Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz
pluto1969 #99697 üzenetére
Attól függ milyen processzor kerül bele. Szerintem i5 alá teljesen vállalható egy "B"-s ASRock. Én anno i5-9400F-et vásároltam és ehhez az előbb említett ASRock B365M Pro4-et, szerintem ez az összepárosítás tökéletes. A processzort azóta cseréltem i7 8700-ra, hogyha ráengedek valamilyen stress test-et, akkor bizony már kevésbé érzem jónak. Fogalmam sincs hogy miért de egyre többet fogyaszt a processzor kitolt TDP-limit mellett, 10 perc után már 140W felett járt a fogyasztás és egyszerűen nem tudom hogy mit kellene állítani rajta vagy hogy mitől lehet ez.
De hozzátartozik az igazsághoz az is hogy ár-érték arányban nagyon jó alaplap és ez a probléma amit most említettem azzal egy átlagos felhasználó sosem fog szembesülni mint hátrány.
Sajnos engem ettől függetlenül ez zavar, múltkor renderelt a gép 3 órán keresztül és nem mertem kitolt TDP-vel hagyni mert a VRM annyira nem erőssége az alaplapnak. Viszont ha nincs kitolva a limit akkor visszaveszi a teljesítményt. Ezek azok a dolgok amit valaki hajlandó lenyelni de én nem ide tartozom és sajnos nagyon zavar hogy van egy i7-esem aminek ha szükség lenne az erejére akkor lekorlátozza az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Interactive Brokers társalgó
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Ballistix RGB 4x8GB 3600Mhz CL16 Piros
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest