- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
Dinter #138210 üzenetére
A Passatról már lemondott, most Toyotát szeretne, mert olvasta hogy az egyik, ha nem a legmegbízhatóbb márka.
Minden gyartonak vannak jol es kevesbe jol sikerult autoi. Ilyen altalanos igazsagot nem igazan lehet kijelenteni. A Passat B5, B7 jol sikerult autok, a B6 viszont eleg szar, foleg ha 2.0PD.
A Toyotabol (gondolom Avensis) csak a 2.0 dieselt szabad megvenni mert a 2.2 egy betegagy.
Ha a mondeo (MK3 gondolom) 2.0 HDI-vel van szerelve az sem rossz valasztas. -
footy
addikt
válasz
Tothgera30 #138121 üzenetére
Szerintem nem tukmalas volt ez, hanem egyszeruen arrol van szo, hogy megfeleloen dinamikusan mozgatja a 2.0 tdi a bodet aranylag alacsony fogyasztas mellett. A nemetek vettek mint a cukrot, mert relative nagy, kenyelmes, nem eszik sokat es german. A magyar nepperek pedig viszik , mert most mar relative olcso, de meg mindig statusz szimbolum magyarorszagon.
-
footy
addikt
válasz
alázógyík #138102 üzenetére
A bravonal nagyobb a civi csomagtartoja: (bar azert az sem kombi)
Bravo:335L
Civic:370L -
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137946 üzenetére
Bontas nelkul nehez megmondani, mert a DPF miatt fustolni nem fog. A masik hogy az olajfogyas oka is tobb dolog lehet, tomitetlenseg, turbohiba, stb...
Ha a tubonal van hiba(veget jarja), akkor elvileg a toltolevego huto fele meno csoben olajat fognak talalni, kerdes hogy megengedi-e az elado hogy lebontsak a csovet. (en nem engednem)
Egyebkent a kompressziomeres is hasznos dolog, csak az izzitogyertyakat ahhoz ki kell venni es ezt sem szoktak vallalni, mert nehany tipusnal ill. magas futas eseten beleszakadhat.
A befecskendezesi ertekeket nem art viszont megnezni azt altalaban kiszereles nelkul szoftveresen meg lehet. (legalabbis VAG-nal) A DPF telitettsege ugyanez. -
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137931 üzenetére
Egy idoben en is nagyon ra voltam allva erre a nemetorszagi autovasarlasra. Viszont van par nagyobb buktatoja a dolognak.
1.Ha ki is nezel tobb autot, azzal azert szamolni kell, hogy Nemetorszagban vannak komolyabb tavolsagok, nem ugy mint magyarorszagon hogy 600km-nel nem tudsz tobbet menni hataron belul, ott par nap alatt nagyon konnyen ossze tudsz hozni nezelodessel 1500-2000 km-t. Ez idoben es uzemanyagban nem keves, foleg hogyha nem sajat autoval mesz hanem tomegkozlekedni kell a celok kozott.
2. A nyelvet sem art jol beszelni, fokent ha maganszemelytol(pl. szasz v. bajor parasztbacsi) veszed akkor belefuthatsz valami olyan durva dialektusba, hogy feliratozni kell amit mond. (persze ezt )
3. Az atnezetes sem egyszeru, mert 100-120 euro alatt ra sem neznek az autora es a markaszervizeknek ott azert nagyobb forgalma van mint MO-n ugyhogy az idopontegyeztetes sem megy annyira konnyen.
4. Teny hogy kevesebb eselye a tekeresnek,de ami jo vetelnek tunik es kereskedonel van az altalaban torok, alban, stb akik nagyreszt ugyanugy tekergetnek meg kozmetikaznak mint a magyar nepperek 90%-a.
5. Ha a fentiek kozul minden rendben van, akkor is elofordulhat hogy(akar egy szenzorhiba miatt) az ut szelen maradsz es nemetorszagbol hazatrelerezni nem epp olcso mulatsag, sot az autopalyarol 1 par oran belul leszallitanak ha akarod ha nem.(nyilvan ezt sem ingyen.)Egyebkent vannak olyan emberkek(NO-ben elo magyarok) akik azzal foglalkoznak hogy elmennek es megnezik neked a kinezett autot, csinalnak nagy felbontasu kepeket, akar le is foglalozzak stb. En ezt valamivel kisebb kockazatu dolognak tartom, persze ez sem 100%.
-
footy
addikt
válasz
Speeedfire #137700 üzenetére
Ha a pontos valto donto, akkor Honda a valasz.
(#137701) [rvilike]
Johet ellene barmi is -
-
footy
addikt
válasz
Kornel #137481 üzenetére
Yepp (az ADAC meri a tomeget allitolag):
(#137482) Qru
Ja, en is ezert nem merek hasznalt DSG-t venni. Meg nalam a hegyek kozott amugyis hamar kifekudne...(#137485) Speeedfire
Nyilvan van plusz hibalehetoseg a turbosoknal, de kis odafigyelesse(csokkentett olajcsere, visszahutes)l es megfelelo valasztassal(nem beteg tipus, alapos atnezes) nem kell tartani tole. -
footy
addikt
válasz
Kornel #137476 üzenetére
Jah, csak a Mazda marad, bar nekik is max 2 evet adok aztan szerintem jonnek majd az alacsony nyomasu turbo+ nem tul kis loketu motorok. Az uj CX9-ban mar a 3.7 V6-ot 2.5 turbo valtja.
(#137477) haddent
Csak papiron annyi -
footy
addikt
Nem biza, de a 7Gang az cserebe kifejezetten rovid
Egyebkent a hegymenet es a stop and go hasznalatot irtak tobb helyen hogy jelentosen csokkenti az elettartamot. Sokan kezi modban hasznaljak dugoban, hogy ne csusztassa a kuplungot olyan sokat 2. fokozatban, viszont igy adodik a kerdes, hogy akkor mi ertelme az automatanak ha nekem kell atvenni a feladatat...(#137473) Speeedfire
Jah anyam (55 eves) is mennyire figyeli az olaj homersekletet. A Jazz-ben nincs is olajhofok-mero, sot a vizhofokmero is csak egy lampa ami miutan a viz eler egy bizonyos homersekletet elalszik. Persze mi 8 ezrenkent ledobjuk az olajat, de erre sem figyel mindenki. Viszont egy jol tervezett motor azert sokaig kihuzza ridegtartasban is es ezzel egyebkent is csak a hasznaltauto vasarlo foglalkozik, mert az elso tulajt kiszolgalja barmelyik auto a garanciaidon belul. Amugy ha valaki uj autot vesz akkor nem is nagyon tud mar szivot venni, turbo van, ha kell ha nem
-
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz
tboy93 #137467 üzenetére
Persze, en ezert nem is ajanlottam a G6-ot.
(Ha szivo vs turbo(mondjuk egy nem problemas T-jet) oldalrol nezzuk, akkor is kis odafigyelessel(hidegen nem rugva, kisebb olajcsere periodus) hasonloan tartos/"koltsegmentes" lehet mint a szivo) -
footy
addikt
válasz
Kornel #137465 üzenetére
Jah es arrol nem is beszelve, hogy gyakorlatilag nem eszik tobbet az 1.4tsi mint az 1.4 szivo. (dinamikaban pedig ugy masik univerzum)
A masik hogy miert nem kepesek elfogadni egyesek hogy vannak jol es kevesbe jol sikerult motorok. En a 3.gen TSI-t szoktam ajanlani mert az jol sikerult nem nyugos, de az 1-2gent nem mert az atlagnal problemasabb. Persze mindenhez van javitokeszlet meg ujra lehet epiteni barmilyen fos motort megfeleloen vastag penztarcaval, de attol meg valami nem lesz, csak mert ismerjuk a nyugjet.... -
footy
addikt
válasz
#94529552 #137449 üzenetére
Az 1.4 szivo nem is ertem hogy johet szoba, a poloba meg elmegy, de a golfba egy lepkefing. Az 1.2tsi minimum abba a kaszniba...
Ja persze csak egy vezerlescsere ami ingyen van mint tudjuk es ha elmulasztjak akkor sem lesz semmi baja a motornak, meg egyebkent sem kokszosodik az 1-2gen TSI. koszi(#137463) r0by
Ha ugynazt a motort hallgatnad akkor a lancos valtozat lenne zajosabb. Az mas kerdes hogy a gyartok kulonbozo moodszerekkel elszigetelik ezt a zajt.
Olvass vissza egy kicst, feljebb irtam hogy a BMW-n es VW-n kivul mas gyartonak nincs gondja a lanc meretezesevel. -
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137441 üzenetére
Amennyire en tudom a frissitett motorokat csak a kovetkezo generacioba raktak. (Motorkod alapjan Golf6-ba nem raktak csak lancos motort.) Ezert irtam, hogyha mar benzines Golf akkor a 7-es.
-
footy
addikt
válasz
haddent #137401 üzenetére
A turbos az 120 lovas, a szivo 95 ha jol emlekszem. Bar itt nem a loeron van a hangsuly, hanem a nyomatekon ami: 206Nm(turob) VS 128Nm(szivo). Dombra felfele kell a nyomatek
(#137405) haddent
A lancos motor zajosabb(akkor is ha nincs megnyulva a lanc) es ha cserelni kell a vezerlest dragabb mint a szijjas.
(Mondjuk a VW-n es BMW-n kivul mindenki meg tudja csinalni normalisan(elettartam) a lancot) -
footy
addikt
válasz
spiky03 #137388 üzenetére
Csak ne fogyjon el az erő a dombon, mint most
Neked akkor nem artana egy kis nyomatek. Az meg a T-jetben van, viszont szerintem eleg lenne belole a 120 lovas verzio is. En szivot nem vennek az biztos. A legjobb az lenne ha kiprobalnad mind a ket valtozatot, aztan utana konnyebb lenne a dontes. -
footy
addikt
válasz
footy #137123 üzenetére
Lejart a szerkesztesi ido. A kerdezo 2008-as Passatot kerdezett, szal akkor az B6. A B7-tel nem tudom mi a helyzet, viszont a CFHC motorkodot csak Golfnal talaltam.
-
footy
addikt
válasz
huliganboy #137121 üzenetére
Idezet a VAG forum topikmesteretol:
Akinek valaszolt az a B7-es Passatot kerdezte. Szoval akkor a B7-bol mindegyik fos. Marad a B8 vagy Octavia/Golf/Leon 2010 utan CFH motorkoddal.
-
footy
addikt
válasz
SzlobiG #137072 üzenetére
Sprimonitor amugy koppra ugyanazt a fogyasztast hozza mindkettonel:
BMW 320i 9,64
Lexus IS200 9,64 -
footy
addikt
válasz
Declare #137067 üzenetére
Persze, tobbet adtak el, de ami hirtelen beugrik:
Audi: Multitronic,DSG, TFSI kokszosodas, lancnyulas
BMW: lancnyulas/szakadas, belter korai oregedese
Mercedes: rozsda minden elkepzelheto helyen, 7G-tronic problemakEzekkel tele vannak a markak forumai, a lexus forumokban pedig csak a 2.2 dieselesek szivnak, rajtuk kivul mindenki happy.
(#137068) SzlobiG
Milyen motorral volt? Azt tudom, hogy az IS200 automataval megette a 11-et, de ha a german rivalisokat nezed ott sem nagyon tudtak nagyon alamenni. Ami pedig a rozsdat illeti, azzal az Audinak valoban nagyon keves gondja van, a BMW-nek szinten nem sokkal tobb, viszont a Mercedes 2008-ig talan fosabb volt mint egy osztrak mazda.Nem akarok japan VS nemet auto vitat gerjeszteni, ezek a szemelyes kutatas soran leszurt infok.
-
footy
addikt
válasz
Declare #137055 üzenetére
Ilyen szempontbol mondjuk a Lexus(az egy IS220 dieseltol eltekintve) a szimpatikus, ami ugy tud premium lenni hogy melle meg tartos(muszakilag es a belter) is. Ez valahogy a germanoknak nem/ritkan jon ossze.
(#137058) ADAM1337
Ezert(es a zajkomfort miatt) nezegettem en is az F30-akat, de sok helyen azt olvasom, hogy visszalepes az E90-hez kepest. -
footy
addikt
válasz
Declare #137044 üzenetére
Van mar 4 turbo is:BMW Quadturbo Biztos olcso lesz javittatni...
(#137047) Johnny198612
A Jazz nagyon jo auto, csak draga. Lehet megerne sporolni ra, hogyha primer szempont a pakolhatosag.
Esetleg Stift tetoboxszal nem opcio? -
footy
addikt
válasz
Johnny198612 #137040 üzenetére
Inkabb mar Ibiza, annak valamivel emeszthetobb a belseje. ITT egyebkent leirtam a velemenyem.
Nem tudom milyen japanokat nezegettel, de gomboc stift mar van ennyiert. Az nem egy rossz valasztas, sot Fobia helyett en az valasztanam.(#137041) Speeedfire
Nem eroltetek semmit, leirtam a tapasztalataimat meglatasaimat, mert ugy tunt erdeklodni vagy itt es nincs igazan tapasztalatod kis kobcentis turbo benzinesekkel.
Felolem aztan azt veszel amit akarsz -
footy
addikt
válasz
Speeedfire #137032 üzenetére
Most is kiköbcentis benyásom van.
Igaz nincs turbó és csak 8 szelepes. De nem ez a lényeg.
De pont ez a lenyeg, a "turbo adja a nyomatekot".Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezeket nem gyilkolják szét 200e km alatt.
Nem hinni kell, el kell menni megnezni 1-2-t. Egyebkent Bravobol
Itt van 10db 200e km alatt 2M-ig.Az a szerencsétlen motor eléggé ki lehet helyezve. 150le 1.4l alatt...
Ah manapsag 1.6-bol lazan kihoznak 200Le felett.Lehet nezni itt a nagyobb szivobenzineseket, de ezeknek az egyetlen elonye a kevesebb hibalehetoseg.
Fogyasztasban, nyomatekban szinte barmelyik 1.4 turbo elveri a 2.0 koruli szivo benzineseket...Ezeket a dumakat hogy regi jol bevalt szivo benzines kell venni, max az tolja aki nem probalt meg normalis modern turbot. 1M ertekhatar alatt ez meg oke is mert azalatt nehez normalis allapotu turbot venni, de 2M korul en biztos nem sz*patnam magam szivoval.
(#137033) hobizoli
azzal amugy jol ment? Az automatat mindenhol nagyon fikaztak... -
footy
addikt
válasz
Speeedfire #137030 üzenetére
Hany kis kobcentis benyasat probaltal mar? Illetve a fentit probaltad e?
Mert 1 utan vagy mert a TC-n azt irjak hogy a 5,7 V8 aalatt nincs elet attol meg a szemelyes tapasztalat mast mutathat.
Nekem volt 2literes benzinesem es megfordult az utobbi idoben tobb nagyobb szivo benzines(~3L) a kezeim kozott, de a hetkoznapokban sokkal elhetobb egy kis turbos benzines. Mar alacsony fordulaton megvan a nyomatekod es ha nem taposod akkor tud keveset enni.Az Abarth Stilo-val ket gond is van, az egyik hogy az tenyleg leeszi a gatyad masik, hogy legjobb tudomasom szerint csak selespeed automataval volt. (Ami amugy eleg szar)
-
footy
addikt
válasz
Speeedfire #137002 üzenetére
En bedobom a kedvencemet, a Bravo 1.4 T-jetet(nem multiair) @150LE + 230NM(overboost-tal). Annak nincs baja a kokszosodassal , megy becsuletesen, szep is es a fogyasztas 8l korul tarthato.
-
footy
addikt
válasz
tboy93 #136938 üzenetére
Rohad az mar 2 evesen is, az autobild dauertest-jet sem huzta ki.
-
footy
addikt
válasz
Declare #136829 üzenetére
Egy auto soha nem költsegmentes
Na itt alljunk meg mert pont ez a lenyeg.-Szerk-
Ha annyit ir valaki hogy "tokeletes muszaki es esztetikai allapot" azzal szerintem le lehet fedni mindent.
Nem kell ez a wannabe nepper szleng hogy jeghideg klima meg kopogasmentes futomu... -
footy
addikt
válasz
Declare #136799 üzenetére
Reszecskeszuro+ nagy nyomasu befecskendezes. A vicces az hogy a reszecskeszuro bizonyitottan tobblefogyasztast okoz, tehat kb ongol, viszont mivel a "tisztulasi folyamat" altlaban autopalyan kovetkezik be, igy lokalisan kisebb a kibocsatas. (magaddal viszed a kormot es az autopalyan kiokadja az auto, ezert nem is fustolnek a DPF-es autok)
En ugy tudom VW lesz az elso amelyik a benzines motorjaihoz rak reszecskeszurot.(Most nezem az S500-on tenyleg van BPF.) Az viszont BPF(benzin partikel filter) , nem DPF(diesel partikel filter) lesz.
Ja, meg a temahoz hozzatartozik, hogy a BOSCH-nak van olyan megoldasa, amivel lecsokkenti a koromkepzodest, tehat nem kellene reszecskeszurot alkalmazni. (viszont a gyartok nem valoszinu hogy hasznalni fogjak, mert akkor kevesebbet viszed szervizbe az autot, tehat bevetelkieses lenne.)(#136800) z123456789
Azert mert keveset fogyaszt. Az UNIO ezt szorgalmazza, a gyartok meg ilyen trukkoket vetnek be hogy meglegyen az eloirt kibocsatasi kvota. Aki nem olvas utana az pedig csak orul hogy az auto 4L-t fogyaszt szazon. Mivel a user nem kap azonnal tudorakot, igy mindenki orul. Pedig mar eleg sok tanulmany bebizonyitotta hogy az apro koromreszecskek megragadnak a tudolebenyben es elvaltozasokat okoznak.
Aki hall rola, az is ugy van vele, hogy nem megy az olyan hamar. Ez mondjuk igy is van. Olyan ez mint a dohanyzas, ha egybol vert kopnel tole nem hiszem hogyan sokan dohanyoznanak.... -
footy
addikt
válasz
Declare #136791 üzenetére
1. egy jo dizel nem kormol es nem püfög ki szerintem sokkal több karosanyagot, mint egy benzin, ami meg többet eszik....ezen a nagyok is vitatkoznak, szoval mi ne tegyük....ez az en velemenyem (lehet nincs igazam).
Sot kevesebbet, viszont ami kijon az mocskosul rakkelto. Bar az ujabb direkt befecsis benzinesek is rakkeltoek.(Jon is a reszecskeszuro benzinesekre) -
footy
addikt
válasz
z123456789 #136776 üzenetére
Az, viszont mivel nehezebb igy szarabbul megy vele. Az S40-be minimum 1.8 benzin
-
footy
addikt
válasz
Declare #136687 üzenetére
A fenti ertekek autopalyan vannak merve, varosban nem sok kulonbseg van az autok kozott. Sot a legtobb mai auto 90-100 ig kifejezetten csendes, utana jelennek meg a zajok.
Szerintem az AMG GT csunya, ha mar mercedes akkor inkabb egy CLS 63 AMG
Egyebkent pont ma neztem milyen aron mennek a C-Klasse-ek.
Fillerb*szas level 10
Egy majd 23e euros auto. -
footy
addikt
válasz
Declare #136683 üzenetére
Amugy meg Tesla kell akkor
Kene
Viszont annyira durvan az sem csendes(az ADAC 69dB-t mert! amikor egy Golf7 mar 67-68 korul van a luxus kategoria pedig 64-65), az az oriasi elonye hogy motorhang nincs. (es igy sokkal kevesebb a rezges is)(#136682) rbalint88
En meg az agybadugos fulhallgatot sem birom, nem hogy a fuldugot. Inkabb vennek valami csendes autot, de nem egyszeru megfizethetot talalni.... -
footy
addikt
válasz
molnarpeter #136653 üzenetére
Olcsobb masik autot venni, mert a meglevot erdemben szigetelni csak futomuzaj ellen lehet. A motorzajt nem tudod erdemben csillapitani utolag(en a fabiam tuzfalat leszigeteltettem, de alig hozott valamit) ahhoz at kellene alakitani a tuzfalat (lasd VW dupla tuzfal - passatnal) es a szellozorendszert is.
A szelzaj pedig megint reszben tervezes kerdese (aerodinamika) es az ajto tomiteseke. Utolag ezekkel sem lehet erdemben kezdeni.
Amin lehet javitani, az a lemezek sajat rezgese es az ebbol adodo hangok, ezeket bitumenlappal, filcekkel es zart cellas szivacslapokkal jol lehet javitani. (Viszont ezt sem sokan vallaljak, mert a jo eredmenyhez szinte lemezig kell bontani az autot.)
A futomuzajnal pedig egy fokkal meg jobb a helyzet, belso es kulso szigetelessel szinte teljesen el lehet izolalni a kerektol erkezo jaokat. (Van korroziovedo es zajcsillapito anyaga az STP-nek, amit a kerekjarati ivekre kell felkenni, ezt valoszinuleg en is ki fogom probalni ) -
-
footy
addikt
válasz
footy #136391 üzenetére
Az ADAC szerint a benzines Hyundai 2.0 68dB a Passat 1.8TSI pedig 67dB. (diesel 67,9).
Egyebkent en a B7-re azt olvastam tobb helyen hogy a hangszigeteles visszalepes az elodmodellhez kepest.
Az mondjuk biztos hogy a B8 ilyen szempontbol kivalo, luxus kategorias zajcsillapitasa van.(#136392) kovacsroli
Ne szamits nagy tuzijatekra, egy 1.4 tsi a hetkoznapokban sokkal elhetobb. (kar hogy az meg nyugos) -
footy
addikt
válasz
HookR #136368 üzenetére
Az I40-ben nagyon karcsu lesz a szivo 1.6, amennyire en tudom Mo-n nem forgalmaztak 2.0 benzinnel pedig azzal mar elhetobb lenne.
Nekem csak egy rovid kor erejeig volt szerencsem I40-hez, de nagyon meggyozo volt. Palyan nem tudom mennyire hangos, pedig az nekem is erdekes lenne, mert kovetkezo autonak nalam is eselyes.
A belter nagyon jol ossze van rakva(az autopult szerint jobban mint a passat) , szerintem is nagyon meggyozo, engem csak a zongoralakk feluletek zavarnak, de azon tul tudok lepni. -
footy
addikt
válasz
stefa1987 #136166 üzenetére
Ilyen egyertelmu osszefugges az urtartalom es fogyasztas kozott nincs. Nehezebb kasztniban konnyen elofordul hogy az 1.4 tobbet eszik mint egy 1.6 vagy akar 1.8.
Kiindulasnak ajanlott nezegetni a spritmonitort. -
footy
addikt
Mar a kapcsolas sebessegeben sincs erzekelheto kulonbseg. Tegnap talaltam pont errol egy cikket, amit persze most sehol sem sikerul megtalalni. Viszont itt van egy regebbi tablazat a kapcsolas sebessegerol:
200ms alatt nem erzekelheto a valtas.
A 8hp pedig nyilvanvalaoan meg gyorsabban kapcsol mint 6HP21 -
footy
addikt
A hagyomanyoshoz kepest azert van kulonbseg, foleg ha mar van egy par meter a DSG-ben.
Egyebkent az elindulasnal ill. stop&go helyzetekben jelentosebb a kulonbseg.
A DSG-nek egyetlen elonye van a fogyasztas, ami regen kb 1,5l volt mara viszont 0,2L lett.
(ZF duplakuplungos(pl PDK) vs ZF 8HP osszehasonlitasanal) -
footy
addikt
Itt nem a kezi vs automata a lenyeg. Hanem hogy a megbizhatosaga es a komfortja a hagyomanyos automatanak mas ligaban jatszik mint a DSG-e es elobbivel sokkal nagyobb nyomatekot lehet atvinni.
ui: Nem vagyok suger, de a kovetkezo automban nem lesz kuplung.
ui2.: Max ami a wandlert hidalja.(#136115) Tsebacsi
Legkozelebb vegyel a billaban repas kenyeret - karottenbrot. Olyan finom besz*rsz es meg 3.-4. nap is teljesen eheto. Mondjuk kerul is vagy 2.79-be a fel kilo -
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K #135979 üzenetére
Passatbol az automata az DSG. A hasznatl DSG 200k futott km felett pedig igencsak roller tud lenni, ha pedig 2.0PD-re van akasztva akkor nem art 6 szamjegyu tartalek amit boldogan locsolsz el az autora.
A H-Astrahoz nem erdemes hasonlitani mert az 1 kattal lejjebb jatszik, ha mar opel, akkor signum vagy inkabb insignia. Insignianal a figyasztast meg kell nezni, mert az kellemetlen meglepetes lehet. -
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K #135895 üzenetére
DCI-nél állítólag a befecskendezők mennek mókás áron.
A kettőstömegű pedig max az automata váltósban nincs. Az alkatrészáruházak listázzák jó olcsón
Nincsenek nagy meglepetések, nem véletlenül annyi a használt laguna ára... -
footy
addikt
válasz
barnam_ #135784 üzenetére
Ez dinamikus intervallum es 30ezer a maximum. Az auto jelez, ha korabban kell cserelni.
(#135788) kornelka
Nem csak BXE es nem csak az az egy evjarat:
2007-2008-as évjárat, BXE és BLS szintén. Német zöld kollégák kispórolták az ólmot a hajtókarcsapágyakból, ugye mert az milyen káros. Ez lett az eredménye. Az összes csavarlegenda csak mellébeszélés. -
footy
addikt
válasz
Luck Dragon #135539 üzenetére
ami meg van körbe járta az egyenlítőt négyszer
~160e km az egy modern autónak nem sok -
footy
addikt
válasz
Viperator #135536 üzenetére
Csak egy csere (megfelelő minőségű lánc) szükséges...
Ezt ugy irod mintha az ingyen lenne
Van ott meg kokszosodas is a lancproblema melle.
Nem mondom hogy az osszes TSI szar, mert egy 3. generaciost meg mernek venni. Viszont egy hasznalt 1-2gen TSI legalabb akkora szopo tud lenni mint egy hasznalt CR diesel.(#135537) HookR
Esetleg Avensis? Az I40-et leginkább 1.6 szívóval látni, az pedig nagyon harmatos benne
Vagy Mondeo? -
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz
Viperator #135500 üzenetére
Nyitsd meg a konfiguratort es megtalalod:
Többletfelszereltség az Ambition-hoz képest:
Bőr kormánykerék (3-küllős)
16" könnyűfém keréktárcsák "Ilias"
Fűthető első ülések
Parkolóradar hátul
Magasságállítható első ülések gerinctámasszal -
footy
addikt
-
footy
addikt
válasz
kolosanyi #135404 üzenetére
A Priusnal az aksi csomagot csak karambolnal cserlik egyben, a cellakat pedig lehet kulon is, ezeknek kb 40 dollar az ara.
Egyebkent becsben vannak 1M felett futott taxik es azokban sem kellett cserlni a teljes csomagot csak 1-2 cellat. Szoval ettol en nem felnek.
A 2008 utani Mjetnek javitva van az olajkore es jobb a motor karaktere. (a regi lefullados es alul nyomatekszegeny)
Az LPG-t ki kell szamolni hogy megeri-e. Altalaban nem, mert draga a gaz.
Egyebkent a 8L-es fogyi az ebben az esetben nem vesz, az en fabiam 10-et evett hasonlo hasznaltnal. Ilyen hasznalatnal a diesel se fogja a felet enni. max hogyha start-stop-os, de akkor a benzines is kevesebbet ker. -
-
footy
addikt
válasz
Tom1939 #135068 üzenetére
Egy rendes alvazvedelemmel en nem aggodnek a rozsda miatt. Nem az ajto rohad ki mint pl a regi Focuson (rossz vizelvezetes?), hanem a kerekjarati iv kezd rugyezni az esetek 99%-ban. Ha meg nem csillaggarazsban all az auto es telente 1-2x le van csapatva az alja, akkor meg talan az alvazvedelem is overkill.
Ha viszont nincs l´amour az mas tortenet, bar nekem a V40cc az ami egyaltalan nem adja... -
footy
addikt
válasz
Tom1939 #135065 üzenetére
Ebben a seat atecába kellene berakni a 2 literes mazda benzinest egy hagyományos jó kis 6-os automatával, és kész is az ideális kocsi amit szeretnék
Nezd meg a CX-5-ost. Az pont olyan amilyet keresel.
Viszont a benzines automata komboban allitolag eleg lusta, de legalabb eszik is rendesen. -
footy
addikt
válasz
Vesztor87 #134968 üzenetére
Szél érzékeny egyébként?
Nem, a Fabiam jobban erzekeny volt a szelre.Ez 8 szelepes motor egyébként, ez az 1,4-es amit ezekbe tesznek?
16 szelepes de nyomatekos (duplagyujtas- 8 gyertya!!)Szíjas, vagy láncos a vezérlése?
lancos (es nem TSI minosegben)Rozsdásodás jellemző rá?
leginkabb akkor ha osztrak, vagy telente egyszer nem volt lemosva -
footy
addikt
válasz
Kornel #134909 üzenetére
A cikk indiaban tortnet balesetrol ir, ott nyilvan nem az europai valtozatot tortek ossze. A ket auto teljesen mas. Az indiai swift is szanalmasan szarul torik, de attol meg nem lesz szar az europai is.
-
footy
addikt
válasz
Buster17 #134697 üzenetére
A reg is veheto, csak talalj rozsdamenteset, vagy kalkulald a javitast az arba.
(#134698) rbalint88
En siman vennek 500-ast , baby blue szinben mindent visz. Aki szerint meg homar az bekaphatjaAmugy az 1-es BMW szerintem full noi auto.
(#134703) Mike81
Minden generaciovaltasnal mondjak hogy javitottak a karosszeria uregvedelmen, de ezt csak az ido mondja meg. -
footy
addikt
válasz
Buster17 #134645 üzenetére
2013-tól van skyactive Mazda 3. Én a helyedben hozzátenném a különbözetet mert ez a széria sokkal jobb mindenben mint az előző.
-
footy
addikt
válasz
lenko #134536 üzenetére
Nem kell hogy diesel legyen, vezess egy darabig benzinest turboval es utana barmelyik 4L alatt szivomotor hurkanak fog tunni. En normal esetben 1.6 CR TDI Golffal jarok, erre a hetre kaptam egy BMW X3-t. Eleg nagy csalodas volt amikor kiderult hogy 3.0si 274 loerovel - joval kevesebbet tippeltem-.
Nem azt mondom, hogy nem megy, de ki kell nyomni a szemet hogy meginduljon, manapsag mar nem ehhez van szokva az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest