- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
runner 125 #113569 üzenetére
Hogy még egy mechanika legyen ami meghibásodik? 10-15 évesen így is több sebből vérző elektronikával fognak szaladgálni, a Bimmerek közül a jelenlegi 5-ös (F10/F11) is elég betegágy.
ui.: Mondjuk ezt a tabletet beletesszük az autóba és onnan irányítjuk a fűtést/hűtést/zenét/stb. dolgot nem értem, lehet pár év múlva eltűnik a süllyesztőben az egész, és akkor nem lesz olyan aki majd javítgatja..
-
-
Pont hogy próbáltam helyzetjelzőben az SMD Led-et, és kisebb foncsornál rosszabb volt, bár lényeges hogy az izzó hogy áll a foglalatban, nekem előre néz, szóval ez így erősebb, és biztosan nem cserélem le.
Tolatólámpában pedig próba erejéig lesz... a másik hogy azzal amúgy sem "látni" szoktam, sötétben 1db tolatólámpa amúgy se ér valami sokat.
De ha van ajánlatod szívesen hallgatom/fogadom.
-
Őszintén szólva a féklámpa izzó helyére szeretnék valamit kitalálni, ami goyrsabban reagál mint az izzó, és ugyan olyan erős fényt ad. Helyzetjelzőbe (elől) már lecseréltem, korábban többet rendeltem T10-es 5W "Bulbs Led"-et (ilyesmi), azzal elégedett vagyok, hátra most berendeltem a tolatólámpába 21W SMD Led-et (ilyen), szóval nagy remények nincsennek, megnézem. Index-eket nem akarom cserélni, nem szeretnék most ellenállásokat forrasztgatni, és a gyors villogás sem a kedvező.
-
Cree LED-es hátsó lámpa izzót próbált már valaki? A kinézett ilyen volt, de yt-on nézve nem győzött meg túlságosan (lehet velem van a baj, de normál izzó erősebbnek tűnt), szóval remélem ég és föld a kettő, mert jóval drágább a cree led-es.
-
-
válasz
GabN73 #100861 üzenetére
Kis alkuval, egy régi vágású 911-es, szép kis Corvette, esetleg Mustangok közül bele alkud valamibe, vagy egy Crown Victoria Interceptor.
-
-
Az oroszoknál nagyon elgurult a gyógyszer... - Ladák este...
-
válasz
jozefgucci1 #98095 üzenetére
Pici gyanús... főleg a futott km.
-
-
-
-
Hogy pontosítottad a dolgot, és kiderült terepre nem is igazán mennél, és az élvezeti faktor többet számít, akkor egy ilyen, vagy ilyen Legacy-val se járnál rosszul, főleg manuális váltóval. Ami viszont még határon mozog, az a 4motion Passat. Sajnos Audi Quattroból nem igen van szedán, összekeres használtan. A Lancer Evo-k és WRX STI-k kissé túl vannak árazva, már csak a múlt miatt is. Ott 5m fölött találni olyat amit megnézni érdemes.
-
válasz
runner 125 #97940 üzenetére
Bevallom, eléggé...
De ha ésszerűen nézzük:
"...kevésbé járt helyekre menni, különleges kilátású helyeket keresni, még ha el is fogy az aszfalt és a végén már csak a félméteres fűben..."
Mondtam volna CR-V-t, Rav4-et, Grand Vitara-t, X-Trail-t, stb. de őszintén szólva terepen nem teljesen ajánlottak. Az viszont, hogy lomha, fapados, stb. már nem igaz egy ilyen gépre... sőt.
-
válasz
tboy93 #97931 üzenetére
De egy pickup ésszerűbb lenne, arra bőven fér csomag, motorhoz alkatrész, bútor, termény, meg miegymás. Egy összkerekes cupe vagy szedán állatság lenne, főleg garázs nélkül hamarabb rohad mint egy alvázas teherhordó. A továbbiakban pedig városban, télen, és hegyi utakra is egyértelműen jobb egy terepjáró.
-
-
válasz
szőröscica #97719 üzenetére
Én is arra gondoltam...
#97718 giigz: Köszi... már értem.
-
-
-
-
válasz
bitpork #96676 üzenetére
Ezt a leendő 50+-os tulajának (apámnak) nem fogod megmagyarázni. Én már próbáltam..., évekig. Szóval 150-200k km-től ne legyen benne több.
ui.: A WagonR+ beleszaladt a 82 ezer km-be, 2003-as a járgány
.
#96679 runner 125: Ma beszéltem erről az öreggel, mindenképpen létravázas kell, platóval. De ugye a személyautós kényelem is kéne. Szóval így nehéz lesz. Haverja 1-1,5 éve vett, majdnem 4 milkáért Hiluxot, az nagyon patent. De tényleg a legtöbb alja rohad, bódé meg szinte le is dobható, mert a csavarok, padlólemez már teljes szétporladt. Ami szebb, ott is sok pöttyös, amire nem vigyáztak, hanem télen-nyáron zúzták, sós latyak után le se mosták.
-
Szerintetek valós lehet ez a 84k km ebben a 06'-os Navara D40-ben?
-
Ez a B8-as Passat nagyon ütős lett. Kívül-belül tettszik, pedig nem sok autóról mondhatom ezt el.
-
válasz
runner 125 #95069 üzenetére
Vitara mellett még ment a Grand is... ha jól tudom utóbbi 98-ban jött be, de kisebbik verzió még 2004-2005-ig újonnan vásárolható volt. Én úgy tudom hogy Geo Tracker és Sidekick néven volt, persze az más kérdés hogy kisebb módosításokkal Asüna Sunrunner, Chevrolet Tracker, Chevrolet Vitara, GMC Tracker, Mazda Proceed Levante, Pontiac Sunrunner, és még sok-sok néven gyártották. De ez kisebb mint az S-Cross, nem hinném hogy GV lesz, az "zászlóshajó", később lesz az is, egy ilyen kis szabadidő autóval (Outlander, Juke, Kuga, Rav4, CR-V, stb.) nem fogják ütni a mércét. Anno GV-ből is volt XL-7, nah... ebből nem lesz. Bár szerény véleményem, hogy ez valahogy nem jött be, az előző "mezei" Vitara sokkal jobb, és sokcélúbb autó volt.
-
válasz
runner 125 #95017 üzenetére
A Vitara és Grand Vitara között van egy ösvénnyi különbség.
-
-
válasz
runner 125 #93876 üzenetére
Jah... csak dupla tengelyest akasszak utána
. Nem, létra, almás láda szállítás lenne október-novemberben, napi 2-4 alakalommal, minden évben (ami traktor-pótkocsira nem fér fel).
#93878 neduddki: Akkor nem lesz gond. Csak WagonR+-t nem akarom ezzel nyúzni
.
#93879 Typhoon47:
-
Seat Toledo (Mk2) 1.6-al (105le) van valakinek tapasztalata? Néha utánfutót (300-450kg közötti súly, pakolva) is kellene húzgálni, mennyire bírná, ezt lassú utazótempóval?
-
Olyan problémával írok hogy haver elkezdett mindenes, első autó után koslatni. Persze a legrosszabb szemszögből nézi, E36 Limusine, 318i/320i (4 hengeres láncos lenne gyakoribb, 6 hengeres ritkább, és nyúzottabbak). Kérdem én, érdemes ilyenre beruházni. Alapos keresések után rájöttem hogy itthon nincs egy épkézláb példány sem (vagy ha van, akkor gyanús), vagy csak nagyon-nagyon drágán. Így arra jutott, hogy Németből/Osztrákból lesz behozva egy, ha úgy alakul, bár ott is keresni kell rendesen, mert törött, glettelt, repedt utcán rohadó autókkal van tele a mobil.de. Mennyi egy ilyenre a hadisarc, minden papírozással együtt? Alkatrész árak nem vészesek, ahogy nézem, de 400k-tól többet nem szán rá. Vagy érdemesebb pl.: egy ilyet elhozni, és költeni rá?
-
-
-
-
-
válasz
runner 125 #81663 üzenetére
Ebben igazad van. Papámé szét lett szedve, lökhárító, műanyag elemek le, azután felület kezelve, újrafújva, tehát annak még 7-10 évet adok.Viszont ne mondj el róla, jó áron vehető, szép állapotúakat is találhatsz, ha alaposan keresel, anyukádnak járkálni pedig szerintem bőven megteszi, ergo "kis terepjárótól" sokkal biztosabban vezethető, szélesebb, és 90km/h fölött sem libeg és nincs óriási szélzaj, bár van mint minden terepjárónál.
-
válasz
runner 125 #81450 üzenetére
-
-
-
-
válasz
Buster17 #78738 üzenetére
Isuzu motoros Astra, és 1.5-ös Swift nem lehet rossz.
#78741 Buster17: Fiesta TDCI-n még gondolkodtam, de utána kiesdett, mert az 1.7.-es diesel tartósabb, ahhoz képest "faék" egyszerűséggel bír. Lacetti szintén hozható, de a Swift üti, mert olcsóbb hozzá szinte minden, és jobban elterjedt ha kell valami hozzá. C3, 206, 307,stb. az elektronikai hibás gondok miatt kiesik. Mondeo olyan olcsó húsos, Megane dci pedig kényes a gázolajra.
-
-
-
Ez egyértelmű, de azért a G-t sajnálnám földútra, és néha oda is ki kell jutni, tehát ezért Defi. Más ész érv nincs rá.
#76913 8th: Remélem hogy pár éven belül rájönnek, hogy hol hibáztak, mert 3 henger + turbo nem lesz tartós, főleg ha a vevő nem marad adott márkán belül.
-
Pedig sajnos ez a jövő. Bár a drága alkatrészárak és a gyakoribb szervizigény miatt hiába b@szakodnak -2 liter benzinen 100km-enként, ha minden másra 5* annyit kell költeni.Bár így nekik biztos olcsóbb, kisebb alkatrészek, olcsóbb előállítás, és még Green minősítést is kapnak.
-
-
válasz
runner 125 #76710 üzenetére
Mint a Defi, bár nekem utóbbi kéne, egy 110-es
.
-
-
válasz
feka007 #76453 üzenetére
Egy ilyet próbálnék belealkudni, vagy esetleg egy V-ös Golfot.
-
-
Gyönyörű Hilux, bár nem olcsó.
-
-
válasz
runner 125 #76217 üzenetére
Értem. Ha hegyekbe jár, és előfordul hogy télen, jeges úton is, én mindenképpen valami kisebb terepjárót ajánlanék. Már csak azért is mert eleve magasan ül, könnyű ki-be szállni, ami időseknél jól jön. Fogyasztás a kapcsolható őszkerekesekkel 1,6-1,8 ccm között simán kihozható 9 liter alatt. A Jimny ebből hátrányt szenved mert az állandóan 4 kereket hajt, így 10 litert is lenyeli az 1,3-as (azért a linkelt példányt a helyedben elmennék megnézni is kipróbálni közúton-földúton, egy komolyabb utazósebesség mellett is). 3 ajtós Pinin azért előfordul, de nézd nyugodtan a Vitarát is, hajtása szintén kapcsolható, 1.6-os motor elég. Így ezekkel a feltételekkel én mindenképpen kisebb terepjárót ajánlnék, már lassan magyar útviszonyokra való tekintettel is.
-
válasz
runner 125 #76165 üzenetére
Pedig a Panda 100HP egy nagyon vagány autó. Eleve magasan ülsz, rálátsz a forgalomba, városban meg szépen ki lehet lőni vele. Motorikusan és elektromos ügyekben sem szokott hiba lenni velük, tehát én bátran ajánlom. Használtautón 2db-ot láttam, 1,7 és 1,9m között.
Ha mégsem nyerte el a tetszésedet, akkor Mitsu Colt, Honda Jazz, Peug 207 is nézhető.
Az én titkos favoritom a Suzuki Jimny lenne, mondjuk ez.
-
-
-
WgonR+ sztori...
Tehát kb. másfél hete le lett juttatva a szervizbe. Ott ránéztek és mondták hogy elvileg apró hiba, csak nem tudnak rájönni hogy mi lehet az. Suzi szervizes kihívva, nézegette, de ő se tudja, és szerinte 10millió ilyenből egy jön elő ilyen hibával, tehát megakadtak. Valahogy nem örülök hogy egy lassan 11 éves autónál ez most bukik ki.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
runner 125 #74209 üzenetére
"Becsületes"nepper sem mindenható, ő is beleun, közhelyessé válik. Néhányan olyan tévképzetekbe élik magukat, ami egyszerűen nevetséges, és ha olyat ír hogy "...ember, ne cseréld le, mert barom vagy, ha Suzi-ra nem költesz, akkor az S60-ra pláne nem fogsz." A a nepperűzőben nem nézne ki jól, neki ajánlani kell az autót, ennyi. Az meg pláne hogy a legtöbb autóban az automata váltóból nem gyakran cserélik a szervizben az olajat. A WagonR+ meg tényleg nem nagyon szervizigényes autó.
-
-
-
válasz
Kornel #74135 üzenetére
Szerintem az is meg lesz nézve, lehet valamit lecsapott, de elvileg tényleg csak annyi baja van hogy nem ad az AC pumpának jelet. De a kábelköteg jó lehet, mivel üzemanyag szintjét jelzi.
#74136 neduddki: Ez jó kérdés, jövőhéten kiderül, -7 fokban nincs nagy kedvem kísérletezni.
-
válasz
Kornel #74133 üzenetére
Még biztosítékokat kellene végig próbálni, mert az AC pumpának is van külön, tehát lehet hogy az nem jó. Tudom hogy nem jellemző, bár Suzuki bontós szerint pont az ami érzékeny ezekben, és 10-15k körül ajánlott ECU-t bele. Márkaszerviz hozzám Nyíregyen van közel, tehát BP. és környéke kiesik, itt meg sok kókányolón kívül kevés ért hozzá. Van ismerős, régóta autó diagnosztikával foglalkozik, vele néztük meg, és szedtük szét a hátulját, AC pumpa hibára gyanakodva.
-
-
WagonR+ bemondta az unalmast.
G13BB jelű, 2003-as, 77e km, gyújtás ráadása után az AC pumpa nm megy, EPS lámpa égve marad. Ha külön adok neki 12V-ot akkor beindul, motor szépen jár. Vezérlővel nem kommunikál a laptop, korábban felismerte (szerelő szerint). Szerintetek?
-
-
-
válasz
Dr.FantastiK #71410 üzenetére
Egy CLA-val ([link]) is ellenék... de mindennapokra egy G 350 SW vagy Defender 110 kéne.
#71411 runner 125: Az tuti.
-
Húha... ez szép: HMS Performance C63 AMG
-
válasz
!Overdose! #71378 üzenetére
Ferodo
-
Észrevettem hogy fékezésnél ha hosszabban nyomom a pedált néha olyan érzés mint ha hullámos lenne a tárcsa, és a fékpedál kicsit fel-le mozog. Új tárcsa és betét van benne, száraz aszfalton fékeztem, esetleg tudja valaki mi lehet a gond? Fékfolyadék légtelenítve lett korábban, és futómű is át lett nézetve még téli gumma előtt.
-
-
-
-
válasz
Klemens #71155 üzenetére
Egész jó vétel. Haverom pár éve hibátlan Ventit vett még egy milláért.
Sajnos a rozsda eszi, mint a 3-as Golfot, de a motorja, még CR diesel, még 90 lovas, változó geometriás turbo nélkül, tehát kb. mint egy faék egyszerűséggel bír, adagolós rendszerrel. Viszont küszöböt nézd át, és a sárvédőket, mert ott szeret rohadni.
-
-
Egy ilyen Discovery mennyi lehet rizikós választás? Leendő tulajdonosa főleg két-három város érintésével ingázik hetente (80-130km), de néha kimenne egy kicsit szabadidőzni is.
-
-
-
-
Olvasd el a fenti hsz.-em és értelmezd. Nem írtam olyasmit amit te írsz.
Az 1.6-os dieselt egyértelműen a kis turbó menti meg, nélküle halott lenne, ha raksz mellé egy 6-7 sebességes váltót, akkor még dinamikusan is autózható. De én gyorsulási versenyre akarok szerinted járni egy diesel Passattal? Egy ilyen motornak meg nyomni kell hogy menjen, nem fogsz te sok üzemanyagot megspórolni, azt garantálom, ha dinamikus autózást szeretnél kivitelzeni.
Egy mai modern dízelnél negyedmilliónál ki kell cserélni egy turbót vagy egy kettőstömegű lendkereket? - Használatfüggő, általában hamarabb, ismerős autójában 30 ezernél már cseréltek.
Azt hiszed a mai közvetlen befecskendezésű turbós benzinesek jobbak? - Nem hiszem, de jóval egyszerűbbek, olcsóbbak az alkatrészek.
-
-
válasz
KonzolKartel #55690 üzenetére
...csak picit drágák.
-
-
válasz
zolikaDB #55683 üzenetére
A 110-es TDI is ütős, csak az vált. geo. turboval van
.
A kettős tömegű lendkerék meg nem hiba megy szét, az már csak az okozat,és nem az ok! Ha probléma van a hengerek járásával, több gázolaj jut egy hengerbe, azt mindig a kettős tömegű, vagy a főtengely érzi meg. Korábban a kuplungtárcsa torziós agya elegendő volt a főtengely rezgéseinek kiszűrésére, de ma, az erőteljes turbók és 2000 bar+ befecskendezési nyomások korában már szükség van a kéttömegű lendkerék rezgéscsillapítására. Ezt otthon sohasem deríted ki, hogy valami baj lesz, mert épp rossz a befecskendeződ, ami tönkre vágja a lendkereket, szervizbe meg már legtöbben csak akkor viszik ha nem megy a járgány.
-
válasz
runner 125 #55671 üzenetére
Bal oldali közlekedésben is tiltanád, arra értem! Még egyszer kérdezem. Miért?
#55674 runner 125: ...javítva...
-
válasz
Typhoon47 #55663 üzenetére
L200 tetszik faternak is, csak jóval drágább. Nem tudom miért érné meg, mivel alváz/motor nagyjából ugyan az. Én Hilux és B2500 felé orientálódnék.
Viszont terepen kb. sohasem fog menni, max. földúton, akkor előnyösebb a gyári alufelnire ráhúzni ballonos nyári gumikat, akkor nem tűnik rondának.
#55665 lapa: Én is így látom, de attól még jól hangzik, ugye 2.5-ös CR diesel.
#55662 TaaT: Köszi.
#55664 runner 125: Mert?
-
válasz
Typhoon47 #55645 üzenetére
Jól gondolom hogy B2500-as is ugyan ezekkel az adatokkal jön le? Faternak néztünk ki egy 6 éveset, szép állapotban, a tulaj szerint 7-8 lityiből eljár. Szerintem 9 körül lenne 90-100km/h-s átlaggal. Mondjuk itt sokat számít hogy ballonos, nagy terepgumival és acélfelnivel vagy slick nyárival tolom.
#55649 runner 125: Avensis is bejön, szép autó
.
#55656 TaaT: Annyira szerette hogy bele is halt. Én a Lotus Elise-vel (Mk2) vagyok így, 3 milla körül használtan egész szépeket lehet kapni (Uk-ban még olcsóbb, ha egyszer megszoknám a jobb kormányos vezetést és balkezes váltást), csak vigyázni kell hogy a víz szépen felvegye a üzemhőmérsékletet, mert nagyon könnyen hengerfejesre lehet vágni őket.
Új szépséges még a Ruth Welt Porsche egyik darabja... - nyálcsorgás on
.
-
-
-
válasz
DeFranco #55537 üzenetére
Inkább ez kéne: H Sedan 1.7 CDTI Cosmo
-
válasz
!Overdose! #55533 üzenetére
Ilyen motorral mint ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest