Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #40292 üzenetére
Nem vesztem el, csak:
- szervízben van a VGA-m, ezért alapból kevés kedvem van bekapcsolni a gépet;
- szervízben van a RAM-om (ami miatt hittem azt, hogy rossz a VGA...) is, és most kölcsön "csak" 4GB-om van;
- új munkahelyem van, és hulla vagyok minden nap;
- kellene egyetemre (levelező műszaki infó) is készülnöm, de erre már végképp nem visz a lélek...
+ ja és van mégvalami, amiről jelen pillanatban nem beszélhetek, mert megígértették, hogy titokban tartom!...szóval röviden el vagyok fáradva, de majd pár nap alatt összeszedem magam!
-
d33plin3
csendes tag
válasz
bluyoo #40264 üzenetére
Helló
Na elhoztam az Asrock 970 E-3-at, az asus helyben tesztelésen is ciceregtetett a boltban.
OFF
A HD7770-est meg ott hagytam javításra vagy cserére (itt mindegy végül is, csak oldják meg a hibát).
ONHolnap reggelig meló, aztán utána beszerelem az új jövevényt, s majd írok, mi a tapasztalat.
Köszi
-
d33plin3
csendes tag
válasz
bluyoo #40261 üzenetére
Hát..én is sajnálom, hogy nem jelöltem meg valahol, mielőtt leadtam...
Ha a 990-esek jobbak/megbízhatóbbak lehetnek, akkor nem sajnálom azt a pár ezer forintot most már...
Bár képességben nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi szint is, minimális tuningra. Csak nem akarok már többet boltozni szervizezni.. -
mikromanus
veterán
válasz
bluyoo #40251 üzenetére
Valami standard méret lehet a ház. Az gondolom akkor ATX. A proci terv i5 2500 vagy i5 3550 (utóbbi fele hajlok, bár kb ugyanazt tudják azt hiszem). A sok az a "minimum 6". A B75M jelzésű elvileg 3+5 SATA-t tartalmaz, de mi az az M jelzés? (Marháknak? Minimalista szemlélet?)
/időközben megsasoltam. microATX-es a B75M jelzésű lap. Ez mennyiben érint?/
edit:
Keret: passz. A proci adott. Kb 49-53k kategória. Az alaplapra szerintem max 20k. Esetleg 4 GB memóriáról valami 16GB-ra váltás belefér még ezen felül -
RZozo
aktív tag
válasz
bluyoo #40238 üzenetére
A lapról a saját topicjában olvastam, többnyire elégedettek voltak vele. AC Freezer 7 Pro 775-ös lefogatású hűtő van, amivel nagyon elégedett vagyok. Ha abból újítanom kellene pl. szintén AC Freezer 7 pro rev 2.0-t, akkor az min. +6k költség.
Egyelőre G840 proci lenne benne(ahhoz tudom, elég egy gyári hűtő is az +1k-ból megvan), de a jövőre nézve választok az újab alaplapokból, mert amint jobb árban lesznek az ivy-s cpu-k, azzal szeretném fejleszteni. -
Ifju
aktív tag
válasz
bluyoo #40243 üzenetére
Ismét sikerült újat mondanod, köszönöm szépen.
Ahogy rágódok ezen a témán, mindig ugyanoda lyukadok ki: majdnem tökéletesen kiszolgál a mostani 2magos rendszerem is, szóval i7 3770 + ssd bőven elég lesz nekem a következő 5 évre. (tuning nélkül)
Úgyhogy megköszönöm szépen, maradok az első felállásnál, P8H77-V. -
Ifju
aktív tag
válasz
bluyoo #40240 üzenetére
Igazából a procit még nem vettem meg, csak kiszemeltem. Tehát lehetne K-s is, vagy S-es is.
Viszont bevallom, nem értek a tuninghoz, sose érdekelt igazán, mert kiszolgáltak a rendszereim.
Végül is, ha ma már ott tart ez a dolog, hogy csak annyit kell beállítanom a Biosban, hogy "Turbo", akkor felőlem lehet róla szó. -
Ifju
aktív tag
válasz
bluyoo #40236 üzenetére
Köszönöm szépen! Ahogy ránéztem, tetszik, külön öröm a raid 0-1 lehetőség. (bár gondolom sokon van ma már)
Pár off jellegű kérdést még feltehetek?1) Van valami általános rendszer, hogy az alaplapok mögött a "-V" mit jelent, vagy a Deluxe, vagy a "-E" stb.?
2) Ha van egy ilyen alaplapom, illetve egy i7 3770-em, plusz még teszek bele vga-t, akkor ez olyan, mintha 3 teljesen független vga lenne a gépben (amit szépen kapcsolgathatok biosban)?
-
RZozo
aktív tag
válasz
bluyoo #40234 üzenetére
Köszönöm! Én is úgy gondolom, hogy ott néhányan túllihegték a dolgot, ezért kérdeznék meg itt a fórumon olyat, aki ténylegesen használja.
Asrock B75 Pro3-M lappal illetve annak ATX-es vátozatával is szemeztem. Asrock mellett szól, a 775-ös CPU hűtő felfogatási lehetősége. De ott a ventivezérléssel kapcsolatban olvastam problémát. Ha tényleg nem lenne gond a ventivezérléssel, akkor még egy B75M-GL is megfelelne.
Asus B75-ös lapjainál a Via hangkártya nem éppen szimpatikus illetve nem ismerem. A P8B75-V-nél van egyedül Realtek, amelyet már legalább ismerek és még be tudok vállani. -
fokukac
nagyúr
válasz
bluyoo #40221 üzenetére
én úgy tudom, hogy ez a 65W csak a névleges, több tesztben is azt olvastam, hogy 30 körül van a valós. G530-ast vettem anyukámnak, és egész konfig fogyasztása együtt se érte el az 55 wattot :- ) de ha megyek hozzá hétvégén, lemérem.
A videó gpu-nak tényleg lehet értelme.DM-Fan: tényleg csak az előítéletek miatt írtam. MEg azért is, mert a 3 éves celeronom mellett én még mindig nem érzem szükségét annak, hogy lecseréljem a konfigot, pedig én aztán tényleg multimédiázom, meg fotosopozom is.
Néha eljátszom a gondolattal (mint pl. tegnap este is), de aztán eljutok oda, hogy minek?
Tegnap szereltem bele egy SSD-t, és megtáltosodott tőle a rendszer, nem is kicsit... -
DM-Fan
nagyúr
válasz
bluyoo #40222 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam. Köszönöm!
Amúgy kb. mi a normális működési hőmérséklete egy i3 3225-nek terheletlenül, illetve átlagos terheléssel? Csak hogy gondolkodjak-e komolyabb hűtőn, vagy általános felhasználáshoz fölösleges? Megtámogatva házventikkel gondolom elegendő kell legyen a stock hűtő is.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bluyoo #40198 üzenetére
Tényleg, már rémlik is, hogy mintha asszimetrikus lenne a csatolófej! Köszönöm, lamentálok még rajta, hogy mi legyen. Szűkös a keret, csak mint mondtam, ha már csinálom, akkor rendesen akarom csinálni és nem félmegoldásokkal operálni. Plusz már jártam úgy saját konfiggal, hogy a 3,5 éves - amúgy rendesen karbantartott - Chieftec aktív PFC-s tápom elvitte az alaplapot és a procit is. Szerencsére már eléggé kiszolgált, 4 éves konfig volt, de nem esett jól és azóta bennem van a félsz.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bluyoo #40179 üzenetére
Még annyi merült fel bennem, hogy könnyen lehet, hogy tápegységet is cserélnem kéne. Anno (most lesz 4 éve) egy FSP ATX-350 PNF típusú, 350 W teljesítményű tápot pakoltam a szülők gépébe, ami elég jó ár/érték arányú kis táp volt, mai napig teljesen jól üzemel, átlag fél évente szétszedem és kiporolom, szóval tip-top állapotban van, de persze nem látok a kondik mélyére.
Érdemes lenne-e szerintetek cserélni? Lehetséges indokok:
- ad1: sokat futott a 4 év alatt és nehogy vigye magával az új konfigot, ha elpukkan
- ad2: csatlakozók miatt: 1x 20+4pin, 1x 4pin, 6x Molex 4pin, 2x FDD 4pin, 2x SATAUtóbbival kapcsolatban: ha az ASUS P8H77-V-nél maradok, annak ugyebár egy 24-pin EATX Power connector és egy 8-pin ATX 12V Power connector kell. Namost ugyebár ezen a tápon a 20+4pin csatlakozóval az alaplapot még ki tudom szolgálni, de a 8pin-es proci melletti csatolóba már csak egy 4pin-es csati jut. Ez gondolom probléma.
Ha cserélni kéne, mekkora teljesítményű táp kéne ennek a lapnak/procinak, ha mondjuk egy (max. kettő) HDD és mondjuk még egy DVD-író lenne még ráaggatva? Gondolom a 350 W elég lenne amúgy, de akkor mi legyen az aktuális jó ár/érték arányú táp? Mondjuk ez a Chieftec, vagy ez már túl sok ide?
-
giigz
veterán
válasz
bluyoo #40185 üzenetére
Se USB3, se SATA3 nem kell
Ez megfelelne a célnak? ASRock H61M-VS
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #40146 üzenetére
Ez szép és jó, de ugye Te sem gondoltad komolyan!
Mármint a proci árából ezt tényleg ki lehet hozni, csak épp rossz döntés lenne!
Videószerkesztésnél valós értelme is van a proci húzásnak, ezért szerintem i5-3570K, amihez kell egy jó Z77-es alaplap (ASRock Z77 Extreme4 és ASUS P8Z77-V közül kinek mit enged a tárcája).
A legtöbb szerkesztőprogram (amit próbáltam) szerette a gyors memóriát, ergó célszerű lehet gyorsabb RAM-ot venni, mint az "alap" 1600MHz, ráadásul ebben a munkakörben a 4GB kevés!
SSD valóban erősen ajánlott, de egy 64GB-osat legfeljebb anyámnak ajánlanék XP-hez, de Win7 alá már semmiképp! Felrakod a rendszert, a szerkesztő programokat, és azon dolgozol, renderelsz, és már el is fogyott a hely! Ráadásul még egy játék sincs a gépen a passziánszon kívül.Ja, és akkor még nem is említettük meg, hogy a hosszú élettartamhoz illik meghagyni szabadon legalább 20% tárhelyet!
...persze az állításod ettől még igaz, azt a konfigot abból az árból ki lehet hozni, csak rossz választás lenne!
Szerk.: (#40147) Superleggera
Az SSD-t semmiképp se hagyd ki (min. 120GB!), és RAM-ból mindenképp kell a 8GB videószerkesztéshez! -
bluyoo
nagyúr
válasz
bluyoo #40145 üzenetére
Na ezt a hsz.-t az előbb jól megszerkesztettem
Akkor újra:"Mondjuk nem lett volna ésszerű a legdrágább CPU-t megvenni. Az árából ki lehet hozni egy I5-ös configot (LAP,RAM,CPU) SSD-vel együtt."
LAP : ASUS P8B75-M LX 15k
CPU : INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX 48k
RAM : KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G 5.5k
SSD : SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064B/WW 17.5k
Összesen : 86K -
válasz
bluyoo #40125 üzenetére
igen igen, bár meg vallom öszintén most találtam nála 38ért ezt a lapot el kezdtem kivesézni és enyiért lehet meg érni bár van 1 két dolog amivel nem vagyok tiszta már igy a lappal kapcsolatban, Irtam a topickba amit linkeltél ez a 2 lap van benne az 50k-s meg ez. H milyenek.
-
-
-
-
válasz
bluyoo #40110 üzenetére
"tulsok a kék" Valahogy nekem a vörös tűnik soknak
( ott a pont
)
A lényeg a minél több fekekte és vörös vagy sárgaIgazából a lényeg az hogy a lap nagyon stabil legyen, ha tuningról van szó, meg a szine
Most elég hirtelembe kéne már a héten meg kéne vennem. Szoval elég kellemetlen helyzetbe vagyok. Majd valahogy lesz.
-
válasz
bluyoo #40104 üzenetére
Nekem amugy ez a lap nagyon tetszik és a vizemhez és a szin világomhoz is nagyon menne, csak a pénztárcámhoz nem illik sajnos.....Ennél jobb lapot ami tetszene nem nagyont tudok talán ez de az ára ennek se tuti szoval ezért kérdeztem én mit vegye szerintetek. jelenleg a konfig igy fest, tulsok a kék, Már 1 moduláris táp is folyamatban van amivel szépen lehet a kábeleket el rendezni.
-
StephenNO1
tag
válasz
bluyoo #40036 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, én is Asrock alaplapot favorizálom igazából 50k-ig lenne a határ (egy kicsit elvitte az i7 és a 680 a pénzt). Nincs szükségem felső kategóriás lapra, fő szempont a megbízható nyák(kondik, stabil fesz stb.), és sallang mentes alaplap az Extreme 4 ezt tudja. Memóriával vagyok még gondban, ugyanis jó árban van a Kingston HyperX 2133Mhz-s cucca, de lehet elég lesz az 1600Mhz-s sebességű is. (Lehet hülyeség, de úgy tudom az ivy esetében a prociban van a memória vezérlő és ő nem tud 1600-nál többet i7 esetén)
-
mexel
veterán
válasz
bluyoo #40033 üzenetére
De én is benéztem, mert másik asus lapot néztem, és a P8B75M-LE-n is jó kondik vannak a fontos helyeken
Raid nem kell, de szerintem Asrock lap sem mert kivesézték az Asrock fórumon hogy a fordulatszám állítás nincs a topon az Asrock lapoknál. Remélem az Asus-on jobb lesz, csak tudjam felapplikálni a 775-ös hűtőt valahogy.
Remélem a Via hangkártya sem hagy kívánnivalót maga után.
Egyébként kösz a linket! -
mexel
veterán
válasz
bluyoo #39950 üzenetére
Közben ráleltem erre az Asus-ra: ASUS P8B75-M LX
B75 Chipset, és van rajta alaplapi SPDIF csati, bár a kivezetést nem adják hozzá de ez a legkevesebb az azt hiszem van otthon. Az ára nagyon baráti, ha nem tuningolok talán elég is lehetne. (sajnálom hogy itt nincs a coolernek 775-ös felfogatás)
Utánaolvasgatok ennek a lapnak. Az Asus milyen mostanában? Még a venti szabályozása lesz fontos -
mexel
veterán
válasz
bluyoo #39947 üzenetére
Az Asrock B75 Pro3 lap manualjaban úgy látom, hogy van egy csati amire ezt írják: HDMI_SPDIF Header. Ez egy 2 tűs csati, szerintem erre rá tudnám rakni a hátlapi SPDIF kivezetést. Ha az asrock megbízható akkor lehet hogy ez lesz
A Gigabytokat is átnézem, talán lesz valamelyiken még ilyesmi.
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #39891 üzenetére
bluyoo elvtárs!
Nem akarok itt offolni, ezért csak belinkelem! Most kb. így örülök: -
Bucsek
tag
válasz
bluyoo #39936 üzenetére
igaz, mindennek van saját topikja
1gb ramot meg kipróbálom otthon, jelenleg nem tartózkodom otthon
"Ha az ajánlott lap mellett döntesz jár hozzá a Virtu MVP program amivel a dedikált VGA mellett hasznát tudod venni az IGPU-nak is." igazából még mindig nemtudom mire jó egy ilyen igpu? meg akkor 3 gpu-m lenne?
processzoros, alaplapos és a hivatalos?
nekem 1 is elég
Akkor egyelőre ennyi köszönöm mégegyszer, indul a pc újítás projekt
-
aAron_
őstag
-
Bucsek
tag
válasz
bluyoo #39932 üzenetére
Gondolom ezzel az integrált cpuval nemigazán kell foglalkoznom
vágódeszka
igazából a semmit arra értettem, hogy nem kell nekem 50 usb port meg 80 vga slot trallalla
Tehát LGA1155ös lapkakészletű procit kell néznem ugye? Amit kinéztem az végülis az, de bármelyik ami 1155-ös az jó lesz?
Igaz hogy csak alaplap, ram meg cpu, csak hát ha kevés a csoki, kő a kakajó
de remélhetőleg válaszolnak nemsokára a táp topikban. fél kilóvatt csak elég
sata 3 és sata 2 közöttt mi a különbség? mert a vinyóm szerintem sima satás, vagy sata 2 vagy lövésem nincs...
szóval oda vissza kompatible? csak sebességben különböző?
(azt azért még tudom a ide és a sata közt mi a kül
)
Házam valószinüleg jó lesz, a kábelrendezést mindig megoldom kötegelőkkel
venti hely van, procinak kivezetés stb. max ha szar, akkor pár ezerért veszek valami occót
köszönöm a segítséget
-
Bucsek
tag
válasz
bluyoo #39929 üzenetére
Igaz hogy egybe vegyem, csak hát max 1-1 hónap eltérés lenne
nem egy fizuból venném, de most nem ez a lényeg, max spórolok
Mindig is azt hallottam, hogy alaplapnál nem szabad spórolni, jó azért még se 50ezres alaplap kéne, inkább olyan 30-35. De nem kell nekem integrált videókártya bele, meg semmi. Ha azt mondod az a proci amit kinéztem jó, akkor ahhoz kellene egy jó alaplap. RAMról igaz nem esett szó, de legalább 8gb-ot szeretnék, hogy sokat számít e azt nem tudom, eddig 32bites op rendszerem volt, most 64-es lenne (most is 4gb van, mégis csak 3,XY-t ismer fel).
Sajnos ez a alaplap chipset nekem kínai, nemigazán értek hozzá, majd még utánanézek, értelemszerüen ami jobb az kellene
Tuningolni sosem szerettem, valahogy nemigazán értettem hozzá, ott voltam, hogy megvan, működjön stabilan és kész.
SSD--re én is gondoltam, hogy minél hamarabb, csak hát ahhoz új oprendszer is kéne, jelenleg se erőm se időm felállítani újra a win-t
Driverek, segédprogramok alaplaphoz? hát biztos jó lenne, de igazából nem tudom mi haszna. Legyen támogatott azért. ne kelljen a hangkártyával is vesződni, mint annó a 98-nál
Tápom ezekszerint megfelel és a vga? tudom vannak már jobb kártyák is, de azért remélem még ez is teszi a dolgát.
Az alaplap kialakítására nem is gondoltam, mennyire változtak? házat nemigazán szeretnék venni, amim van most alaplap (asus p5ql pro) ahhoz képest nőttek v csökkentek mármint a méretek?
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #39921 üzenetére
Hmm... Ez alapján a 6850 vs 7770 nagyon nem azokat az eredményeket hozza, mint itt a fórumon mondják. (Csak a 12.11b hiányára tudok hirtelen gondolni!)
-
tranceplanet
addikt
válasz
bluyoo #39910 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy megnézi mit tud az IGP, aztán, ha kevesli, dob bele egy 6670-et. Én a G840-emet 12 ropiért vettem (aprón, garisan, vadiújan), akkor már beleférne egy 7770 és akkor tényleg sokkal ütősebb lenne, mint a Trinity. Bár a G860-7750 kombó is erős valóban.
"igény"
Erre viszont felesleges a dVGA, még a Trinity is sok, SSD viszont tényleg nem ártana.
-
attosz1120
tag
válasz
bluyoo #39902 üzenetére
60.000 ft a keretem.főleg internetezés, meg fifázás.
Régi gépemet újítanám fel.Codegan atx-es ház.hdd sata csatlakozós.400w-os tápom van.4 gb-t ram az kellene bele mindenképpen.meg egy szolíd vga.(de azt 1gb legyen)
cpu az 840-es vagy 860-as lenne.
Alaplapot nem nagyon vágom melyik menne hozzá.Van egy genius 5.1-esem is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #39877 üzenetére
Inkább a Milyen RAM-ot vegyek? topikban kérdezzen.
-
Cancer
senior tag
válasz
bluyoo #39793 üzenetére
Az M5A97 Pro + FX-4100 az 47e, az intel 64e. Ez igaz, hogy "csak" 36%, de az AMD-ből a legdrágább összeállítás. (jelen felsorolásból)
Azt néztem, hogy az i5-3330 és az FX-8150 azonos árban vannak! 8-o
Viszont a PassMArk szerint az utóbbi bőven jobb, mint az előbbi. FX-8150 vs i5-3330
Részletesebb teszteket nem olvastam el, így a valós gyakorlati alkalmazásokban nem tudom, hogy kijön-e a benchmarkos különbség. Viszont a szorítot budget miatt nem jöhet szóba az intel...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest