-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
Kb. Így fog elférni.
A venti keretének alja lehet, hogy neki fog dőlni a ramnak...nem számít...
A venti elhelyezését is tudod állítani a bordán, emeld fel olyan magasra, amennyire csak engedi a rögzítő kampó. A 2. és a 3.képen láthatod, hogy függőlegesen mennyit lehet "játszani" a ventivel a hűtőbordán... -
kromatika
veterán
szia szerintem elég necces.bár a macho-nál el van tolva ,aga a borda,hogy a magas ramokkal se legyen probléma,de mATX lapon elég kevés a hely szerintem hogy elférjen a corsair vengeance. Thermalright True Spirit nél viszont tuti nem lenne gondod.De várjuk meg hátha használ valaki mATX-en Machot.
-
1 among many
tag
Itt 1 fok Macho javára, hang egál. Viszont Brocken valamivel kisebb, és az ekkora méretek mellett már nem feltétlen hátrány, ha nem passzívan akarja valaki hajtani.
Macho rev.A: - Méret: magasság 162 mm, szélesség 150 mm, hossz 129 mm - Súly: 860 g
Brocken 2: -Méret: magasság 165 mm, szélesség 146 mm, hossz 98 mm - Súly: 842 g
(A méretek a légszállítás iránya felé nézve és a ventilátorral együtt értendők.)
ventik:
Macho rev.A: fordulatszám: 900~1300 rpm, zajszint: 17~21 dBA, légszállítás: 125 m³/h
Brocken 2: fordulatszám: x~1100 rpm, zajszint: x~19,6 dB(A) dBA, légszállítás: 109 m³/h
-
Potzee
addikt
Igen. BW - Black&White, a BW változat csak színében különbözik...[link]
HR-02 Macho ventije - Thermalright TY-140 Utra-low noise 900~1300RPM PWM-Fan (MAX21 dBA)
Macho Rev.A ventije - Thermalright TY-140 - Utra-low noise 900~1300RPM PWM-Fan (MAX21 dBA)
Macho Rev.BW ventije - Thermalright TY-147 - Utra-low noise 900~1300RPM, 95 - 124 m³/h légszállítás, PWM-Fan (MAX21 dBA)
HR-02 Macho PCGH-Edition - Thermalright TY-142 3-Pin max 800RPM, 96 m³ / h (56,5 cfm) - 125 m³ / h (73,6 cfm) légszállítás, (MAX 15 dB) -
L1ZRRR
senior tag
-
Potzee
addikt
Egy ilyen jó kis konfig megérdemelne egy jó házikót... megéri a pénzt, időt, fáradtságot ez a moddingolás?
Szerintem még mindig egyszerűbb és igényesebb megoldás lenne megvenni egy jól szellőző, tágas házat 10-12k ért vagy még olcsóbban innen az apróról, de nem akarom elvenni a kedved a mókolástól, úgyhogy inkább sok sikert és kitartást kívánok hozzá! Remélem, hogy minden úgy sikerül majd, ahogy szeretnéd! Hajrá! -
Potzee
addikt
Én nem vagyok a házventik híve. Szerintem egy jól szellőző házban elég ha a procihűtőn, a tápban és a VGA kártyán forog a venti...
Ha modderkednék, akkor azt a jobb szellőzés érdekében tenném...kiszélesíteném a CPU cooler mellett a ház oldallapját valamilyen perforált anyagal, tyúkhálóval, stb valahogy így
NZXT Vulcanbombibmw: A fenébe...pedig, milyen jó kis passzív, halk konfigot építettem...Most rakjak össze egy hangos gamer gépet, sok ventivel, dedikált VGA-val ...meg Ashura-val...
-
bombibmw
veterán
Adj neki!!!
Ha nem akarsz pénzt kiadni másik házra,ez is megoldás lehet.
Csak aztán mérj pontosan,hogy ne akkor vedd észre,hogy kicsi a coolernek a hely,mikor már minden megvan,kivéve a beszerelést.(#47652) delon : Akkor Brocken 2?
Potzee kolléga meg Ashurát vesz és jöhetnek a tapasztalatok. -
Potzee
addikt
Lehet, hogy így elsőre nagyon soknak tűnik, de 4-5 évre meg lesz oldva a PC ház és a CPU cooler probléma.
Lesz helyed a cuccoknak egy jól szellőző házban és nem fog semmi sem melegedni!
Előbb-utóbb úgyis házat kell cserélned...szánd rá magad most!BitFenix Merc Alpha 11k [link]
vagy
Enermax Ostrog 13k [link]
vagy
Zalman Z9 16k
+
Thermalright HR-02 Macho 13.5k
vagy
Scythe Ashura 14.7k -
bombibmw
veterán
Az a legtisztább,utána egy jól megválasztott ház évekig szolgálja a következő konfigokat is:
Inkább most költs egy jó házra,mint egy kevésbé jóra,aztán cserélheted azt is majd.
Ezelőtt egy Cooler Master Elite 430-am volt és belefért a Macho gond nélkül,6500 forintért adtam el.
Biztosan találsz valamit.
Kérdezz rá a "Milyen házat vegyek?" topicban! -
speedydb23
senior tag
Ebbe már 163mm magas hűtés befér...
-
Jim76
aktív tag
Én a héten adtam el EZT a hűtőmet.
Ez az eddigi legcsendesebb hűtőm volt, ami az amúgy legmelegedősebb (Tj.max 70C) FX-et a 6100-at 3,3@4,0GHz-ig 1,3125V-ig simán tartotta 60C alatt, ami a 6100-nak kiváló, 4GHz felett, az 1,35V-okat (4,2+GHz) nem tudta már 60-65C alatt tartani, ezért cseréltem csak le. Az inteledet szerintem kénylemesen, halkan lehűti gyári -15C-ra kb.
Ennyire lapos házadba vagy ez, vagy a Big Shuriken 2 lehet jó választás.
(az én házam 20cm-es, de Brocken felett 4mm maradt az oldallapig
[link])
-
speedydb23
senior tag
-
bombibmw
veterán
Össze sem lehet hasonlítani ezeket hangban és teljesítményben egy gyári hűtővel,ami nem hiába kerül 1500 forintba.
Macho 120 teszt: [link],a fölötte lévő hűtők már felsőkategóriásak,legalább is árban.
Brocken 2 teszt: [link],mind felsőketegóriás hűtők árban,csak a brocken2 és a Macho nem.
Viszont jól látni,hogy igencsak felveszik a kesztyűt,sőt! -
Potzee
addikt
Ha tényleg tutira akarsz menni akkor Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1 vagy Scythe Grand Kama Cross Rev.B. 137-138 mm magasak és ezek alatt elférnek a Vengeance ill. egyéb magas hűtőbordás ramok is. A prociddal (max.77W TDP) könnyedén elbánik bármelyik...még egy kis tuning is belefér, viszont a házventit le kell venned az oldallapról.
Ha mégis befér a Macho 120, akkor ne gondolkozz tovább mert ilyen méretben tőle jobbat nem találsz.Vagy 22-23k ért veszel egy jól szellőző, tágas házat pl. BitFenix Merc Alpha és egy Thermalright HR-02 Macho-t!
-
bombibmw
veterán
Én azt mondom Neked,hogy vegyél egy Macho 120-at,az tuti befér(150mm) és nagyon jó hűtő.
A többi mind 160-163mm magas és mivel nem tudjuk a házad pontos típusát,így konkrét méreteket sem,ergo tiszta szívvel nem ajánlanék mást.
Talán le kellene mérned a prockó tetejétől a ház oldaláig a távolságot és előrébb lehetnénk az ügyben. -
bombibmw
veterán
Nekem 20cm-es venti van gyárilag a házon oldalt.
Én levettem és semmi változás nem lett,maximum pár fok,az is a VGA-n és alaplapnál.
Neked is érdemesebb lenne levenni és inkább egy 120-at rakni a procira,mert az többet hoz egy Top Flow hütőnél(ami befér így oldalventivel),mint egy oldalventi egy VGA-nál,vagy alaplapnál. -
bombibmw
veterán
Szerintem a Macho,mert erről sokunknak van tapasztalata itt és kiforrott darab.
Viszont Brocken 2 tulajról még nem is olvastam itt,Te lehetnél a "tesztelő".
Szerintem egálban van a két hűtő.
Jó lenne tudni a házad típusát,mert addig csak vaktában lövöldözünk és nem a közepébe egyből.(#47608) marinea2 : Igen a 120-nak szinte minden házba be kell férnie.
Az imént linkeltem egy boltot,ahol a legolcsóbb is.
Ebben a méretben a legjobb,tuningra is ajánlott.(#47610) Killer01: Várom már,hogy valaki vegyen egy Brocken 2-t,vagy Ashura-t,hogy beszámoljon a teljesítményéről.
Bármelyiket veheted,kb.egyformát nyújthatnak.
Szimpátiadöntést javaslok. -
bombibmw
veterán
-
KAMELOT
titán
Nem kell rács sem.Csak kivágod az oldalát és csinálsz a csavaroknak helyet. Ilyesmi pont jó lenne oda.
Egy jó tanács.
Szedd szét a gépedet majd portalanítsd valami rongyal és fújjad kia résekbőla port. Majd miután megvan fújd le feketével az egész házat. Amikor megszáradt kezdjed el visszatenni a cuccokat a házba.
Ahogy már írták legjobb lenne neked egy új házikó amiben alapból már van 2x 12cm-es venti. Mert neked csak kissebb venti fér be. Itt vna pár házikó. Ezekből érdemes lenne egyet választanod. Megérné. Ház szellőzése nagyon fontos, hogy ne menjenek tönkre a cuccaid.
SHARKOON Vaya
XIGMATEK Asgard
THERMALTAKE VL80001W2Z V3 Black Edition -
KAMELOT
titán
Először is előre és hátra tegyél be egy 12cm-es ventit valamint ha megoldható az oldalára is tehetsz ventit oda legjobb egy 24cm-es. Ha ez nem megoldható akkor marad a 2x 12cm-es. Természetesen előtte szépen takarítsd ki a gépedet mert a por fogja a meleget.
Nekem i5-3450 + intel gyári hűtő és terhelés közben 1500rpm-et megy valamint max hőfok 65fok. -
Gulyopapa
addikt
Én azt csinálnám hogy tennék egy 12-14 cm-es ventillátort a processzorral szembe a ház oldalára ( ki kell vágni ! ) és egyet ami kifelé szívja a meleg levegőt a prociról, közvetlenül mellette van is egy ventillátor hely.
Ekkor már kialakulna egy levegő mozgás ami elszálllítaná a meleg levegőt ( RAM-nak, CPU-nak és VGA-nak is jót tenne.
Legalábbis én így csinálom. Sőt nálam még a HDD is hűtve van de olyan lassan forog a venti hogy odahajolva sem hallatszik.Ja és ez a gép megérdemelne egy sűrített levegős tisztítást
-
Gulyopapa
addikt
A zárt de szellős ház SOKKAL jobb mint a nyitott.
Az én CM 690-es házamban 6 db 12 cm-es ventillátor van ( előlapi panellel ) és idle módban 5 V-on üzemelnek ami gyakorlatilag hangtalan.
Terhelés alatt szépen fel lehet őket tolni amíg szükséges de még ekkor sem üvölt semmi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest