- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
Gercsa #11402 üzenetére
Nálam a géphalkítás a következő sorrendben történt:
1. A VGA kapott egy Auras Fridge hűtőt ami passzívban elviszi.
2. A táp ki lett cserélve egy 26k-s Enermax Modu82-re.
3. A vinyó ki lett cserélve egy halkabb Samsungra.
4. Az E2140 kapott egy TX2-t aminek a ventijét 6V-on járattam.A VGA-ra vettem egy 12cm-es ventit ami 5V-ot kap, hogy ne 80fokos legyen csak 35 terhelve. A táp az egyik leghalkabb típus ha nem a leghalkabb. Még lehetne halkítani olyan házzal amiben a táp alul van és a ház alól szívja a hűs levegőt. Vagy passzív táp pl. FSP ZEN ami marha drága és nagyon meleg meg cicereg.
A vinyót le lehetne váltani még halkabb 2,5-es noti vinyóra vagy SSD-re.
A CPU-nál bekapcsoltam az energy save funkciókat. IDLE-ben leveszi a szorzót és a tápfeszt.
Elmondanám, hogy ha a proci ventit lehúztam azaz passzívban ment nem lett halkabb a rendszer.
Ja és a ház egyik oldala nincs rajta így házhűtő ventik sem zajonganak.
A lényeg, hogy nem volt értelme a CPU passzív üzemnek.
(passzív vinyón SSD-t értettem) -
Henk
veterán
válasz
Gercsa #11402 üzenetére
Vinyó alapból passzív,ha a hűtést nézzük.Ha a hang szempontjából nézzük akkor az ssd az,de az meg nagyon drága.
Az rendben is van,hogy a passzív cpu hűtő a leghalkabb viszont ilyen esetben akár 10 fokkal is lehet melgebb mintha lenne rajt egy nagyon kis fordulatú venti.Namost ha ennyivel melegebb a hűtő akkor ennek elkell távozni a házból.Ezt leggyakrabban a táp oldja meg és mivel eleve melegebb levegőt szív be a táp így elképzelhető,hogy a venti nagyobb fordulaton fog benne menni és így már nem biztos,hogy a teljes gép halkabb lesz.De ha alul van a tápod akkor is a házban marad a + meleg és akkor meg a többi alkatrész melegedhet tőle.Persze nem biztos,hogy így lesz,de nem biztos,hogy minden esetben előny a passzív hűtés. -
Henk
veterán
válasz
Gercsa #11397 üzenetére
Egy TX2-t megpróbálhatsz venti nélkül,szerintem elég lenne.
S*Tom*: az a gond,hogy a Xigma-k mar alig kaphatók itthon valahogy megszűnt az árusításuk.A Thor's Hammer meg nem is kapható itthon és úgy néztem nem is az teljesített a legjobban,pedig talán a legdrágább volt azok közül amit néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest