- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
Udv.
Jovoheten erkezik a 10900k-m. Gondoltam majd 5,2ghzen jaratnam. Egy aorus 280-as aio-m van. Eleg lenne ez? Prime alatt mikor tesztelek akkor birna a 300+wattot?
Jatek alatt nyilvan elboldogulna 80-120wattal.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz Dreadloord #91103 üzenetére
Kiakartam volna teljesen hasznalni ami benne van ha megvettem egyébként elkepzelheto majd blenderezes hobbi szinten.
De akkor valszeg marad stock, meg beteszem a fagyoba a gépet es készAMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Mik a vélemények és tapasztalatok a DeepCool Assassins III -al ?? Egy ligában játszik a Dark Rock Pro 4-el és a Noctua NH-D15-el ?? -
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni hűtő vásárlás ügyében. Kitöltöttem az összefoglaló kérdéssorát.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20k
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master NR200P
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte H97N-WIFI
4.: Processzor típusa? Intel i5 4590
5.: Ramok típusa? G.Skill F3-12800CL9-8GBRL
6.: Egyéb igények? Csendes működés és megbízható hűtés. A riser kábel nincs használva így a VGA alulra kerül.A noctuákkal eddig jó tapasztalataim vannak. Az összefoglaló alapján ezek a típusok akár jók is lehetnek méretben:
NH-L9i, NH-L12S, NH-U9S/BViszont nem zárkózom el más típusoktól sem, minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszi!
Hello darkness, my old friend...
-
amol
addikt
Sziasztok!
Pure Rock 2 Black és Hyper 212 Black között vacillálok.
Jelenleg 212 EVO-t használok 4690k 4.0 allcore-on, a ventilátort már cserélnem kellett rajta.
Átmenetileg 6700K 4.2 allcore a terv GA-Z170X-Gaming 3 vagy Z270 PRO4 lapban (van mindkettő), a távolabbi terv egy 5600X. A ház marad (EVO még épp elfér).
A BQ jobban tetszik és nem kell centizni a memóriákkal, meg halkabbnak gondolom, de fontos a hűtési teljesítmény is úgyhogy érdekelne a véleményetek. Vagy esetleg hasonló árban más?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
válasz magyarc #91116 üzenetére
Mivel a kis hely és a lefogatásból adódó kivitel nem tette lehetővé, hogy asztalon előbb rögzítsem, majd beszereljem a komplett hűtőt, ezért a ventit utólag dobtam rá, már a pc házon belül. 2 db virágkötöző drótot lecsupaszítottam és kézzel fűztem át mind a 4 nyíláson. Ezután a bordák hátuljánál rögzítettem egyszerűen a drótotok 2 végét egymásba csavarva.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Krike
aktív tag
Sziasztok,
Meglepő, de CPU hűtőt keresek, ebben kérném a segítséget.
15-20k HUF áron
Cooler Master Storm Enforcer ház ( elvileg az adatlap alapján 175 mm a max magasság)
MSI MAG B460 Tomahawk alaplaphoz
Intel i5 10400 CPU
Kingston Hyperx Fury Black 3000 Mhz RAM
Ne világítson ,)
Nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat, tuningot nem tervezek.A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
ohway
tag
Sziasztok !
A bequiet! Dark Rock 4-hez adott gyári hűtőpaszta mennyire ajánlott ? Érdemes lecserélni még az első felhelyezés előtt pl. egy thermal grizzly kryonaut-ra?
Mekkora különbség lenne a kettő között ? 10600K oc-t is tervezek..
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B450-F GAMING II, AMD Ryzen™ 5 5600X + bequiet! Dark Rock 4, Kingston FURY 32GB DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black , EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, Corsair RM750x, Fractal Design Meshify, Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB + 1TB WD
-
Roba
tag
Üdv!
Egy Cooler Master MasterCase SL600M Black házba, az Asus Prime Z490-P alaplapba tervezek venni egy i-9 10850K procit. A procihűtőnek egy Noctua NH-D15-öt szeretnék.Azt olvastam, hogy a folyékony fém hűtőpaszta (Thermal Grizzly Conductonaut) nem érintkezhet alumínium procihűtővel.
A Noctua NH-D15 hűtő alá mehet ez a paszta?
Az NH-D15 hűtő tudtommal csal low profilú Ramokat fogad, mint a Corsair LPX Vengeance. Milyen márkájú Ramokat vegyek, hogy a hűtőnek ne legyen útba?
Köszi a választ.Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Horvi
őstag
válasz Speed® #91112 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, még egy kérdés. Nézegettem közben a merlin weboldalát és ott volt két fajta Ben Nevis is. Az egyik a sima, a másik a rev b. Mi a különbség a kettő között mert nem nagyon találtam róla infót. A rev b kb 1500Ft-al olcsóbb, bár nem értem miért.
Hello darkness, my old friend...
-
Roba
tag
válasz Speed® #91136 üzenetére
Nem értem az LM rövidítést. Arra gondolsz, hogy a proci hőelosztó felületét és a hűtő talpát károsítja a folyékony fém?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
A DeepCool Assassins III -hoz ami jár hűtő paszta azt már érdemes használni vagy maradjak az Arctic MX-4 nél ?
-
ohway
tag
válasz Speed® #91135 üzenetére
Mindegy már megvettem, a kryonaut-ot...
Asus ROG STRIX B450-F GAMING II, AMD Ryzen™ 5 5600X + bequiet! Dark Rock 4, Kingston FURY 32GB DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black , EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, Corsair RM750x, Fractal Design Meshify, Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB + 1TB WD
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Intel I7 6700-hoz szeretnék valami jó kis minnél csendesebb hűtőt vásárolni,
Egy Fractial Define R5 házam van,
elöl hátul 1-1 gyári 12es venti van a gépbe +1 , 10 vagy 8 cm átmérőjű (ez a világos/sötétbarna jellegzetes színű) márka ventilátor alul a táp "előtt".Az utóbbi időben mintha hangosabb lenne a proci hűtőm, úgyhogy arra gondoltam lecserélem a gyárit valami jobbra.
Valami csendesre gondoltam olyan 5-10e. Ft körül, nem tudom ilyen ár viszonylagban található-e valami ami nekem megfelelne. Ha szükséges lehet 15e, de ez fölé már nem mennék.Köszi a segítséget,
Üdv,"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
Black_Death
csendes tag
Sziasztok, szerintetek előfordulhat, hogy egy Arctic Freezer 50 befér egy Cooler Master q300l-be, egy Gigabyte z390m alaplap és egy i5-9600KF társaságában? A RAM-ok normál méretűek. A ház hivatalos adatai szerint nem fog beleférni, 7mm híján, de talán van némi tartalék az adatokban. Köszi, előre is. (Erről a modellről lenne szó: ACFRE00065A)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Black_Death #91148 üzenetére
Persze, befér..csak az oldallapot ne akard felrakni..
1-2mm szórás előfordul néha, de ennyi biztos nem.
Mondjuk a 9600Kra még 5Ghez se kell ekkora dög,
ami ráadásul a lapon sem férne el a PCIe miatt -
Tukolp
aktív tag
válasz Speed® #91147 üzenetére
Telefonról írtam, nem láttam bocsi,
Így nézne ki:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
-5-10 esetleg 15k
2.: Milyen házba kerül?
-Fractial Design Define R5
3.: Milyen alaplapra lesz?
-Gigabyte Z170X-UD3
4.: Processzor típusa?
-I7 6700 (Nem K-s)
5.: Ramok típusa?
3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
legyen csendesKöszi,
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs