- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzoli79
tag
válasz
d@minator #95730 üzenetére
Ez volt nekem is a megérzésem, léghűtéssel nem tudom karbantartani. Tegnap megjöttek a kiszemelt alkatrészek, egy Lian Li O11 Dynamic Evo ház, egy DeepCool LS720 AiO vízhűtő, 3db DeepCool FC120 ventillátor. Ma fejezem be az összeszerelést, egyelőre üveglappal elől de megrendeltem hozzá a Front Mesh Kit-et és akkor előre is lehet még 3db ventillátort tenni. Meglátom ma, hogy így mit fognak produkálni a hőfokok, megosztom itt is a végeredményt. Most úgy lesz összerakva, hogy felül a vízhűtő, alul 3db, hátul 1db ventillátor.
-
Zamma
őstag
válasz
d@minator #95577 üzenetére
Most csináld meg azt hogy átjössz a Léghűtés topikba, és ott leírom (mert ez itt off topik) hogy egyszerűen hogy lehet még jobban lehűteni a procit (nem szoftveresen).
-
Zamma
őstag
válasz
d@minator #95575 üzenetére
Nekem Mugen 5 PCGH Edition van egy alulfeszelt 10700-es procin. 2 db Noctua NF-A12x25 van rajta, meg vagyok vele elégedve, 55-57 fok (800 RPM) felett még nem volt.
A te esetedben az 1200-as ventit raknám a bordára szívónak (első), az 1500-ast meg a bordáról fújónak (hátsó). A görbénél alap RPM 400-450-re lőném be, a max terhelést 60 foktól adnám meg neki 85-90%-ra belőve a max. fordulatot, így csendes és hatékony is lesz. Ha minden jól megy 75 fok körül tetőzik a hőmérséklete.
A frontpanel mögötti hdd konzolt ha tudod vedd ki, sokat fog segíteni.
Az ház oldalára érdemes rakni beszívó ventit a vga alá, és esetleg egy másikat is a proci elé szintén szívónak. -
Zamma
őstag
válasz
d@minator #95374 üzenetére
A 226-at rosszul hozzák, mert 900 grammos és egy olyan nagyobb "mélységű" bordát csak komolyabb ventivel lehet halkan átfújni, vagy 2 ventivel (ez 1 ventis). Ha van 2 jó ventije a fiókban akkor vehet ilyet, vagy hasonló 6 csöves, nagyobb blokkú hűtőt az apróról használtan.
Egyébként ezt az irányt a fejlesztők már nem eröltetik, sokkal inkább az ikertornyosokat, mert könnyebb átnyomni ezeken a levegőt a gyengébb ventikkel is - viszont a több hőcsővel kompenzálnak a súly okozta kiesésen.
-
Zamma
őstag
válasz
d@minator #95369 üzenetére
Az ID-COOLING SE-226-XT a 13600K-hoz kevés/hangos lesz.
Ami neki kell az minimum 7 hőcsöves, 2 tornyos kivitel.Full fehérben (venti és a borda is) ez van:
ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW [link] - 16 000 FtDe ami már nem kompromisszumos az a két tornyos két ventis hűtő:
DeepCool AG620 [link] - 20 000 Ft-ért -
Speed®
titán
-
-
Klarsa
tag
válasz
d@minator #11856 üzenetére
Szerintem is bele fog érni a hűtő ventillátora a ramok foglalatába. Talán alatta is elférnek a ramok, mert elég hosszúak a hőelvezetői a hyper 212-nek
.
Ha meg nem fér el alatta. Akkor átrakom a procihűtő másik oldalára a ventillátort.
És ha úgy sem fér el akkor átrakoma a másik két foglalatba a ramjaimat.Ha ezek után sem lesz jó, akkor valahogy eladom vagy átrakom a másik gépembe (amiben egy gyári hűtő van) És próbálok szerezni egy másik hűtőt ami alá elférnek a ramok.
-
-
blazsey2
senior tag
-
sz.j
nagyúr
-
szeva000
addikt
válasz
d@minator #11515 üzenetére
Most a legjobb:,az easytune,a realtemp és a hw monitor is tök mást mutat
A hw monitor teljesen fordított értékeket mér,az alaplap hőfokot adja meg a prociénak,a venti fordulatszámát is másnak írja...szal ez használhatatlan,pedig támogatott lapok közt van az enyém is. -
_Scythe_
aktív tag
válasz
d@minator #11432 üzenetére
Hivatalosan egyik sem PWM-es! Épp ez az.
Amúgy ezt a LNA/ULNA dolgot nem vágom. Ehhez kéne valami feszosztó? Mert pont ezt mondom, hogy elvileg 1200 LNA 600 ULNA (ha jól emléxem) de a szélső értékek közt is tudom változtatni, és azt kérdezem ,hogy az gáz-e, de a válaszodból úgy veszem ki, hogy nem. -
Daert
őstag
válasz
d@minator #11347 üzenetére
Orthos-t futtattam 8per-ig és a proci magok 47C°-ig mentek
Everest 5.02-vel is annyit mértem.
Ellenben a Z600-ban a HP-k kézzel még langyosak sem voltak valamint a rézblokk teteje sem amiből a hőcsövek kiindulnak
Ez nekem kicsit paradox.A hűtőt tutira jól tettem fel.
Létezik ilyen?? -
Sdi
addikt
válasz
d@minator #11313 üzenetére
Azért ebbe az árkategóriába ez is belefér,attól függetlenül, hogy te nem annyira tartod nagyra
-
-
-
-
Henk
veterán
válasz
d@minator #11201 üzenetére
Persze a maxot nézem,ha az jó akkor az átlaggal nem lehet baj.Azt nem tudom mennyire lesz a talpa hullámos attól,hogy használt én nem szoktam polírozni.De az is lehet,hogy gyárilag sz@r a talpa és nem a használattól lett olyan nem?
jokeman: aláírásomban lévő?
Pont E8600-on használom. -
-
Henk
veterán
válasz
d@minator #11189 üzenetére
Hát ha minden progiból a lefrissebbet használod akkor nem lehet eltérés a mért hőfokok között.A hw monitorban az a jó,hogy megjegyzi a max hőfokot is így ha kilépsz a játékból akkor látod meddig ment fel közben max.Összehasonlítást nem hiszem,hogy csinálok mert nem lesz rá időm.Az új hűtőt már az új gépbe rakom csak.
-
Henk
veterán
válasz
d@minator #11186 üzenetére
Akkor azért elég jelentős a javulás.Én hw monitor-ral meg everest-tel szoktam mérni.
Qru: én is kiváncsi vagyok,remélem megérte az árát.Ha minden terv szerint megy hétvégén összerakom.Csak van még egy gép azt is megkéne csinálni + most kipróbálom a win7-et hamár úgyis új rendszert kell raknom aztán nem tudom az mennyire válik be.Asszem hétvégére meg lesz az elfoglaltság. -
[CM]Crusher
senior tag
válasz
d@minator #11175 üzenetére
Mugen 2-t azért ne írd le. Eltelt pár év az Infinity és a mugen 2 kiadása óta. Mugen 2 a gyakorlatban bebizonyította, hogy Ultra 120e szinten van viszont ára kedvezőbb és így az egyik legjobb ár/teljesítmény hűtő a felső kategóriából.
Itt egy teszt, itt még az alap Infinity/Mugen-re is ráver közel 10 fokot a Mugen 2-es.
-
varsam
őstag
válasz
d@minator #11122 üzenetére
Nekem itt vmi nagyon nem tiszta. Ez nem zaj / hő akar lenni? Milyen szobában mérték ezt, hogy 15-17 fokosak a procik, meg az a negyven akárhány dB kicsit sok, ahhoz képest, hogy a 12 centis ventiknek 20 körüli értékeik vannak.
Fordítva már kicsit jobb, ~40°C és ~17dB, sztem... -
Henk
veterán
válasz
d@minator #11122 üzenetére
Ebben több dolog is nagyon szép.A leggyengébb és a legerősebb hűtő között 2 fok eltérés van?Aztán van aki sokszor hetekig tanakodik milyen hűtőt vegyen,melyik a legjobb.A zajszintben pedig a legjobb 42dBA-t tudhat?Érdekes,hogy a házhűtő ventiket amiket árulnak mind 19-20 dBA magasságában tudnak,némelyik nagyobb fordulatú akár 30-at is.
Végül pedig a z600-on meg a TRUE-n mi kelthette a tesztben a zajt mikor azokhoz gyárilag nem jár hűtő. -
Gerisz
addikt
válasz
d@minator #11108 üzenetére
Hehe
Mindent pöpecül előkészítettem. Öcsémmel nekifogtunk gyorsan Tesó én tartom a lapot te csavarozolKét okos.
Olyan szépen fel van polírozva és sokan voltunk a koliba csodálni, mindenki fogdosta én meg visszaraktam rá, hogy ne taperolják össze, erre meg így jártunk -
Rendeske
tag
válasz
d@minator #11088 üzenetére
Köszi a választ!
Olvasgattam a topicban és asszem pont te linkeltél be egy tesztet a vendetta 2-ről, engem meggyőzött...
A kérdés csak az hogy elfér-e a házamban és az alaplapomon?
A Házam 20cm széles Centurion Cooler Master. A DS4 miatt is félek egy kicsit a proci foglalat mellet található Silent-Pipe hővezető technika miatt.Ja és néztem képekett V2ről, az aluminum bordázat egyik oldalán vannak a hőátadó rézcsövek és ezek ugye kilógnak.
Na most akkor én csak a memoria foglalatok felé engethetem a rézcsöveket, kérdés hogy elfér-e? A memoriákat át tudom rakni a 2. és 4. foglalatba.Kép a DS4ről[link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest