- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shifty01
aktív tag
válasz
jim bcs #59761 üzenetére
B85 miben különbözik a h87től?
A másik kérdésem pedig, hogy mivel egy ár kategoria mivel jobb a b850 vanguard?
Elvileg a h87es chipset jobb mint a b85.
a z alaplapok után ez a legjobb chipset vagy tévedek? Felszeretség terén csak a sata 2 és 3as csatolókban különbözik a h87esben 6 sata3 van a vanguardban 2sata2 4 sata3
Miben különbözik?
[link]
[link] -
Astrasattila
tag
válasz
jim bcs #59592 üzenetére
Szervusz!
Testvérem gépét újítjuk fel. A procin kívül gyakorlatilag mindent cserélünk 60 napon belül. A proci 4.4GHz-en működik. Nem állandóan megy most a gép. Viszont sok a megrendelése, ezért 1-2 héten belül állandóan fog menni hónapokon át. Nyilván 1-1 újraindítás belefér. Munka megy főleg, valamennyi játék is. Jellemzően több 100 megás képekkel is kell dolgozni, vagy nagyméretű videóanyagot vágnia/ szerkesztenie. Mindenképpen tuningképes alaplapot akarunk, hogy ezt a 4.4-et hozzuk. Esetleg a kíváncsiság vezérlésével feljebb is megyünk, de csak egy próbáig, mert kaptam tanácsot, hogy felette nem tenne jót neki 24/7-ben a nagyobb órajel. VGA tekintetében jelenleg egy R9 290X-re gondoltunk, de ha olcsóbb lesz, nem kizárt a kettő sem. Bár a másik tábortól sem zárkózunk el, csak még nem találtunk egy jó alternatívát. Nvidia ezekre a célokra talán jobb lenne. Jó volna ha a Noctua D14 elférne rajta, az sem baj ha kényelmesen. Legyen az alaplapon széles USB 3, Bluetooth.
Árban az Asus VI Extreme az extrém plafon! -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #59463 üzenetére
Hát szerintem is várható, talán az új chipsetekkel. Lassan több játékosoknak szánt lap lesz mint "normál"!
(#59464) StarZ3r0
Chipset terén e H87-es is megfelel (valamivel drágább).
Hát 25K-s kerettel ATX méretben pl. ASRock Fatal1ty B85 Killer ami elég jó felszereltséggel és ár/érték aránnyal rendelkezik. Viszonylag erős tápkör, Realtek ALC1150 Audio Codec, Qualcomm Atheros Killer E2200 LAN, ...
Vagy olcsóbban, Gigánál maradva H87-es chipset-el GA-H87-HD3. Pár Forinttal olcsóbban a B85-ös változata a GA-B85-HD3. Végül is a két lap megegyezik, természetesen a chipset adta előnyök mellett.
LGA1155 Original Sandy Bridge chipsets
Ami a H87-es lapnak +2db SATA 6Gb potot biztosít 2db SATA 3Gb helyett, és +2db USB 3.0 portot.
Ha mATX-es lapot választanál az Asus Vanguard B85 ajánlanám. Strapabíróságra kihegyezve. 5év gyártói garncia, az egyik legjobb ventilátorvezérlés, Intel I217V LAN, .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #59406 üzenetére
"az msi odavágta a sárkányokat így muszály volt abba a kategóriába is besorolni valamit"
De üzleti szempontból nagyon is helytálló. Lassan minden gyártónak leesik hogy a játékosok jó része már nem hajt mindenáron a tuningra, hiszen egy szorzózáras CPU is képes akár egy komolyabb VGA-t is kihajtani.
Aki meg nem tud egy játékkal játszani azt a tuning és a 90K-s lap sem menti meg hogy földbe döngöljék!
Ebben a szemléletben dobták piacra a Vanguard-ot is.
"Sabertooth light/mini"Mondjuk a Vanguard-nál a TUF széria lényege megvan, gondolok itt az 5év garanciára és a komolyabb alkatrészekre, tesztelésre.
(#59407) Atlantis
+1 az ASRock-nak. De olyan helyről vásárold ahol megkapod a 3év kiskergarit!
A garanciáztatásról max. a választott üzlet tud neked használható infóval szolgálni. -
ST05
őstag
válasz
jim bcs #59174 üzenetére
" Isten igazából kellene egy olyan személy aki kit-et is rendel és akkor megtudnám nézni mi a helyzet..."ez a kőr már lefutott márc-ban
[link] müködik az armor, ksi venti tud pwm -en 6000rpm -et is, de nyilvá nannyi nem kell,
halknak nem mondanám ,de nem is hangos, viszont működik légkamra kialakítás!BomiBoogie: az "auto fa"n gomb-ra rányomtál az végigfutott?
Az beérzékeli ,hogy terhelésre mikor pörögjön fel, majd azután esetleg lehet a görbén finomitani ha mégis kellene, igy nem kell semmit kapcsolnod majd.. -
tecsu
addikt
válasz
jim bcs #59305 üzenetére
Nem tudom miért mindenki a játékból indul ki.
Azért elég sokan és egyre többen használják a gépüket videószerkesztésre pl. Adobe Premiere-t vagy Sony Vegas-t nyaggatva.
CAD alkalmazást is sokan használnak, mert hazaviszik a munkát, de nem full profi a gép, mert nem egy autó ára volt és más is megy rajta, nem csak a munka.
Sok esetben kell a kompromisszum. -
De4d
őstag
válasz
jim bcs #59313 üzenetére
Csak sajnos a keretem sem határtalan ha lenne 200k-m nem lenne ennyire macerás, nem lenne kérdés hogy intel. de 150k amit rátudok fordítani nagyjából.
A ramban azért gondolkodtam 1600+-on mert jelenleg is az van, ráadásul cl8as. Sokat lehet nem változna ha pl egy kings hyperx 1600cl9 lenne, de, valamilyen szinte mégis csak visszalépés lenne.
Sajnos ilyen geil bd 1600 cl8as már sehol sincs, még használtan sem.
Ez a ram úgy vélem még mindig jó, elég lenne egy ugyanilyen, de amint írtam, sajna nincs sehol.
Ami a legfontosabb pedig egy jó vga, az a legfontosabb mérvadó, hisz komolyabban csak játékokkal lenne terhelve a gép, ahhoz meg ugye a vga a legfontosabb. -
De4d
őstag
válasz
jim bcs #59301 üzenetére
Hát a tápomat terveztem megtartani, egy új megint csak kiadás lenne, már nagyon a keret felett leszek :\
Amúgy mennyire él még ez az "ellenét" az amd-ati, intel,nv között?
Ha mondjuk mégis egy i5 lesz, ahhoz jobban dukálna egy geforce? Vagy ez csak régen volt?
Az r9 280x elég jó karinak tűnik. -
De4d
őstag
válasz
jim bcs #59295 üzenetére
Elég régi a vas, és azóta nem is követtem figyelemmel a dolgokat hogy most x mhz felett oc-e vagy nem.
Semmi sincs meg. Amíg nem fixálom le az összes alkatrészt addig nem veszek meg semmit, mert nem lehet tudni.
amiről váltanék 5870 vapor-x/ phenom 2 x4 955/ 2x2 gb 1600mhz geil BD/ MSI 770 G45 lap
+ egy kingston v300 120gb ssd
Játékokkal terhelném igazán csak, filmezés, zenélésre nem kellene erősebb -
válasz
jim bcs #59046 üzenetére
Az Asrock z87 Killer alaplap azt miért nem ajánlod? Van valami hátulütője? Nem ragaszkodom ahhoz foggal körömmel, de az tetszett meg elsősorban és csak 2. sorban az Asus.
(#59048) bldy: Elvileg vinnie kell, de gyakorlatilag nehéz megmondani, hogy milyen következményei lehetnek/lesznek. Lehet, hogy nem fog stabilan működni a rendszer. AMD vonalon egy ilyen kérdés nem jelent problémát, hiszen, ha a foglalat nem más, akkor gond nélkül viszi. Nekem is AM2+ a lapom most és simán belement volna az AM3-as proci aminek már más a fogyasztása, de ez nem jelent gondot... Max. ha valami nincs rendben, akkor biost kell frissíteni. Viszont Intel vonalon más a helyzet... ott úgy gondolkodnak, hogy "vegyél új configot" aztán annyi, ezért nehéz a kérdés.
-
-
válasz
jim bcs #59038 üzenetére
Akkor amiket én kinéztem Asrock alaplapok felejtősek?
Nézegettem az Asus lapját is... Az Asus laphoz csak Asus vgat érdemes beletenni, vagy nincs ilyen megkötés?
Asus lapban nekem olyan érzésem volt, hogy más kártyák pl.: Gigabyte, nem tudott olyan sebességgel üzemelni. Vagy ez csak az én vízióm?Asus Maximus VI GENE lapot miért mATX -ben gyártották? Jobb szeretem az ATX lapokat
-
Anubris
őstag
válasz
jim bcs #59021 üzenetére
Szia,
nekem mivel a PC-m már régi jelenleg egy Y510P laptopom van, és ott a teszteken I5-I7 közötti különbségek 1080P ultra-n már előjöttek, illetve pl a Gridnél már alacsonyabb beállításokon is, mivel az azstali monitorom 1440p-lesz ezért én úgy gondolnám, hogy az I7 elkél. (Persze tudom a laptopban lévő proci messze elmarad mindkét asztali proci teljesítményétől)
http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/jatek-notebookon-erosebb-videokartyat-vagy-jobb-processzort-valasszunk-167
-
Livius
őstag
válasz
jim bcs #59009 üzenetére
És mitől érné meg a műzeiumos hulladékot megvenni használtan kilószámra Gari nélkül?? Én azt mondom, hogy ha a régi platform kell, és csak arra van keret, akkor midnenképp ha lehetséges újjonnan kell beszerezni, a 3 év garanciával. Egyékként alaplapokat gari nélkül használtan nagy merészség venni. Tök mindegy mennyire megbízható a tipus, senki se tudja milyen kókler használta elötte és hogy kínozta, tunningolgatta stb..
-
Novics
senior tag
válasz
jim bcs #58989 üzenetére
Miért off?
Köszi! Igen, 2400-as kit ramokat néztem. Azok olyan 22 körül vannak. (Még nem kérdeztem meg, hogy mit ajánlanak pontosan.) Azt hiszem az ASUS fog nyerni, mert - bár ezt nem mondtam - mATX-ben gondolkozok.(#58988) bluyoo Na igen, hosszú távra tervezem a lapot, ezért inkább most egy kicsit többet költök rá, de akkor sokáig jó legyen.
(Amúgy még egyszer megnéztem, az ASUS-nál valami rossz árat néztem, mert a PRO már lényegesen drágább.
Mindkettőtöknek.
A lap piac mennyire stabil? Áringadozás mennyire jellemző? Nem nagyon tervezek puffert a költségvetésbe, és csak kb egy hónap múlva állok neki összevásárolni a cuccokat, és jó lenne ha nem kéne újratervezni.
-
Novics
senior tag
válasz
jim bcs #58984 üzenetére
Igazából csak kérdeztem, mert nem találtam a korábban linkelt lapokon. Meg DP kábelt kaptam a monitorhoz. Bár egy HDMI kábel nem nagy tétel. Vagy a DVI kábel jobb?
Bestbuy, mint ár-érték arányban mi most a tuti.Az a 40 pénz most egy kicsit sok lenne egyszerre. Kb 100 pénzem lenne az egész gépre, tokkal vonóval - jó, házat tudok később is, mert van régről, ideiglenes jó lesz, csakúgy mint ODD, meg van SSD-m a laposból, HDD majd később jön bele, most az sem létkérdés. A játék az tényleg a legutolsó szempont. Eddig is elvoltam az Oblivion meg a Skyrim nélkül, eztán is elleszek. Csak ha esetleg van rá mód kisebb plusz ráfordítással, akkor jó lenne.
Durván 20 lapra, 30 procira - mondjuk itt a hűtés még pluszba - 20 RAM. Még egy faszányos táp kéne, gondolom az is 20 körül.(#58983) bluyoo Kösz-kösz. Ezek még nem is tűnnek olyan soknak.
-
baboss
őstag
válasz
jim bcs #58932 üzenetére
Az én AMD konfigom kapja meg a gyerek.Nekem meg lenne 2 db VGA-val ASUS SABERTOOTH Z87 i5 4670K. A CPU-t később tudom megvenni.(jövőhét hétvége) Már nagyon várom hogy összeálljon és leteszteljem a különbséget.
ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z - AMD 8350 VS ASUS SABERTOOTH Z87 - i5 4670K
bluyoo
Van 2 körös rendszerem,amit megbontok.A SABERTOOTH Z87-en a CPU és a memória lenne vízzel hűtve valamint a 2 db VGA Radiátor MO-RA II vígan elviszi.
A FORMULA-Z -n A CPU és 1 db VGA lenne vízzel hűtve egy Tripla 360/45-ös radiátorral. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58934 üzenetére
Ha jól emlékszem van egy vizes rendszere (bár azt nem tudom milyen). Szóval ha az egekbe akarja húzni a CPU-t és szeretne egy igazán csúcskategóriás lapot akkor ok.
Bár a Saber is tökéletes vizes rendszerekhez is ...(#58936) szkink
Ha olcsón kell a lap. Szerintem is jó választás a GA-B85M-D3H.
Bordázott MOSFET-ek árához képest (is) jó felszereltség.
Alternatívaként pl. az ASRock B85M Pro4. Ugyan "csupasz" lap de Intel LAN, optikai hangkimenet, 90°-ban elforgatott SATA portok, ... -
válasz
jim bcs #58913 üzenetére
Egy szónak is 100 a vége, nyugton maradok a hátsómon, mert elvisz mindent az i5 is jelenleg. Aztán majd, ha platformot váltok, akkor jöhet mindenből az új alkatrész.
Sok dolgot megtanultam az elmúlt 1-2 évben (pl. felesleges magas ramokat venni, hacsak nem valami übertuningot akar az ember, inkább szellőzzön jól a ház.). Szóval szépen megfontoltan fogok vásárolni. Először eldöntöm, hogy milyen méretű platform, aztán ahhoz nézek egy jó házat és ezekhez fogom alakítani a többi alkatrészigényt. -
-
válasz
jim bcs #58903 üzenetére
Akkor maradok nyugton a hátsómon... Már egyszer cseréltem a proci alatt lapot mATX-ről ATX-re, mert amikor megkaptam az Ashurát, beszereléskor derült ki, hogy nem fér el a VGA az mATX lapon mellette
. Úgyhogy egy hűtő miatt új lapot vettem. Előtte meg a VGA miatt kellett házat cserélni, mert kiderült, hogy kevés a szellőzés a 7870XT-hez
Szóval most már megpróbálom ésszel megtervezni előre a vásárlást, mert eddig a kapkodásból kész anyagi csőd lett -
válasz
jim bcs #58897 üzenetére
Köszönöm
. Az az 1 fázis meg gondolom nem ér meg 8-10k-s felárat, ugye?
Igazából az a kérdés, hogy 4,3 - 4,5 GHz-en meg lehet-e benne hajtani egy 2500k-t. Tudom, hogy procifüggő is, de erre a tuningra maga a lap alkalmas-e?
Jelenleg egy Asrock Z77 Extreme4-et használok, nincs vele semmi gondom, csak gondolkodom kisebb házban és mATX méretben. -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58799 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. A kutya nem veszi, mégis rajta van a Magyar honlapon.
De a "a szinte sehol nem kapható" nem azt jelenti hogy sehol nem kapható!(#58795) BomiBoogie
De igényesek lettünk a Flo-val!
Ezért is írtam nem egyszer, hogy a VIA VT1708S nem rossz (sőt).
Mondjuk azért kíváncsi lennék hogy a ALC662-höz mit szolnál.Hányan ajánlják azokat a lapokat játékosoknak .... Mert hogy miért ne lenne jó egy I5 alá egy teljesen fapad lap ....
(#58792) BomiBoogie
Csatlakoztasd egy házventi kimenethez úgy leállítja. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
jim bcs #58717 üzenetére
Na jó, rászánom, de akkor meg lesz egy 7.1-es hangkártyám, aztán minek?
7.1-es hangfalas rendszerem soha nem lesz, mert nem akarok ilyenre költeni és amúgy sem lenne rá lehetőség (emberek között élünk...), 7.1-es fejhallgatót meg nem akarok venni, mert nem játszom FPS-sel, inkább szóljon szebben egy egyszerű dallam, zene benne, mint 7.1-ben, gyengén.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
jim bcs #58715 üzenetére
Nem értem miért akarod annyira eladatni velem a 2db r9 290-et...magas hőfok nem lehet, mert van hogy win bejelentkezés után rögtön fagy, van hogy fél napig semmi baja, pedig játszok végig. És akkor sem játék közben fagy meg általában, hanem az asztalon, böngészőben total commanderben stb...másik alaplapban jó.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
jim bcs #58712 üzenetére
Igen, köszi, most próbálom kiszedni a hangkártyás topikból, mi legyen.
Szívem szerint nem adnék annyival többet (+8k) a DX-ért, mert annyira (semennyire) nincs pro hangrendszerem, lesz majd egy fejesem, de az sem kell szuper térhatású legye.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
jim bcs #58694 üzenetére
Most már csak az kérdés, a házhoz vagy az alaplaphoz passzoljon a fejes?
Azért a Bitfenixről jókat írnak ám, az ASUS Echelon meg ROG nekem túl gyerekes, camouflage meg piros festéssel, ráadásul nem vagyok akkora géjmör, zenét hallgatok, videókat nézek, általános felhasználásra meg jobb lenne a Bitfenix.
Majd eldől.
-
Lxa
csendes tag
válasz
jim bcs #58630 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.!
Giga B85N:
4 x USB 3.0/2.0 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB header)
Ezek alapján kellene lennie egy előlapra köthető usb 3-nak, de lehet, hogy nem jól értem.mATX:
A B85 Vanguard-on nem látok egy toslink-et sem, így az nekem kiesik. (nyilván van 18-ért is B85 mATX alaplap, ami jó lenne...)
... de pl ez az AEROCOOL Dead Silence Cube nagyon tetszik, de pont annyival drágább mint a Fractal Node 304, mint amennyivel olcsóbb az alaplap. 1:1.
Mellesleg van egy ASUS Vento A8 ház is otthon üresen, abba is belemenne minden, de hát ilyen gyarló az ember fia, újítani akar mindig... most éppen a pici irányba. (Nopláne előtte egy Chieftec dragon volt - még meg is van - ha valaki emelt már meg olyat, megérti, miért érdekel a mITX).
A célom egy 99%-ban játékra kihegyezett pici gép, ha ITX alapon lehet ilyet összehozni, akkor megpróbálkoznék azzal.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
jim bcs #58644 üzenetére
A lényeg tehát a következő:
adnak a házhoz 2 db 120-as ventit, egyet hátra, egyet a tetejére.Összesen befér (maximális méretekkel):
tetejére: 2 db 120-as
hátulra: 1 db 120-as
alulra: 1 db 230-asAzt fogom tehát tenni, hogy hátulról a 120-ast felteszem a tetejére, a helyére veszek egy 140-eset, alulra pedig vettem (ez volt az egyetlen Spectre aprón
) egy 230-ast, és így megvan a ház maximális kihasználtsága.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
jim bcs #58635 üzenetére
Nem kell annyi a házba. Csak az a lényeg, hogy ha már van ventihely, akkor legyen mindenhol a lehető legnagyobb.Nekem nem számít PWM meg Pro széria, ha nincs terhelés, úgyis kikapcsolva tartom őket.
Ha nem megy könnyen a ki-be kapcsolgatás alaplapról, akkor meg veszek egy előlapi vezérlőt.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #58618 üzenetére
Időközönként elkap a hév hogy építeni kellene egy pöttöm gépet. De szerintem csak unalomból csinálom.
(#58619) szacsee
(#58621) baboss
AMD FX-6300 vs Intel Core i5-750
AMD FX-6300 vs Intel Core i5-4670 -
baboss
őstag
válasz
jim bcs #58576 üzenetére
A gyerek főleg játékra használja.Ha váltok intelre akkor a vizet eladhatom és az árából lehetne egy jobb konfigot összerakni.
Tehát vázolom a tényeket.
1 kőrben ezt cserélném.
Az alaplapot eladtam 18 k ért.
A CPU AMD FX 6300 el tudom adni 23k
A vízhűtés 23k-ért menne el.
55-60k a keret.
Ebből kéne kihozni valamit.+ kell egy CPU hűtő a víz helyett.
Memória 2x2 GB Kingmax Nano 1600 MHZ ez maradna.
2 kőrben ez lenne cserélve.
A VGA GTX 465 25 k-ért menne el mennyivel kellene kipótolni hogy jobb legyen helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest