Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
5800x vagy 5800x3d mellé elég lehet a Brocken 3?
-
Deer76
aktív tag
Oké, köszi szépen. Mx4 pasztát rendeltem még.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
A Milyen processzort vegyek? topikban írtam, hogy Ryzen 5 2600-ról váltok Ryzen 5 5600X-re. Ott a fórumtársak figyelmeztettek, hogy a mostani Deepcool Gammaxx 400 már ide kevés lesz. Ti mit ajánlanátok akkor?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Minél olcsóbb, nagyon max. 15k, de csak akkor ha feltétlen muszáj.2.: Milyen házba kerül?
Zalman Z3 (4db házventilátorral, abból 3db Silent Wing 12, 1db Artic F12)3.: Milyen alaplapra lesz?
Asrock B450M Pro44.: Processzor típusa?
Ryzen 5 5600X5.: Ramok típusa?
G.Skill Aegis DDR4-3000MHz 16GB (2x8GB)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincs -
Speed®
titán
válasz
Lizard0828 #93191 üzenetére
Csak akkor, ha varázsló vagy
Teljesen eltérő mechanizmusú,
komplett cserére lesz szükség. -
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Intel LGA 1700ra fogok váltani a jelenlegi 1155ről, kèrdèsem az lenne, hogy a jelenlegi Alpenföhn Matterhorn Rev. b processzor hűtőt rá tudom varázsolni ezzel a kittel?
[link]
Köszönöm -
-
enemi
senior tag
-
Danex
addikt
nem találtam sima léghűtős topikot, de már nem hiszem el ami velem történik.
Létezik, hogy 2 külön boltból rendelt 3db arctic p14 pwm ventilátorból 2 szar? gyakorlatilag mintha csapágyas hangja lenne. Eddig sose volt ilyen szintű bajom pedig nem 1db házhűtő ventilátor megfordult már nálam.
A hangos ventiknél mindkettőnek a tövénél mint ha megfolyt volna valami fehér cucc, plusz a hátlapra 120 van bele"bélyegezve". A halkba 105.
-
Laby
őstag
Köszi az infókat!
-
Speed®
titán
Felesleges variálni, tegyen rá egy fogyimérőt, üvegen hajtva a procit/VGAt is 500W alatt a konfig, ha nem nyúlt OChoz. Az 5900XT 142W PPTvel üzemel, a 6800XT 300W limittel, a gyártói ajánlás a hulladék tápoknak szól.
A korábban linkelt Mugen 5 kényelmesen elég lenne a slimshit AIO kiváltására, ha boltból kellene inkább, akkor Fortis 5 pl.
-
Laby
őstag
válasz
Speed® #93183 üzenetére
Jogos, bocs csak futtában voltam és csak gyorsan bekérdeztem a barátomnak infóért.
Processzor: AMD Ryzen 9 5900X 4.8GHz turbo,
Alaplap: ASUS Prime TUF Gaming X570-Okzs PCIE 4.0
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 6800 XT GAMING OC 16G GDDR6
RAM: 32GB DDR4 3200MHZ Kingston HyperX Dual Channel
Táp: FSP Hyper PRO 650WJelenlegi, lecserélésre váró CPU vízhűtés:
Asus CM ML120L TUF Gaming RGBSzóval ezt a vízhűtést szeretné lecserélni léghűtésre.
A videókártyát most vette, utólag vette észre hogy 750W az ajánlott tápigény a kártyának. Emiatt jött a gondolat, hogy mivel úgysincs odáig a vízhűtésért, akkor egy kevesebbet fogyasztó, olcsóbb léghűtésre cserélne.
Nem szeretne ~60 ezrekért új tápot venni, és szintén ~40 ezrekért processzor hűtőt.
Nyilván van az a szint, ahol muszáj már megvenni ezeket a dolgokat, és azért mondtam hogy itt kérdezzük meg előtte, hátha van észszerűbb, olcsóbb megoldás is a problémájára. Anno nekem is Ti ajánlottatok több olcsóbb hűtőt is amik nagyon jók.Köszönöm!
-
Laby
őstag
R9 5900x procihoz ár/érték alapján tudtok ajánlani egy-két olcsóbb hűtőt?
-
törölt tag
Asus ROG STRIX Z690-A GAMING es Intel i5-12600k melle van barmilyen leghutes ami mukodik? Elvileg a Fortis 5-el es a Noctua D15 nem kompatibilis a VRM heatsink miatt. Haz Lian Li O11D Mini, RAM G.Skill Ripjaws V.
-
Kobe
veterán
Hi
Asus ROG Strix B550F + 5600X-hez lenne egy atepites Fractal torrent compactba, ehhez viszont leghutest raknek a hazba az Nzxt Kraken helyett.Tudnatok ajanlani valami komolyabb hutot hozza, ami kinezetre is a pofasabbik fajtabol valo?
RGB nem feltetel, de nem hatrany ha vanValami hasonlo mint ezek, vagy ha van ezektol jobb ar/ertek aranyu:
D15 Chromax by noctua
Dark rock pro 4
CM masterair ma620m
Jonsbo cr 1100, cr2000
Id cooling se 234Koszi
-
Kam1kaze
tag
Nálunk 26 fok körüli az alap lakás hőmérséklet ilyenkor (panel), ami nyáron tavaly 32.4 fok volt sokszor, kicsit szauna van (légkondi itt sincs). Nekem a sima be quiet! Pure Rock (nem a 2-es) van 4 éve a gépembe, ARCTIC MX-4 hővezető pasztával, de nekem csak egy i3-7100 van, azt hiszem kicsit túlbiztosítottam. Vissza is kerestem most, akkor írta is Speed® "A jelenlegire túlkapás, ha később i7 lenne OCval, arra is elég lenne."
Sajnos fejleszteni nem tudtam azóta processzor terén. Terhelés nélkül 38 fokos, srtressz-tesztet meg nem futtattam, de majd lehet ránézek kíváncsiságból.
Ez az AMD gép páromnak lesz majd összerakva, remélhetőleg 1 hónapon belül. Jaja, nem komoly munkához lesz, elsősorban játékra kell Neki, mert már egyre kevesebb fut el, és most nem a legújabbakra gondolok. Egy 8-9 éves laptopot vált le (4 éve tuningoltam plusz RAM-mal, meg SSD-vel, ami sokat dobott rajta, de a játékon az már nem sokat segít), azért is lenne jó az erősebb CPU, hogy egy jó ideig ne kellejen hozzányúlni a géphez.
Igen, a ház jó hűtésű lesz, nekem is olyan van, 3 ventis, elől nyitott (Aerocool Aero-1000 White Edition).
Majd készítek én is tesztet, ha összeáll a gép.
-
BaLee
addikt
válasz
Paxker315 #93174 üzenetére
Corsair Carbide 200R a ház.
Két 120-as házventi van BQ Pure Wing.
De nem egy szellős házikó, nem is szellős helyen van, az asztalom és egy kanapé között.Mögötte van talán 10cm a falig de az tele kábelekkel, egyik oldala az asztalhoz tolva, másik oldala mellett is van kb. 10cm.
Sőt a felső lyukacsos részét a háznak le is ragasztottam, mert a 2 évesünk elég gyakran azon álldogál, ha baleset történik nehogy bele folyjon.GPU alulfesz jó ötlet!
-
Paxker315
addikt
Milyen házban milyen házventik mellett (ezt pont nem látom az adatlapodon)? Én még megnéznék egy enyhe GPU-alulfeszt, hogy a "belső" hőtermelés csökkentve legyen, hátha az is segíthet pár fokot nyerni. Igaz, a 3060 nem egy hősugárzó, és nem pörgött túlságosan a procihűtésed, így, van még "tarcsi" benne. Ilyen alacsony fordulaton a CPU hűtést nem is hiszem, hogy lehet hallani, a videókártya és házventik "elnyomják"
-
BaLee
addikt
válasz
Paxker315 #93159 üzenetére
Egy kis tapasztalat még SilentiumPC Fortis 5-ről.
Tegnap 3 óra folyamatos játék után (miközben a két VGA venti folyamatosan maxon pörgött és 78°C körül volt szóval nem lehetett túl hűvös a házban) kíváncsiságból ránéztem és a Fortis 5 5-600 körüli RPM-el ment csak. Proci hőmérsékletet mondjuk nem néztem.
PUBG volt a játék ami elég CPU igényes és egy i5 12600k a proci ami mondjuk nem volt húzva. -
gorgo
őstag
válasz
Kam1kaze #93171 üzenetére
tegnap érkezett meg a Pure rock 2 hűtőm, 5600G-re került. Nincs dedikált VGA a gépben.
Tegnap 22 fok volt a lakásban, 72 fokig ment a srtressz-teszt maximuma. Ma csak 20 fok van reggel, meg frissen is kapcsoltam be, így csak 66 fokig melegedett (tegnap meg előtte azért nyúztam).
Tiéd 2 maggal több, bár elvben tdp azonos. Ha nem nyúzod a beépített igp-t várhatóan legfeljebb csak kicsit lehet melegebb.
NADE: rendszeresen videót kódolsz, vagy munkához vetted, ahol is rendesen terheled? Ha így lenne, combosabbat vettél volna, tehát nem. Azaz átlag felhasználáshoz garantáltan jó lesz. Nekem full terhelés mellett is alig van hangja, eleve 1500 rpm, meg csendes ventik vannak.
TIPP: a házad szellőzésére is fordíts figyelmet. Nekem 3 halk venti dolgozik. Ez elsősorban majd a nyári kánikulában lesz kritikus (nincs klíma). Én akkor beáldozom a néma működést ha terhelem, van egy 20 centis házhűtő venti, na azt olyankor felveszem 700-ról 2000-re. -
Kam1kaze
tag
válasz
Speed® #93164 üzenetére
Köszönöm a választ, és cszolee79, gorgo tapasztalat megosztását is.
"CPU kárára biztos nem költenék hűtőre.."
Ezt úgy érted, hogy az esetünkben inkább maradjon a Ryzen 7 5700G a "B" verzió Ryzen 5 5600G helyett, de egy "olcsóbb" hűtővel (pl. 20 ezer körül 40 ezer helyett)?A lényeg kimaradt, tuningolva nem lesz semmi se a gépben, sajátomét se húztam soha. Valamint, valószínűleg egy videokártya is lesz benne: ASUS Radeon RX 570 OC 8GB DDR5 (ROG-STRIX-RX570-O8G-GAMING)
Gondolom ez sokat jelenthet, hogy nem a CPU integrált lesz használva, és tuning se lesz, így nem kap olyan terhelést a processzor, nem melegszik talán annyira. Lehet hülyeségnek tűnhet, de nekem mindig olyan processzorom volt, amibe volt integrált VGA, mert így ha elromlik a dedikált, akkor addig anélkül is tudom használni a gépet, stb. (párszor már jól jött).
Amikor 2 napja írtam a kérdést, megrendeltük éjjel a Noctua NH-D9L hűtőt 18 ezerért, mert csak éjfélig volt az 5 ezres kupon, nem akartuk kihagyni ezt a lehetőséget, hátha elég lesz (akkor ugye még nem jöttek válaszok), így az anyagi keret nem nagyon változott. Csak hétvége körül érkezik meg és van 30 napos elállás is, ha nem elég a processzorhoz.
A fenti kiegészített információk tükrében a Ryzen 7 5700G-re ez a Noctua NH-D9L hűtő elég lehet (be quiet! Pure Rock 2-nél gondolom hatásosabb)?
Szerkesztés:
Na jó, késő van. "Az 5700Gre egyébként moderált hangerő igénnyel egy 224XT untig elég." Háromszor is elolvastam, de minden esetben az 5700G-nél az 5600G-re gondoltam...Üzenet elküldése után ismét elolvastam, most sikerült jól értelmeznem. Akkor az 224XT ajánlat után, bőven elég az általam említett 2 hűtő bármelyike az 5700G-hez. Amúgy még ezen is gondolkodtam pár napja: be quiet! Pure Rock Slim 2 AMD AM4 (BK030)
-
Perillustris
senior tag
-
Paxker315
addikt
válasz
scrtaft #93168 üzenetére
Fortis 5 Alzáról 3ezer ft-os kuponnal
úgy nagyon baráti áron kapsz értékelhető-csendes teljesítményt.
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Kerestem és olvastam a hozzászólásokat egy 11700K- hoz keresek hűtőt ami megkötés hogy nem lehet magasabb 160mm-nél. (Corsair Carbide 200R ház) Vízhűtés kilőve mert kicsi a ház.
Memória: Crucial Ballistix DDR4-3200MHz BlackSokat láttam a FUMA hűtőt javasoltátok megnéztem de nem találtam TDP adatot hozzá.
Mit tud, mennyire hűt?
Most egy BeQuiet Topflow SR1 van 160W TDP-vel de alapból 48-52 fokon tartja, game alatt 68-75 fok de a venti akkor végig maxon megy. Ezért cserélnék egy nagyobbra esetleg venti csere de az nem tudom hoz-e megoldást a dolgokra. (Akasa 14cm Viper Fan) -
cszolee79
csendes tag
válasz
Kam1kaze #93161 üzenetére
Én még anno egy enyhén tuningolt i7-3770K-t (80W kb?) használtam egy passzív Scythe Ninja 3B-vel. A Ryzen 3600-ra (65W) Ninja 5-t vettem, passzívan (amúgy jár hozzá 2 800rpm FDB venti). Most az 5800X miatt - 105W TDP, ez kb ugyanaz mint az 5700X - rátettem egy ventilátort (300-700rpm). Talán még ezt is vinné passzívan, de inkább ne heat throttlingoljon nekem.
10 év után az a véleményem hogy a Ninjánál nincs jobb -
Atilla001
senior tag
válasz
Paxker315 #93159 üzenetére
mit jelet a 6 év garancia? 5 és fél év múlva visszavihetem a ventit hogy kopott? Ha elenged egy cső, észre sem veszem. Ha leszakítja a foglalatot az nem garis..
de szerintem nem pontos és profi a rögzítés megmunkálás.. tizedre pontosnak kell lennie
Amúgy Silent fanprofillal nem is hallom, és nekem nagyon fontos a csendes gép.. de tényleg.. -
Sz.L.
aktív tag
válasz
Speed® #93107 üzenetére
Csupán információ, hogy bár forgatható, de sok esetben ez a típusú műanyag keret ütközik a VRM-el, illetve a VRM hűtőbordákkal. Pl.: ID-COOLING DK-03 RGB PWM kontra Asrock B460M Pro4.
Az ID-COOLING, az említett műanyag keretet több hűtőjénél használja, ezért érdemes figyelni rá. Az LGA1700-as szereléke, a "beakasztós" hűtőknél, szintén egy nagyon hasonló műanyag kerettel van megoldva. Az a fajta is ütközhet. Megnyugtatásként az utóbbi keret kompatibilis az ASUS Prime H610M-K D4 -el. (Bízom benne, hogy valakinek hasznos volt ez a bejegyzés.
)
-
Rohir
tag
Üdv!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 14.000 Ft környéke, (iponról kuponom van)
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master HAF XB EVO
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Strix Z390-F
4.: Processzor típusa? Intel Core i5 9600K
5.: Ramok típusa? 16GB DDR4 Patriot viper 4 3400 MHz (2x8)
Jelenlegi hűtésem tökletesen működik (ARCTIC Freezer 13 PRO) az egyedüli problémám vele amiért cserélném az a gyári mounting plate nehézsége számomra. Ha ezt lehet cserélni akkor nem kell nekem új hűtés, ha meg nincs barátibb megoldás akkor mindenképp olyan hűtés kellene aminek hozzáférhetőbb/egyszerűbb a felszerelése. -
Kam1kaze
tag
válasz
Kam1kaze #93160 üzenetére
eMAG-on körbenéztem most CPU hűtő terén, mert 21.000-nél, kuponnal 5.000 Ft lejön (ha a Pure Rock 2 (BK006) nem elég, vagy jobb lenne másik helyette). Így mondjuk a Noctua NH-D9L 18.000 Ft-ból kijönne (sajnos a gyári 6 év helyett 1 évet ad csak az eMAG, de sok baja nem hiszem, hogy lehet). Életemben nem hallottam még róla, de itt is ajánlott az összefoglalóban. A pozitív tapasztalat miatt ragaszkodtam a be quiet!-hez, de elengedem, ha van jobb alternatíva, az itt említetten kívül is.
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok!
Egy gépet segítek összerakni. Kinéztem a CPU hűtőt, de most elbizonytalanodtam, hogy elég lesz-e.
Egy AMD Ryzen 7 5700G 8-Core 3.8GHz AM4 processzorhoz elég lehet a be quiet! Pure Rock 2 (BK006) hűtő? Nekem is ez van (de jóval gyengébb processzorhoz) és bevált, ezért gondoltam.
A CPU-nál 65 W TDP szerepel, a hűtőnél 150 W TDP, így papírforma szerint elég, de a valóság lehet más. A melyik tápegységet vegyem topikban jött egy olyan infó, hogy ""stressz" tesztre 145W-ot írnak a procira". Nem tudom, hogy ezt CPU hűtés esetben is kell-e nézni, de így is 150 W alatt marad. Ahogy nézem, hasonló processzorhoz be quiet! Dark Rock Pro 4-et szoktak használni itt (majdnem 3x drágábbat).
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 14.000 Ft környéke, de ha muszáj, akkor többet
2.: Milyen házba kerül? Aerocool Ore TG (ORE-SATURN-G) (4 ventilátor van benne, elöl nyitott, ezért elméletileg a szellőzés rendben lenne) (leírás szerint max. 155 mm hűtő fel bele)
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MAG B550 Tomahawk
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 7 5700G 8-Core 3.8GHz AM4
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (KF432C16BBK2/16), de lehet erre változik, mert eléggé dicsérik: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W
6.: Egyéb igények? Talán egy, hogy ne legyen túl hangos, de a ház 4 ventilátora úgy se lesz olyan csendes gondolom, ezért se úgy fogalmaztam, hogy extra halk legyen.Amennyiben meghaladnánk a PC keretet anyagilag (mert mondjuk jóval drágább hűtő kéne, stb.), akkor lehet AMD Ryzen 5 5600G 6-Core 3.9GHz AM4 lesz. Ehhez elég a be quiet! Pure Rock 2 (BK006) hűtő?
-
Paxker315
addikt
válasz
energomatt #93156 üzenetére
Viszont ha megnézed az értékeket több BQ ventis hutonel, már lehet becslés arra vonatkozóan, milyen szinten van a " lengyel kacat "
szerintem teljesen rendben van a fortis zajszintje, meg hát, sanszos hogy nem sokat fog 100%-on teperni, mégis csak nagy venti, nagy borda, ritkas lamellak ( könnyebb atszelloztetni alacsony fordulaton)
-
BaLee
addikt
válasz
energomatt #93156 üzenetére
Állítottam az ellenkezőjét?
Én csak belinkeltem egy tesztet ahol van mért Full RPM dB érték sok versenytárssal összehasonlítva. -
BaLee
addikt
válasz
energomatt #93151 üzenetére
Pedig a legjobbak között van a mezőnyben:
-
törölt tag
válasz
energomatt #93151 üzenetére
Túl sok csodát én nem várok a fortis 5 től . Még bőven van mit előre lépni .
-
energomatt
őstag
Láttatok arról adatot, hogy a Fortis 5 mekkora zajszintet produkál decibelben maximális fordulaton? Kicsit furcsa, hogy nagyon csendesnek hirdetik, de pont az erre vonatkozó adat nincs megadva a honlapján. A Red Rock 4-hez való viszonyítása érdekelne.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Többen szereltek Fortis 5-öt. Ha LGA1700 as foglalathoz teszem az alsó elemet, ráfekszik a CPU rögzítő fémre, de a gumi lábak így majd 2mm-re vannak az alaplaptól. Jól meg kell húzni az első rögzítőket és odahajlik a hátsó rögzítő míg a gumilapka odaér. Ez így helyes éveken keresztül ez a feszülés? Éppen beleért a csavar vége alap állapotban, tehát biztosan húzni kell rajta.
nagyon nem így illeszkedik! [kép]
#93134 is hasonló?
thx. -
Cyberbeni
addikt
Nekem ma jött meg a Fortis 5 és az AM4 távtartók belsejéből el kellett távolítani egy kis sorját, hogy rendesen be lehessen őket csavarni. Csináltam egy kis rajzot is hozzá (fekete = műanyag, szürke = fém, piros = amit le kellett kapirgálni -- Az inteles szettben első ránézésre nincs hasonló hibalehetőség)
De egyébként meg 1700x mellett jól végzi a dolgát és max fordulatszámon is nagyon halk.
-
Jhonny
csendes tag
Sziasztok,
Olyan 140mm torony hűtőt keresek amihez alapból jár az 1700-as foglalathoz a lefogató kitt.
Ezeket néztem ki, csak nem tudom mi a helyzet a rögzítő kittel:
Alpenföhn Brocken 3
Dark Rock 4
SilentiumPC Fortis 51.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:25e
2.: Milyen házba kerül? - Phanteks Enthoo Pro M
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING H670-PRO WIFI D4
4.: Processzor típusa? 12400f
5.: Ramok típusa? Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -140mm torony lehetőlegKöszi
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatás után szerintem nekem elég az ID-Cooling SE-224. A kérdésem az lenne, hogy ha szeretem a csendet, akkor lenne értelme pl. SilentiumPC Fortis 5-ig elmenni? Mondjuk annyi, hogy pl. játék alatt fejhallgató van a fejemen, tehát ha csak terhelés alatt lenne jobb (halkabb) a drágább hűtő, akkor nyilván nem költenék feleslegesen. OC-t most nem tervezek (mert nem értek hozzá) de a jövőben nem zárnám ki. Köszi!1.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:15k
2.: Milyen házba kerül? - Jonsbo c3 plus
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus B550m-plus
4.: Processzor típusa? AMD RYZEN 5 5600g
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix 2x8GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - szeretem a csendet -
hukhl
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben már kicsit kerreg a proci vízhűtés valószínűleg hamarosan tönkre megy. Ezt szeretném leváltani ventillátorosra vagy vízre, ha belefér. A gyári proci hűtő megvan még hozzá érdemes lenne arra visszacserélni? Egy 1070Ti "szaunázik" még a gépben
1.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:20k
2.: Milyen házba kerül? - Spirit of Gamers Rouge 2 - A hátsó 120mm-es helyre megy most a vízhűtés ventillátora.
3.: Milyen alaplapra lesz? Ascrosck B450m Pro4
4.: Processzor típusa? AMD RYZEN 5 2600
5.: Ramok típusa? Kingstone Hyperx Fury 2666
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - semmi extra, nem tuningolom, legyen halk bár a mostani kerregésnél szerintem minden halkabb lesz.Köszönöm a segítségeteket!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2200GE processzorom, valamint egy Sharkoon CA-M típusú ház.
Gondolkodom, hogy beköltözöm ebbe a házba, de mivel pici, kocka házról van szó, maximum 10,5cm magas proci hűtőt tudok beszerelni.
Jelenleg egy átlag micro ATX házban van a komplett gép:
Micro ATX lap
2x8Gb RAM
M.2 SSD
2Tb HDD
Arctic Fusion 550R táp
DeepCool Gammaxx 200T hűtőHa a HDD lekapcsol, hangtalan a gép. Ezt szeretném, ha a Sharkoon ház is ilyen csendes lenne. Ezért szükségem lenne egy alacsony, olcsó és halk hűtőre. Tudom, hogy a 3 egyben nem lehetséges, de azért csak van valami járható.
Fontos, hogy a proci csupán 35W TDP és ennek az integrált VGA-ját használom csupán!
Mit ajánlanátok? Nem ismerem a topflow hűtőket.Köszönöm.
-
-
DeadMeat
nagyúr
Udv!
Msi Pro DP20Z-be szeretnem a gyari hutot levaltani, ami az 5600G-hez jart (AMD fele wraith stealt).
Viszont semmi fele kompatibilitasi listat nem talalok, vagy egyaltalan belso mereteit. Valakinek esetleg van otlete mi a legjobb huto ami befer? -
Üdv!
Vennék egy Noctua NF-A12x15 PWM 120x120x15mm házhűtőt, amit a ház tetejére szerelnék, nagyjából a proci fölé. Az alaplapon van ugye két csatlakozó a proci hűtőknek, az egyik CPU FAN, ez lenne az alapértelmezett csatlakozó, a mellette lévő CPU OPT, meg ha dupla ventis lenne a hűtő, a másik ventinek lenne a csatlakozója.
Nálam a proci hűtő csak egy ventis, ezért a Noctuát, ebbe a CPU OPT csatiba gondoltam csatlakoztatni.
Kérdésem, van ennek bármi akadálya, azaz házventi mehet e simán, egy elvileg proci ventinek szánt csatlakozóba? -
gorgo
őstag
hi!
5600G-t szeretnék hűteni, cél a minél kisebb hang (nincs húzva). A be quiet! Pure Rock Slim-et néztem ki. Ilyen árban van jobb vétel figyelembe véve hogy ez max fordulaton 25dB-t ad?
thx!.
-
Speed®
titán
válasz
Solicidium #93134 üzenetére
Az a merevítő valójában a CPU socket része, annak a merevítéséért felel, szóval hacsak nem púpos a PCB a hűtő miatt, ne aggódd túl..ill. ha zavar, a leszorítőerő szabályozható a csavarok okán, nem kell agyig húzni, elég addig, amíg már stabilan áll.
-
Solicidium
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy rajtam kívül más is tapasztalta-e azt a SilentiumPC Fortis 5 felszerelésekor (alaplap: ASUS TUF GAMING B560M-PLUS), hogy a hátlapi merevítőlemeze nagyon nekifeszül az alaplap fonákján a procifoglalat mögött található fémmerevítőnek? Fel tudom csavarozni a hűtő merevítőjét, de túlontúl is passzentosnak érzem. Olyan, mintha az alaplappal érintkező kis szivacsozott tappancsain túl alacsony lenne a szivacs és az túl közel enegedné a hűtő és a lap merevítőjét egymáshoz.
Felszerelni úgy szereltem fel, ahogy a könyvében le van írva, minden csavarhely és alaplapi "vakcsavar" is oda esik, ahol a lemezen annak furat van kialakítva (megvan a könyv szerinti 3 fokos dőlése is a hűtő merevítőjének). -
-
ACE-
addikt
Üdv, szükségem lenne az alábbi konfighoz egy procihűtőre. A ház még nincs kinézve, valami olyan kéne ami tuti jó minden házba. Túl sokat nem költenék rá a konfig alapján, akár lehet használtan is. 5ezer, nagyon max. 10ezer Ft.
Asus P8P67 REV 3.0, 8G RAM (alacsony), i5-2500K (jelenleg gyári hűtővel használva de akarnék neki egy valami kicsi halkat), Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD (kb. 230 hosszú), ehhez van egy Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold táp.
-
Speed®
titán
válasz
Atilla001 #93125 üzenetére
Nem mindegy, hogy single rank vagy dual rank modulok, később azonosat vadászni sem olyan egyszerű, szóval szvsz egyszerűbb a csere, de ki mint látja.
Le tudod mérni..amikor már nálad a lap/proci. Mondjuk amíg nincs meg, van esélyed átgondoltabb elrendezésű lapot keresni.
PR2 vagy-vagy..készletről kaphatsz régit is, aztán kellemetlen meglepi. Mondjuk én ~azonos áron hanyagolnám, nem egy szinten vannak.
-
Atilla001
senior tag
válasz
Speed® #93124 üzenetére
értem. Hát így képzeltem, hogy ne keljen eladni a 2x8-at ha eljön az ideje. Azt sajnos nem tudom lemérni, hogy elférne e a VGA-tól. (Az IMC témára rá tudok olvasni? Eddig úgy tudtam mégjobb a 2 x dual mint 1 x dual. 2x16GB most nem férne bele a keretbe.
De rosszul tudom, hogy a 2021 november után kiadott BeQuiet Pure Rock 2 BK006-ban már tartozék az 1700-as szerelő kitt? Webshop leírásban nem szerepel az 1700.
thx -
Speed®
titán
válasz
Atilla001 #93123 üzenetére
Maga a lap a probléma, mivel mATX létére az x16 slot az első helyen van, nem a 2. Ha még opció, utóbbit javaslom keresni.
A DRAM nem gond, mivel nem magas modulok, viszont jobban jársz idővel a 2x16ra cserével amúgy is, jobb az IMCnek.
Mindenhogy halk..a passzivitás pedig valóban a vezérlés kérdése, be tudod állítani.
-
Atilla001
senior tag
válasz
Speed® #93122 üzenetére
Őszintén szólva a gép még nincs meg együtt szeretném megvenni az egészet egy hozzávaló ventilátorral. Kezdésnek veszem a két modult utána ha lesz értelme valaha még kétszer 8 al bővítenénk tehát mind a négy modul helyre szükségem van. Úgy látom tesztekben videóban hogy mellé fér a négy memóriamodul és a videókártya mellett is elfér az 1700 foglalat esetén. Gondolom a 140mm miatt halk lesz és az óriási borda miatt elég lomha ahhoz hogy ne zavarjon akár terhelt állapotban se. De a mostani 1150 es alaplapon is úgy oldottam meg mint ennél a ventilátor a lamellák alatt van hogy a VRMet is fújja. Gondolom a fél passzív működéshez profilozni kell a fordulatszámot BIOS ban.
-
Jó lett a Fuma2 revB
The Best CPU Cooler Just Got Better! -
Speed®
titán
válasz
Atilla001 #93118 üzenetére
Természetesen nem ok nélküli tipp.
165mm helyed van, 159mm magas.
140mm halk venti, szellős bordával,
offsetelt felépítés, RAMok elférnek..
1700 kompatibilis, + árba is belefér.1 kritikus pont viszont mégis lehet..
144mm széles, mérned kellene 1et,
CPU középvonaltól a VGA hátlapig.
Ha 72+mm, gond nélkül felrakható.
Ha kisebb a táv, közöld és javítom.. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Speed® #93107 üzenetére
Nem tudtam hogy forgatható, jó lett volna ez az infó. Lezuztam mer izomból feszegettem meg már hajlitgattam is, szoval az a fémkeret most nincs meg, de a hűtő többi része épp, kérdés hogy, hogy, mire tudom ezt felhasználni? Ez a tx3 is egyébként hasonló kategória, ezt könnyebb volt felszerelni, patt patt patt teker aztán kész.
Sajnáltam hogy 9k-t ki kellett rá dobnom de ez van, késő b.at. -
Atilla001
senior tag
Üdv, erre keresnék hüttőt.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15k sírva max 20k
2.: Milyen házba kerül? BeQuiet Pure Base 600
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING B660M-Plus D4
4.: Processzor típusa? 12400F
5.: Ramok típusa? Kingston Fury Beast Black 2x8
6.: Egyéb igények?:120mm torony vagy topflow, legfontosabb - terhelés alatt is nagyon halk legyen (pölö BeQuiet silent wings 3)
dizájn lényegtelen. Akár úgy is hogy jó a borda de a ventit cserélni érdemes. Pure Rock 2 elvileg nem 1700 kompatibilis alapból.
Köszönöm! -
bobalazs
nagyúr
Eltörtem a lefogatót úgyhogy szevasz. Tx3at vettem és most nincs szopi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Okos Otthon / Smart Home
- MIUI / HyperOS topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Spórolós topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Macska topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest