- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
validabb, mint a rendszámtábla takargatása imho.
@bitpork: én nagyon szépen tudok kérni, ha akarok, de én is csak addig jutottam el (a kocsi honos márkaszervizében) hogy hmm-t vagy mmm-t mondtak a telefonba, ha állítottam valamit, azt is csak szőrmentén (kilométerállás, ilyenek). meg annyit mondtak, hogy lehet többet látnak, ha elviszem átvizsgálásra. wink wink.
aztán kiderült, hogy ezt az utóbbit miért mondta - az autónak az életének egy pontján csak a hátulja volt meg, aztán valahogy kirúgta magát egésszé és eladósorba került. szvsz. tudtak erről és nem akarták, hogy ekkorát szívjak, de telefonon így sem adta még a jelét sem, csak annyiban, hogy érdemes átnézetni náluk.
a központi vizsgaközpontban (ahol ugye megvan az utolsó vizsgáról a kilométeróra fotózva) tovább jutottam, pedig az hivatal, ott kellene vaskalaposabbnak lenniük.
-
DeFranco
nagyúr
ez amúgy korrekt vélemény lett szerintem
@kornelka: persze, azzal kedtem
@gzbotii: írtam már párszor róla
példa, most nincs agyam tovább gondolni, ha holnap valami még eszembe jut megírom
szerk: jabocs off hogy a pókmalac is megnyugodjon
-
DeFranco
nagyúr
megtalált ma az utcából egy csóka, hogy a régi orionját lecserélné egy fókára, tudnék-e pár dolgot mondani mire figyeljen.
kis naiv.
3 perc után már láttam rajta, hogy lapozza fejben az opel katalógust, meg helyezi el bőrfelületén a 3F jelet áthúzva, pedig tudjátok, hogy jó autónak tartom a fókát műszakilag is meg általában is.
...de ahogy én dícsérek, nem dícsér úgy senki
-
DeFranco
nagyúr
válasz
AMD Power #114094 üzenetére
szeretem az opelt, szívem egyik csücske, szeretem a gasztrát, fasztrát (nemröhög), ccorsát, mindet vezettem meg vezettem hasztrát is.
a hasztra tényleg döglött. én nem tudom mit csináltak vele, hogy hangolták, akármi, de olyan kelletlen, hogy legszívesebben kiszállnál és a visszapillantónál fogva húznád magad után inkább...
persze minden relatív, biztos szerethető autó, de érzetre sokkal de sokkal lomhább mint a fentiek közül bármi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125 #113940 üzenetére
már meg van véve a kívánságlistás matricasor a jobb első ajtóra, nem lehet viágos szín
-
DeFranco
nagyúr
két kérdésem van:
1) mi az, hogy csak így spontán gyulladnak mostanában az autók? azért feltételezem csak a melegtől nem kéne...
2) az első képen az milyen autó?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
MunezXBK #113728 üzenetére
az volt az első, hogy megcsináltam. ez az a puha semmirevaló tappancs (lidlis amúgy) aminek semmi tartása nincs. az ezüst árnyékoló lapokon (amit belülről raksz a szélvédő elé parkoláskor, hogy ne forrósodjon fel a kocsi) is ilyen pocsék gyaszok vannak.
számítottam erre, de arra nem, hogy a kétoldali könyvkötőragasztó sem fogja.
@Gergőke88: ez jogos, télen szoktam is emiatt aggódni, eddig szerencsére nem fagyott be vészesen. de télen jobb lenne sebességben hagyni valóban.
[ Módosította: radi8tor ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz
!Overdose! #113724 üzenetére
én is üres+kézizek így szoktam meg, és nem is látom értelmét változtatni rajta, bár tudom, hogy sebességben hagyni is lehet és annak is megvannak a kétségtelen előnyei.
más: szereztem két rolós árnyékolót a hátsó ablakra, ami tapadókorongokkal tapadna, de természetesen azok 60 másodpercen belül elengednek. kétoldali ragasztó 2 percig bírja, sem a koronghoz nem tapad (ezt nem tudom miért) sem az üveghez, ott a meleg miatt enged el.
mivel lehetne ezt valahogy tartósan rögzíteni? rolós, tehát az sem baj, ha télen is fent marad, fel tudom húzni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
DeFranco
nagyúr
Egyem a szátokat, olvassátok már el egymás mondatait értő olvasással, anélkül, hogy görcsbe állna az arcotok a szokásos fudtól-ellenfudtól.
Tök elfér a két érv egymás mellett, csak reszelgetitek a
sz...semmit. -
-
DeFranco
nagyúr
Engedtessék meg, de ez kiba jó poén volt
@Xmodule: sokan hurkázzák a dustert, meg a daciákat általában, nem minden alap nélkül, de azt látni kell, hogy nagyon sokat nagy megelégedéssel használják, a kibicnek meg semmi se drága.
úgy könnyű ajánlgatni lefingott exprémiumokat (nem követtem ki mit ajánlott, nem személyes a célzás) hogy közben azon kívül, hogy itt megy a habisztizés, hogy milyen patika minden csónak, csak rápattan a 80%-os (mármint a 0-hoz képest 80%-os) használt gumi, meg jó abba az akciós 10w40 legalább nem csipegeti, a pollenszűrőt sem cseréljük csak szellőztetjük, a mélyláda meg legalább elnyomja a futóművet.
el kell dönteni hogy mekkora a pénz, aztán akkora a foci, de én érzek ezeknél a dácsiahurkázásoknál egy kis más facával csalánt csapkodást. olyan amilyen, annyiba is kerül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FrankMonzano #112932 üzenetére
megértem, hogy nem tetszik, tényleg minimum megosztó, de használat közben eléggé meg lehet szeretni, mert amúgy ízléses a maga módján és praktikus is, csak szokni kell.
de mondom, megértem, ha nem tetszik, csak én nem bántam meg, hogy adtam neki egy esélyt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
LuckyL #112842 üzenetére
betoltad ezt a 20-25%-ot utánad dobnak dolgot. közölték hogy nem jött be, mert nincs ilyen.
erre betoltad, hogy nézzék meg a hahu 0 km-es ajánlatait, közölték, hogy nem jött be, mert ezek alapból értékcsökkent (fixkonfigos szalonautók, tesztautók, túltárolt és/vagy kifutó modellek) áruk.
erre betoltad, hogy hádehádeháde áfa, mer' úgy is mindenki cégre veszi, hüpphüpphüpp barbatrükk, nyílt végű lízing, útnyilvántartás, stb.
ami szintén nem jött be, mert ehhez legalább kell legyen egy céged, ami termel is valamit, ami után te adózol, mert ha nem, akkor nincs miből levonnod az áfát (gondolom az adózási jogszabályokkal tisztában vagy ennyire) magyarul nem csak megforgatod papíron a kocsit, hanem működő vállalkozást kell mellé felmutatnod, plusz ennek a rezsije, társasági adó, etc.
ha nem magadtól veszed lízingbe (hopp még egy cég kell akkor) akkor fizesd meg azt is, akitől lízingeled, mert nem a te két szép szemedért csinálja.
ha magadtól lízingeled, akkor adózd le a lízingdíjat, költségeld el, fogadd a navos kedves embereket, fizess osztalékadót hogy kiszedd a maradékot, fizesd a cég rezsijét.
fizesd meg a könyvelőt, illetéket, öregnéném térgye kalácsát, vezesd a kamu útnyilvántartást, fogadd kávéval a navos kedves embereket újra.
a futamidő végén pedig a kocsi maradványértékére mégis csak fizesd meg az áfát (pontosabban ne igényelhesd vissza) és akkor van egy lefutott céges múltú autód ami alapból bukja még a használt értéke egy részét is, mert céges a pedigréje.
szóval persze, ez egy létező dolog, ezt anélkül is tudja aki szakmabeli (a többieknek meg mindegy) hogy te ilyen szépen ezt itt megcsillogtatod, akkor, ha van egy egyébként működő vállalkozásod, mert különben olyan tranzakciós költségei vannak, amin simán buksz.
nyugi. tudjuk. meg azt is, hogy ez nem így működik, ahogy te leírod. nem fog kornelka beszaladni a toyota szalonba, hogy akkor egy fullextrás avensist kérnék szeletelve, az áfát meg kérem húzza le.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ragadozó #112457 üzenetére
Viszont senkit nem akartam megbántani a fórumról, vagy lehúzni az autóját.
semmi bajom azzal, ha valaki alappal hurkázza azt a típust, amit én is birtoklok egyébként, nekem attól nem lesz rosszabb. a gond az, hogy amit írtál, annak - véleményem szerint - nincs alapja.
ha a behaló trafót, a 120k-nál eldurranó vízpumpát, a berohadó hátsó futóművet, az ajtók alján a rohadást, a megbolonduló ajtózárat írtad volna, fejet hajtok, mert ezek valós nyűgök, amik vagy előjönnek vagy nem, de jelen vannak a veszélyek között.
de az ilyen generátor, meg szervópumpa, meg kerékcsapágy meg szíjszakadás... nyikorgó ülések... áh, nem is sorolom.
nem tökéletes ez a típus sem, de összességében a megbízhatóak között van én úgy gondolom. nem véletlen annyira népszerű amennyire.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ragadozó #112438 üzenetére
hátööö... ez így eléggé blikkes tempó
nem szoktam védeni a típust, simán elismerem, ha valamit elcsesznek rajta (mert itt is van elcseszés, mint minden márka minden modelljén) de ez így ahogy beírtad nagyon nagyon messze van a valós képtől, nem fogom mondatonként kielemezni.
a hibák kb. feléről nem is hallottam a típusnál, a másik negyed nem jellemző, max. egyedi esetekben, a maradék negyedet tekinthetjük típusgyengeségnek (ami mint mondtam, máshol is van)
az első szériás facelift előtti első évben gyártott modelleknél előforduló és visszahívással orvosolt hibákból általánosítani meg övön aluli.
az mk1-es fókát ismerem, én egy megbízható, egyszerű, jól fenntartható autónak ismertem meg mióta használom, ennyit tudok elmondani a kérdésről, az ilyen fudokkal meg 3f szabályokkal meg nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.
szerk: lefingott, elhanyagolt, széthajtott példány ebből is van, de megint csak azt tudom mondani, hogy ne ezekből általánosítsunk.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #112389 üzenetére
Szerencsétlen megfogalmazás volt, de most el ne kezdjetek már ezen hokizni. Felnőtt emberek vagyunk.
szerk: amúgy ma mindenki hülye, velem együtt. mindenkit kikészít ez a meleg, csökken a toleranciaszint, mindenkinek gőzöl a feje. vigyázzatok hazafelé, meg hétvégén.
-
DeFranco
nagyúr
jó édes anyjukat [link]
-
-
DeFranco
nagyúr
ha már fék:
meleg időben, száraz úton 60-ról kemény fékre (nem totál satu, kb. 75-80%, vészmegállás szimulálása) mennyire gáz, ha bedarál az abs?
szerintem elég hamar megállt az autó, igyekeztem a kereszteződés rám merőleges padkájának vonalában fékezni, és kb. a felezőnél meg is álltam, de volt némi darálás.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #111628 üzenetére
szerintem meg ha ezt nem tekintjük offolásnak, akkor az négy láb jó két láb rossz probléma.
ami téged persze nem kell zavarjon, mert négy lábad van, én meg nem vagyok érintett mert nekem meg nyolc
de maradjon akkor itt, nem fontos, csak egy javaslat volt, sok közöm úgy sem lesz hozzá, úgy hogy nincs sok jogalapom beleszólni.
-
DeFranco
nagyúr
akkor már bontok egy kis rendet is
az az orr... az az oldalnézet... a feneke ismerős a többi eléggé begyere
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #111532 üzenetére
valld be, hogy csak trollkodásból vállaltad a topikgazdaságot
az egyik legnagyobb flémember meg off-phosó vagy, ami nem feltétlenül baj, kicsit sajtreszelősen, de élvezem. viszont egy kicsit monty pythonos pont a te fejeden látni a rohamosztagos-sisakot.
nem mellesleg ha jól emlékszem pont azért lettünk áttéve a fáradt gőzbe még anno domino mert így nem zavaró a topic lazasága, de úgy látom halandornak más elképzelése lett. megint.
szóval szerintem ezt ne nagyon erőltessük, nekem mindegy mondjuk, mert nekem csak jó, ha innen is kiveszik az a kis élet ami van, annál több marad másra, de azé' mégis csak jobb lenne ha maradna ahogy volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dorien #111502 üzenetére
Én is meg akartam kérdezni a kollégát, hogy abban a helyzetben mit csinált volna, ha véletlenül a kezében marad a tükör*, de nem rég volt az utolsó kirohanásom, inkább elengedtem
*pedig ha a kezében marad és a kocsi tulajdonosa úgy dönt hogy az egy tökéletes tükör volt amit a kolléga idegből levert, és esetleg rendőrt talál hívni, akkor pikk-pakk bírósági ügy lehet belőle, és simán megáll, hogy elítélik garázdaságért. az meg rá nézve elég kellemetlen.
észnél kell lenni az ilyenekkel, mert könnyen szívás lehet a vége.
@Rick4: ki törölt, mit törölt, miért törölt?
eddig nem nagyon volt moderációért kiáltó kihágás a topicban, nem tudom mi verhette le ennyire a biztit.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #111206 üzenetére
na kb. erről beszélek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #111202 üzenetére
látom neked is lejött, hogy miről beszélek.
ajánlj már akkor két kontaktot (lehet akár az egyik szerelő a másik esetleg villamosságis, abból úgy is túltengés van a topicban, vagy két általános, whatever) légy oly kedves a kollégának, meg írj már egy pár mondatot arról, hogy mire figyeljen különösen az átnézésnél, mint típus-sajátosság.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
j.bravo #111200 üzenetére
Ne aggódjunk, hagyjuk ott, vagy legalább is mondjuk meg neki, hogy vagy szerelő nézi meg vagy eladhatja másnak. Ott lehet, végignézheti, hogy nem vesztek ki belőle semmit, de ott és úgy nézeted át ahogy neked tetszik.
@EQMontoya: ismerős megbízható szerelője innen is csak 4 embernek van, abból se ad egy se kontaktot, szerinted mi megy a plebs-ben?
@Mágus2: ezek a másik véglet, itt a segítség mibenlétéről beszéltem, és az ellen keltem ki, hogy sokan úgy állítják be az autóvásárlást, hogy csapsz egy triviális jomekkenézit az üllőin és már tütüzöl is a végtelenbe. jellemzően ehhez nincs sem szakértelem, sem ismeretség, sem információ, hogy hol keresse az előző kettőt. ennyit állítottam nem mást.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mágus2 #111191 üzenetére
Hallottunk. Meg is nézettem, láttam, hogy mit csináltak, mi alaposabban átnéztük, annyi hogy tud rádugni egy diagot, sag' schon.
Meg ugye a TC is utánjárt a dolognak (ők sem szentírás, de egy érvnek jó a saját tapasztalat mellett) és ők is ezt tapasztalták, ment valami maszatolás, triviális dolgokat megnéztek de ennyi.
A márkaszervizes hozzáállást is ismerjük, persze van abból is rendes biztos, de ha nem kapsz rá ajánlást akkor abból is elhanyagolható esélyed van belenyúlni a jóba.
----
De! Az, hogy válassz egy szimpatikus márkaszervizt és nézesd át ott is, az már egyel-kettővel jobb tanács, mint a "jomekkenézi, nekünk volt
megánunkyugónk 'szjóvót" mert onnan már el lehet indulni, ha nem is a lehetőségekhez képest a legtutibb, de valami.Az még jobb tanács, ha kellő tipusismerettel felvértezett kollégák felhívják a figyelmet a típus jellemző hibáira, azokra a dolgokra, amik ilyen kornál már megmihálylanak (van ahol a futómű, van ahol a trafó, van ahol a küszöb, neked magyarázzam?), helyismerettel ajánlanak egy kontaktot, hogy esetleg nála meg lehet nézetni, nem garancia de ő oda vinné, plusz alap tippek ami alapján a kopó dolgokra rá tud nézetni plusz a le nem írt dolgok amik az összképet segítik megítélni, és akkor már van egy olyan alap, amivel lehet gondolkodni. Szerelő ettől se lesz, nem fog alámászni, de legalább képbe kerül valamennyire.
És megítélésem szerint ezért is hokizunk itt, nem azért, hogy századszorra is lejátsszuk az alkatrésztermelő ólbókotró vs. évi 30k-ból fenntartott 2x éves csapatszállító nyugatbrazil szappanoperát.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #111183 üzenetére
Onnan indulunk, hogy korrekt mesterember is fehér holló, normális szerelőt nem találni az országban csak szökőévente egyet, az is be van táblázva 2017 karácsonyáig vagy 200 km-re van. Nem túlzok, nézd meg az itteni eseteket, egy olajcserét nem tudnak megcsinálni, egy stabpálcát nem tudnak diagnosztizálni, lehúzás meg maszatolás megy mindenhol. Ha megfizeted sem kapsz szolgáltatást és szakértelmet. És ez nem saját tapasztalat, látom mi megy.
Így válassz szerelőt kétgyerekes egyedülálló anyaként. Persze lehetne neki ajánlani, konkrétumokat odatenni, de addig általában senki nem jut el, csak megy a refrén hogy jomekkenézi.
A szent papírod is ugyanez a kotta, TC-s barátaid is eljátszották, ott is ment a kedvesuramezfeszes 'szt közben esett szét a gép, erről ennyit. Érdekes módon a szintén szentpapíros csaó meg nem tetszik, kicsit egyoldalú ez.
Persze van jó szerelő (valahol, biztos), és végtére is tényleg jól meg kell nézni, ha jó meg kell venni, én is így vettem autót, de ez tanácsnak kevés, okoskodásnak meg halvány.
Általában eddig jut el a történet, aztán meg erős cipőnézés, hogy hát a japán az mindig jó választás csak drága hozzá az alkatrész.
Pontosan tudom, hogy mekkora kín autót venni egy laikusnak és pontosan tudom, hogy az ilyen lózungok csak felcseszik az ember agyát, és inkább jár taxival, én is rengetegszer bele tudtam volna b.ni a monitorba annak idején.
Nagyon nagy mákom volt, hogy két ember bevállalta innen, hogy segít, és gyakorlatilag választott nekem autót, de ez szerencse volt, nem univerzális megoldás. Meg marha nagy kurázsi hogy azt tudtam mondani, hogy ebben a témában szép lehetek de okos nem, és két fórumarc szavára leteszek az asztalra egymillió forintot (plusz a járulékos 200k). Simán megszívhattam volna és csak magamat okolhatom. Pedig akkor még nem volt gyerekem, férfiből vagyok és volt lehetőségem utána- meg a spanok nyakára járni. Csináld ezt meg nőként, gyerekes anyaként.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
roberto211 #111168 üzenetére
Atkell nézni mielőtt veszitek es akk nem érhet meglepetés.
Igen, ez egy olyan lózung, amit mindig el lehet sütni jó igényesen, de pontosan lószart nem ér a valóságban. 200-ból talán egy ember ért hozzá, és tudja megállapítani, hogy megvételre érdemes-e az autó, másik három ismeri ezt az egyet és el tudja hívni a maradék 196 meg kiszabottul meg van lőve ez ilyen jótanácsokkal.
Én is meghallgattam, más is meghallgatta, aztán amikor konkrét útmutatás kellene, hogy mit hol ki és hogyan nézzen meg, vagy kellene egy kontakt, szervíz, akármi, akkor meg megy a nagy hümmögés, meg köldöknézegetés, hogy hát izé nézd meg hogy felgyullad-e minden lámpa ha ráadod a gyújtást megööö eee hájómekkenézni na.
Kétgyerekes egyedülálló anyuka az pont az, aki jómekkenézi majd az autót, ugye? Véletlenül sem az, akit elsőként b.nak át a palánkon úgy ahogy akarnak.
Ezt nem csak a te mostani hsz-edre írom, de el kellene már felejteni az ilyen lózungokat, mert ez pont csak arra jó, hogy belökjünk valami izét, aztán elégedetten dőljünk hátra, hogy a világ megmenekült. Jomekkenézni...
Ennyi erővel bármelyik mazdakasztnis pdtdi francia alfát jomekkenézni szhajómekkevenni, nem lehet hibázni. Ennyire ne legyünk már szomszédpistabá.
Persze, ettől át kell nézni az autót, de ennyiből senki nem lesz előrébb.
-
-
DeFranco
nagyúr
ne abszolútértékben gondolkozz, hanem elvekben.
elvből nem fogom támogatni az autókázást.
viszont elvből fog zsebpénzt kapni, amiből akár autókázhat is.
vagy ha megszorul, akkor családi kölcsönt zéró kamatra.
mert ezzel tanul, megtanulja differenciálni a költségeit, pénzügyi döntéseket hozni, és megtanulja, hogy egy kasszán belül hol és mekkora súlya van egy autó fenntartásának.
mert ezzel többet adok neki, mint azzal, hogy nem kell neki várni a helyi tömegközlekedési járatra hogy "bemenjen a városba", meg hogy le tudnak gurulni akalira csobbanni.
ebből a szempontból tök mindegy, hogy összességében 20k-m van a gyerekre havonta, vagy rá tudom szórni egy havi átlagfizetés kétszeresét. ez elv.
nem az egyetlen helyes és igaz út a világegyetemben, de én ezt az elvet tartom a legjobbnak az ismertek közül.
-
DeFranco
nagyúr
hát egy kisautó marhára nem az a nagyságrend, és nem is az a kor, azt remélem érzed.
bár nem tudom, lehet más 17 évesen kapja még a kisautókat, nálunk ez úgy 10 év körül kb. kikopott. lehet 8. nem tudom.
teljesen más a kettő. az egyik gyermekjáték, kis értékkel, kvázi fogyóeszköz, a másik meg egy nagy értékű dolog, ami alapból terheli a családi kasszát, tanulja meg hát a gyermek, hogy hol laknak a kis manók amik benzoánt meg szilentet raknak a gépbe. mert abból tanul, azzal teremtesz nála értéket.
nem azzal, hogy van mivel befarolni a suplyáki diszkó elé jaszkarizni és ettől ő az alfa a csapatban.
teljesen más kor, teljesen más szerepek, teljesen más feladat, mint a kisautó meg a góliátelem. támogatni? ok. zsebpénz, költöd amire akarod, kábszit nem vehetsz mert kezed eltöröm, de hogy tankolsz vagy szifont veszel az a te dolgod. de nem az, hogy akkor itt a tütü fiam, heti egy tankolásod van a számlánkra, meg küldd át a csekkeket meg a szervízszámlát és goranga az s-maxban meg mostantól a hátsó sorban a helyed.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
426os #111082 üzenetére
az én eszmefuttatásom meg normális gyereket feltételez. én is hajtottam a családi trabantot, előfordult, hogy üveghangon, de csak elvétve, mert tudtam hogy érték, és hogy felelősség van rajtam.
akiben meg nincs józan belátás, annak meg nem autó kell hanem bicikli se. esetleg görkocsolya.
ugyanitt görkori eladó.
csak mondom.
@[rvilike]: ja, hát ahhoz a threadhez meg nem szándékoztam hozzászólni, mert veszett fejsze, ellenben általában a felvetéseddel kapcsolatban volt gondolatom.
-
DeFranco
nagyúr
nekem gyerekem lenne, én nem támogatnám az autója fenntartását.
igaz nekem nem volt autóm, de számítógépem igen, ott az volt a kotta, hogy megvettük a 386-ost még valamikor a pun háború idején, Édesanyám a kezembe adta a billentyűzetet, hogy használjam egészséggel, ő innentől egy fillért nem ad sem alkatrészre sem javításra, oldjam meg.
megoldottam, meg is tanultam a gépet kívülről belülről. volt hogy megsütöttem az alaplapot, meg egyesével pakoltam vissza a tűket az IDE kábel csatijába, de semmit nem tanultam meg olyan kedvvel és alapossággal mint a gép bütykölését és csencselését.
van amikor a nem támogatás az igazi támogatás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ace owner #109994 üzenetére
Megvettek a textilborítású lökössel meg a tükörrel
Patkány-patkány de meg van fürdetve. Nem egy ordenáré ízléstelen szar, csak ilyen a stílusa. Rendben van a szövet, rendben van a kárpit, illik színben a felni, márkaszervizes a rendszámtáblakeret. Poén a telefon, még a műfű se vészes, utasok hibátlan.
Látszik, hogy ezt valaki kitalálta, megcsinálta, lesorjázta, nem csak annyi hogy józsi beszabadult a hamisitoba meg talált otthon egy kanna kromofágot meg 23 facsavart.
-
DeFranco
nagyúr
Dombon ülő vadászkutya legyek, de ez ízléses
Abszolút harmonikus az összhatás kívülről, belülről kicsit eklektikus, de elmegy, csak a középkonzolért kár kicsit, azt még rendbehozzák, és ötösalá.
-
DeFranco
nagyúr
Van némi jelentősége, de szerintem nem ebben a körben és nem nekem kell elmondanom, hogy nem sok.
Tekergetés nem lesz, de ettől az állomány nem lesz kevésbé lefingott, az olajcserék ugyanúgy el lesznek spórolva, egyéb karbantartásokat ugyanúgy elhagynak, a downsizeolt kisturbós motorokat ugyanúgy gyalázzák majd hidegen, és ugyanúgy beficcen a csodaadalék a motorba a próbakörre.
Szóval ettől jobb autót senki nem fog venni, csak egy illúzióval lesz kevesebb.
-
DeFranco
nagyúr
Csoda: neten lekérdezhető óraállás
@Qru: nem fókuszálsz rendesen
-
DeFranco
nagyúr
Hát... mertóval pont ellenkezőleg
(hozzáteszem kettes metró master race, az szerintem egy kifejezetten élhető, európai, kellemes és kényelmes vonal.
)
@Bigemperor: jó, hát persze kifogás mindig van, napi szinten tömegközlekedem 2x40 percet ~8 éve, szerintem teljesen OK. vannak gázos részek, de itt meg a kiszámolóblogot tudnám idézni, ha akarnám. de elvből nem akarom
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tresh #109751 üzenetére
a robbanó dinoszauruszról kellene már leszokni, és akkor nem lenne ez a kényszerhelyzet.
ha az emissziós normák mértékét és csökkentését adottnak vesszük (és vegyük annak, különben nincs értelme beszélgetni) akkor tisztán látszik, hogy ez így benzin- és dízelüzemmel először csak szívás lesz aztán fenntarthatatlan.
át kell állni villanyra előbb utóbb, nincs mese.
(meg a pohos segget kiemelni abból a rohadt kocsiból ha 3 km-re jár valaki dolgozni és simán megtehetné hogy 45 perc dugóban állás meg másfél tonna fél városon keresztül átrángatása helyett felül arra a nyomorék buszra - de nyilván erről itt ebben a körben mélyen kussolok mielőtt mindenki kifejti, hogy zsákfaluban lakik aminek nincs bejárata és ha jön is busz negyvenhárom rühes-bolhás macska ül rajta)
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #109716 üzenetére
további kérdéseim:
mi köze a felniméretnek a kerékátmérőhöz?
nem-e érzed-e úgy, hogy ha nekem válaszolsz akkor illene egy olyan kérdésre válaszolni amit én tettem fel, valami random másik helyett?
nem-e érzed-e úgy, hogy ezen a trollkodás dolgon még egy kicsit csiszolni kellene, mert ebben a kezdetleges fázisban még inkább csak öntrollkodás? -
DeFranco
nagyúr
hátakkó kisnyúl, nem tudom, mondom nem jártam utána, de persze érdekelne, hogy akkor pontosan mi van benne
@bitpork: ja, amúgy most épp van a hűtőben pár okocim, hozott kiccsalád túráról nekem
szerk: kis guglizással van találat full syntheticre és semi syntheticre is. ha már úgy is ledobta a vakolatot az egyik téglánk, szólhatna a TC-s haveroknak, hogy újabb cikkötlet született a kedvenc témabányájukban
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #109676 üzenetére
Halat kap minden formában és mennyiségben
Meg szedem össze neki amit a lego primo adott.
Jól amúgy, kellemesen, legkirályabb dolgom van a családom mellett, egy rossz szavam nem lehet, nincs is. Imádom, élvezem.
@!Overdose!: köszi, akkor nem vásárolt be vele ismerősöm
legközelebb én is valami spéci olajjal támadok szerintem.
-
DeFranco
nagyúr
Bedobom ide is:
Eneos Premium Hyper 5W40 milyen olaj?
Nem nekem kell, egy 2003-as 1.3-as Yarisba lesz egyébként.
más:
bitpörc újra a fedélzeten? üdv!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
gaborbol #109325 üzenetére
kíváncsi volnék mit csinálnak egy gps zavaróval vagy egy trélerrel.
nem ekézem a rendszert, mert nem ismerem, de gyanús, hogy nagyobbat mondanak, mint amit ténylegesen garantál a rendszer, bár elhiszem, hogy komoly védelmet építenek be, ahol ez rentábilis a kocsi értékéhez képest, ott ez reális is lehet.
amúgy az ára 280k a beszerelés meg 7600 havonta a távfelügyelet.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Tom1939 #109314 üzenetére
erről a pajzsról amúgy van valami független, szakmai vélemény is, hogy ennyire über, vagy csak a népszáj tartja etalonnak mert benne van a tévében, és van egy nagyon hangzatos, de eddig még soha be nem tartott ígéret, hogy kifizetik az autót ha ellopják?
mert azon kívül, hogy a másfél órás teleshoppingban elmondja a tulaj, hogy világszabadalom és lehetetlen, eddig nem hallottam róla hitelt érdemlő dolgot, az tuti.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
alázógyík #109248 üzenetére
Nem tudom milyen súlya van a c-maxnak meg hogy van hangolva, az mk2 fókáról mesélték nekem anno, hogy akinek mk1 volt előtte (céges), az visszasírta/visszakérte, mert az mk2 döglött hal volt. Nem voltam ott, mesélték.
Tény, hogy az 1.6 mk1 sem egy erőgép, egyáltalán nem az, annyi van benne, hogy gond nélkül megoldasz közlekedési szituációkat (megrúgod előz, meg ilyenek), meg nem üvölti szét a pályát 140-nél. Ennyi.
Én mondjuk ellennék az 1.4-el is, 1.6 C vectrával is elvoltam, szerintem nagy különbség nem lehet, majdnem 1.4 kombit vettem annak idején (csak megtudtam idejében, hogy ropira tették, és úgy állították lábra egy sufniműhelyben).
Szóval egyértelműen azért nem beszélnék le senkit, sokkal fontosabb az állapot, meg az ismert múlt szerintem. Ha ultrapatent, leinformálható, full zsír állapotú, ismerőstől/rokontól, akkor inkább ezt választanám, mint hahuról egy 1.6-ot, még ha egy árban is vannak. De ha egyformák a feltételek, akkor még kis ráfizetéssel vagy kivárással is inkább 1.6.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest