- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz
#Morcosmedve #77618 üzenetére
"Egyedüli hibája lehet, hogy lemerül az elem"
Emiatt egy párszor már szívtam, bontani kellett a teljes vizes rendszert, mert az elem a műanyag burkolat alatt van, a cseréhez kikel venni mindent az alaplapból majd az alaplapot a házból.
A legközelebbi cserénél vágok egy lukat a műanyag burkolatra, hogy egyszerűbb legyen az ellem csere. Nem tudom, hogy a gyártó erre miért nem gondolt. -
asaca
tag
válasz
#Morcosmedve #77830 üzenetére
Azon a deszkán mien a hang.Zene közben? Mert DTS ami most van pana fülessel tök jó...Ettől jobb lesz, ami most lesz? Mert kezdek izgulni....
-
asaca
tag
válasz
#Morcosmedve #77828 üzenetére
A ram.. igen macerás lesz rátalálni az igazira.Az ASRock Z170 Pro4 nem tudod ki tudja a ház ventiket kapcsolni üresjáratban?
-
CptAdamica
veterán
válasz
#Morcosmedve #77822 üzenetére
Köszönöm.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
#Morcosmedve #77810 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Lehet akkor megrendelem ezt az MSi-t
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
#Morcosmedve #77808 üzenetére
Ezt
Nem tudom melyik alaplapi hang támogatja,ezért írtam hogy ha lehet akkor Realtek ALC legyen,mert azt támogatja,ezen kívül nem merek más fajtát venni,mert nem fog működni a Headset.
Az előző alaplapomat is le kellett cserélnem Asrock-ra mert ezen volt ALC.
De ha esetleg valaki nekem megtudja mondani 100000%-ra hogy melyik alaplapi hangot támogatja ez a füles akkor bátran vennék akármelyiket. Amúgy USB-s ez a füles,nem Jack-es.Amit linkeltem Gigabyte-al mi a probléma?
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #77656 üzenetére
Ja, majd megnézem, ha oda jutok.
-
Májkii
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77654 üzenetére
A Heróban pont jó helyre tették az M.2-t. Egyszer olvastam a Skylake topikban attól akinek először volt Gene lapja, hogy neki nagyon melegedett, ezért szóltam hogy előfordulhat. Akkor még nem volt 950Pro és az OEM változatok/elődök melegedtek.
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #77629 üzenetére
+1 szerintem is így járjon el. VGA ráér később.
-
jdealer97
csendes újonc
válasz
#Morcosmedve #77624 üzenetére
Teljesen igazad van :-)
De ez majd csak a a végén dől el hogy melyiket valasztom :-)
Köszi a segítséget :-) -
jdealer97
csendes újonc
válasz
#Morcosmedve #77622 üzenetére
Köszönöm a segítséget...
Esetleg egy 5K val olcsobbat tudnál ajánlani hogyha a keretbe ez mégsem férne bele?
Köszi -
adatfalo
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77612 üzenetére
Akár csak az ASRock lapnál
, ezért is írtam, hogy tudásban is hasonlóak. Az utóbbit 2 év garival tudnám beszerezni, míg a másikat olcsóbban de már csak használtan.Ezért e tudok dönteni.
-
Teaway
veterán
válasz
#Morcosmedve #77576 üzenetére
...és csak 6 furatos. Pont azt a 9 mm-es csíkot spórolták le róla, ahol a további három furat lenne.
-
Nyugis
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77576 üzenetére
nos engem teljesen meggyőztél. ennyi!
ez lesz a választásom:
Asus Z170-A vagy Asus Pro Gaming.megnéztem mind a két lapot. árban minimális a különbség.
jobb a pro gaming? vagy incs jelentősége nem éri meg többet fizetni? -
Nyugis
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77572 üzenetére
ezzel mi a gond?
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3
mi nem jó benne? -
Bubu0074
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #77572 üzenetére
Értem esetleg ki tudnád fejteni miért az MSI mert szinte 0 infót találtam róla már szét guglizam az agyam és nem jutok eredményre
válaszodat köszi.
-
Bubu0074
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #77566 üzenetére
Elcsomtam
-
Nyugis
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77564 üzenetére
na az ashrockot azt biztos h nem.
kétszer vettem ujjat boltbol, mind a kettő szar volt.
igaz hogy gond nélkül cserélték, de akkor is ki be épiteni stb.
SOHA többet nem veszek ilyen szutyok lapot.esetleg van valami más javaslatod?
-
Nyugis
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77561 üzenetére
köszi megnéztem az össze hasonlitást!
ezeket a lapokat találtam amikre azt irták, hogy gamer alaplap H170-el.
Gigabyte GA-H170-Gaming 3
MSI H170 GAMING M3
Asus H170 PRO GAMINGezek közül van olyan amit nagy ivben kerüljek, vagy ami esetleg abszolute befutó?
-
Nyugis
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77559 üzenetére
azzal kezdem, hogy köszönöm szépen a választ!
akkor az elmondható, hogy ha engem nem érdekel a tuning semmilyen formája sem, akkor
egy olyan alaplap ami H170 chip settes akkor az tökéletesen megfelelő választás? -
inf3rno
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #77445 üzenetére
Ennyi erővel feladni a villanyszámlát is tiszta nyereség.
Na de hagyjuk, tényleg nem tartozik ide, csak az "invesztálás" szóhasználat miatt írtam.
-
joysefke
veterán
válasz
#Morcosmedve #77420 üzenetére
Köszi!
Az "olcsó" (30K alja) fapados Z170-DDR4 es lapoktól mennyire kell félni? (Itt a GIGABYTE GA-Z170-HD3P-nál olcsóbbakra gondolok)
Hosszú időre tervezi a gépet, és ha 3-4 év múlva lecseréli az i3-6100-at egy mondjuk 4.3GHz-en hajtott 6600K/6700K-ra (vagy kaby lake-re ha kompatibilis lesz) akkor az még komoly ugrás lehet. Mindenesetre sokkal komolyabb, mint egy alap i5-6600-ra upgradelni plusz ugye a memóriatuning.
Szóval egy 4.3-at reálisan el lehet érni ezekkel?
Én magamnak már nem vennék nem-Z alaplapot, lehet ezért gondolkodom így...
üdv
J. -
gg72
veterán
válasz
#Morcosmedve #77323 üzenetére
Én pont fordítva értelmezem: "If M2_1 is occupied by a SATA-type M.2 device, SATA3_0 and SATA3_1 will be disabled." Szerintem ha PCI-s SSD van az M2 foglalatban (ahogy tervezem is), akkor szerintem az összes 6db SATA csatlakozóm megmarad. Vagy rosszul értem?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #77290 üzenetére
Jó, akkor tegyük félre most egy pillanatra a lapok képességeit. Én személy szerint mindegyikről elhiszem, hogy baromi jó a mostanihoz képest. Ami érdekel, hogy itthon a 3 cég közül melyiknél milyen eredménnyel lehet garanciát érvényesíteni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #77284 üzenetére
Hát ez az, hogy trágya szoftveres alaplapot nem szívesen veszek én sem, viszont Asrock-ot meg valahogy zsigerből nem, mert az jött le még tizenx évvel ezelőtt, hogy nem olyan jó, mint az Asus vagy a Giga. Sok volt a meghibásodás akkoriban, legalábbis elég sok ismerősöm mondta, hogy ne vegyek, mert neki tönkrement. Idő közben javult minőségre a seggszikla?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #77284 üzenetére
Mièrt nem? Figyi bolhás Gigabyte lapnàl ott a DualBios
Seggsziklánál meg max a fejvakarás meg a viszlàt van.
-
Terminator17
senior tag
válasz
#Morcosmedve #77145 üzenetére
mert gyakorlatilag játék alatt tök mind1 hogy hány mhz a ram. máskülönben meg zsír újba volt 18k ami nem mindegy
curcail ram
-
válasz
#Morcosmedve #76980 üzenetére
Koszi mindenkinek!
A mortar sajnos nem alternativa, szuksegem van a 2280as m.2 csatlakozora
Jelent valami ertelmes sebessegnovekedest az, ha 2133 helyett magasabb orajelen jartja a RAMokat? IGP-nel gondolom igen, de ezen kivul?
A B150ben a RAID kihagyasan kivul van meg valami ervagas?
-
válasz
#Morcosmedve #76977 üzenetére
Akkor most ezzel nem lettem elorebb
Kozben beleszerkesztettem, arra esetleg otlet? -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76745 üzenetére
Én is 6700-at venném. Annyiért ingyen van.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76743 üzenetére
Én a PH-s Ashe of akármi alapján írtam
WoT-nak is bőven elég egy i5. Pár napja kapott elvileg új motort is vagy mi. Nekem pár éve a 2 magos sandy bridges laptop procin is elment lowon (igp). -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76733 üzenetére
Ez a tuning (sport+ stb.) műkszik b150/h170-nél is?
-
diegho
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76733 üzenetére
Még meglátjuk, ha kihasználnám legalább 70%-ra, akkor tuti ezt tenném, de a 2500k-t kb 40%-ra tudom terhelni maximum, szóval eléggé ágyúval verébre az i7.
-
diegho
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76717 üzenetére
5 évre veszem, de évente tudok hozzá legalább 100k-ért venni bármit. Azért gondoltam most 1x 8-ra biztos belefér majd még egy ram mondjuk augusztusban, amikor mindennek lemegy az ára. A fejlesztést azért akarom mostanában csinálni, mert júli 29-ig lehet áttérni W10-re ingyenesen és nem a régi alaplapra akarom elcseszni a reget, hanem az újra.
-
diegho
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76714 üzenetére
Számoljuk össze a nem nagy felárat:
6400 helyett 6500 5k
Memória 2400 helyett 3000 4k
Pro4s helyett Pro4 3kEz már azért 12k felár, ha apróról megvenném 40k-ért a 6400-at, akkor már 25k lenne a különbség. Még átgondolom. Memóriában van különbség a single és dual között? Lehet most csak 1x 8GB-ot vennék.
-
diegho
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76712 üzenetére
1,35V-os Ram jó? Itt nincs probléma a magasabb feszültséggel, mint Sandy-nél volt? Mondjuk én feleslegesnek érzem a 3000-es memóriát. Egy alapon hajtott 2500k-t fog váltani, ami több, mint amire szükségem van, de nem akarok túl sok adót fizetni, inkább gépet cserélek.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76628 üzenetére
A keretével nyugodtan mehet "normális" tuning rendszer.
GoodSpeed csak Asus lapokat nézett (gondolom nem véletlen), ráadásul nem is az olcsóbb darabokat szóval kár lenne erőltetni.
Személy szerint mióta az Intel minden foglalatnál próbálja bezárni ezeket a kiskapukat, nem is veszem figyelembe ezeket a lehetőségeket.
Még LGA1155 -nél ok, a mai napig akármelyik tuninglappal, UEFI-vel ...
RAM terén +3K és mehetne a Corsair 2x8GB CMK16GX4M2B3200C16, CMK16GX4M2B3000C15R. Itt nem tudom, hogy az időzítéssel, vagy az órajellel nyerne többet. -
jim bcs
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #76496 üzenetére
Csak arra fel írtam, hogy egy 20-30k-s fejeshez bőven elég az msi-giga-asus-asrock jobb lapjainak audio szekciója, alap audio esetén viszont megéri egy olcsóbb hangkártya. A hangerő lehet, hogy elfogy 95%-tól, de legalább nem zúg a füle utána, a másik véglet meg nem egészséges, fejeshez szerintem pont elég. Aki meg audiofil az eleve nem egy 20k-s hangkártyát és fejest vesz, illetve van még a tarsolyában egy komolyabb erősítő és/vagy DAC.
OFF vége
-
sas55
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #76487 üzenetére
Persze értem én, csak benyeltem azt a reklám dumát(parasztvakítás megvolt) hogy milyen jó lett az új lapokon az audió rész.(hát NEM csak jobb lett)
AUDIO BOOST 3.........
Bár 1 ilyen tulajt:GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7 szívesen meghallgatnék hogy ennél milyenre sikerült. -
amadeus11
senior tag
válasz
#Morcosmedve #76484 üzenetére
Valószínű ez lesz akkor. Esetleg MSI-től vagy Giga-tól valamit elfogadható hangzással?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76462 üzenetére
Pontosan ott.
Egyèbként ASrock a legjobb. Ui: Remélem Milka olvassa a fórumot.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76382 üzenetére
Mogyorós!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76187 üzenetére
Hátha nem, akkor nem, el tudom fogadni, ha csak 2133MHz-en megy.
Viszont mivel akkor nem hajtom túl a processzort és a memóriát sem, sőt semmit sem, akkor nem járnék jobban egy olcsóbb lappal?Mondjuk ezzel?
Biostar Hi-Fi B150S1 D4Amire kellene az új gép, a vásárolt új Samsung SSD 850 PRO meghajtása, böngészés, levelezés, irodai alkalmazások használata lenne a fő tevékenység, esetleg hobbiként blu-ray konvertálása h264-be.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #76183 üzenetére
Értem és köszönöm!
-
kpykpy
tag
válasz
#Morcosmedve #76006 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
másként is felteszem a kérdést, Mi lenne a legjobb választás i5 6600k mellé játékra 40-50e-s árkategóriában?
(nem a dizájn a fontos, hanem az anyaghasználat, stabil bios és oc stb..) köszi!
-
Orgi
addikt
válasz
#Morcosmedve #75976 üzenetére
Szerintem ez lehet igaz volt fél évvel-3 hónappal ezelőtt, de most megnéztem random 5 Giga 1151-es alaplapot és az utolsó BIOS frissítés mindnél ugyanaz az "improve ddr xmp compatbbility" volt, lehet már javítottak ezen a dolgon...
-
milszab
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75969 üzenetére
Miért? A márka miatt?
-
medica
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75945 üzenetére
-
medica
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75943 üzenetére
nem fontos hogy gigabyte legyen
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
#Morcosmedve #75909 üzenetére
Bocsi, hogy bele vau-vau, de a GS-re több helyen adják meg az 5 évet.
Angerfist087(#95911)
Elég lesz(bőven). Ha megtetszett az EVGA G2, akkor a Super Flower Leadex Gold 550-re is vess egy pillantást, ugyan az a belső(Super Flower gyártmányú) van ebben is, mint a G2-ben(Leadex Gold-ból van fekete, fehér és szürkés[gun metal] színű is, a moduláris tápcsatlakozóknál enyhén világít[fehéresen] <- nem tudom, hogy mennyire zavar).Az Extreme 4+-hoz adnak egy előlapi panelt, amin van USB 3.1 Type-A és Type-C is, ezen a képen látszódik: [link] (Nem tudom, hogy Neked megéri-e, de nekem nem ér meg ~8k-t).
"Esetleg van a konkureniánál hasonló mint az Extreme4?"
Asus Z170-ARAM:
Nincsen idejük, és lehetőségük sem minden piacon levő RAM-mal használni, nem hiszem, hogy lenne velük kompatibilitási probléma. -
Angerfist087
tag
válasz
Akkor msi felejtős , napokban én is a g2 és a gs sorozat közt vacilláltam ( még nem raktam össze teljes moduláris tápot , de majd olvasgatok fórumokat és bele tanulok) azért is tetszett meg , mert nem szivárványos a végei és a táp borítása ilyen savmart fémszerű ( nem látszódik a piros, sárga, fekete vezetékek mikor össze dugod ) Például
Az 550 watt bőven vagy pont elég kb menyit fogyaszthat a teljes gép corsair SP / Af- es ventikkel 400 watt környékén? lehet még led csík is lesz benne >.< a 650 w az akkor túlzás gondolomA gép elképzeléseim piros fekete ablakos kis aranyos dög lesz ami olyan mint egy rohamosztagos és leteszi az asztalra azt amit elvárnak tőle. Most egy öreg Asrock g31m-s r2.0-m van + intel pentium 805d + jelenleg win10 32 biten kellemesen fut vele, valamiért el akartam távolodni az Asrock márkától. ( nincs vele semmi bajom egyébként kapott már hideget meleg , meglehet a másik két márka neve csábított el + marketing-ja.
(Asus Msi) Msi előtt a VIII rangert néztem, ki de skylake alapon az a szürke nem bejövős
Esetleg van a konkureniánál hasonló mint az Extreme4?
Iponon csak 2 évet adnak az Extréme4 nek gariban. PCX 36 hónap és van két verzióAkkor is jó a ram ha felsorolásból hiányzik a 3000 es szám csak a 3200 és a 2933 szerepel? támogatási listán is csak a 8gigás verzió van Corsair 3000-ből.
Ui nagyon köszi végre egy ember aki nem a sablont írogatja / amíg nem áll össze a teljes config nem veszek semmit a proci hűtőt is egy thermaltake contac 16 ot váltott ami olyan mint egy modellezők által használt kis repülő beremegteti a ventivel az egész gépet + csúf hang és ezért cseréltem a pure rockra.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-
erkxt
tag
válasz
#Morcosmedve #75906 üzenetére
Köszönöm!
-
Angerfist087
tag
válasz
#Morcosmedve #75906 üzenetére
A másik topikban a milyen gépet vegyekben tök mást írtak ,hogy fölös a 6600k meg a z170 először én is z170et akartam
és így jött a 6600 sima
Előzőleg megálmodott config:
Proci: Intel Core i5-6600K
Hűtő: BE QUIET! Pure Rock ( Már megvan )
Ram: CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT ez 28k / ez a verzió meg 2800MHz CL14 KIT 29 majdnem egy ezres különbség
Videokártya: MSI GTX 970 GAMING 4G
Táp: EVGA SuperNOVA 550 GS 550W
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO
Alaplap : MSI Z170A GAMING M5
A táp így is bírni foglya ha csak 550 wattos ?
Azután már átértem erre.
Intel Core i7-6700
MSI GTX 970 GAMING 4G
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz CL13 KIT CMK16GX4M2A2133C13
MSI B150 GAMING M3
EVGA GQ 650
SAMSUNG 250GB 850 EVO
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #75756 üzenetére
Ott van abban a csini kis táblázatban,köztük a stabilitásra vonatkozó rublika is ami nettó baromság.Mondom most is a hardvers lan szerintem is jobb,de lanpartyn sem éreztem azt a baromi hátrányt ( legalább is ha nem te vagy Saahil Arora,mert van az a szint ahol ez is számít,de attól piszok messze vagyunk).
Egyedüli ismert valós hiba,hogy több MSI 1151-es lapban,torrent alatt felzabálta a rendszer memóriát (random hiba,ami független az op-rendszertől és van akinél el sem jön),ellenbe más gyártónál ilyen problemáról nincs tudomás. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #75752 üzenetére
Mert az i7-et kifekteti a Killer olyat terhel
Nekem Killer van (igaz 2200-es),mellettem meg egy Inteles megoldás (Extreme 4,dettó egyforma az egész mint az enyém).Ha megmondjátok melyik melyik,mindenkinek szivárványossá teszem a napját (torrent,ETS multi,War Thunder).
Az elmelet az igaz nem is vitatom.De gyakorlatban ugyan azt nyújtja mint a másik,ember legyen a talpán aki megmondja melyik melyik.Talán egy 2 magos Cerkával már kimutatható lenne ha rágyógyulnék a monitorozó programara,de más fétiseim vannak. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
#Morcosmedve #75749 üzenetére
*átlagfelhasználás terén.
(Már megint félig írtam le)
De ha választhatnék Killer(E2205), vagy Intel(I218V) között, akkor Intel lenne.
-
BlindMind
tag
válasz
#Morcosmedve #75474 üzenetére
Csak a SATA portok miatt kellene, semmi tuning semmi csicsa, csak sok Sata , sok winyó és 0-24-es használat!
Amit néztem a Z97 Extreme9 az sem sokkal olcsóbb...egyedül a Z97 Extreme6 van okos árban! -
rayoliviero
veterán
válasz
#Morcosmedve #75459 üzenetére
Kb. szerdan jon meg.
Hat igazabol fekete memoriat akartam, az jobban ment volna ehhez az Asus laphoz. Csak a feketere 8 napot irt az Aqua webaruhaz.
Pick Pack miatt kerdezem a dobozt, mert ott a max meret 50 cm.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#Morcosmedve #75456 üzenetére
Ezt rendeltem végül:
Asus Z170-A Iponból Pick Pack pontra: itt volt a legolcsóbb, de remélem el is küldik Pick Packre.
2x4 GB Corsair LPX 3000 MHz red (CMK8GX4M2B3000C15R) Aqua-ból Postapontra, mert az Aqua 10 év garit ad rá.
i5 6500 Aqua-ból Postapontra, mert olcsóbb volt az Ipontól.Egy Asus Z170 lap doboza hány cm lehet?
Lan drivert nem tudok letölteni az Asushoz laphoz, remélem fel fogja ismerni a Win 10 a lant. Z77-nél felismerte mindig.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#Morcosmedve #75456 üzenetére
Ok, koszonom.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#Morcosmedve #75417 üzenetére
Sajna eleg sok negativat irnak az Extreme 4-rol. Ilyenkor zavarodok ossze, hogy melyiket vegyem. Itthon az a baj, hogy nem sok embernek van meg, az minimalis tapasztalatnak nevezheto.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#Morcosmedve #75413 üzenetére
Ha Iponnál vásárolnék, akkor csak Asus, ha az Asrock mellett döntök, akkor abból Aqua lesz sajnos, mert a Pcx még rosszabb gariztatás terén. Vagy esetleg tudsz még valami boltot, ahol lehet Asrockot 42-ért és korrektek, ha gariztatni kell?
Aquában a vonzó a Gls Flex Delivery szállítás, mert soha ne vagyok otthon nappal. Ezek a debreceni futárok pedig kicsit sem rugalmasak. Flex Delivery esetén kihozzák viszont este is.
Ha Asrock, akkor LPX 3000, i5 6500. LPX-ből láttam, hogy van piros is. -
Májkii
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75407 üzenetére
Az elején csak viccnek szántam. Van róla egy-két kép a neten, azt hogy tényleg megcsinálták-e vagy hogy mi a tervük vele sajnos nem tudom.
-
Májkii
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75405 üzenetére
Elvileg csináltak belőle egy olyan verziót, csak nem lehet kapni.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75397 üzenetére
Nesze!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75394 üzenetére
Elnézèst a bolhást kifelejtettem.
Ui: fèltékeny vagy e?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75265 üzenetére
Milka még is csak egy híresség na!
-
Fitzgerald
veterán
válasz
#Morcosmedve #75196 üzenetére
Az ok, de attól még valótlanságokat ne állítsunk. Nektek pedig ezt.
-
válasz
#Morcosmedve #75190 üzenetére
De amugy futtattam memtestet es hibat nem talalt.
-
válasz
#Morcosmedve #75190 üzenetére
2133-on volt, bios default beállításokkal használtam.
-
jacekLFS
tag
válasz
#Morcosmedve #75080 üzenetére
Köszi a gyors választ
Players111: végig olvastam milkaval a harcotokat, jelenleg is extreme 4 van, szerintem továbbra is maradok ennél. Nálam nagyon be vált.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75082 üzenetére
Pedig az UD3,UD5 nagyon jó.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75080 üzenetére
+1 az Extreme 4-re.
Ui: esetleg GIGABYTE? -
Walter_White
senior tag
válasz
#Morcosmedve #75050 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75027 üzenetére
Csak hiszed bolhás!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #75011 üzenetére
Ha audit szeretne,nem ajánlok bmw-t.
Szerintem minden tájékoztatást megadtam a helyzetről,sőt céloztam más lehetőségre is.A fórumtárs mint utólag jelezte is,nem nagyon ért az oc-hoz,ráadásul reagált is azóta.Bundás itt nagyjából reszeljük a fingot szindróma van.
Ha holnap jönne egy ilyen kérdés ugyan ezt tenném,de amint felkérés jön,hogy z170 kell már ajánlok is egyet
Ja és 45-46 az Extreme 4,VISZLÁT -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #75003 üzenetére
31-ért ajánlottam,de még meg is indokoltam,ja és 50-es keret+jeleztem a z170-et is.Kimaradt valami?Write only?
mTimo92 : Leegyszerűsítve,olyan szolgáltatás beli különbség ami nem hiszem,hogy érintene téged,kivéve a ram freki.Az hogy megéri e azt neked kell eldönteni,hogy mit enged meg a pénztárcád.
Álltalános vélemény,hogy "illik" a skylake mellé 3000-es memóriát pakolni,de isten igazából nem fogsz eret vágni a különbség miatt.
Ha gondolod kereshetünk valami egyszerűbb Z170-est ha kell. -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #75003 üzenetére
Jajj már megint ez a Milka!
Mindíg túlzásba visz.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #74974 üzenetére
Elefánt.
VISZLÁT!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #74972 üzenetére
Te le Lila Tehenezted Milkát?!
Figyi Bolhás ki lessz jukasztva a bundád. -
válasz
#Morcosmedve #74900 üzenetére
De ha nem is tudja, az első kiépítéshez is kéne egy olyan lap, amibe keveset fogyasztó procit tudok tenni, és rengeteg SATA port, vagy rengeteg SATA port, és elég PCI hely van rajta
Abba csak borzalmas mennyiségű tárhelyet akarnak beletolni.
-
válasz
#Morcosmedve #74900 üzenetére
Ó de jó, köszi
Bár utolsó emlékeim szerint a sw raid pont attól sw, hogy mindent az oprendszer csinál, Linux meg tud sw raid5-öt. De akkor még utánaolvasok, mennyire kell hozzá megfelelő alaplap. -
milkabrams
őstag
válasz
#Morcosmedve #74876 üzenetére
Nem vagyok otthon a chipsetekben, de leírom mire kellene.
Szeretnék venni egy 6. gen i3 procit, amit majd lecserélnék valamikor i5 vagy i7-re, jelenleg egy Gigabyte hd 7770 oc vga kerül bele amit szintén cserélek a közeljövőben egy r9 280x vagy r9 380 vagy 390-re. -
csocs
tag
válasz
#Morcosmedve #74884 üzenetére
Magamnak nem tudom összerakni. Ennél jobb megoldást nem tudok.
Ipon összerakásról nem írtak rosszat ahol rákerestem.
Mit ajánlanál? -
csocs
tag
válasz
#Morcosmedve #74878 üzenetére
ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K6 és ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming K6+ között mi a különbség?
-
csocs
tag
válasz
#Morcosmedve #74878 üzenetére
Ohh... komplett gépet vennék.. csak emiatt nem vinném át az egész konfigot máshová.
Ipon helyett esetleg PCX ?Eddig mindenhonnan (Kingston) HyperX-et hallottam, hogy nagyon jó. Corsair úgyszintén?
-
labi83
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #74872 üzenetére
Szíííí möszijő
Végül Ranger lett a választott az Asrock azért esett ki mivel M.2 csati részen nagyon gyenge!!
üdv
-
labi83
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #74870 üzenetére
és ez szerinted? ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6
Látom nagyon Asrock partner vagy, de mi az ami miatt,jobb szerinted?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #74779 üzenetére
Őöö,hogy mondják medvéül,hogy 40k?😃
chester91 : Nem mondanám,hogy nem ajánlott,de pl az Asrock nem olyan finnyás,biosban most ők járnak az élen,elég nagy a felhasználó tábora,van vele tapasztalat és ami ugyan nálad nem játszik de bclk oc-ban is a legjobb.
Ettől eltekintve nem rossz az a lap,nálad beválhat és a fenti kritériumoknak ez felel csak meg. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #74777 üzenetére
Azon kívül, hogy korán reggel nem tudok írni, még annyit tennék hozzá, hogy aligha vennék 2800-as RAM-ok alatt, most annyira jók az árak (34kFt-os tartományban még jó kis 2800C14-C15-öt is kapsz...illetve 2400CL9 is van DDR3-ban, szvl nem érné meg a DDR4-es platform.
Én ASRock Z170M Extreme4-et ajánlom, ebben minden van amit szeretnél, sőt, még annál is több: azaz korrekt tuning opciók CPU-RAM-ra.*
E mellé nézzél valami jó kis Corsair LPX-et 2800MHz-es sebességel.*non-K Skylake processzor tuningnál az IGP nem működik (energia talarékos funkciók sem, de azzal nem vesztesz, mert OC-val nem is szabad bekapcsolni. ASRock-nál van olyan bolt, ahol trükköznek a garival, olyan helyen vedd, ahol a gártói 3 évet megadják!
-
kukulec
őstag
válasz
#Morcosmedve #74678 üzenetére
de valamit mintha lehetne trükközni vele, nemde?
-
ddjtomyy
tag
válasz
#Morcosmedve #74668 üzenetére
Ja tudom
meg is fogom
köszi a tanácsot, utolso gépem ezelőtt 6-7 éve vettem, (még kölyök koromba), és akkor ugy jártam hogy egyik egyik ram foglalta nem működött, visszavittem és ki is cseréltek, hiába megtörténik, meg kell vizsgálni
-
ddjtomyy
tag
válasz
#Morcosmedve #74665 üzenetére
Akkor szerintem ez marad
Köszönöm mindenkinek a türelmét és a segítségét
-
rolandcs
újonc
válasz
#Morcosmedve #74654 üzenetére
Köszi szépen, akkor szerintem ez lesz a kiválasztott!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #74649 üzenetére
Hő?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest