- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Letiltás - hogy is van ez?
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Ház csere is lesz inkább atx-re szavaznék most így esett ki bontatlan 550 SteelLegend-em is mert az mATX de ph!-n kolléga eladja a házát és ATX méretűt tennék bele inkább.
Ha mindenképpen ATX akkor Toma?The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
5700x alá van jobb vétel ATX méretben az 550 TomaHawk-tól? 50-60 közt gondolkozok.
Fontos a bios flash gomb mert intelről váltok
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz kolopele #100984 üzenetére
Gamers Nexus videója után kérdeztem csak ott is ezt feszegette... mert nekem nagyon mókusvakításnak hat ez az egész. Ha adott egy gyári TDP és all core boost órajel bclk mahinálás nélkól ugyan mit nyerek ha emelek a maximális keretemen? Főleg ha a gyári kerettel eleve tudja a proci tartani az órajelet.
Laptop esetében volt anno értelme ezzel szórakozni mert a Raven Ridge (2xxx) szériás mobil Ryzeneket direkt visszavették az olcsó noteszházak miatt de egy asztalinál egy szorzózáras procinál a TDP növelésnek el nem tudom képzelni, hogy valóban lenne mérhető előnye.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz kolopele #100982 üzenetére
A WiFi nélküli nem jobb deal?
edit.: B-s csípsznél ez az ASUS APE mennyire hasznos dolog a TDP-vel kapcsolatban? Volt nem rég régimódi lanozgatás és haverom az 560 Prime esetében nagyon nézte de nem nyomtuk be végtére is így is fixen tartja a 10500 az all core-t több óra után is.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz kolopele #100836 üzenetére
Tekintve, hogy ugyan azon címeket nyomjuk zömében együtt inkább javaslom neki továbbra is azt a 460-at amit mutattál ha csak nem elég masszív az 560-nak is a vrm-je a 10500 számára.
edit.: az a Z490 + 10600KF zseniális duó lett (köszi még egyszer ) főleg mert megy alá kapásból a jövő héten a 1660 Super is végül. A nagyobbra cseréléssel meg várok egy évet kettőt annyi lesz abban is utána meg lövök egy 30xx-et.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz kolopele #100834 üzenetére
Köszi
Rábeszélem akkor a 460-ra, sokkal jobbnak tűnik a hűtése.
Később se várható a 40xx szériában akkora előrelépés? (Igen tudom ez nagyon kapd elő a kristálygömböt. )
-
Micsurin
nagyúr
PCIE4 előnyei szerintetek milyen hamar jönnek ki játékos gép esetében?
Évfolyamtársnak ajánlottam a korábban kolopele által nekem ajánlott TUF B460M lapot viszont felemlegette a PCIE4-et a B560M miatt.Melyikre lőjön inkább?(10500 alá)
A téma után én is megbántam kicsit a Z490-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest