- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tboy93 #118882 üzenetére
Naná hogy nem tetszik, pont ezért van az automata nálam tervben. És nem is akarok mindent, épp ezért írtam azt, hogy összevetve egy 1.8-as szívót és egy 2.0-es dízelt vagy turbóbenyásat, inkább utóbbi kettőt venném a nyomaték, a plusz lóerők miatt, bevállalva, hogy a 10-15 év alatt esetleg nem csak futómű és kopó alkatrészre költök. Cserébe élvezetesebben tudok haladni, és nem kell mindig 6000-ig pörgetni a varrógépet elöl.
"Sosem ertettem, hogy mi abban a baj, hogy vissza kell valtani ahhoz hogy menjen az auto, azert van a valto." Kényelem, lustaság, akit egyszer megfertőz az automata, az nem szabadul könnyen. -
válasz
bajnokpityu #118869 üzenetére
Nemtudom, én sokat vezetek városban, napi 40km-t, és marhára unom a szívó 1.8-as civic-et. Hiába jó motor, és relatíve alacsony fordulaton is van nyomatéka, legutóbb is simán pariban volt velem egy megane dci lámpától, igaz volt ott villamossín, meg kis emelkedő. Én biztos nem veszek még1x szívót, hacsak nem 3.0-es legalább, ahol a hengerűr adta nyomaték viszi a kasznit. A Civicben, ha értékelhető gyorsulást akarok városon belül, min. 2-t vissza kell váltsak, és akkor már üvölt, mint egy szamuráj harcos az arénában. Persze kinek mi jön be
Dízel vagy turbóbenya, hiába nincs semmi baj a szívóval, és szopó lehet a másik kettő, nekem megérne ennyit az érzésre jobb teljesítmény, és esetenként csekélyebb fogyasztás. A Civic 9-10 alatt akkor fogyaszt városban, ha útakadály vagyok... Egy 2.0 turbósbenya vagy dízel is eszik ennyit, csak az megy is, mint a meszes.
-
válasz
Pardise #118821 üzenetére
A radar elég, a kamera szerintem felesleges extra, max annak jó aki nagyon amatőr. A tempomatot nem vetném el, nagyon kényelmes és hasznos extra tud lenni. Egy digi klíma is, bár a manuál is elégséges lehet. Középső kartámasz, bluetooth és usb.
Az új Astra még passz, majd ha jönnek róla a tesztek. A Focust ki tudod guglizni, totalcar, autónavi, stb. Érdemes elolvasni.
-
válasz
Pardise #118819 üzenetére
Az ezres jó motor, már a 101 lovas is elégséges szerintem, a 125 meg főleg. A turbó pont azért van, hogy ne úgy menjen, mint anno a wartburgok
Én az elmondásaid alapján egy 1.6 szívó vagy 1.0 turbós benzint vennék, olyan felszereletségi csomaggal, ami elegendő. Ez utóbbiban már a Ford márkaker a profi
-
válasz
runner 125 #118817 üzenetére
Azért írtam, hogy kinek mi. Nekem pl. a Volvo túl steril. Nagyon szép autó, elismerem minden négyzetcentijét, és nem hiszem, hogy sznobság inkább abba ülni, mint egy Superb-be, de én lehet akkor is inkább egy "új" fejlesztésbe ülök, mint egy 9 évesbe, de ez meg az én technokrata hülyeségem.
-
válasz
#03969024 #118815 üzenetére
Ez valóban nem volt megválaszolva! De szerintem ma már egy Superb sem annyira lenézendő, hanem józan választás, nem hivalkodó. Ahogy persze egy Volvo sem.
Paradise: Az EcoBoost motorok benzinesek és turbósak, a TDCI a turbódízel a Fordnál. Városba mindkettő jó lehet, ha nem rövid távokat mész vele, akkor meg lehet ölni a szívó benzinen kívül szinte akármit. Városba ha sokat mész, szinte mind1, a dízel illetve a turbó kicsit kölcségesebb lehet ha elromlik, mint a szívó benzin. Cserében nyomatékosabbak, és bizonyos esetekben kevesebbet fogyasztanak. Utazóautónak csakis dízel, az alacsony fogyasztás miatt.
Neked kell tudni, melyik kell, a kerregősebb vagy a vinnyogósabb
Vagy majd nálam okosabbak megmondják, én benzin párti vagyok, de egy 320D 184 lovas BMW-t bármikor bevállalnék, illetve az említett 1.6-os dízel Focus is nagyon bejött.
-
válasz
Pardise #118812 üzenetére
Az nincs ilyen árban, ha új autót nézünk, és 1.5-ös turbós benzinest. Bár egy telefont megér a kereskedőnek, hogy abból a típusból mik az ajánlatok.
Azért ilyen olcsó, mert ez egy "beetető" szöveg, az alap csomagokban sokminden nincs benne, külön kell ikszelgetni biznyos extrákat, persze ez mindenki egyéni ízlése, van ahol csomag van, és kész, nincs ikszelgetés, pl. Hondánál.
Ez például a bevezető 1.0-es háromhengeres. Jókat mondanak róla Focus 1.0 és nem annyira fapad. Ez meg egy komolyabb 1.0 1.0 Titanium
-
-
válasz
Sixkiller6 #118801 üzenetére
Ezek közül csakis Superb, legtágasabb, ár/értékben egyik legjobb. Bár nekem a mondeo titkos favorit, rendre elhasalt a teszteken, a német prémiumok drágák, a volvo még nem frissítette a palettáját, a Prius-t lopják és jóval kisebb, mint egy Superb, bár fogyasztásban és városba a legjobb, utazóautónak nem való szerintem.
Szóval Superb
És szerintem mehet a turbós benyás, vagy a dízel is, ha nem 2 kilómétereket mész egyhuzamban.
(#118805) Pardise: Én kipróbálnám azt az 1.6-ost, nem-e vérszegény. Vezettem a 182 LE-s turbóbenyásat, és azt kell mondjam, a 2011-es vagy mikori 1.6 TDCi focus 116lóval jobbnak érződik...
PLusz ez nagyon fapad, alig van benne valami. -
válasz
tresh #118671 üzenetére
Hehe kösz de nem
Még mindig 3-as BMW/C-Merci/Audi A4 a kiszemelt álom, megyeget rá a gyűjtögetés, mert horror árakon tudnak mozogni, meg ugye aki hülye (ÉN), az fiatalt akar kevés km-el jól felszerelten
Mágus2, ha nem nagy kérés, meg tudod mondani, hogy az F30-as sorozat 2.0 dízelje/benzinese milyen a 8 sebességessel, illetve a Mercedes W204 2.2-es 170-es dízele, illetve a 250-es dízel/benzin, Audinál meg a B8 2.0 dízel/benzin?
Köszönöm
-
Megnéztem a Focust, nagyon szép belül, de a motor az csalódás. Ez sehol nem 180LE, de ezt írta több újságíró is. Megy az autó, de nincs hűha érzés. És persze a fene vigye el, nem akarok botozós autót
Spórolok még egy kicsit, hátha csoda történik és találok jó automatát ócsóé...
-
válasz
bajnokpityu #118494 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy csak akkor mehet buszsávban, ha utasa van
Már megérte ide benézni
(#118496) deicide: Jó te nem vagy mérvadó
, és az OPC nem is lenne OPC automatával. Jól szolgál azóta is?
-
válasz
fi:zi'k #118485 üzenetére
Már 29 évesen tudtam (most 32 vagyok), hogy nekem 4 manuális kocsi elég volt. Sajnos a körülmények még nem adottak, de afelé haladok, hogy már ne botozzak. Sokat megyek városban, döntően a reggeli-délutáni csúcsokban, és néha igencsak kényelmes lenne egy automata.
Az öregemnek már a második automatája van, szoktam vezetni, szóval kb. megfertőzött vele.
(#118490) bajnokpityu: Önszántából nem is, de ha oda rendeli a kuncsaft, nincs mit tenni
-
Üdv!
Az új harcsaszájú Focus kombi 182 lovas 1.5-össel mennyire ajánlott? Közel full extra, 20k km-el, tapis navival.
Mire kell ügyelni az átnézésnél? -
válasz
Dare2Live #107543 üzenetére
Az öregem mercijébe is van chip, és autópályán 6 litert fogyaszt 130-nál, pakolva 6,5-et. A teljesítmény+ pedig nagyjából 10-20LE, szóval nem sok, a nyomaték se nőtt akkorát, mégis, az autópályás fogyasztása durván alacsony. Irigylem is érte, pedig 2700 köbcentis S5-ös dízelmotor.
-
Véleményem szerint azért van a fórum, hogy az ilyen dolgokat meg lehessen vitatni, én nem állítom, hogy nincs igazatok, csak nekem ez akkor is fúrja az oldalam, hogy ennek van-e/lesz-e hátulütője. Tény, nem is vennék ilyen autót tartósba, mert aggódnék, letérdel-e alattam, azaz nagyobb-e az esélye, hogy letérdel.
És nem lehet mindig tényekre alapozni, akkor nem lenne fejlődés, hiszen Gates is megmondta, hogy 640Kbyte mindenre elég, erre tessék. Véleményem lehet, holott nem vagyok autós témában ennyire kikupált, mint ti, de élvezem amit itt tanulhatok és olvasok, csak akkor nem, amikor így hülyének vagyok nézve, holott csak más megközelítésből van saját kútfőből agyalok valamin.
-
Majd meglátjuk mennyit bír egy ilyen AMG motor, hogy az alkatrészek mennyivel hamarabb adják fel benne, mint egy nem ekkora literteljesítményű autónál, nem véletlen nincs belőlük sok, drága a kifejlesztés, a benne lévő alkatrészek, hogy bírják az ekkora teljesítménnyel járó terhelés. Ha bírja...
Az a 2 turbós passat is... Idővel kiderül, nekem kicsit furcsa, hogy eddig 150-170 lovasak voltak a kétezres dízelek, erre hopp kijön a VW egy olyan dízellel, ami 130-as literteljesítményt tud. Kicsit durvának érződik. Ahogy a stílusod is, nem kicsit pokróc paraszt, de kezdem megszokni, hogy itt mindenki királyokos, aki meg leállna eszmét cserélni, az hülye, és csak leugatással lehet a magad igazát bizonygatni.Fosni meg had ne mondjam ki fosik, max aki megveszi az ilyen autókat azt elszáll alatta valami pont amiatt mert akkora a teljesítménye... Szar példa, de F1, sokáig ott is versenyalkalmakként cseréltek motort, azt mikor a FIA betiltotta, sokan 1 perc alatt megőszültek, hogy most akkor 3-4 versenyes motort kell csinálni. Nem is mindig sikerül, mégha nem is nagyüzemi a gyártás és nincs pár év teszre...
-
Jól van no, nem vagyok nyelvtannáci
Nekem ez sok, soknak tűnik, a határértéken van a motor szerintem, hiszen akkor tök mind1 lenne minden, a lökettérfogat vagy akármi más, mert csinálnak egy ezres motort és van belőle 50 és 500 lóerős. Értitek végre, hogy szerintem egy kétezres motor, ami turbó nélkül átlagosan ma tud 150 lóerőt, fel van húzva átlagos turbóval már 200 lóra minimum, és csinálnak belőle 360-at, az durva.Élettartamban biztos nem bírhat ki annyit, mint egy kevésbé kihegyezett darab. Értitek vagy fejezzem be?!
(#107177) 8th: Általánosságban, nem adott motort veszem, amire rátesznek egy turbót, azt szevasz. Gondolom költséghatékony okoból nincs akkora difi a sima 1.4 és a turbós között, ha manapság már olyat csinál sok gyártó, hogy sok közös egysége van egy dízel és egy benzines motorcsaládnak.
-
-
válasz
hobizoli #107167 üzenetére
Megnézek egy átlagos 1.4-es motort, utána a szokványos turbós variánsait, és a végén ezt, és azt látod, hogy egy alapjáraton 80-90LE-s motor 180-ra van turbózva, az engem kicsit elgondolkodtat, hogy ehhez a teljesítményhez mi kell, mit kell kibírnia a motor részegységeinek. Ahogy mondtátok, egy ezres ecoboost tuti nem bír ki 200k-nál többet, na ez a 360LE-re húzott kétezres se fog, Persze ez csak személyes vélemény, és ha gondos a gazda, rendesen karbantartott a motor, lehet nem lesz semmi baja 300k után se.
-
-
Mert az 1.8-as. Mindig is úgy tartottam, hogy a lökettérfogat igenis marha fontos, egy turbót odabiggyesztve még nem lesz a szekér rakéta.
Nem hülyeségből találták ki anno, hogy a sportossághoz nagy hengerűr és sok henger kell (x>4!!négy). A 328-as BMW sem úgy megy érzetre, mint a e39 540i, pedig papíron ugyanolyan erős.
Update: Már van 1.4-es is 180 pacival? Jáj, na azt se venném nagy bátorsággal.
-
válasz
szőröscica #107138 üzenetére
Meg persze, csak nézegettem a youtube-os videókat erről is meg a 240 lovas Mondeo turbósbenzinesről, meg a teszteket az ST-ről, és nem esett le az állam. Családi autók, nem vágtató paripák, az ST-be beültem, nem rossz, de az én méretemhez passzentos az a sportülés.
-
válasz
szőröscica #107136 üzenetére
Kár mert végre kívül-belül pofás lett a fóka, mint az Mk1 frissített vagy a mostani ST. De ez a motor kb. olyan lehet mint a Civicé most, alul semmi, középtől húz, felül megy.
-
válasz
MunezXBK #106500 üzenetére
Hát ebben én is kételkednék, vagy bizonyító erejű fotót lő rólam, abban a pillanatban, amikor vétkezem, és minden látszik, autó, rendszám, stb, vagy pedig az egész feltételezés, ami semmi erővel nem bír, és megtámadható.
"Ott, ott ni, na ott még 150-el hajtott. És fotó van róla? Hát, amikó 125-el ment, lekaptuk... Köszönöm, nincs több kérdésem..." -
Ha jól láttam, TaaT most legszívesebben egy M4S-be ülne bele
-
Volt talán a TC-n egy hasonló témáról körüljárás, és arra jutottak, hogy ha mindig hitelt kell felvenni az új autóra, akkor egyáltalán nem éri meg, sokkal inkább a 2-3 éves használt. Persze akinek az kell, hogy elsőnek fingjon bele az ülésbe
Amúgy igazad van, de ez csak a legoptimálisabb eset.
-
-
válasz
szőröscica #106056 üzenetére
+1 X-trailre vagy a CX-7re, bár az már nem mai modell ha jóltudom, de nem rossz!
-
válasz
MunezXBK #106034 üzenetére
Ennek majd akkor hiszek, ha ló legel a sírján. Idehaza elég nagy balf@szok az időjósok, mindegyik mást mond, akár m1, akár rtl, akár tv2. Nekem az eltiempo jött be a legjobban, azok fél órás pontossággal megmondják, hogy mikor fog esni az adott városban az eső, mindezt Spanyolországból!!!!
-
Szebb reggelt!
Céges kisáruszállítóban mennyire vagytok otthon Urak? Gondolok itt a Fiesta/Clio/stb Van változataira!
Jelenleg egy korosabb clio van a cégnél, de egyre több vele a gond, meg kéne tőle válni. A kérdés, hogy megbízhatóság terén melyik típus lenne jó választás mostanság? Fiesta? Esetleg valami japán? Márha azokból van ilyen?!Előre is köszi!
-
válasz
maggi1886076 #105908 üzenetére
Legjobb!
-
válasz
Declare #105869 üzenetére
Ennél a példánál rossz volt a töltőpisztoly gázkivezetése, és amiatt engedett még benzint, holott nem lenne szabad, avagy kattant, holott még nem volt tele a tank. Szomorú, mert szigorú mérési szabványnak kellene megfelelniük mind a pisztolyoknak, mind a kutak számlálóinak...
-
Volt 2.0-es clx sierránk, imádtuk, imádtam, bár akkor még csak álmodtam a vezetésről
-
-
-
válasz
VegyesTamás #104992 üzenetére
Tolni kell a kocsit
-
A BMW nem nyer az első elsőkerekével, ez fix, a Cactus esélyes, de szegény se nem jó, se nem szép, azaz inkább egyedi. A Twingo jó ötlet, hátul a motor (hihi), van esélye. A Passat meg digi kijelző, extra új dízelmotor, reszelgetett dögunásigegyszerűentökéletes beltér/külső, valószínű ez nyer, én a Twingo-t szeretném. A C merci semmi újat nem hozott, max jobban néz ki, mint a korábbi (már aki szerint...).
-
Honnan lehet tudni, hogy egy adott autóban, pl. az 1.8as benzines civicben van-e egr szelep? Vagy igazából már mindegyik újabb autóban van?!
-
válasz
lenox #104759 üzenetére
Én eddig és ezután is fogom használni a refit és a dudát is a hülyék ellen. Ha nem megy, villogok, ha továbbra se, dudálok. Persze akkor, ha 50-el se megy ott, ahol lehet, ha meg 70-el is mehetne, akkor főleg üljön inkább biciklire, aki fél vagy retteg, az ne vezessen. Rendre levágják az utat a kanyargós szűk út felé a normafától lefelé a fogas után (mártonhegyi talán). De úgy megy, mintha gyalogolnánk, ha szembe jönnek, nullára lassít, az ilyen minek jön arra ha fél? És még tonnányi példát lehetne mondani, mennyire balfék sofőr a magyar, az osztrákoknál 400km nagyrészt autópályán olyan sima volt, mint a sicc, amint hazaértünk, jött a káosz...
-
-
válasz
honda 1993 #104671 üzenetére
200k-ért eléggé leharcolt autók vannak, persze 1-2 évig még talán elgurulnak, de hogy javítani kell rajtuk nem egy dolgot az 1-2 év alatt, az tuti!
-
Nemtudom miért akarom eladni a Civic-et. Most volt a 80ezres kötelező szervíz olaj és szűrőcserékkel, és fizettem 22k Ft-ot. Igaz ismerősnél, de akkor is. Azt hittem lesz vagy 40k... Ja és semmi baja, minden OK, az olaj se volt vészesen fekete, az újal meg érezhetően simábban megy.
-
Na elvoltunk megnézetni a bömbit.
Hát a színe az ütött, nagyon tetszett mindenkinek, és ennyi...
Elöl sérült volt, tudtuk, meg is lett csinálva, csak úgy, hogy telibefújták a doblemezt, és az ott lévő alvázszámot is...
Gyanús. Vadiúj fékkábel, de egy kábeltartó hiányzik. Első fékek okésak, hátsók 40-50k-sak.
És a vicc: Hátul bal oldali felfüggesztés felfogató-tartó pontja kék színű, jobb oldali fekete!! ??? Mi, hogy?? Fekete? Másik autóból lett odatéve? Lehet... Bázmeg... Nemkell...
Kicsit dühös vagyok, mert a kocsi külsőleg aztazúristenit, alul meg tüzetesen megnézve mivanittvazze.
Mintha 2 autóból lenne összerakva, vagy nemtudom.Keresünk tovább
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest