Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
balioking
csendes tag
Üdvözlet!
Egyik barátom rászánta magát, hogy végre gépet frissítsen. Nála ez 7-8 évenként esedékes. Ez ugye azt jelenti, hogy mindenből újat kell neki venni, talán a ház maradhat, meg az optikai meghajtó, ha még műkösik egyáltalán... nos mivel ez az alaplapo topic, itt az alaplapról kellene döntenünk. A proci egy 8320-as lett(bármennyire is ajánlottam az intel i5-ös sorozatát), így ehhez kellene lapot lőni neki. Árban ill. tudásban [link] megfelelne neki. Kérdésem, hogy mennyire jó ez a lap. Minimális tuning később szóba jöhet, egyelőre nem. Játszana is a géppel, meg általános feladatokra lenne(böngetés,videózás,képszerkesztés). Nekem am3+-os tapasztalatom nincs, ezért kérdezem 30k-ig bezárólag van-e ennél jobb lap most? 8+1 fázis úgy gondolom nem lenne hátrány ehhez a procihoz. Remélem tudtok segíteni!
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60064 üzenetére
Lényegében minden marad. 8 Gb memória, két SSD, két HDD, ODD, Táp, Ház, videókártya hétfőn érkezik r270x,csak az alaplap és a proci lesz upgradelve.Erre a kettőre van most 70k huf, júniusban még hozzá tudok csapni pár tízest, ha kell. De ha lehet tartós megoldásra utazom.
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60062 üzenetére
Akkor te a Vanguardot ajánlanád inkább? És egy hasonlóan minőségi megoldás h97 chipsettel? Ha már lehet akkor a későbbiekre is gondolva ilyenbe ruháznék be, bár előreláthatólag még 2-3 évig elegendő lesz egy i5-ös Haswell. Lehet az árat még 10k-val is belőni 30 fölé ha kell. Bocs a sok értetlenkedésért, de nem igazán vagyok képben Intel vonalon és most nem szeretném magam nagyon beleásni a témába, mert kevés időm van erre.
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60056 üzenetére
ASRock Fatal1ty H97 Performance ez a lap sokkal jobban tetszik, mint az a Vanguard. Később is használható esetleges prociváltásnál. Illetve 8 fázis 4 helyett, sokkal jobb minőségűnek néz ki, 1600 Mhz hivatalos memóriafrekvencia támogatás stb. Köszönöm a választ, azt hiszem ez lesz a lapom. Már csak egy árat kéne lőni hozzá, de itthon még nem nagyon találtam. Midegy is, úgyis két hónapos lesz a projekt, amíg összerakom a gépsárkányt.
-
balioking
csendes tag
válasz
Cthulhu Dawn #60021 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne alaplap ügyben. Jól bevált amd-s rendszerem megérett a cserére, és úgy döntöttem intelre váltok. A proci egy i5 4670 lenne' videókártya egy r270x. Milyen alaplap lenne ehhez jó 30 k huf környékén? Egyáltalán intelnél mi a különbség a b,h,z sorozatok között? Eddig asrock lapom volt fx 970_es, meg voltam vele elégedve, az intelt viszont egyáltalán nem ismerem. Különleges igènyeim nincsenek, usb3 port kell Min. 2, de ez ma màr természetes, kell ie1394 port, ha lehet de ez nem perdöntő, a többi meg adott gigabites lan, pcie csatoló stb. Melyik lapot ajánlanàtok?
Cf nem játszik nálam, később sem tervezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest