Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluyoo #40749 üzenetére
"The Z77 chipset motherboards have support for both overclocking the cpu and multiple video card support , while the B75 chipset motherboard has only the support for cpu overclocking and little video card support as you can see by the one slot for a x8 or x16 card. The Z77 will have two x8 slots for SLI/Crossfire.
The more power phases that the board has the better the support for opverclocking." -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #40728 üzenetére
Alsó kategóriába sorolják, de például a még drágább lapokon lévő 892-esnél jobb a jel-zaj aránya. Ebből a szempontból csak a 889-es és a 898-as előzi meg.Igazából nekem a 1702-es jönne be, az csak 2.1-et tud, de ennek köszönhetően még jobb a jel-aránya, csak sajnos egy hazai forgalmazású alaplapon sem láttam még
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
bluyoo #40704 üzenetére
Volt még valahol egy komment, de hiába keresem, azt nem találom... Nyilván ha 10ből egy nem működik kifogástalanul, akkor már bátortalanabb vagyok a vásárláskor. Viszont hiszek Neked, hogy nem ettől van a gond, elvégre csak jobban értesz hozzá
Nem szeretnék külön hangkártyát, annyira nem white a fülemTehát akkor a két ASUS lap között csak a hangchip a különbség összesen?
-
Aldo Novares
aktív tag
válasz
bluyoo #40700 üzenetére
Itt ph-n csak egy db ilyen van :S
Ez nem jó nekem ?
Asus s1155 P8H61-M LX3 PLUS R2.0 -
Szajo
őstag
válasz
bluyoo #40686 üzenetére
Egyenlőre ez a keret, talán ki tudok préselni valahogy 25k-t akár de az sem biztos, akkor max nem tuningolok hisz a I5-3750K így is elég jó proci, max később veszek alá egy jobb lapot!
Ez?
Esetleg ez? [link]
És talán ez még belefér
Ezek közül egyik sem annyira jó tuningra? -
fasirTTT
őstag
válasz
bluyoo #40660 üzenetére
csak néha néha 1-2 Physx gém alatt van bennt, nagyon ritkán
(most sincs benn)
szóval így nem tudom most már végképp a 4 lap közül melyik legyen
giga párti vagyok, de "találtam" egy asus-t és ugye említetted az egyik és a másik Asrockot
hang azért lényeges, és az asus-nál olvastam, hogy a hang nem a leg kóserebb ezzel a nemtudom milyen hangcuccal, de az LE verzióba már Realtek van, amibe csak ez az eltérő a 2 közt. Szóval úgymond az a 2 asus van.
Hangkártyát majd a későbbiekben akarok venni, mert ha veszek akkor 1 jobbat.szerk: mondjuk ez az ASUS még eléggé tetszetős lap, ahogy olvasgattam róla
-
fasirTTT
őstag
válasz
bluyoo #40643 üzenetére
a 2 PCI-e csak úgy kellene, hogy ATI mellé beteszek 1 nv-t a physx miatt, aszt ennyi
nem kell nekem semmi másra
most lehet hülyeségnek tartjátok, de van 1 feles 8600GTS-em, és csak atit veszek
(#40638) geresics ez mennyibe tér el mint a giga lap ? mi az a fő különbség, ami miatt megéri a felárat ?
-
válasz
bluyoo #40645 üzenetére
Processzort mét nem tudom, ahogy lesz rá keret. Vagy az i3 teteje, vagy pedig egy normálisabb i5, esetleg ideiglenesen egy i3-2100.
Ami fontos számomra, hogy halk legyen a gép, elég sokat megy és mellette a csend számomra fontos! Alaplapon pedig nem szeretnék spórolni, az ASRock most nagyon tetszik.
SpeedFan-t ismerem, de nem szeretnék szoftveres megoldásokkal dolgozni, mindenképpen a hardveres vezérlés lenne a járható út!
mobal,
-
fasirTTT
őstag
válasz
bluyoo #40528 üzenetére
neharagudj, még annyit, hogy mondtad, hogy a legjobban felszerelt 20k-s körüli lap i7 2600-hoz az ez: Asrock B750 pro3
most ezt ajánlod inkább, vagy ezt a GIGABYTE GA-H77-DS3H lapot(ugye kellene a crossfire, Sata 3, és enniy kb, mert az 5.1 az megy mind a 2-be
)
-
Valty
aktív tag
válasz
bluyoo #40620 üzenetére
"Viszont teljesítményben is elmarad"....uhh, köszönöm, ennek nem néztem utána, még jó, hogy nem vettem meg.
Akkor megrendelem az Asus-t, elfér az a PCI
Még annyi, hogy ez a Corsair Vengeance ram megfelel ebbe a lapba? Nem fognak összeakadni?
Köszi
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #40578 üzenetére
" de csak a "keleti" oldalon van hűtőborda. " - Fordítva írtam! Az nem is a "keleti", hanem a "nyugati" oldal! ( úgy látszik tudat alatt a CPU helyzetébe képzeltem magam...)
Mellesleg az Asusnál úgy tűnik nem olvassák ezt a topic-ot, mert reggel néztem az oldalukat, és még mindig nincs hűtőborda az "északi" FET-eken... -
ZCoyote
őstag
válasz
bluyoo #40610 üzenetére
Bevallom nekem is az ASUS P8Z77-V a legszimpibb. Három baj van vele: nem tetszik a színe
, nyaldossa az 50k-s lélektani határt és nincs firewire rajta.
Azért kellene a firewire mert van egy régi kamerám amin az van és ha egyszer rászánom magam akkor le kellene a gépre tennem a kamerán lévő anyagokat. -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #40578 üzenetére
" személy szerint "csupasz" lapot nem szívesen vennék"- ezzel én is így vagyok
"a mérnökök nem potyára nem tették még drágábbá a lapot (ha egyáltalán nincs rajta nagy terhelés a borda sem kell)"- vannak "olcsósított" Z77-es lapok, amelyeken a FET-eken egyáltalán nincs hűtőborda! Ezeket rossz nézni is, s még tuninglapként említik ezeket is...Azért ilyen lapok láttán lenne egy-két kérdésem a mérnököknek címezve...Köszönöm szépen!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #40569 üzenetére
Hello!
Írtad, hogy a P8H77-V-n normális hűtést kaptak a mosFET-ek, de csak a "keleti" oldalon van hűtőborda. Az "északi" oldalon lévő lapkák nem melegednek annyira, oda nem kell borda? Vagy, ha nincs tuning (a H77-en nem is lehet), akkor egyáltalán nem fontos hűtőbordát tenni a FET-ekre, csak amolyan "túlbiztosítás"? Ha már ilyen igényes a tápellátása, illett volna "északra" is tenni, vagy rosszul látom?
(Ezt az apróságot leszámítva, ami lehet, hogy nem is valós probléma, a P8H77-V a tökéletes alaplap, már persze ebben az árszegmensben , hiszen a 1155-ös kétmagos CPU-kat amúgy sem lehet tuningolni, a négymagosokat meg az esetek döntő többségében felesleges, tehát elég a H77)Előre is köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
ViZion
félisten
válasz
bluyoo #40528 üzenetére
Nah, közben a ramos topikba is írtam, a bánatba... ide linkeltem a ramot... akkor mi lehet ott?
Remélem nem kevertem össze a karácsonyra _ajándékba_ rendelt vibrátorszopóautómata linkjével... -
Apollo_21
addikt
válasz
bluyoo #40529 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az ajánlást!
Ram ügyben? változhat a helyzet? mármint attól h nemjelzik h kompatibilis? még jólehet? mégegy...1600as ramok...visszafogják vagy teljesen jók ? igazából a "döglödő" AM3 as platformot váltanám egy ugyanannyira komoly tuning gamerre az FM2 vel..foglalat tekintetében? lefogatásokat másik topicba vki írta h AM3 al megegyező? ez igaz? -
fasirTTT
őstag
válasz
bluyoo #40486 üzenetére
na annak akkor örülök, hogy legalább valami 1600as ramot nézhetek
jaj bocs rossszúl írtam le !
hát most tuningról annyit, hogy a feszt a prociba nem emelném, csak az órajelet mondjuk 2-3-4 mhz-t, így biztos érted mit akarokasrockot csak azért nem akarok, mert olyan volt régen, de még a 775-os foglalattal, és az eddigi összes Giga lapommal elégedett vagyok.
-
fasirTTT
őstag
válasz
bluyoo #40479 üzenetére
w7 64
értem. akkor felesleges 1333mhz-s memónál nagyobbat néznem, na ezt nem is tudtam.
hát most tuningról annyit, hogy a feszt a prociba emelném mondjuk 2-3-4 mhz-t, feszt nem emelnék rajta meg ilyenek. így is még ez a véleményed ?
oké, akkor a jack az nemlényeg, de ha úgy van akkor a 2 PCIe se annyira lényeges, de ha lehet azért legyen...
jaj még anniy hogy SATA3 is jóljönne (van érezhető különbség a 2 közt ? mert most az SSD-m SATA2-ről megy)
-
MiB
tag
válasz
bluyoo #40457 üzenetére
Egy ultra brutál tuning gépet akarok építeni. Vízhűtés is lesz, egy Corsair CWCH100. Egy 7870 is lesz hozzá meg raid0-ban egy 128as ssd. Plus egy asrock game blaster. Munkára lesz főleg a gép de persze a legújabb játékoknak is menniük kell rajta.
"Asrock Z77 OC Formula vagy a Asus Maximus V Formula." Én is ezek között vacillálok. Melyiknek kisebb a dropja?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
bluyoo #40457 üzenetére
2500k 4,5Ghz,Sapphire 7970 Boost,8gb kingston hyperx 1600mhz és kéne valami jó hangkártya bf3-hoz.Tehát az ilyen csatlakozást bele tudom rakni a pci 16x-ba?
-
atesss
addikt
válasz
bluyoo #40435 üzenetére
Milyen átalakítóra gondolsz ? Ugye nem egy külső Digital - Analóg átalakítóra ?
Sajnos ez alapján: "Dual VGA Output options: D-Sub, DVI-D" gondolom igen...Miért nincs benne a DVI csatiban az analóg jel is (DVI-I) ?!
Az átalakítónál olcsóbb lenne akkor már a 15"/17" TFT-k egyikét lecserélni DVI-osra.
És olyan lapot tudtok mondani, amin van min. 1 db PCI slot is ?
-
inogradi
csendes tag
válasz
bluyoo #40435 üzenetére
Csökkent az árkülönbség. A cikk azért nem javasolja 1600-->2133, mert túl nagy a különbség.
"Once you have enough bandwidth (DDR3-1600 at a small $9-$10 price premium), there's just not enough of a performance increase beyond that to justify the additional cost"
Most ez a különbség 1600 és 2133 között van, vagyis megérné. Csakhogy drágább (tuningolható) proci is kell, +hűtés --> nekem nem éri meg.
-
inogradi
csendes tag
válasz
bluyoo #40429 üzenetére
Ez egy 2011.07-i cikk, és főleg az ár miatt nem javasolja a gyorsabb memóriát.
De most egy 8Gb -os 1600Mhz-es modul között a különbség 2000 Ft, igen minimális.Persze abban igazad van, hogy ha nem akarok tuningos gépet, akkor milyen ilyen konfig, de lehet hogy idővel mégis gyorsítani fogok ilyen módon, bár lehet, hogy ésszerűbb 5 évente egy új gép vásárlása...
-
Dr.Én
veterán
válasz
bluyoo #40406 üzenetére
Még számolgatok mire hogy lesz manim. legjobban akkor tudok pontosan számolni ha meg jön a decemberi fizum, tudom hol van az még
Ha minden igaz a Melós haverom meg veszi a jelenlegi lapom....és procim.. és 2x2gb ramot .45e ft-ért...
úgy hogy talán sokat nem is kell hozzá dobnom...
Nagyon ígéretes az Asrock
De azért az ASUS az ASUScsak kicsit többe jön
-
Repsol600
addikt
válasz
bluyoo #40393 üzenetére
Ok. Igazából tuningolni nem is akarom csak rákérdeztem.
Tuningra ott van a 3570k-m
. Ez a kis konfig öcsémnek lesz, ő meg úgy is csak nezetik meg Fifa 12-13-al játszik ehez meg úgy sem kell tuning.
A feszelés fontosabb lenne mert kicsit akarok visszavenni majd a melegedés miatt. Köszi a segítséget.
-
Repsol600
addikt
válasz
bluyoo #40391 üzenetére
Értem.
Sztem az Asrock lesz, de még alszok rá egyet.
Am, ezeket lehet valamennyire tuningolni? A4 5300-at akarok hozzá venni ez tudom nem szorzózár mentes, de valamennyit lehet húzni rajta így is? Meg a feszültséget lehet variálni rajtuk? Vagy ezekhez jobb lap is kell mint Intelnél? 2 éve csak intel gépeim vannak szal nem tudom hogy van AMD-nél most. -
potyi23
senior tag
válasz
bluyoo #40384 üzenetére
Hali.Megvagyok total keveredve !
az elso Usb -men furan viselkedik az usb kulcsom 4gb. nagyon lassu,2 gb s file 15 perc mire felmasolja,teljesen megfogja a gepet.regi kulcs,meg 2.0 vagy meg regebbi,de eddig nemvolt vele gondom. Kerdesem az volna ,h az Asus honlapjan talaltam ASMEDIA USB 3.0 driver,es INTEL USB 3.0 Drivert. Most akkor melyik az elso ? A ramok mellett talaltam dugot arra szurtam az elso USB3.0 mat. Melyik az intel,es melyik az asmedia ? -
mattew
tag
válasz
bluyoo #40358 üzenetére
Köszönöm, hogy még mindig szakítottál rám időt!
Az inteles konfigokkal csak az a problémám, hogy lap+proci 7.5+9=16.5, AMD lap (EVO)+proci 10+7.5=16.5, és akkor már inkább az asus csúcslap+proci.
A másik esetben meg ha a giga árát (6) akarom tartani, akkor csak A6-5400K fér bele a keretbe, ha az asus lapét, akkor meg épp pislog az A8-5600K ami úgy 10%-kal jobb a tervezett procinál.
Tehát most szépen össze vagyok zavarodva (asus FM1 evo+A6-3670K, vagy Astrock FM2-PRO4+A8-5600K).
Ha van még egy kis időd leírnád, hogy pontosan miért nem ajánlod a giga lapot, és melyik lap (asus evo,asus pro, és ez az FM2-es Astrock) miben tér el egymástól. Sajnos alaplaptéren elég tudatlan vagyok -
mattew
tag
válasz
bluyoo #40355 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Körülbörhöltem egy országos hardverboltok kínálatát összesítő oldalt (kb mint az árgép).
Elég kiábrándító a helyzet. Ahol van a nevezett lapokból, ott a többi komponens nincs, vagy drágább.
Megpróbálom felhívni őket, hátha tudnak szerezni valamit a felsorolt 6 lapból. -
mattew
tag
válasz
bluyoo #40346 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Sajnos nem nagyon van más alternatíva. Tetszik az asus, csak hát majd húsz százalékot dobna a ram+proci+alaplap áron (majd dupla annyi mint a giga). A proci nem lesz húzva (a k-s verzió olcsóbb mint a 3650). Ekkor is kevés lesz a tápellátás? Mennyire megbízhatók amúgy a giga olcsó lapjai?
A mérte nem fontos, inkább a stabilitás.
ATA csatlakozó (DVD írónak) van rajta? -
Fisherhun
tag
válasz
bluyoo #40350 üzenetére
Okés épp azért tettem fel a kérdést hogy akkor tudjam mi a helyzet evvel a lappal
Én csak örülök ha nincs vele gebaszCsak meghökkentem ezeken a hibákon ennyi
De azt is hozzátettem a kérdésbe hogy érdemes e váltani az asrockról vagy nincs annyi differencia köztük?
Mi a véleményed? -
d33plin3
csendes tag
válasz
bluyoo #40334 üzenetére
Itt, ebben a topikban lehet, hogy csak rosszat hallani vissza, ebben igazad van. De épp ezért olvastam az adott lapok saját forumjain is, ahol viszont a mindent leírnak. Aki bukott vele, a bánatát, akinek bejött, leírja miért jött be, és maradnak tovább kivesézni a dolgokat, segítenek egymásnak tuningolni, kinek mivel mi a tapasztalata. És ezeken a fórumokon olvasottakat tettem mérlegre, ezalapján egyértelmű, hogy ebben a szériában az Asus a legjobban felszerelt, és többet lehet belőlük kihozni, mint az Asrockból. Viszont egyértelműen az Asus küzd több hibával, melyek főként hardveres eredetűek. Az Asrocknál az UEFI gyengélkedett csak, szinte mindenkinek megoldotta a problémáját a bios frissítés.
És csak ezután jött az én lajtorjám adalékként.Szóval nem írom le a márkát, csak hogy az én aurámra érzékenyek az asus kondenzátorai.
Nem hinném, hogy szükség lenne rám, hiszen én már elfogult vagyok ugye
Afelől pedig kétségem nincs, hogy Ti a legjobb szándékotok szerint "vezetitek" az érdeklődőt, segítség kérőt. Továbbá nem vagyok szakértő, épp csak hogy kezdem kóstolgatni a tuning fortélyait, ellenben kompatibilitási, és egyéb dolgok..nem az én asztalom. Továbbá nem is tudom ezt miért fejtem ki, mikor gyenge szarkazmust volt érezhető utolsó mondatodból...
-
d33plin3
csendes tag
válasz
bluyoo #40297 üzenetére
Szia
Na az Asrock első indulástól számítva tökéletesen, stabilan szalad.
Hát úgy látszik, valóban nem érdemes kérdezgetni, hogy "szerintetek melyik a legjobb", max csak irányadó informálódás miatt, mert attól függ kinek milyenekek a tapasztalati személy szerint. Az asus-ról mindenki úgy nyilatkozik, hogy milyen jó...nem vitatom, de a személyes aurám színét, és annak elektromágnerses sugárzását nem bírja, ellenben az Asrock tökéletesen kompatibilis velem. Asus volt amúgy az első lapom is, meg volt asus dvd-rom-om is még rég, és azokkal is befürödtem, bár az már évekkel ez előtt volt. De most újra. Engem nem szeret Asi
Köszi a helpdesk-et, most megyek bejelentkezem a topikomban, mert holnap már feszíteni akarom a procit kicsit
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #40320 üzenetére
Persze, csak akkor, ha a 3. évben tönkremegy az alaplap!
Tapasztalataim alapján, ha valami tönkremegy, akkor az vagy 1 (inkább fél) éven belül, vagy 3 év után! Okosak a mérnökök, alaposan kiszámolták azt a tervezett kopást!Ja, ha már OFF, és tervezett kopás, akkor érdemes megnézni ezt a dokumentum(?)filmet! 52 perc, szóval akkor álljatok neki, ha van időtök, de tanulságos. (Nekem az Intel 1155-ös alaplapok rajtja jutott eszembe róla egy kis számítási hibával megfűszerezve!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest