb passzívra, azt aranyárban mérik...SilverStone Heligon HE02 25k
-
proci985
MODERÁTOR
-
feco100
tag
Valószínűleg a hangszigetelt ház egy kicsit halkít a dolgon. Így, még ha emelkedik is a fordulatszám akkor sem hallatszik ki úgy, mint egy normál házból. A Silent verziónál viszont nagyobb a hőmérséklet, mivel állandó fordulaton megy a venti. Ez lehet a valamit-valamiért opció.
-
Potzee
addikt
Biztosan már ismeritek!
Egy referencia video a Be Quiet! Shadow Rock Pro cooler ventijének hangjáról!
Be Quiet! SHADOW-ROCK-PRO
Hangot rá!!! -
feco100
tag
Szia!
Nekem is ilyen van, egy i5 3470 - es procin. Nálam hangtalanul teszi a dolgát és elég jó hőfokon tartja a procit. Szerintem jó kis hűtő ez. Bár lehet, hogy van ennél jobb is ár - érték arányban. Nekem kevés összehasonlítási alapom van. Először gyári hűtővel próbálkoztam, majd később egy TX3 - ast gyötörtem, majd erre esett a választásom. Nem mondom van különbség köztük. Engem meggyőzött!
Üdv.
-
kromatika
veterán
szia.a gyári oldalon azt irja a ventire hogy 3 pines és nem szabályozható. az Intel E2180-as procidhoz bőven elég lenne ez a hűtő,csak egy 12 cm-es pvm-es ventit kéne rá raknod,amit aztán az alap lapodon simán tudsz szabályozni. pl COOLINK SWiF2 120P,elég lenne bőven 800rpm-es járatva semmi hangja nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged