- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pszili8
aktív tag
Néztem én már ilyen adatlappal autót aztán csak fogtam a fejem meg köpködtem.Kb ez az állapotfelmérés=0-val,most nem attól lesz rossz egy autó mert kevés benne az ablakmosó folyadék,vagy van rajta egy 5 centis horpadás.Ezzel nem téged akartalak leszólni,csak annyi a lényeg,hogy autóvásárlásnál a hiszem ha látom elv működik.
-
pszili8
aktív tag
válasz
vhunor #49955 üzenetére
Reális lehet,bár ilyen sportfelszereltségú autóval,meg kell nézni meg kell kérdezni a szervízben ahova vitték hány km van benne milyen az autó.Én már derítettem így ki egy kocsiról,hogy több mint 2x km volt benne(110k helyett 230k).
Alvin_ti4200: 2,5 m-ért ilyen autót venni -
pszili8
aktív tag
válasz
Yushchenko #49894 üzenetére
Gondolom hitelátvállalással vagy csak elírta... Uhh régen ott voltam egy bemutatón amikor bemutatták a prius 1-et,csak lestem amikor a motortérbe nézelődtem az autó meg hang nélkül elindult
-
pszili8
aktív tag
válasz
No-kia #49885 üzenetére
zoo8800 már megmondta a tutit,de ne Cora/tesco/metroba vegyél akkut,hanem akku-s boltba,vagy autósboltba.Csak azért mondom mert haver megvette 30k+ ba az új Bosch akkut a Metro-ba és kiderült h szar az akku,és nem cserélték ki,az akksiboltban meg gondozzák az akkukat.Én egy IKV-s épület bontásánál találtam 2db Banner Power Bull akksit,mai napig azt használom az Expertbe(az más kérdés,hogy volt ott egy patika állapotú Toyota Hiace 60k km-rel,de azt le kellett adni sajnos
)
Khelben: nem kell gyári,ez a Zimmermann is van olyan jó,mondjuk a Brembo sem került volna sokkal többe. -
pszili8
aktív tag
válasz
tomcsi23 #49855 üzenetére
Múlt héten cseréltem fater passatján mind a 4 féktárcsát+betétet 48k-t fizettem a cuccokért,mindegyik Zimmermann márkájú arra az első tárcsák 12k/db a hátsók 6k/db a betéteket nem tudom már.
zoo8800: miközben a féket csináltam,én is lestem az első futóművet,biztos nem két fillér... -
pszili8
aktív tag
válasz
Yushchenko #49662 üzenetére
Lehet alkudni,semmivel sem jobbak a többi kereskedőnél,az más kérdés,hogy azt mutatják...
Fabia bírja az E85-őt is,nem kell semmilyen átalakító,céges fabia egy éve etanollal megyés semmi baja. -
pszili8
aktív tag
válasz
Yushchenko #49659 üzenetére
Szerintem külseje elfogadható(S2000 kittel
),egész vezethető(100Le-s változatot vezettem),amitől undorodom az a belseje,inkább az anyagoktól mint a kinézetétől,annyira gyenge/gagyi műanyagból van(tudom,hogy nem felsőkategória de akkor is),hogy féltem kiszállni az autóból nehogy eltörjön a kilincs,tudom a Swiftben is olyasmi,de ez rosszabb.Ülések városi szaladgálásra kényelmesek,de hosszabb útra nem annyira.Amit én vezettem,mondjuk az a leg-leg-leg-leg alapabb fabia volt.
-
pszili8
aktív tag
válasz
Oracle #49354 üzenetére
Az ASTRA biztosító román eredetű,de van magyar képviselet is,addig nem lehet gond amíg nem történit káreset
VR6fan: osztom a véleményed,az A3 90Le-s motorral istenkirály,csak úgy repíti azt a kasztnit,ráadásul a futómű is jó széles,jó a kanyarstabilitása.Bár amit én vezettem abban van egy-két okosság 140Le körül jár -
pszili8
aktív tag
-
pszili8
aktív tag
Ha a taxisoknak lehet akkor nekik gyártsanak külön vagy mittomén de ne a corába árulják már...Szerintem a taxisnak is megéri bekötni az övet,ha pl belemegy hátulról 120-al vmi kunhetes audi.Nekem van olyan ismerősöm aki azért halt meg mert nem jól volt beállítva a feljtámla.szar volt a kocsija 60-al ment a leállósávba vészvillogóval és 190-el belement hátulról egy merci.Semmi sérülés nem látszott rajta de a nyaka annyira megrándult,hogy pár napra rá belehalt...
-
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #49050 üzenetére
Am most jutott eszembe egy vidi ráadásul magyar.Aki a pályát kijelölte biztos fejbeverték,mikulás rallin ilyen kemény pályát
VIDEÓ -
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #49050 üzenetére
Szép.
Ilyenkor szokott törni a féltengely vagy rosszabb esetben a difi. Legjobb a Dacia-n az "art of drive" felirat.
Alitalia-s 2105 wtf??
-
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #48913 üzenetére
Jó annak aki ilyet megengedhet magának
-
pszili8
aktív tag
válasz
Lokids #48895 üzenetére
A motor két év számolgatás és tesztelgetés eredménye,nem kis munka van benne,de a futamonkénti légszűrőcserén kívül nem is szokott baja lenni.Rengeteget számolgattunk áttételeket,éjszakákba nyúló szerelések.Az autósportokban nem az a művészet,hogy megveszem mindenből a legdrágábbat,nem biztos hogy a legnagyobb legdrágább lesz a legjobb.Ennél a ladánál pl mindenki arról áhítozik,hogy a 48-as weber az über istenkirály,de kiderült,hogy mégsem,maradt a 45-ös Dellorto,vez.tengely-re minden Ladás rávágja,hogy a 316',de mi kipróbáltuk a legnagyobbat a 328-ast is,de maradt a 296 fokos,volt olyan,hogy kompresszió mérés közben beröffent,22-es volt a kompresszió,ami rengeteg dízelekben szokott ennyi lenni,nem volt értelme,most 17 körül van.Na ez művészet szerintem,nem amikor megrendeljük webshopok-ból a cuccokat a verdához.
-
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #48888 üzenetére
Nekem ne mond,versenyszerelőként szoktam autocross versenyekre járni,a barátom annyira tehetséges,hogy az valami hihetetlen,egy subaru imprezát elpicsázott a Ladájával,és nem a subaru volt a szar,hanem a Lada megy veszettül,180Le körül jár.Több mint ~10 millába van nekik eddig a versenyzés,pedig amatőr,de legalább eredményes,de szponzor egy szál sem.De igazából már csak a fíling miatt megyünk,lakókocsiban alszunk este kicsi pia,kicsi buli.A magyar autocross OB arról szól hogy van E. János a VI Lancerével, kettő azaz 2 db E30 BMW ellen
Végezetül a becsülettel megépített Ladáról egy kép(ha már linkelgetünk): -
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #48879 üzenetére
Örülnél te ennek a szarnak
Jaa tudom mi a bajod,nem dízel.
-
pszili8
aktív tag
válasz
zoo8800 #48870 üzenetére
Volt a használtautón régebben egy 380-400lovas,versenykomputerrel meg minden okossággal,nem is volt olyan vészes asszem 3 milla.Haveroméknak egy 2002-es A6 2,5tdi quattro van full extrás,szalon állapotú,amolyan ünneplős autó,szerintem évente kb 2k km megy bele,amikor elvitték szervízbe 'megcsippelni',a szerelő azt mondta,hogy nem látott még olyan A6-ot pedig 15-20-at csinált.Ugyanezeknek volt egy 81'-es évjáratú w126 mercijük ugyancsak fullextra,szalonállapot,és két éve eladták 800k-ért
Pedig úgyvolt,hogy az enyém lesz
-
pszili8
aktív tag
Hát igen figyelni kell nagyon,de sajnos 240-250-nel közlekedő,villódzó autók ellen nincs gyógyszer,meg a kihaénnem csőgázzal közlekedő motorosokra,de Kakucson meg hungaroringen már annyira nem megy az arcoskodás.Egyszer volt olyan,hogy orvoshoz siettem(élet-halál kérdés),akkor egyszer nyomtam az A6-nak 210-el és akkor úgy elkerült a pályán egy merci,hogy azt hittem állok.
Villódzó autók ha 2 méterre szivatásuk ajánlott ködlámpával -
pszili8
aktív tag
Ez a kutyás dolog olyasmi mint a mégneses karkötő,a jobb helyeken akár 10k az ára ha kimész józsefvárosira ott megkapod ugyanazt 300Ft-ért.
Discovery-t szoktam nézni,láttam is azt a részt a Mythbusters-ben de ez nem olyan cucc.Nekem nem a fogyasztás a lényeg mert 5.4 körül fogyaszt,majd meglátjuk mik a tapasztalatok,ha nem jön be átrakom az Expert-be -
pszili8
aktív tag
Az olajcsere az olaj-tól is függ használattól is, amúgy mindenki mond mindenfélét,hogy mikor kell cserélni.Van aki szerint akkor kell olajat cserélni ha jelzi a műszerfalon az olajnyomás lámpa
Én 15k-nként cserélem de mivel nem VIP car szintű olajat használok,így szerintem ez is bőven elég.
Tegnap beletettem ezt a Passatba kíváncsi vagyok lesz-e valami hatása,az Altea-ban nem volt hatása,igaz az PDTDi,annyit elsőre észrevettem a Passaton,hogy nem kormol.
-
pszili8
aktív tag
-
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #48575 üzenetére
Pont a múlt héten ment el a használtautón egy gyönyörű audi 80 coupe 2,0gt 250k-ért.
Sztem ez is megéri,de erre költeni kell,de sztem 400-ból szépre meglehetne csinálni. -
pszili8
aktív tag
Én sem vetem meg a Swiftet,nagyfaternak van évi 5k km-t belerakok,nagyon jól fogyaszt az tény.Kényelmetlen az üléspozíció,olyan mintha a földön ülnél,összeér a kezem az anyósülésen ülővel,ilyen apró bajaim vannak vele.Egyszer húztam a Suzukival 700kg-ot(kényszerből) utánfutón kanyarban nagyon kemény volt,tolta az autó hátulját.
-
pszili8
aktív tag
válasz
dízelracer #48548 üzenetére
Aztaq nem vezetem többet a swiftet,igaz megúsztam már vele pár necces szitut.Az a vicces,hogy a swiftben be volt állítva a ventilátor,hogy a kinti levegőt keringesse,fújt a szél mint állat dobálta az autót,átkapcsoltam,hogy a benti levegőt forgassa,erre mintha elvágták volna
-
pszili8
aktív tag
válasz
makaveli666 #48496 üzenetére
500k-ból nem lehet megváltani a világot,kompromisszumot kell kötni.
-
pszili8
aktív tag
válasz
makaveli666 #48490 üzenetére
Rovert felejtsd is el szerintem,nem véletlen ilyen olcsók...Alkatrészellátás katasztrófa,horror árak.Szerintem egy Pözsó 206-tól nincs miért félni,de a corsa sem rossz.Bár tény hogy mostanra Magyarország,Bulgária,Románia a francia autógyárak szemétlerakója lett.
Flow: Szerintem a törzskönyv ha megvan simán el lehet intézni,a forgalmit 6k újracsináltatni,és kb fél óra.(múlt héten kaptam újat igaz lakcímváltozás miatt) -
-
pszili8
aktív tag
válasz
Napfénysüti #48372 üzenetére
Szép ez a Jetta
-
pszili8
aktív tag
válasz
amargo #48198 üzenetére
Ez a sok komárnoi "lakos" miatt,azért némelyik gusztustalan mit művel,mert szlovák rendszáma van.Csütörtökön mentem Gödöllőn,kocsisor döcög erre záróvonalon egy fehér kunhetes audi szintén komárnoi lakos kb140-el (városon belül) előzi a sort,na akkor kívántam,hogy forduljon ki elé egy Kamaz,az ilyet persze nem kapja el a rendőrt csak a kispolgárt mert nem világít a rendszámvilágítás...
-
pszili8
aktív tag
válasz
amargo #48124 üzenetére
Egyszer nézegettem az egyik autókereskedés kínálatát,és számomra hihetetlen módon az összes autójukban a km óra állás 110-120000km közt volt
Bontós haver mesélte,hogy van egy kereskedő aki csak óracsoportokat vesz tőlük minél kevesebb km-rel.Vajon miért?? Ezért kell Németországból autót behozni,ott kisebb az esély ,hogy belefutsz ilyenbe, ott 5 év letöltendő a "jutalom" ilyen dolgokért.
-
pszili8
aktív tag
válasz
amargo #48015 üzenetére
Szerintem a típus maga jó választás,de ezek a Lombardos lízingből visszavett autók általában nagyon rossz állapotban vannak,(autószerelő haver végigjárta a telepet)előttem írta is aphra2 ,és igaza is van kb kipróbálják,hogy beindul-e aztán "tökéletes,hibátlan,hiper-szuper" állapotban hirdetik,aztán mikor megnézed leesik az állad.Ezek visszavett autók,ismerősömnek volt lombard lízinges kocsija,tudta hogy a bank elveszi,és félig szakadt ékszíjjal,olaj nélkül járt vele(én raktam bele kicsit mert nem bírtam nézni) egy szint sem volt normál a kocsiban,mert úgy volt vele hogy úgyis viszik kinemszarjale,a legtöbb lombard-os autónak ilyen tulaja volt..
-
pszili8
aktív tag
válasz
neduddki #48001 üzenetére
Nekünk is ilyen volt csak 99-es és quattro,fater megvette 2m-ért ráköltött ~1,3m utána elvitték 1,8-ba,két hét után szétment benne a torsen difi meg a kuplung,300k-t fizetett a srác,de azóta azt mondta,hogy egy fillért sem költött rá kb3 éve.
saguaro: kell egy jó bontós ismerős
giigz: szerintem a w123 300d-nél nincs megbízhatóbb autó -
pszili8
aktív tag
válasz
saguaro #47995 üzenetére
Mi faterral Bosch szervízbe vittük(mi idióták) ,asszem az üzemanyagszintmérő romlott el azt mutatta,hogy majdnem tele van,egyszer csak sípolt egyet és az autó leállt,na m1 egy két dolgot megcsináltak rajta 160000Ft-os számla,ok indulunk haza mentünk 5km-t és az autó megállt
Most azt mondanom sem kell milyen kellemes egy A6-ost szervó nélkül 17"-os gumikkal vezetni úgy hogy húznak, a végén már 2-en kormányoztunk úgy fájt a kezem...
-
pszili8
aktív tag
válasz
Gebriel #47988 üzenetére
Erről beszélünk. Ez a kereskedő szereti tekergetni az órát is szerintem lehet benne vagy 400k km.
zoo8800: én is erről beszélek nem arról amikor mész az M5-ösön és figyeled a fogyasztásmérőt,elveszed a gázt és mutatod a havernak hogy némmá 3l-t fogyaszt a kocsi,dekirályvagyok... -
pszili8
aktív tag
válasz
echterion #47979 üzenetére
Gaborbol jót mondott,de én többet mondanék,szerintem még 1x az árát félre teheted alkatrésznek,nekünk is volt,tudom.
+ akartunk már autót venni ebből a kereskedésből,nagyon figyelj oda könnyen koppanhatsz!
Egyéb ként az 1.4 Fabia fogyasztásra miért hihetlen a 10l-es fogyasztás? Budapesten van használva,lendületes vezetési stílusban.Én csak leírtam az igazságot,nekem meg tökmindegy mennyit fogyaszt mert céges... -
pszili8
aktív tag
Hát nem tudom,én azért nem vennék erre mérget,de lehet.Egyébként sok autós szokott hazudozni az autója fogyasztásáról csak nem értem miért..
Amit AMD Power írt az a 6,5 liter reálisnak tűnnik de 5,2 vegyesben egy 1,2-es Fabiától.Ennyivel egy ezres Swift megy el,vagy egy 1,9TDI(már megint
)
-
pszili8
aktív tag
válasz
Yushchenko #47898 üzenetére
Fater céges autója egy 2007-es Fabia 1.4,benzinből városban 10-11l eszik,de etanollal hajtja abból valamivel többet.
-
pszili8
aktív tag
Jut is eszembe,közületek valaki használ a diesel autójában ilyen égésjavítót?
-
pszili8
aktív tag
Ennek az Altea-nak elég volt 118000km-is,pedig karbantartottuk.Egy sima 1.9TDI-t is fel lehet hergelni 200Le közelébe és ugyanúgy megy.
Khelben: egy 1.9tdi passat nem megy sehogy?De mindegy nem is az volt a lényege,hogy megy.
Mercedes W123 powa -
pszili8
aktív tag
Szerintem egy dízel autó is lehet költségmentes sokáig,előélettől,gazdától függ.A gond ott kezdődött amikor bejöttek a PDTDi hulladékok,addig szerintem semmi baj nem volt a dízelekkel.Fateromnak van egy Seat Altea-ja 2.0Pdtdi nagyon jól megy 6.5l-rel megelégszik,most áll már egy jóideje,gondoltam beindítom(előtte persze akksi feltölt,kb 2 hónap állás) alig akart beindulni,olyan hangja volt mint egy traktornak.PD elemeket kell benne cserélni ami nem olcsó mulatság.Közben fater visszatért a gyökerekhez,hoztam neki Ausztriából egy 1997-es B5-ös Passatot 1.9TDI 110Le motorral 176000Km-rel(valós),fél éve semmi baja nincs,szerelő meg akarta venni amikor vittük vizsgáztatni,szval nagyon pöpec,6 éve már volt egy ugyanilyen,de lecserélte fater egy A6 2.5TDI quattro-ra(mert ez menőbb mint egy passat) ami nagyon kár volt,erre aztán költött rendesen,de a szerelő szerint a luxusnak ára van.Egy ismerősömnek van egy Skoda Octaviája 1.9TDI ugyancsak,újan vette 2000-ben 300000km alatt egy generátort kellett venni bele.Én jelenleg egy 97-es 1,9TD Peugeot Expert-et hajtok amiben van 300000km+ és nagyobb hibái nincsenek.Persze az LPG/E85 megoldások is nagyon jók,ezt nem vitatom.CNG használat sajnos nem terjedt el itt a hétköznapi autókban a kedvenc magyar olajvállalatunknak köszönhetően....De jómagam mondhatni gázolaj függő vagyok
Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest