- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagtam
tag
Oppá, szépen benéztem a 212 és a AC közötti különbséget
Így már mindjárt más a 212
A cooler Z6000-re, bár nem ismerem, de ránézésre nem fogadnék, ellenben a Thermal 120-ra, de abból is láttam valmi full réz félét -- > TRUE Copper , de ez tényleg nagyon borsos.A kisasszony (Amanda) tényleg ütősen néz ki, de max akkor jöhetne szóba, ha az íróasztalon lenne összerakva a gépem
Köszönön a válaszod
-
Nikk
senior tag
Maradjunk annyiban, hogy sokért... Nagyon... Nahjó 15.000-ért, de szeretném kipörgetni Phenom II-t egy valid eredmény erejéig. Utána meg jó ha csendes a masina... Egyenlőre még úgy is VGA limitbe ütköznek a játékok úgyhogy húzni nem fogom huzamosabb ideig. Ha meg renderelek, akkor esetleg kipörgetem ha nagyon szorít az idő. Bár legutóbb is szorított és 11 képet kirenderelt 5-6 óra alatt, úgyhogy még talán akkor sem.
Nomeg persze CoolerMaster 590 házam is van (lesz), CoolerMaster táppal, úgyhogy hamár lehet akkor mutasson szép egységes képet...
Ha meg tényleg szükség van a tartalékra, akkor legalább van mire alapoznom... Meg szépen is néz ki...
-
Nikk
senior tag
Uh... Köszi a kimerítő választ...
Igazából a ház amibe kerülni fog majd később a cumó az egy CoolerMaster 590 (vagy 690... még eldöntöm), úgyhogy a házszellőzéssel nem lesz gond...
Az az igazság, hogy mindegyik venti más tesztekben más eredményt ad... Egyszer egyik máskor másik a jobb...
Mondjuk elképzelésem sincs, hogy az a "picsányi" Thermalright Ultra 120, hogy az istenbe tud ilyen brutális hőleadást kihozni magából... Már mindenféle csodát láttunk, ez meg totál szimpla és iszonyat erős...
UPDATE: Ez alapján a teszt alapján szerintem ez lesz a nyerő. Kb. ugyan azt tudja mint TR Ultra 120... Csak jobban néz ki...
-
Szinte megegyezik. Nekem volt egy CNPS 7000 cu-m, tiszta retek volt , zsíros , meg minden, teljesen letisztítottam , de egy fok se változott load-ban
kkrisi: sokkal jobb
z00li: biztos hogy nem, nem passzív üzemre lett tervezve , de akár már egy 6-700 rpm-es venti is sokat segít , 1000 rpm alatt pedig általában már nincs hangja a ventiknek , és úgy biztosan elviszi
Nikk: mik a szempontok? tuning, pénz , hely ?
-
Henk
veterán
A HR-01 nem fér el nála,azért kell az alacsony hűtő.
connector:A mugen2 a legolcsóbb és emelett talán a legerősebb is.Felesleges megvenni akár 3-4k-val drágább hűtőt ha max 1-2 fokkal jobb is nála valamelyik,ha jobb.A TR-hoz külön ventit is kell még venni.De 2 ventit rátenni is felesleges szerintem.
TOTAL LOKI: Cm hyper 212?
TheChos3nOne: TRUE black mennyivel drágább mint a Mugen2?Szerinted megéri a különbözetet?Meg szerintem ahhoz sem jár venti,bár nem biztos. -
Sdi
addikt
Milyen átalakítóra gondolsz ? Lefogató ennél a srácnál elméletileg van.
-
NEXT LP
tag
Ez nem HTPC, rendes torony, annyira azért nem kicsi a hely, csak rosszul vannak elhelyezve a dolgok. A zajszint tényleg nem számít. Először az OCZ Gladiator Max-ot néztem ki (vajon az jó lenne?), az valószínüleg beférne, de azt csak a Pixmania-ról tudnám megrendelni, onnan viszont elég körülményes lenne. Hasonló teljesítményű hűtőt tudnál mondani?
-
Egy Scythe Shuriken elbír vele (szigorúan alapon) nem?
-
-
-
Henk
veterán
Nagyon nem erőltettem mert a házhűtő ventik is arra vannak kötve így azok sem mentek emiatt.A cpu 37 fok a magok meg olyan 45 körülre mentek fel de a ventik megsem mozdultak még,nem láttam értelmét tovább hagyni melegedni.
Nekem is bejött a Xigma azért ezt használom,bár a ventije cserés lett a hangja miatt.
kimi02: jól felfekszik a hűtő?Mekkorák azok a magasabb hőfokok? -
Henk
veterán
Sorba szoktam olvasni a hsz-kat és egyből válaszoltam is neki.Utána láttam,hogy már leírtad de gondoltam mindegy,hogy leírtam mégegyszer vagy egy javított hsz-t csinálok.Ezzel megerősítettem a dolgot.
zoo8800: azért a 400 meg a 800rpm között elég nagy a különbség hangban is és légszállításban is. -
zoo8800
veterán
Annyi sok hűtő néz ki frankón...
Asus: Silent Knight, Silent Square, V60
AC: Freezer Extreme
CM: Z600, 212, Gemin II
OCZ: Vendetta2
Scythe: Mugen, Ninja
Zalman: CNPS 9300, 9500
stb.
Itt jön be a szűkítés, 8K-nál, ebből lett a V60, a Freezer Extreme, és a 212.
Na meg az alapfeszen 3200MHz@0RPM gondolata, főleg télenJaaa, majd elfelejtettem, a gép nem karácsonyfa, tehát LED nélkül kéne
Majd kiötlöm.
szerk
videjó -
LGLuke
őstag
De az a vicces ebben a droppolásban, hogy kipróbáltam a BIOS összes feszültség értékét, és mindegyiknél 0,5 tized V fesszel magasabb. Szóval, ha felveszem 1,7-re, akkor 1,75 lesz. Talán 1,8V a maximum, ha jól emléxem. Ott 1,85V-ot eredményezett. Azért próbálgattam végig, hátha a BIOS-nál beállított értékhez nem a megfelelő valós érték van rendelve. Moddolt BIOS, ez egy TRATS féle.
Szóval 90 MHz tuning fesz emelés nélkül. Tulajdonképpen csak az FSB-t vettem fel, hogy az szinkronban legyen a Geil Value dual-channel 2*1GB ddr 400-as rammal. Ha jól emléxem 2,5-3-3-5 (CAS-tRCD-tRP-tRAS) időzítésekkel megy.
-
LGLuke
őstag
De ez baromira nagy dropolás, nem? 1,65V helett 1,7V.
Most Thermalright SI-97 van rajta egy 9cm-es Noctua társaságában. Ez se hangos, de jó lett volna vmi passzív hűtés, amiről nem is a házventi, hanem a táp szívja el a hőt.
A táp jól bírná, mert 360W-os Zalman (FSP belsővel), ami tényleg nagyon csendes.Enyhe tuning: 2000 MHz helyett most 2090MHz-n műxik a CPU, ez nem túl nagy tuning, habár a gyári 133MHz FSB helyett 220MHz-n megy memóriával szinkronban.
-
Henk
veterán
Azzal tisztában vagyok,hogy keret van rajt.De erre,hogy teszed úgy fel a Xigma 1283-at,hogy a ház hátulja fele fújja a venti a levegőt?Mert én úgy értelmeztem a kolléga szavait,hogy ezt a keretet levenné és a helyén maradó 4 lyukba próbálná az intel gyári felfogatóját bepattintani.De mint mondtam ez a 4 lyuk és az intel lapon lévő 4 lyuk távolsága nem egyezik,így ez nem járható út.
jer1cho: a hatékonyságot nem csökkenti,illetve a ház kialakításától függ szerintem,hogy ki hogyan teszi fel.Akinek van a ház hátuljában venti annak jobb ha arra fújja a cpu hűtőről a meleget a venti.Akinek nincs és felül van a táp az meg elforgatja 90 fokkal és a meleg levegőt a táp viszi ki.Legalábbis így gondolom.
Dobj egy pü-t,hogy mennyi lenne a RS. -
Henk
veterán
Szerintem ilyet lehet majd beszerezni.Megoldják,hogy ne kelljen cserélni a hűtőket is az új procival.Mondjuk,hogy mennyire beszerezhető ez egyelőre azt nem tudom.
Geniust: te láttál már olyat,hogy a lapon a furat kissebb mint az intel gyári hűtő pöcke?
Amúgy én is jobban bízok abban ha kivan véve a lap és új teszem fel a hűtőt.A bepattintósnál a már vázolt láthatóság miatt és így megtudom támasztani a lapot közvetlenül a furat mellett mikor a pöcköt bepattintom.Az én házamban pl nem lehet látni a lap hátulját ha bevan már csavarozva.Ha már bevan csavarozva és úgy nyomod bele sokkal jobban van erőltetve a lap mint mikor megtámasztod a hátulját.
Ez mondjuk tetszett,ne hidegbe szereld.Na igen ez így télen szempont lehet.
Zotya984: az ilyen bepattintós hűtőknél előfordul,hogy hajlítja a lapot.Ha a helyére csavarozod a lapot akkor valamennyire talán visszahúzza.A TX2-vel régebben nekem is ilyen volt.Azt nem mertem a helyén rátenni a lapra mert annyira feszült,kikellett vennem a lapot a házból hozzá.Ha minimálisan görbül az még nem okoz problémát.Ezt kitudod küszöbölni ha olyan hűtőt veszel ami csavaros és van hozzá backplate. -
-
Tosee
őstag
Értem! Köszi a választ! Sokat segített a döntésben!
Még annyit, hogy ez az AC megfelelően le tudja hűteni a procit terhelés alatt? Hangra mennyire hangos? Mert a gyári intel-em ez terhelés alatt már elég hangos ha felpörög!Nem tudom, hogy mi a szerepe de van az alaplapon még egy sys fan, és egy pwr fan is mindkettő 3 tűs! A sys fan-ra most rá van kötve a régi 478-as procihűtőm ventije, és az szerintem nem fullon pörög!
-
Logic83
csendes tag
Ez az AC Freezer 64 PRO egész jónak tűnik. Csendesnek mondják a tesztekben(hogy mennyire csendes az sajnos csak ha megveszem utána derül ki
).
Talán a tuningolt procit is hűti majd rendesen és az ára is tényleg jó.
Még nézelődök egy kicsit,de lehet hogy ez lesz a nyertes.
Köszi a javaslatokatPersze ha van még ötlet,azt szívesen fogadom.Csak minél csendesebb legyen
-
volvoguy
addikt
és ez mennyi hátrányt ad a CM hűtőjének...ugyértem hogy én már a TX2 és a Freezer 64Pro között vacicálok....
és hát...
- Hűtési teljesítményben sokak szerint jobb a TX2 5-7 fokkal mint a Freezer
- A CM hűtője jobban is néz ki, igazi hűtő benyomását kelti, ezzel szemben a Freezer olyan kis "egyszerű" - persze lehet pont ezért nagyszerű is...
- A Freezer PWM-es...ami nagyon jó dolog, a TX2 pedig nem
- A Freezer megbizhatóbb, nem hallani meghibásodásról, a CM-ről viszont sokszor hallani venti-repedésekről...ami gariztatás után is ugyanugy fenn ál....szal tök nem könnyű a döntés...a Hyper tx 2 jobban hűt, jobban is néz ki (már akinek ez is számit, nekem számit), viszont a ventije reped, nem PWM-es...
A Freezer megbizhatóbb, PWM-es, 5-7 fokkal elmarad a CM-től, és fele annyira nem is néz ki jól -
Henk
veterán
Persze azért is ezt ajánlottam mert mondta kicsi tuning lesz az meg belefér.Extrem tuninghoz már nem ezt kéne talán.
Na igen a jó öreg bepattintós felfogatás,nagyon sok hűtő ezzel jön ki a mai napig.Pedig nem hiszem,hogy sokkal költségesebb lenne egy csavaros megoldás.Mondjuk talán azért erőltetik ezt mert ehhez nem kell kivenni a lapot ha felakarod tenni a hűtőt. -
Henk
veterán
Valóban,ezt néztem én is régebben.
De az ára az aranyéval vetekszik,ronda,dög nehéz és mint mondtam netező gépnek jó mert ebben egy komoly gémer cucc megadná magát.A 400-as tápról nem is beszélve.
Meg gondolom azért sejtettek valamit:A ház aljában két, tizenkét centiméteres ventilátornak kialakított szellőző is található, hasonló foglalatból kettő található a tetőn és egy került a hátoldalra is. -
Zájec
veterán
igen , olvastam a PH-s tesztet... ( ott nem voltak nagy kaliberü versenyzök )
de aztán találtam egy külföldi tesztet ... ahol végülis annyira nem rossz , de nekem több kellene ,igy lemondtam róla...
marad a jelenlegi hütö... nem variálok.. :meg a GEMIN2-nél nem férnének el a jelenlegi TR HR-07 ramhütök...
ez is befolyásolo tényezö,, tehát akkor ramot is kellene cserélni.. -
Zájec
veterán
igen, terebélyes nagysága van és nem magas... ezért tetszik..
két ventivel jól hüthet , hát még ha egy 25cm szélmalomventi is ott figyel..az hogy kürölményes a felszerelés , az nem érdekel... megoldom, ügyes gépész vagyok.. a mostani hütömé se egyszerü... de ez nem tántorit el..
-
LoliKa
tag
nem tudom hogy mit tegyek
Tudom bármelyik lesz is rosszul nem járok, nekem szerintem a giga lapom vezérli a 3tűs csatlakozót, de ha nem, akkor viszont tuti az ac mellett döntök, viszont a TX egy kicsivel erősebb, egy hajszálfingnyival.
nem nem nem tudom.. hiába google-zok meg olvasom a 'hülye' teszteket, nem tudok előre lépni, egyszer azt mondom ez akkor máskor meg mást. Szépségileg sem tudom melyik tetszik,az AC is szép, meg ott a lamellák nagyon bejönnek főleg, hogy az alsó három szépen van irányítva, viszont a TX2-nek meg ott a légterelő :S megint 1-1, a ventilátor KINÉZETRE nálam a TX2-jé.. összességében pedig AC- megint 1-1, szerelhetőségben pedig az AC nyer, viszont itt kiegyenlítődik az a hangyaf4sznyi teljesítménybeli különbség a TX2 javára, azaz megint 1-1.. És még aráadás ugye ami az AC javára kedvez az a szériahiba ventilátor..De meglehet, hogy semmi gond nem lesz vele. nehééz.. Mert ár az ugyan az.
szerk: Meg ha ne mbeszélek haverommal, akkor alapból AC-tvettem volna, hisz a jó öreg AC Accelero S1 rev 2.0 VGA cooleremet imádom, és így még azért lenne jobb ha AC lenne a CPU cooler is.. NEM TUDOM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ASUS TUF Gaming F16
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest