-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
Zoli-206 #16142 üzenetére
Szinte semmi különbség nincs köztük, de talán az mx3 jobb egy hajszállal. Én is hallottam, hogy jó ez a thermal elixer ki is akarom próbálni mert elfogyott a pasztám.
0805: eddig vista-t használtam és a lap 36, nb 47, cpu 26, magok 38-43 fok voltak idle. Feltettem a 7-et és lap 26, cpu 47 magok 38-43 fok lettek és lett egy aux ami 36 fok. Na akkor most döntse el valaki, hogy mi mit takar.
-
válasz
Zoli-206 #16138 üzenetére
Nálam jellemzően 15 fok van a magok és a külső CPU mérő között (31 és 46 fok), de a magok alacsonyabbak. Amikor passzívan járatom a hűtőt (S1283), akkor 3-4 fokra csökken a különbség (50 és 54 fok).
Én a maghőmérsékletet veszem irányadónak, mert nem tudom elképzelni, hogy a 600Mhz-en, 0,85V-on idle procim hőmérséklete 46 fok legyen ekkora batár hűtővel, még ha csak 360-at forog is ilyenkor
.
-
Henk
veterán
válasz
Zoli-206 #16128 üzenetére
Ha kiszámolod az árát meg a hangját akkor az 1-2 fok eléggé elhanyagolható. Szerintem csak erős tuningnál lehet indokolt a 2. venti mert ott minden fok számít.
Viszont érdemes 2 egyforma ventit tenni rá.ballington: a gyári hűtőnél mindenképpen halkabb. A 212+ ventije 600-2000 rpm között szabályozható, a Mugen2 pedig 0-1300 rpm között így ha nem melegszik a proci akkor a fordulata is alacsonyabb marad. A Mugen2 még teljes fordulaton is viszonylag halk.
-
-
-
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Zoli-206 #15827 üzenetére
Phenomosok !
Ha jó a fekvő hűtő, akkor szerintem a Scythe Zipang 2 vagy a Grand Kama Cross is játszik. Utóbbi olyan 10-11k (olcsóbb megoldás a Mugen2-nél), és páraknak már van tapasztalata (erről kicsit olvassatok vissza).Nem tudom egy ilyen tölcsér mennyire vezeti ki a hangot, de a fekvő hűtőkhöz éppen hogy jó hűtés szempontjából. Igazából a tölcsért leszerelve már az is jó, ha azon át kap levegőt a házon kívülről. A Scythe ventik halkan járnak, sok plusz zajt nem okoz a lyuk a ház oldalán.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Zoli-206 #15823 üzenetére
Nem akarok butaságot tanácsolni, de szerintem, ha [ezt] leszereled talán be fog férni a házadba a Mugen 2! Nem tudom melyik boltba tanácsolták neked a TT ISGC-200-at, de a két hűtő közel sem egy kategória, az szerintem felejtős darab.
Megmérhetnéd a házad mélységét a processzor foglalat tetejéig, akkor majd bárki könnyebben ad neked tanácsot, mert így nem tudjuk pontos mérete, hogy mi férne be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged