- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliba
őstag
Azt is mondtam a kedves kollégánka, hogy a külön lefogató miatt is lehet a hiba, mert TR elég gány megoldásokat tud gyártani. Azt mondta, hogy megnézi moddolt lefogatóval, hogy mit megy a proci.
Sky85 nézd meg a gyári hűtőt és vesd össze a Gemini S-el és meglesz a válasz a kérdésedre.
-
bandi210
aktív tag
gyóóóóóó ma megnyitott az új könyvtár és a gépeket be tudtam kapcsoltatni egy órácskára...addig lőttem rajta egy everestet és megnéztem háát kettéállt a szemem......
mindjárt beírom ide az adatokat...:Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Fintek F71882F (ISA A10h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)Hőmérsékletek:
Alaplap 79 °C (174 °F)
CPU 51 °C (124 °F)
Aux 39 °C (102 °F)
GPU 53 °C (127 °F)
SAMSUNG HD161HJ 36 °C (97 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 2164 RPM
az alaplap:MSI P965 Neo2
na nesze ennyit az avasi könyvtárban levő gépekről... -
Henk
veterán
Aha,látom.
Hát ebbe egy keretes ventiből faragni egy ilyet,nem tudom mennyire lesz használható.Főleg ha nem lesz központos,vagy ütni fog.Pff.
Lehet könnyebb lenne az egyik oldalára kívülről felfogatni egy sima ventit,bár esztétikailag az is hagyna kivánnivalót maga után.
Lotusz:Ilyen árban CM hyper tx2 esetleg ez.
Ha komolyabb hűtőt akarsz az ennél magasabb árban vannak pozícionálva.
mod:elkéstem -
Henk
veterán
Szerintem a leghalkabb akkor is az ha veszek egy eleve gyári passzív hűtőt és arra rakok egy halk 12cm-s ventit,ha kell szabályozva.Gyakorlatilag hangtalan és nagyon jól hűtenek.
Viszont sosem voltam híve ezeknek a keret nélküli ventis hűtőknek.Köztük a zalman-ok is.Volt pár,de nem voltak csendesek és a venti cseréje kizárt,illetve nagyon körülményes. -
KaraDani
addikt
Thx a választ! Nem vok hardcore tuner, és rutinos se. Párszor az előző socket A s proct újrapaztáztam már, de nem nevezném magam rutinosnak
De azért egy gyári boxos procit nem árt újrapasztázni nem? vagy ez is felesleges?
hm itt azt írja, hogy ezüst tartalmú nem vezető. Azt hogyan?
-
G4ga
őstag
én most mx-2 vel kentem... megnézzük... lesz viszonyitási alapunk az biztos!
egyszer kentem a Titan nano gresevel, pontosan nem tudom mejikkel de az se volt ojan rossz!talán az is van otthon egy pici...
bandi210 : az MX-2 Biztos hogy jó! Igazából szvsz sok függ ám attól is hogy hogy kened fel! ha jól van kenve max 1-2 fok eltérés lehet szerintem! nálam fater e4300 esetében a noname paszta eseténél a Titan Nano 2 fokot hozott ugyan azzal a hütövel.
-
bandi210
aktív tag
akkor nálam tuti az ac leszXD komoly "fizikai" terhelése lesz..(na joo nem de a mostaninak az van)a mostaninak(egy elég fs hép...)még a gyári venti meg hűtőborda van rajta de ezt majd nővérem fogja használni én meg megépítem magam,nak a másikat szóval nem tudtok valamit mondani hogy socket 478-hoz milyet lehet ócsóságosan beszerezni?(lehető legkedvezőbb és leghalkabb lenne nálam a nyerőXD)
-
BemAnyó
senior tag
Belegondolva teljesen reálisa 10 fok, pláne hogy az én polirom nem lett tükör polir, picit sufni, de igy is fényévekkel jobb a gyárinál, és ezt számokban is hozta, most Xigmatek achillest veszek, a xigmás topikból nekem az jött le hogy ott is elfér rá egy kis polír
, viszont az eleve erősebb sokkal mint a kis TX em, most irtam a xigma forgalmazónak hogy mikor is adják ki a C verziót, lehet megvárom,
jó a kép
, már csak egy véres VS felirat kellene rá
-
G4ga
őstag
szivesen segitek
ha rolam volna szó... najó tudom hogy rolam van szó!
amugy amikor vettem a hütöt én pont ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak, hogy hogy lehet a régebbi jobb?
anni én a 120A tipusnál láttam azt hogy megveri az extremet! sokat kérdezgettem procim forumán, ök is azt mondták valószinüleg a tesztpéldányok talpán voltak eltérések!Lásd az én hütöm talpát... Subaru jól megszenvedet vele... az erdménye -10+ fok!
Amugy a ex 12 pipes a 120 asszem 10, de kevesebb mint az ex!
-
Qru
MODERÁTOR
-
diegho
nagyúr
én olcsóbban vettem, megvan már több mint 1 hónapja. Mondjuk tegnap elszállt a ventijéből a fordulatszámmérés
de lesz@rom úgyis potival vezérlem, még 350rpm-en (ez a minimum) is bőven elég az E8200@3.6hoz, így prime alatt 65 fokosra mennek a magok, idle 40fok, CS:source közben 52 körül.
-
diegho
nagyúr
nos az ocz a saját méréseim alapján 7-8 fokkal jobb mint az asus v60. E8200@3.6-nál 2300rpm (nálam ennyi a max) és 600rpm között van 3fok különbség prime alatt. Kettőt hoztam belőle eddig, a másik egy havernak ment, aki E2180@3ghz-et használt előtte TT silent tower-el, nála 12fokkal csökkent a hőmérséklet 600rpm-re állítva a ventit. Szóval ennyit a vendetta-ról saját kézből. Ja és nem mindegy hogyan pasztázod meg, ezt nem úgy kell pasztázni, mint a sima talpasokat. Ha csak simán nyomok egy pöttyöt a procira és hagyom, hogy a hűtő majd elkenje egyenletesen akkor elég magas hőfokok vannak E8200@4ghz fél perc prime után 80fokos, ha csak a heatpipe-okra kenek egy kevés pasztát és úgy teszem fel akkor 1 perc után is csak 68 fokosak a magok és 77ig kúsznak fel kb 20 perc után maximum (72-73 körül van általában) és ez egy extrán melegedő példány.
-
Bagira01
veterán
Egyenlőre most nem látok xigma s1284-et a pcgear-be úh marad a tru120ex. Én anno 7,5k-ért vettem+ 500Ft a polírpapír és 3k a venti. Igaz nem volt hátlapi panelja, de megoldottam
Én szerintem a quad-ot is fogom polírozni, mert előzőeknél is igen nagy difi volt a maghők között.
Jó a cikk -
G4ga
őstag
tudom ez egy hüje kérdés lesz ...
Veszek egy Ultra 120! - ahogy mondtátok, gyárilag elég kaka. poliroztatni kell!
a hütö ára 12K. Megpoliroztatom, de akkor elvesztödik róla a gar! honnan tudom hogy érdemes-e beválalni a polirt vagy sem? miért nem csinálja meg a gyár rendesen 12K-érttudom hogy valahol baromság amit kérdeztem, de kiváncsi vagyok a véleményetekre! meg hogy mire számitsak.
ui: tudtok valakit ajánlani, polir teren?
-
TheProb
veterán
-
diegho
nagyúr
áhh tudod olyan jó érzés mikor beviszem melóhelyre a gépem és le van véve az oldala, jönnek be a vevők és ránéznek és nagy szörnyülködés. Úristen az ott mi?
pedig csak az accelero S1+noctua pihen a 7600gt-n
ha most még betennék oda egy gemin2-őt...
pont most néztem meg megint a V60-at, az egy dolog, hogy nem tudom felfogatni a ventit, viszont belerakom és ott marad, hiszen a bordák között van a venti. Az is megoldás lenne, hogy beleteszek egy 9-es halkabb ventit és kész, de 4k-ért elviszik, a venti lenne mondjuk 1.5k a vendetta meg összesen 6.3k, bár még mindig nem vagyok kibékülve a műanyag lefogatással.
Hypertx2-ből még 1db-ot se hoztak vissza eddig.
A hyper 212-vel az a legfőbb bajom, hogy ha netán rá akarok dobni egy noctuát akkor ki kell vennem az alaplapot, azért ez elég gáz szerintem. Szerintem benevezek egy vendettára, aztán meglátjuk milyen lesz.
-
diegho
nagyúr
még nem döntöttem el, igazából ami nem tetszik:
-vendetta műanyag leszorítós... nem szeressük
-hyper 212 hátlapi csavaros... ki kell venni a lapot egy procicseréhezamúgy nem cserélnék, ha ebben a hülye V60-ban lehetne ventit cserélni, de nem lehet, mert speckó felfogatása van a gyári ventijének
-
diegho
nagyúr
ezeket a teszteket már legalább 5ször átnéztem, másik lehetőség xigma 963 lett volna de azt meg veri a vendetta, nem a hűtési teljesítmény lesz a lényeg, hiszen e2140-et fog hűteni alapfeszen, a lényeg hogy könnyen cserélhető legyen a venti rajta, bár még nem döntöttem el véglegesen, lehet gemin2 lesz a dologból, vagy gemin2 S. Igazából hyper 212 se lenne rossz, hiszen nagy fordulatot úgyse fog látni a hűtő mert max 800rpm lesz. Haveromnak is pont most fog kelleni hűtő, ő vendettát akar, szerintem én meg egy hyper 212-őt veszek aztán legalább lesz összehasonlítási alap.
-
Johnny Cage
addikt
Köszönöm, asszem az AC mellett teszem le a voksot. Még valami: a procira rászáradt pasztát mivel érdemes leszedni (nincs erre spéci szerem, nem is akarok venni)? Illetve az új pasztaréteget mivel/hogy érdemes fölvinni? A válasz privátban is jöhet (de egy használható link is megfelel). Köszönöm!
-
jokeman
aktív tag
Végulis , most csak érdeklödöm, de hosszabb távra tervezek hütöt, venni.
Most csak egy CeleronD430 van a gépemben, de a következö lépcsö valamilyen 8*** core 2 Duo lesz, és majd ha elérhetö árban lessznek a 4 magosak, akkor arra is legyen jo.
Most egy Giga p35 ds3 lapom van, de lehet lecserélem egy p45 ösre, majd meglátom mit tudnak azok a lapok, ha lesz valami teszt roluk.
Szoval ajánlhatnál több hütöt ha van idöd, hadd válogassak , és jo lenne olyat ami a ház oldalán fujná ki a levegöt, vagy jobb az amelyik hátra fujja, esetleg elérakni még egy 8cm ventit, ami szivná a levegöt? -
jolti05
őstag
Az a baj, hogy a halk az relatív. Nem tudsz esetleg viszonyítani? Mondjuk a gyári hűtőnél halkabb volt? Mert nekem, amit kaptam a 3500+hoz, teljesen megfelelt zajszintre, nagyon halk volt.
A hűtés nekem nem sokat számít, a csend lenne a célom. Erre melyik alkalmasabb a kettő közül?Mod: AC-re 17dB-t találtam, CoolerMasterre 22dB-t.
-
jokeman
aktív tag
GFx Chilla az nem jo a 8800gtsre?
Kicsit sokat irtam a cpu hütöre a 15ezer az sok kicsit, mert nézegettem a hutö árakat.
De arra nem kaptam választ hogy melyik hütö az ameik oldalra fulya ki a levegöt nem pedig hátulra, vagy nincs ilyen, házat nem szeretnék cserélni, de most láttam ph bmx kollegánál van egy elado 9700led Zalman....... Vélemény? ha elérhetö áron lessz akkor négymagost kellene majd hutenie.. -
csokisbugyi
tag
koszke, felpoliroztam mind a procit mind a Tr-t. Tükör lett mind a 2. Lehet bena vagyok, de alapon megy a cucc, mar kiszedtem az asztalra.Es 10 perc prime utan 55 C osak a magok.................
S Flex 800 as van rajta... Szentem ez az eredmeny ultra rossz.
A pasztazas lenne az oka? tul sok pasztat tettem volna ala?
nem tudom, de ma addig nem fekszek le mig valami jobbat nem produkall.....javitva : ja es meg 5 forintost is tettem a raszorito es a borda koze, mert olvastam hogy ugy jobban raszoritja.
-
Gerisz
addikt
Heh,
azért ez erősen függ a többi dologtól is mennyi venti milyen házNekem alapon 8°C-t hozott terhelve van amikor több mint 10°C egy ventivel!
pl. Game alatt a TX2-vel automatán 52-55°C-volt.
Ezzel 25%-os ventivel 43-46°C ugyan úgy húzva és mondom ezt nem kell csutkán járatnom mint a tx2-t és több Mhz-re is jutottam vele.
Ez csak az Én véleményem és tapasztalatom.Egy hátránya van!
100%-os fordulaton rezeg!
Mikor elősször feltettem akkor nem mertem meghúzni a csavarokat ezért már 50% körül is rezgett. -
törölt tag
Köszi. Igazad van, nem írtam de annyira nem is lényeg hogy mennyibe van... Amúgy az Asus Silent Square-t választom. ZALMAN-om már volt de nem mentem vele sokra... 1-2 fokkal volt hidegebb mint a gyárival, csak minimálisan volt halkabb, na meg persze gyorsabban visszahűlt hajtás után. Most bátyámnál üzemel, neki jó. Az ő gyári 8cm-s hűtője volt hogy 5000rpm-en pörgött, néha azt hittük fel akar már szállni
-
jolti05
őstag
Csáó!
[link] Róla volt szó az "imént". Haverom megkért, h ajánljak neki egy halk AM2-es hűtőt viszonylag olcsón, és én erre a darabra gondoltam, aztán jöttem fórumozni, és látom, h rászerelhető AM2-őre. De ez egyébként 100%?
0,8 Sone az hány dB? [link] A táblázat alapján nem valami halk...Közel 40dB lenne? -
old gray
addikt
Qru, Oibacsi : látom hasonlóan állnátok hozzá a dologhoz mint én, gyanakvással. Ez megnyugtat, h nem csak én vagyok az a parázós állatfajta.
Megkérdeztem a srácot, melyik pesti nagyker.-be szól a gar., választ erre sem kaptam. (Ha megvan a cég, egy telefon és rögtön kiderül, h forgalmaztak-e ilyen hűtőt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged