Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
rizsa7777777 #65147 üzenetére
Figyelni kell, mert ezeket a lapokat hamar elkapkodják.
(#65145) Mahrenburg
Tagadhatatlan hogy nem egy felhasználó lélegzik AMD-s ASRock deszkával.
De az is tagadhatatlan hogy általában van náluk jobb választás.
Bár pl. a Fatal1ty 990FX Killer -en megtalálható M.2 foglaltat, talán egyedülálló az AM3+ lapok között.
Bifidus nem tudom mire gondolt, nem írt szóval .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
rizsa7777777 #65144 üzenetére
Igen de akkor is volt nála nem egy jobb lap annyiért.
Annyiért már szoktak lenni komoly deszkák is.
A jegelt cuccok közül:
Gigabyte GA-990FXA-UD7
Asus M5A99FX PRO R2.0
De az olcsóság jegyében volt 18K-ért 2év garanciával Asus M5A97 EVO R2.0 is. csak figyelni kell az aprót.
Vagy a jelenleg is kapható Gigabyte GA-990XA-UD3 (még kiskergarival). -
Mahrenburg
őstag
válasz
rizsa7777777 #65142 üzenetére
Rizsa7777777 - Szívesen!
Ahogy látom, már el is vették a kedved...
A 30e alatti ársávban levő ASRock lapok sajnos nem ajánlhatók 8xxx-CPU-khoz, úgyhogy inkább az Asus és a Gigabyte lapok népszerűek, úgyhogy a drágább ársávban lévő AM3+ ASRock alaplapokat is kerülik. Az Asus alaplapokról viszont már elég sok tapasztalat összegyűlt, sok segítséget találsz az FX-Téma összefoglalóban, és ezt is olvasd el.
Bluyoo - "Az ASRock nem remekel AMD fronton" - Nem mondod...
Viszont a Téma összefoglalóban is benne van az ajánlott lapok közt a Fatal1ty 990FX Killer, lehet, hogy Bifidus ezért írta, hogy "hibás" a Téma összefoglaló...
-
Vidual001
tag
válasz
rizsa7777777 #65127 üzenetére
Igen-igen, bocsi mindenkitől, én baxtam el
Szerkeszteni már nem tudom az előzőt, úgyhogy itt van a helyes összehasonlítás.
Megjegyzés:
Tudtommal az összesnek 2600MHz az FSB sebessége, de érdemes utána nézni, lehet tévedek -
Vidual001
tag
válasz
rizsa7777777 #65124 üzenetére
Én ezt a választ kaptam:
"...Az FX 8xxx CPU-khoz ajánlott jobb tápellátású alaplapot választani..."
Továbbá egy összehasonlítás
-
Vidual001
tag
válasz
rizsa7777777 #65120 üzenetére
Akkor mindenképp az Asus!
Nekem 8120-hoz kell, és melegen ajánlották az Asust, az Asrocktól pedig csak rosszat mondtak.Illetve egy jóindulatú kolléga nemrégiben írt nekem PÜ-t, az alábbi MSI lappal. Ezt nem ismerem, de érdemes rávetni egy pillantást.
-
Vidual001
tag
válasz
rizsa7777777 #65118 üzenetére
Szia!
Ugyan ezen két lap között vacillálok én is, ám a kollégák felvilágosítottak, hogy az Asus jobb, mert nagyobb Tápfeszt kap benne a Proci.
Na persze kérdés az is, hogy neked milyen procid van?
(Bár, ha jól értettem 4 magos processzorig teljesen mindegy melyik a kettő közül, csak a 4 mag feletti prociktól számít jelentős különbségnek a fentebb leírtak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest