- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
hdman #100351 üzenetére
Fordítva, a Honda az A jelű jármű. Épp tegnap néztem, a Volvo-ba 1,5 év alatt 7000km került, az csak hobby és hétvégi autó. Elwaxolgatom.
Mindennapokban, előtte ezt hangsúlyoztam is, nem terepre kellett, nincs erdőm vagy földem, szimplán a tél és a magasabb felépítés miatt vettem crossovert. A kis benzinmotor rövid távokra sokkal ideálisabb, mint a nagy diesel. Szimpatikus a kompaktsága, nem okoz gondot hirtelen lemenni az útpadkára, kátyus úton végigmenni lassítás nélkül, vagy feállni magasabb betonpadkára. Gondolkodtam már rajta többször is, lehet meglepő, de számomra az élvezeti faktora sokkal nagyobb, mint a Volvo-nak. Az egy nyugodt, csendes, kényelmes autó, a Honda-nál több az "impulzus".
Amolyan igazi mindenes, mint egy svájci bicska. Ha, kell lehet vontatni, vettem hozzá gyári tetőcsomagtartót, van 4WD hajtás, pakolni is tudok bele, 5 személyes, keveset eszik, könnyű ki - beszállni, olcsó fenntartani, megbízható, szóval na, legjobb döntés volt megvenni. -
runner 125
nagyúr
válasz
!Overdose! #100346 üzenetére
Köszi, de ez biztosan nem gyári alkatrész.
A fém kupakot ismerem, első körben olyat akartam én is, sőt, találtam is szintúgy 8k-ért 4-et, de nagyon régies, ez a teljes méretű, kerékagyhoz hasonló megoldás sokkal szimpatikusabb.
Mágus2
Ah, köszi, ez már jó kiindulási alap.
A fém kupakos a gyári, azt itthon is találni 8-10k környékén, de ez a nagyobb, kiálló megoldás sokkal "terepjárósabb", jobban tetszik.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Megkérdezem itt is.
Ilyen "kerékagyvédőt", porvédőt, vagy mi a neve vajon hol lehetne beszerezni? Azt sem tudom h keressek rá. Nagyon tetszik és kellene valami, mert jelenleg nincs a lemezfelni miatt a felniközépen semmi. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsolt19900 #100236 üzenetére
Iyen idős prémiumot nem megvenni nehéz, hanem fenntartani.
Nézz utána 1-2 alkatrész árának, mondjuk hasonlítsd össze a Lupo-val.
Minium 2x-es de inkább 3x-os szorzóval fogsz találkozni.
Ráadásul az S80 ugyebár a Volvo felsőkategóriája, tele voltak extrázva, ez által egy ilyen idősebb prémium sokkal nagyobb anyagi kockázatot jelent, mint mondjuk egy középkategóriás, fapadosabb A-B-be autó, mint pl. a Bora.zsoltee10
Ugyanez elmondható egy korosodó XC90-ről is. Sőt, talán az alkatrészárak, szerelők órabére igazán csak egy XC90 láttán ugrik meg.
Index-en van több XC90-es user, köztük olyan is, aki előtte Honda SUV-kat használt, megbízhatóságban sajnos nem egy kategória. -
runner 125
nagyúr
Korábban szó volt az alvá és üregvédelemről, időközben teljesen elkészült a Honda, itt leírtam részletesen, ha esetleg valakit érdekel.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Declare #99576 üzenetére
Télen kitapasztalom milyen lesz a HR-V, majd beszámolok róla.
Tegnap kíváncsiságképp leveleztem a sperrdiffi ügyben vele. Első körben a hátsó diffibe javasolta a sperrt, 130 pénzért legyártaná élettartam garival.
-
runner 125
nagyúr
Uh, ez a Polaris hatalmas móka lehet.
Winklernek természetesen sikerült megboritania.
-
runner 125
nagyúr
válasz
gaborbol #99382 üzenetére
Az új Outlander szerintem qrva randa lett, mint ahogy az X-Trail is. Már tényleg egyre kevesebben gyártanak, normális, használható, jól pakolható, szép SUV-ot. Mindenki elmegy a szappantartó forma irányba.
Kint nyilván nagyobb neve van a Chevi-nek, azt a modellt Európában szerintem nem is forgalmazzák. Nyilván az én fasságom, h nem tudok elvonatkoztatni a Daewoo-tól, de az európai Chevi-be én biztosan nem ruháznék be.
Kolléganőméknek van egy automata Captiva-juk. Azon kívül, h új autó, látogatták már néhányszor a szervizt és a belső minőség is hagy némi kívánnivalót maga után.
7 személyes autó, de állítom h szűkebb a helykínálat benne oldalirányban, mint a HR-V-ben. -
runner 125
nagyúr
válasz
CsIrKeRaToR #99367 üzenetére
Van autóhifi topik, keress rá és kérdezz rá ott, de írj max rászánt keretet.
-
runner 125
nagyúr
Amikor megbántják a Jeep tulajt.
Facepalm..
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #99136 üzenetére
HR-V lesz ebből.
Korábban írtam már, h nézz inkább olcsóbb SUV-t.
Gyakorlatilag azonos igények alapján estem neki én is, automataváltó kivételével, úgyhogy az összes ezzel kapcsolatos kört lefutottam már.
Fontos volt számomra is a korrekt fogyasztás, megbízható technika, emelt hasmagasság és a 4WD hajtás. Nem volt racionálisabb döntés. Kompakt forma, Haldex-nek hála 7,5-ből kijön az 1.6-os szívóbenzin fogyasztása, kényelmes beszállni, 4 felnőtt számára abszolút elegendő a helykínálat. Gumi sem kerül annyiba rá, mint a nagyobb terepjárókra. Csomagtartója lehetne nagyobb, talán ez az egyetlen gyengepontja, de ezen kívül nagyon szerethető autó és terepen is megállja a helyét, nézz rá youtube-n.
1,8 - 1,9-ért már kapsz belőle utolsó 2005-ös évjáratot. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #99126 üzenetére
Májusban majdnemilyet vettem én is.
A kinézett példány motorjának motorszám alapján kellene utánanézni, ugyanis az ebből a GV-ből is volt facelift, amit leginkább a belsejéről tudsz megkülönböztetni. Noh a facelift-esekben már biztosan a Peugeot féle diesel van, viszont tudomásom szerint az első gen.-ekben Mazda disesel van, amitől minden forumon, köztük a suzuki4x4.hu-n is óva intettek.Egyébként 3 nagy hibája van. Rozsda, rozsda, rozsda.
Ez volt az utolsó GV, ami még alvázas.Terepképességei nagyon jók, alapból hátsókerekes, így a fogyasztása kedvezőbb, de egyébként tipikus terepjáró, ezért nehéz olyat találni, amit ne használtak volna terepen. Kissé fapados, teherautósan csukódnak az ajtajai, beltér szűkös.
Ha, ilyet szeretnél mindenképpen emeltesd fel és nézd meg milyen az alja, de meg kell rángatni a féltengelyeket, kardánt is...A másik nagy hátránya ezen modelleknek az oldalsó műanyagbetétek. Ott rohad csak igazán az egész autó.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Buster17 #98925 üzenetére
Látom tboy közben bemásolta, kis utánajárást követően az alábbi sorrend a tökéletes, hosszú távú alvázvédelem. Nyilván kérdés az autó értéke, hisz ez komolyabb munkát és anyagi befektetést jelent.
Ettől függetlenül a rozsdapassziválókban én nem bízom, ideig óriáig megfogják a korróziót, de utána a védőréteg még komolyabban hajlamos megindulni.
Ha, magadnak akarod csinálni szerezz be drótkorongokat flexbe, fúróba, majd csiszold meg fémig ahol rozsdás. Majd le kell alapozni, és fel lehet fújni a védőanyagot.
Dinitrol és Loctite termékek javasoltak. Előbbi jó középkategória, utóbbi felső, nem bitumen, hanem műanyagalapú. Tartós, gyakorlatilag tizenévig rugalmas, körömmel felkaparható bevonatot képez, így folyamatosan alkalmazkodik a hőmérsékletingadozáshoz (nem fog megrepedni).
Jah és a legfontosabb, h a létező összes üreget is ki kell fújni üregvédővel. Az esetek nagy részében a korrózió bentről indul kifelé. -
runner 125
nagyúr
válasz
!Overdose! #98940 üzenetére
Tuti van belőle gyári xenon-os. Csak onnan tudom, h Index-en az S60 topikban az egyik user-nek egy ilyen gyárilag, szinte fullosan felszerelt Ibiza-ja volt és az is gyári xenon-os volt.
-
runner 125
nagyúr
Ah..
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #98417 üzenetére
Nohcsak, itt a CR-V újra.
Ez ugyanaz, nem? A tulaj hirdeti ugyanúgy, vagy már nepper? -
-
runner 125
nagyúr
Nem olyan biztos az.
Van egy ismerősöm, ő pont ennyit teker a Mercijeibe. Napi szinten alap hangon ingázik ki Vas megyéből Bécsbe, és onnan megy tovább Ausztria felé, taxizik, persze nem a pályaudvaron veszi fel az utasait.Egy kis matek után a 44 hónapos autó, ami átlagban napi 544km futott új kora óta, így belegondolva nem is olyan sok - vezethető, bírható.
Ha, tényleges a futás, ilyen állapot mellett csak pályán tehette. Ülés sincs szétülve, viszont a gázpedálnál rendesen ki van taposva a szőnyeg, szerintem simán valós és vállalható, mert a pályahasználat a legideálisabb körülmény, főleg egy ilyen autónál.Typhoon47
A 2.2-es CDI kicsi? Nemá. Ha, egy 1.6-os PSA-ról van szó ilyen futással, megértem az aggodalmad, de 136 lóval ez enyhén szólva túlméretezett motor.
-
runner 125
nagyúr
Van polárszűrő a 18-135-ön, de alapvetően a wax miatt keletkezett rajta.
Nem fóliáztam le polírt követően, viszont 1,5-2 havonta lewaxolom a lámpákat is. Kíváncsi leszek emellett meddig fogja bírni - mikor kezd újra bemattulni.Ugyanez nálam is. 1 LED ki volt égve, már vásárláskor is feltűnt. Sajnos ezt is csak kompletten lehetett volna cserélni, kaptam rá br. 55k-s árat.
Úgyhogy, maradt a home made megoldás. Ott, ahol egyébként is rátakar a spoiler, felizzított pengével ki lett vágva, kicseréltük a kis ablakon keresztül a LED-et, majd szilóval össze lett rakva. Nem párásodik, nem folyik bele a víz, remek lett és abszolút nem látszik h melyik lett cserélve.Gyári állapot. Ez a tartós végcél.
-
runner 125
nagyúr
Hjah, azért van különbség, de a legdicséretesebb h csak szépült.
Igaz nekem még csak fél éves kontraszt van, de a lényeg talán azért látszik:
Vásárlási állapot, takarítás rögtön utána, és az apróságok: vonóhorog, felni, lámpapolír, üléshuzat, féklámpa led csere, wax,
-
runner 125
nagyúr
Ma megvolt az elso váratlan hiba a Honda-n.
Kiégett a jobb hátsó, felső izzó.
-
runner 125
nagyúr
Ez a gyárilag fojtott 126. Kedvezőbb adóterhek miatt esett erre a választás.
Párszor tárgyaltuk már, mindenben ugyanaz, mint a 163 lovas. A 185 le-s, újabb motorokon már van fizikai eltérés, de előbbi is mindenféle extra megterhelés nélkül, tartósan, megbízhatóan bírja a 180-190 le környékét, 400-430 Nm nyomatékkal.
Egyszer majd biztosan kap okosítást, de csak meggyőző műhelyt engedek hozzányúlni. A legjobban a Volvo által is preferált, gyári BSR módosításnak örülnék, csak ez náluk 350k-ba fáj, ami azért húzós.Ha, kombi párti vagy, az kell neked, ráadásul az AWD hajtás télen baromi jó. Index-en van egy srác, neki AWD V70-e van, 2.0 turbos, benzines. 9 liter körül jár vele, pedig nyomja neki.
-
runner 125
nagyúr
Értem én h OPC, de ettől az én olvasatomban még egy Opel marad. Ami persze nem baj, sőt, többször leírtam, h formailag az egyik legszebb 3 ajtósnak tartom, csak valahogy a fejemben nem fér össze a 8,3m ft-os árcédulával, hiába van benne a technika.
Elfogadom én ezt a kategóriát is, de okosabb döntésnek tartok mondjuk fele ennyiért egy tényleg profi hajtással rendelkező STI-t, hisz azért valljuk be, első sperr ide vagy oda, egy FWD autó soha nem lesz olyan élmény, mint egy hátsó, vagy komoly összkerekes.Egyértelmű, h más élményt ad motor, tudom mi a különbség, tizenéve mindig volt valamilyen 2 kerekűm, 3 éve estem egy jó nagyot az én fasságom miatt, közúton azóta csak egy 180-as robogót használok.
DeFranco
Nem a 8,5m ft-ra reflektáltam, hanem arra, h azt a pénzt én nem egy OPC-re költöttem volna.
Tudja franc. Mint írtam nekem a lélektani határ valahol 4-5m egy autónál, nehéz elképzelni, de ha mondjuk 2x ennyit keresnék, lehet h továbbra sem fektetnék nagyobb értékű autókba, mert az igényeim, elvárásaim 99%-át mindkettő teljesíti, sőt, az autóápolós topikban annó írtam erről. Számomra nagyobb büszkeség, kellemesebb hobby egy 6-10 éves autót újszerű állapotban tartani, mint egy újat.
Elkanyarodunk nagyon a témától, még így a végére egy gondolat. Általában a ház, környezetem értékéhez mérek mindent. Mivel abban a töltjük az időnk nagy részét, ezért első sorban a plusz javakat abba csoportosítom, ahhoz viszonyítok.8th
Ahogy írtam van benne tapasztalatom, tudom milyen érzés, de számomra akkor is nagyobb adrenalinlöketet ad(ott).
A motorozás alatt nem feltétlenül a közúti, eszetlen száguldozást kell érteni. Pályán menni még nagyobb élmény és töredék kockázat. -
runner 125
nagyúr
A költekezés ezen része nálam elvből úgy indul, h a hitelt kizárom, így teljesen más szemszögből látszik a mit engedhetek meg kategória.
Ha, áldoznék 8m-t egy autóra, az biztosan nem új Focus, Astra, vagy mondjuk Corolla lenne. Hanem egy pár éves, elegáns, első kézből eladó, keveset futott, újszerű prémium. Mondjuk egy mostani IS. Azt elfogadnám, de alapvetően az S60 is teljesen kielégíti a vágyaimat, most már mindent tud amire szükségem van.
Persze az ember mindig jobbat akar, egyelőre végiggondolva sem tudnék olyan érvet felhozni a Volvo ellen, amiét mennie kellene. Pont ezért jó pár évig meg fog maradni, úgy ahogy a Honda is.8th
Ha, adrenalin kell, motorra kell ülni.
1m ft-ért bármelyik sor4-es 600-750-es 15x nagyobb élmény, mint egy kihegyezett, turbos benzines autó. -
runner 125
nagyúr
válasz
deicide #98466 üzenetére
Fu vaz', valamit nagyon át kellene állítani a fejemben, h hasonló döntésre jussak.
Legalább turbos full full OPC?A legfőbb ok amiért nem adnék új (Opel-ért) autóért ennyi pénzt, az az értékvesztés. Kihozod, ha másnap el akarod adni, már muszáj 1m-val olcsóbban adni.
Noh meg valahol nálam a 4m környékén van a lélektani határ 1 autóért. 4m-ért már nagyon szép, szinte patika, kompromisszummentes, pár éves prémiumhoz juthat az ember, ami minőségben, komfortban nem Astra, Insignia.
Noh de persze a te döntésed, használd egészséggel.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #98417 üzenetére
Idióta.
Én azért biztos tudatnám vele, h a szakmájától függetlenül ő az ELADÓ, te pedig a vevő és neki kell alkalmazkodni hozzád első sorban, hisz neki érdeke eladni.
Egyébként úgy látszik front van, mert én meg az alvázvédősökkel szopok. Megbeszéltük két hete, h most héten kedden megcsinálják. Direkt lemostam a hétvégén az autót, az alját is, leszereltem a vonóhorgot, lökhárítót, úgy alakítottam a hetem.
Biztos ami biztos elven felhívtam (én) a fickót, h akkor keddre ott az autó, ahogy megbeszéltük. Majd közölte, milyen jó h hívom, ugyanis az emelőn maradt egy autó (kettőből raknak össze egyet), és szerda esténél előbb nem jön le, legyen inkább csütörtök. Hümmögve, de mondtam h ok.
Az előző esetből tanulva, tegnap este megint felhívtam (ismét én), h akkor holnap reggelre ott vagyok, majd ismét közölte, h nem végeztek sajnos az autóval, ne vigyem, legyen péntek - az-az holnap.Komolyan, legszívesebben én is elküldtem volna a faxba. Egy részből mi az h ha nem jó az időpont, nem ő telefonál rám, más részből 2 héttel korábban beszéltük meg a keddi, első időpontot.
Ha, ma is hasonló történettel áll elő, visszamondom az egészet és kereshetek én is mást. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #98257 üzenetére
Átment.
Világos, a HR-V-t pont ilyen igények alapján választottam en is. 10 évig biztosan marad, nekem is sikerült egy nagyon szép példányt találni, igaz nem egyik napról a másikra.A 2. gen CR-V-t rozsdasodas tekintetében nem ismerem, viszont az elso hajlamos ra nagyon.
Ha, ennyi időre tervezel vele szerintem egy minőségi alváz es uregvedelmet csinaltass rajta minél előbb.
Alaposan korbejartam a témát, kedden csináljak meg. Ma egész nap bszakodtam az aljának a tisztitasaval, kellemes volt a földön fekve, alabujva, koromkefevel végigmenni az egészen.
De legalább teljesen megtisztult, ennyire alaposan úgysem mosta volna le senki. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #98238 üzenetére
Szóval megis bevallalod a feketét? Szép kihívás.
Majd nézz at autoapolos topikba, ha elhoztatok, biztosan kapsz tippeket a feketére.Persze grat hozza részemről is, ha minden leírt info valós, akkor igencsak jo vetel lesz muszakilag, bár cserébe meg is kérte az arat.
Képeket, tapasztalatot majd ossz meg, vagy akar a Honda topikban.
Alkatreszre (ami Honda-hoz szokoevente 1x kell, az is csak kopó) van két tuti, nagyon jo áras forrasom, ha kell atkuldom az elerhetoseguket. Egyiknek ráadásul pont ilyen CR-V-je van.
mod. Jah es szervo, váltó, diffi olajból csak gyári Honda-t szabad. Nézz ra h volt-e cserélve, mert 60000-enkent azert illik.
-
runner 125
nagyúr
Létezik ózonos tisztítás, keress rá. Állítólag mindent kiszed, Munez-nek talán embere is van rá, ha jól emlékszem.
De, nem értelek. Miért nincs csomagtértálcád? Az volt az első a lábtálcákkal együtt, amit mindkettőbe megvettem. Műanyag, kb. 6-7 cm-es peremmel ellátott tálca remekül véd az ilyen balesetek ellen.
..illetve, legalább nem kopik a gyári kárpit.Szerezz be mindenképpen egyet.
-
runner 125
nagyúr
válasz
szőröscica #97979 üzenetére
Nem is a futással van a probléma, hanem a szervizkönyv eredetiségével.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30 #97935 üzenetére
Meg arra lehet ekét is kötni, nem? Teljesen ra vagy kattanva a pickupra.
De most őszintén, miért pont egy lomha, fapados, pattogos, sokat fogyasztó, hátul kinpaddal szerelt teherautó az ideális választás ilyen elvarasokkal?
Nincs 10 hektár kaposztaultetvenye, vagy erdeje.
Pont ezért releváns a fentebbi pár kérdés, mert ha nem szeretne 10-12 literes fogyasztást es 2000ccm feletti motort, akkor a SUV-ok 90%-a ki is esik. -
runner 125
nagyúr
válasz
werszomjas #97901 üzenetére
Látványos a különbség, de azt tegyük hozzá, h az alapból hátsókerekes, minden féle menetstabilizáló nélküli autók (főleg a mikrobuszok), sokkal nehezebben indulnak el havas, letaposott emelkedőn.
FWD hajtással nem így nézett volna ki az indulás. -
runner 125
nagyúr
Múltkor peterkeT jutott eszembe, gyors csináltam is egy képet. A pirosnál állt egy Mazda 5, 2-vel mögötte egy Galaxy. Döbbenet volt, h mennyivel nagyobb a Galaxy. Csináltam is egy képet, majd holnap bedobom.
Egyébként nagyon formás az újabb Galaxy, nem vagyok egyterű fan, de az tetszik. -
runner 125
nagyúr
válasz
LurkerSheik #97835 üzenetére
Minek ilyen giccshalmaz keretet felrakni?
Bemész a márkaszalonba, ha jó fejek adnak ingyé, vagy elkérnek 2k-t. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #97791 üzenetére
Nem véletlen h nagyon sok forma először gipszből (vagy fehér, világos plasztik anyagból) születik meg, ugyanis minden forma, fény - árnyék a legjobban ezen árnyalatokon látszik.
Nem tudnék olyan autót mondani, amire azt mondanám, h feketében hozza ki a formáját - paradox kijelentés lenne. Az összes fekete autó inkább "formát nyel", mint kihoz. Nyilván van az a réteg, aki kitartóan lobbizik mellette: "márpedig a fekete a legrajabb, az igazi gádzsóverda, mert sötét, meg keménységet tükröz és egyébként is, ki nem szarja le ha koszos, fekete, nem?". Van ilyen ismerősöm, ilyenkor mindig mosolygok egy jót.Továbbra is a CR-V-t tartom számodra a legracionáisabb döntésnek.
Legmegbízhatóbb. Legkevesebbet fogyasztja. Legnagyobb belső térrel rendelkezik.Sorento egyébként már másik kategória, kívülről nagyobb, de belülről biztosan nem.
Azért nézd meg mennyi rá 4 gumi. -
runner 125
nagyúr
"Ha nem számítjuk a rétegautó Porsche 911-est (19,3 százalék, 94 000 km), a 10-11 éves autóknál csak japánok kerültek az első ötbe. A Porsche mögött a Subaru Forester (19,3 százalék, 138 000 km), a Toyota RAV4 (20,2 százalék, 120 000 km), a Toyota Avensis (21,1 százalék, 133 000 km) és a Honda Jazz (21,2 százalék, 109 000 km) végzett."
A legrosszabbakat már Qru linkelte.
Mondjuk egyértelmű volt a konklúzió. - Ha, azokban nincs japán, valahol azért meg kell jelenniük.Qru
Nem rossz a Crosstrek, de formailag szappantartó az is.
Vredestein Snowtrac 3-ra (195/70 R15) esett a választás. Mindenképpen keskenyebbet akartam a gyári méretnél, ezen méretben meg kevés gyártó gumija elérhető.
-
runner 125
nagyúr
Az, igen.
Tök őszinte leszek, nem próbáltam klasszik terepen. Mármint földúton meg kátyús úton igen. Egy személyautónál jobb a komfort ilyen körülmények között, de azért azt is érezni h nem alvázas SUV.
Igazából mindegy is, mert nem erdőre járni kellett. Leginkább a téli közlekedésnél lesz haszna, főleg Ausztriában.!Overdose!
Érthető, nekem is fontosak az ilyen opciók.
-
runner 125
nagyúr
válasz
!Overdose! #97760 üzenetére
Nah igen. Bármennyi is furcsa volt, a HR-V-nél én is figyelembe vettem.
A beltér elég puritán, meglepő h mégis ki van alakítva a 2 DIN hely.
Remélem e hónapban már végzek az egyedi, csomagtér oldalába tervezett mélyládámmal, és be tudunk építeni mindent.mod.
Van rá alternatíva. Az árára kíváncsi volnék...
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #97734 üzenetére
Láttam a feketét is, de pont a színe miatt nem linkeltem.
Kis futás ide vagy oda, szerintem közelről elszörnyűlködnél a sok mikrokarctól és az évek során csak rosszabb lesz. Egy fekete autót fél éves koráig lehet újszerűen tartani, utána csinálhat bármit az ember, látványosan, évről évre jobban ki fogja emelni a hibákat.
Ezüst, fehér, acélszürke - és árnyalataik, én ezeket helyeztem fokuszba mindig is.bitpork
Fentebbi hsz.-omban pont ezt írtam. A hazai nepperek jó része nem a te érdekeidet nézi, hanem a saját zsebét.
Ez is csak egy nehezítő tényező. Tényleg csak végszükség esetén nyúlnék a kinti piachoz. -
runner 125
nagyúr
válasz
Typhoon47 #97732 üzenetére
Ez manapság már kevésbé igaz. Egyre több török, román, bolgár, szerb nepper van kint is, akik a lerántós, átbszós keleti kúlturát szépen beágyazzák a kinti piacba.
Noh meg nekem nem lenne időm kiutazni 800-1000km-ekre, napokat bolyogni autó után, másban e tekintetben meg kevésbé bízom. Biztos vagyok benne h nem ugyanaz nekem egy szép, megkímélt, gondos gazdától származó használtautó, mint egy neppernek, hiába sokkal tapasztaltabb. S, azért jó részüknél nem az a lényeg, h megtalálja neked az álomvételt, szimplán azért a 90-100k-ért teljesíti a megbízást. Max. ha nagyon trágya nem hozza el, de akkor buktál egy 100-ast.
Mint írtam alaposan tanyulmányoztam a külföldi piacot mindkét vásárlásnál, a kis futású, tényleg patika darabok az itthoni, ugyanolyan példányokhoz képest még drágábbak voltak (..és a behozatal, forg. helyezést rá sem számoltam).
A megéri behozni vételnek meg mindig oka van. Vagy nagy futású, vagy leélt, vagy sérült. Ezeket tényleg meg lehet venni piaci árak alatt, mert kint drága a szerviz és sok esetben jobban jönnek ki anyagilag, ha inkább eladják piaci ár alatt.
Túl kockázatos szvsz minden tekintetben az importautó.Továbbra is maradok a kivárásos - és ha jó azonnal lecsapós technika mellett. Az összes magyar portál szűrt találatát el szoktam menteni a kedvencek közé és napi 2-3x le szoktam kérni, szépen sorban. (Már ahol nem lehet értesítőt beállítai, de hahu-n mondjuk tetű lassú. Volt olyan példány amit este raktak fel, és másnap délbe jött az e-mail.)
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #97544 üzenetére
..és még télen milyen jó lesz.
Érdekes, h nem találni a kocka CR-V-ből diesel automatát, de első sorban városban használnátok, nem? Oda nem biztos, h a diesel a legjobb döntés.
Azért nincs, mert a jókat és az utolsó évjáratos, 2005-6-os példányokat hamar elviszik, persze egyébként sem egy F Astra népszerűségű típus.
Az autó kora egy bizonyos határon belül soha nem érdekelt, enyém is jövőre 10 lesz, de megkímélte az előző tulaja, gyakorlatilag újszerű állapotú, illetve garantáltan kis futású. Kap egy minőségi üreg és alvázvédelmet, még 10 évig biztosan autó lesz.
2. gen, kocka CR-V-re állnék rá a helyedben. Nagy tér van benne, elől pl az első ülések között 2 karton ásványvíz elfér - csak h érzékeltessem a belső helykínálatot, és a csomagtere is jól pakolható. Mindemellett természetesen megbízható, jól összerakott darabok. -
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10 #97511 üzenetére
Nah, csak SUV vonalon kötöttél ki. Már szept elején is kérdeztem.
Városi kisautóról letettetek, ahelyett lenne egy nagyobb, mindenes családi?
A gömbölyű CR-V hajtása sokkal rosszabb, mint az elődjeinek, ráadásul az már kifejezetten városi SUV, max. padkára (alacsonyabb, sokkal rosszabb terepszögek, még csak rosszabb földútra sem való).
10 literes fogyasztást talán a kézi váltós 2.0 benzines CR-V-vel lehet elérni. A Vitara és a RAV4 kézi váltósa 11-12 liter környéke, mivel állandó 4 kerekesek. Viszont a GV hajtása a legfrankóbb, nehezebb terepen is elboldogul (van benne felező és elektronikus - fékezgetős - diffizár) Autománál nyugodtan rászámolhatsz plusz 1 litert mindre.
X-Trail sem lehet rossz vétel, de a 12 literrel ott is számolj.Egyébként spritmonitor szerint is a CR-V eszi a legkevesebbet. 11-ből kijön a 2.0 autmata benzin.
Ezeket nézném meg: 01, 02, 03, 04
Egyébként nagy SUV kell? HR-V? Nekem olyan van, nagyon remek kis járgány. 4 embernek baromi kényelmes. Csendes, nincs műanyagzörej, szög egyszerű felépítésű, alap extrákat mind tartalmazza (szervó, ABS, 4 x el. ablak, légkondi, első ülésfűtés, ködlámpa) korrekt a fogyasztása (7-8l) és mivel könnyebb, mint a klassziks mai SUV-ok, jobban elboldogul terepen.
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10. Nem mellesleg jóval olcsóbb.
Hátul pl nagyobb a lábtér, mint az S60-ban. Csomagtere kisebb, de egy hétvégi bevásárlás simán belefér. Ezen kívül más hátrányát nem tudok. -
runner 125
nagyúr
válasz
parandroid #97490 üzenetére
Az is korrekt, főleg benzinesből, de biztosan kisebb autó, mint a CR-V, és sokkal jobb a légellenállása, illetve nincs plusz, folyamatosan hajtott kardántengely.
-
runner 125
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #97485 üzenetére
Nagyon korrekt.
A mai 215-235-ös gumikkal felszerelt, 1,5 tonna feletti SUV-ok-nál nem szabad elvárni az 5-6 litert.
Hidegben a HR-V is kicsit többet szlopál, legutóbb 7,9-re jött ki. -
runner 125
nagyúr
Mai autóknál szerintem már tök mindegy.
Az úgyis evidens minden autójára kicsit igényesebbnek, h a téli mínuszokban nem padlózza le rögtön indulást követően. Egyébként nagy hitvitkákat lehet olvasni arról is, h jót tesz-e az álló melegítés, vagy sem. Úgy gondolom, h az 1-2 perces állómelegítés bőven elegendő, majd finom gázzal, nem forgatva érdemes eindulni. -
runner 125
nagyúr
válasz
DeFranco #97236 üzenetére
Meg. Tudtam, h nem 20k lesz. 65k-ba állapodtunk meg. Csiszolással, szárítással, Loctite alváz és üregvédelemmel együtt.
Annyi, h a vonóhorgot (és a hátsó lökhárítót) nekem kell leszerelni, mert alatta is meg akarom csináltatni, a többit ők oldják meg.raczger
Ők fogják csinálni.
Noh igen, ez a másik véglet. Aki az egyszerű rücsivel amit lát vastagon lefúj 5 rétegben. Autószerelők rémálma az efféle kivitelezés. Mondta is a fickó, h a futómű elemeit, illetve ami autószerelős alkatrész, azt nem bántják.
tomiii.
Alánéztem múltkor, kb egy helyen van elvezetve szépen egymás mellett minden cső, vezeték. Úgy 3-4 lecsavarható konzollal vannak rögzítve, gyanítom h azokat le csavarják és úgy fújják ki alatta.
Nem egy über komplex prémium autó, egyszerű japó. -
runner 125
nagyúr
válasz
raczger #97230 üzenetére
Probléma ezzel, h tényleg nagyon kevés műhely van, aki úgy csinálja ahogy azt a nagykönyvben megírják. Iszonyú tróger meló, hiszen a fejed fölött kell dolgozni, hullik rád a mocsok, hiába vagy beöltözve. Nyilván sok maszek tele van munkával, h őket idézzem, "nincs idejük bohóckodni ", még felár ellenében sem. (WTF?)
Az alvázvédők 90%-a lemossa hellyel közzel, majd rögtön felviszi a legolcsóbb, kikeményedős rücsit és le van tudva. Ez a legrosszabb módszer, hiszen a felületi korrózió tovább burjánzik a "védelem alatt", ráadásul a klasszik occsó rücsi nagy hátránya, h idővel kikeményedik, megreped, ami elősegíti, h bejusson alá a víz.
Egy fokkal jobb módi, ha tisztítást követően lefújják a felületi korróziót rozsdapassziválóval. Ebből is létezik többféle gyártó, de ahogy olvastam, igazán ez sem tuti. Pár évig valóban megfogja a korróziót, de utána ugyanúgy mit sem ér, én ki is húztam a sorból.
Olvasgattam veterán forumot is, fejemben így állt össze a folyamat, ehhez ragaszkodva kerestem szakit. Persze 10-ből 9 helyen elhajtottak.Szóval a bohóckodás:
- alapos mosás, tisztítás, levéve mindkét lökhárítót, műanyag küszöböket, kerékjárati műanyag dobokat
- szárítás vagy pár nap száradás
- a felületi korrózió alapos kicsiszolása koronggal mindenhol (rozsdapssziváló NÉLKÜL!)
- epoxis alapozófesték felvitele
- fedőfesték felvitele
- alvázvédelem majd üregvédelem felvitele minőségi szerekkelS, persze minderről fényképes dokumentációt kértem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kornel #97221 üzenetére
Elengedhetetlen. Sőt, a korrózió nagyon sokszor bentről indul kifelé. E hónapban fogom megcsináltatni a Honda-n mindkettőt, de baromi nagy meccs volt olyan szakit találnom, aki tényleg csiszolja a felületi korróziót és nem csak rozsdapassziválóval fújja le. Beszámolok majd a fejleményekről, a fickó belement h fotózza a folyamatot.
Több órát elqrtam azzal is, h megtaláljam az ideális szereket, végül a Loctite termékek mellett tettem le a voksom. Arra, h mennyire volt jó döntés, majd 5 év múlva visszatérünk. -
runner 125
nagyúr
Ah, ahányszor belebotlok, mindig perceig csorgatom a nyálam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest