Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
bluyoo #47375 üzenetére
Összeált végül nekem is a szerkentyű
Ledolgoztam 11 órát és még nekiálltam,de megérte,azt hiszem.
Végül is az AsRock Z77 Extreme4 mellett döntöttem és egyenlőre tetszik is,csak ki kell majd tapasztalni,mert teljesen új nekem.
Valaki tudja egyébként,hogy milyen saját programjával lehet ventit vezérelni és monitorozni?
Köszi előre is. -
Zjunior
veterán
válasz
bluyoo #47389 üzenetére
ÉN Jó lapot akarok amit kinéztem magamnak az ASUS M5A97 EVO R2.0 ...
Ilyet szeretnék venni!
mi az a mATX?...Bocsi!
HA intel vonal maradna, akkor meg nem tudom a GIgabyte lap az mennyire megbízható a UD3-as?
Köszi BomiBoggie....
Neked milyen konfigod lett végül?JAh látom, nem az AMD Vonalat választottad? -
Apollo_21
addikt
-
bombibmw
veterán
válasz
bluyoo #47331 üzenetére
Szia!
Már meg is érdeklődtem és az eladó azt mondta,hogy mivel forgó áruról van szó a legújabb,vagyis a Gen.3.
Így 29k-ért nem lesz rossz vétel.
Holnap érkezik a házam is,be is szólok,hogy kéne a lap,holnapután átveszem,hétvégén meg szerelhetek.(#47333) bluyoo: Hát köszi szépen!Itt 5k-val olcsóbb is.Egyébként a Lurdiban vannak,nem lehet egy simlis valami.
-
bombibmw
veterán
válasz
bluyoo #47295 üzenetére
Lap megrendelve!!!
Azt ugyan még nem tudom,miből fogom kifizetni,de Május 8-ig van időm összeszedni a ZS-t.
Mindenesetre ezúton szeretnék megkérni mindenkit,hogy UP-olja a hirdetéseimet!Ez egyébként mit jelent? "Rendelésed május 8-án tudod átvenni üzletünkben. Ez a dátum érvényes még 02 nap 14 óra 55 perc 56 másodpercig."
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #47278 üzenetére
Köszi!
Élőben hozza a P8Z77-V a "masszív, minőségi, elpusztíthatatlan érzést"?
(A P8P67 nekem nagyon tetszett e szempontból, beváltotta ilyen irányú várakozásaimat, remélhetőleg az "utódja" is ilyen, bár most, hogy kiderült, hogy még most sem működik a "Compare", már semmi sem indokolja az esetleges cserét...)
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
bluyoo #47157 üzenetére
Na hát magamból kiindulva ezt ezért érzem holtvágánynak, mert hiába csúcs, ha megfizethetetlen.
Azért a juzerek 70%-a (óvatos becslés) az általad említett 80-200k közötti tartományban rak össze gépet magának.
Így ha kevesen veszik, minek fejlesztgetné a gyártó. De persze ez csak az én gondolatmenetem, elképzelésem. -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47115 üzenetére
Biztos már remegsz, hogy megint mit írok ilyen hosszan, de most már nem kell aggódnod.
Nem jutok el odáig, hogy feladd, csak tisztán akartam látni. A 3780 négy maggal és a 3990 (turbó, BLCK, 105 együtt) már megvalósult, teszteltem, működik.
Összességében csak annyit akartam kihozni és megerősíteni, jól gondolom-e, hogy egy ilyen procit felesleges annyira nyúzni, mert egy alsókategóriás Z77 lapban legfeljebb pár száz MHz-et nyernék, de ki tudja ugye, mennyire stabilan (pl. ASRock Z77 Pro 3 vagy Pro 4).
Summa summárum, tökéletes lesz ez így.
Az Intel 103-105-ös BLCK emelést ajánl maximum, úgyhogy ezzel még benne vagyok a keretben.
Köszönöm!
@miklosss2012
Pedig az ASUS nem rossz, én is kezdek jó véleménnyel lenni róla. Bár nekem az ASRock dolgaimmal sem volt soha gondom. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47112 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
Igen, a H77-es lapban egyszerűen nincsen szorzóállítási lehetőség.
Várj, azért valami nem teljesen tiszta.
Tehát 3.4 az alapórajel. 105-ös BCLK-val a négy mag egyszerre 3790-et megy (pl. stresszteszt alatt), alkalmanként pedig fel tud ugrani 3990-re.
Na most, mivel H77, ezért nincs +400 MHz-es OC. Viszont ha lenne (tehát Z77-es lapban), akkor úgy alakulna,
hogy:3790+400= 4190 MHz/4 mag, és erre még jön a turbó, alkalmanként ugye +200 egy-egy magra, tehát 4390?
Itt valami nem stimmel, azért ennyit már egy Z77-es lapban sem tudhat, valahogy úgy olvastam, hogy nem adódik össze így teljesen.
Hogy is van ez?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47054 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha vigasztalni akarnál.
Mondom, ennek az is a lényege, hogy így legalább ha akarok, sem tudok fejleszteni, csak mondjuk ismét egy év múlva (tavaly is ilyenkor kezdtem, azóta persze csak őszre jött össze a komplett gép, azelőtt meg kb. 5 évig csak laptopot használtam).Más:
LucidLogix® Virtu MVP - Up to 60% Hybrid Graphics BoostEnnek van bármi érdemi jelentősége?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47046 üzenetére
H77-es laphoz? Nem. Öreg vagyok már a tuningolgatáshoz, ahhoz egy erősebb, drágább lap dukál. Nem akarom állandóan nézegetni a hőmérsékletet sem, csak stabil és erős legyen.
Főleg úgy, hogy a 1155-nek lőttek, erre többet egy forintot nem akarok költeni, se hűtőre, se semmire.
Mezei 3570.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47036 üzenetére
Egyébként a Pro 3 és a Pro 4 között csak annyi a különbség, hogy 4+1 vagy 4+2 a tápellátása?
Ez alapján, ha RAM-ot nem tuningol az ember és mondjuk non-K procit vesz (de unom már magam
), akkor ez is elegendő lehet.
Megint visszaértem oda, hogy hiába a "K", most csak X ezerrel drágább, de ha később már kevés lesz blabla, akkor tuningolhatod, de akkor már jó eséllyel úgyis kevés lesz, ha húzod, ahhoz meg olyan erős lap kell, erős hűtés, akkor még arra költeni... a játékélményen meg soha nem látod meg, hogy egy 4 GHz-en vagy 4.4-en menő i5 van alatta.
Ettől függetlenül állandóan billegek, de bizonyos összeg felett nem látom értelmét rászánni és nem tenném jó szívvel, még ha "csak" +-20k mozog is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #47025 üzenetére
Más: egyébként általánosságban elmondhatjuk, hogy minél több szám és betű van egy alaplap típusjelzésének a végén, leginkább kötőjellel, annál biztosabb, hogy az valamilyen tekintetben butított és olyat kell keresni, aminek az a neve, amit a kötőjeles számok és betűk nélkül kapunk. -
mmat3
tag
válasz
bluyoo #46985 üzenetére
Most ugyanannyi kb a Gigabyte GA-990XA-UD3 mint az Asus M5A97 EVO R2.0.Akkor meg már csak a 990x-eset veszem... A 7770-el én is így voltam,de láttam croosfire tesztet és majdem olyan erős volt mint egy 7950, és nem szeretem pár havonta cserélgetni a cuccaimat.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #46988 üzenetére
Bluyoo - Köszi újfent!
"De szerintem kár ennyire felfújni a dolgot." - Ööö... Bocsánat, nem akartam pánikhangulatot kelteni, csak sima érdeklődésből kérdeztem...
Isten ments, hogy miattam mindenki meg akarjon szabadulni a P8Z77-V-jétől... Bár végülis nem is rossz ötlet, végén tele lesz az Apró 10e alatt kínált csúcslapokkal, én meg átmegyek gyűjtőbe...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #46990 üzenetére
Itt van ez a HD4000-es IGP, amit az erősebb procik mellé adnak. Nem gyenge, csak pont annyira, hogy full HD-n már ne tudj semmi értékelhetővel játszani, max. filmet nézni.
A másik meg, amit Kőbalta is mondott, hogy pár ezer Ft-tal drágább egy K-s verzió, a többi pedig alig olcsóbb, de jól lekorlátozzák, ráadásul 100 MHz-enkénti variánsok léteznek belőle. Az is érdekes, hogy míg Sandyből van 2550K IGP nélkül, az Ivynál már nem is foglalkoztak ezzel.
Egy szó, mint száz, én nem erőltetném az IGP-t a helyükben.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #46971 üzenetére
Bluyoo - "Egyszerűen követik az árak a piacot." - Vagy Asbee-t...
Nekem az nem volt világos, hogy hogy értette Asbee, hogy a Z77 Extreme 4 tápellátása valójában 4+1-es...
Azt írta, hogy később majd leírja, hogy ez mit jelent, remélem, eloszlatja a "homályt"...
BomiBoogie - Csak nem 1155 felé kacsintgatsz? Mit fognak ehhez szólni az FX-topicban?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #46973 üzenetére
Amúgy tudom, hogy aki meg ennyit akar költeni, az ne spóroljon ezen. Innen nézve meg ugye, hogy 53k vagy 59k a proci, az is mindegy, tehát én is azt mondanám az illetőnek, hogy hagyja már a hülyeségeit és vegyen K-sat.
Asbeenak azt hiszem, az északi és déli híd hűtésével volt gondja az Asrocknál, az MSI-nél ez jó, ahogy látom.
-
anytime
őstag
válasz
bluyoo #46961 üzenetére
és még most is gondolkodom, bár egyre kevesebbet ..., pláne a ma reggel után olvasott eszmecsere után ...
Nagy hatású volt a Sonja hsz-e is, amiben leírta, hogy megemeljük a szorzót és csá ...Az az igazság, hogy csak a tuning kipróbálásának lehetősége izgat, de ezt Te (bluyoo) már tudod
Az az igazság, hogy ismerve magamat, ha pl. megveszem a P8H77-es lapot, akkor már tuti a szolid tuning izgatna, viszont a H77-es lappal már csak a
, hogy miért nem vettem meg a Z77-es lapot.
Azt hiszem, erre a csak ki szeretném próbálni című story-ra meg elég lenne a P8Z77-V is, talán, még sok is
-
Sonja
nagyúr
válasz
bluyoo #46953 üzenetére
Áhhá, kezdem érteni, hogy miért nem értettelek.
Te a H77-hez képest nézed, és úgy írtad a +400-at, de nekem ez sehogy nem esett le, hogy arra célzol.
Bocs!
Viszont nem tudom, hogy H77-ben mit lehet állítani?! Csak a BCLK-t?
Mert akkor 103-ig célszerű max állítani, így 34x103=3502MHz, tehát a Z77-ben +500MHz. Szvsz megéri a H77 helyett egy olcsóbb Z77 is.
Ui. Azért 103-ig, mert minden oldalon max. ennyit ajánlanak, ami még biztonságos.
(#46953) bluyoo: "Nem hiába sikeres az Auto tuning gomb" Ez tény.
Viszont szvsz az nem jó nekem, mert hozzányúl a BCLK-hoz is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #46944 üzenetére
Tehát akkor összefoglalva, ahogy már korábban is volt szó róla:
A non-K procihoz is jobban megéri Z-s lapot venni, mert mondjuk a +4-en felül még pár száz MHz kisajtolható belőle.
A lényeg, hogy K-t nem szeretnék, mert ahhoz kocatuningos vagyok, hogy vegyek egy 40 ezer Ft+-os lapot meg egy 15k-s hűtőt és a szemét is kinyomjam, meg azért ésszerű anyagi kereteken belül érdemes maradni.
A lényeg, hogy a meglévőből kihozzam a maximumot.
Erre a célra pedig jó lehet a Z77 Pro4, ami egy árban van a már említett H77-tel.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #46919 üzenetére
Tehát akkor beszéljünk konkrétan: nem akarok extrém tuningot, tehát mondjuk egy 3570-es (nem K) i5 mellé inkább érdemes egy Asrock Z77 Pro 4-et beszerezni, mint az ugyanolyan árban levő ASUS P8 H77-V-t, mert előbbiben tovább is tudom húzni, míg utóbbiban csak a +4-es szorzóig mehetek.
Jól gondolom?
-
Rypejakten
addikt
válasz
bluyoo #46914 üzenetére
bluyoo, írtam bárhol, hogy ha valaki nem akar tuningolni, akkor Z77-es lapot vegyen?
Nem, egyszerűen nem tartom a drágább H77-es lapokat olyan terméknek, amely megéri a többletet a mezei B75-össel szemben, főleg, hogy vállalható áron már vannak olyan Z-s lapok, amik már kielégítik a kocatuningosok igényeit. -
Sonja
nagyúr
válasz
bluyoo #46908 üzenetére
"Ha Z77-es lapba teszed a i5-3570-et 3.4 GHz alapfrekvencia (4magra) amit meg tudsz még emelni (erre értettem a kb. 400MHz-et) és erre jön még a turbo."
Ez így nem igaz! Turbó órajel szorzó + 2-re lehet emelni 4 magos terhelésnél Z77-ben. A példánál maradva az i5-3570 38x100-on, azaz 3800MHz-en működik Turbó-n. Tehát 4GHz-en lehet használni Z77-ben (mert 38+2, azaz 40x100=4000MHz=4GHz), ami +600MHz teljesítmény többlet. Ez nem kevés, és szvsz igen is megéri.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #46877 üzenetére
"Tisztára mint a választások előtt kampányolni kell." - Nem baj, legalább gyakorolsz a legközelebbi pápaválasztásra! Mrs. Bluyoo meggyőzése után a vallásos tömegek megnyerése már igazán semmiségnek fog tűnni...
" ...az LGA1150 kimarad az életemből" - Apropó, a P8Z77-V-d Európa-turnéja most éppen hol tart?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest