- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60473 üzenetére
Hali!
...nem létszükség a tuning (két éve sem volt az). Persze ha van rá pénzed miért ne ....
Akkor most tuningolni szeretnél, és egy "régi" K-s Haswell-t vásárolsz?....Nálam már egy ideje tuningon fut ... 2,6---3,6... gyanítom előbb-utóbb az új vas is hajtva lenne.
Ha nem kell az új K-s Haswell-re várni még 5 hónapot akkor várok egy kicsit... én június elejét olvastam, itt többen szeptembert emlegettek :-SMit ajánlanál, K-s esetén az új i5 és a Z97 Extreme4 mint páros... ha nem várnék annyit akkor non-K proci és alaplap páros? Vagy mindenképp Z97 lap és később max. a procit "kell" cserélni? :-D
Üdv.
-
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60413 üzenetére
(#60407) nimfas
"Hát ha tuningmentes vas akkor már Haswell Refresh CPU pl. az I5-4590."
"Kérdés az, hogy megéri-e pl a 87-97 közti 6.600 difi... " Szerintem igen!
"úgy látom a H-s lapokat preferálod ebben a szegmensben." Igen mivel a 9-es sorozatban egyelőre csaj a H97 és a Z97 van.De ha megfelel a 8-as sorozat akkor pl. a B85-ös chipset is megfelelne ...
"Illetve, hogy mennyi tuning potenciál van a K-s prociban %-ban?" Ezügyben érdeklődj a Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" (LGA1150) topic-ban. Szerintem mára szinte csak hobbia legtöbb VGA-hoz egy szorzózáras I5 is bőven elég. A mostani CPU-d egy Pentum is hozza (néhol talán még egy Cerka is).
Nyilván felfelé szeretnék lépni, ezért nem egy Pentiumot vagy egy Celeront néznék az új lapba sem
Ahogy a későbbi hsz.-eket olvastam a Z97-es lapot javasolják, mert az a Brodwell (ha jól írtam...) procit is támogatni fogja, ugye? Tehát nagyon nem fogom megúszni 90 alatt... akkor marad a K-s proci. A kérdés az hogy melyik? Ebben tudsz még tanácsot adni esetleg? Mindenképp a ráncfelvarott Haswell felé kacsintgatok....Üdv.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60413 üzenetére
Ja, közben utánaolvastam ennek az uefi dolognak, már nem vagyok olyan sötét, mint néhány napja.
"Melyik lapot nézegeted komolyabban?"
MSI Z97 GAMING 5
Tetszenek a specifikációi - 8 fázisú cpu power, M.2 port egy napon jól jöhet - elrendezése, nincs telepakolva legacy pci slotokkal - már az Asus P5Q esetében sem használtam őket - valamint külseje - bejönnek a sárkánykarmok által megmarkolt hűtőbordák.
Továbbá elég jól átlátható az uefi. Azt írják, az msi féle uefit meg kell szokni, de nekem a többit is meg kéne, szóval nem lennék vele előrébb, ha más uefivel kezdenék...
Military Class 4 minőségű alkatrészek... ezek milyen viszonyban vannak a TUF szériás alkatrészekkel? Gondolom nem olyan tartósak azért. És valószínűleg nincsenek is annyira extrém körülmények között kitesztelve.
Külföldi oldalakon panaszkodnak a "killer lan" funkcionalitására, illetve eleve fölösleges voltára.Asus Z97-A
Bennem eléggé butított hatást keltett. Mármint nem én éreztem magam tőle butábbnak, hanem ránézve a nyákra, egyből szemet szúrt a kondik szerény mennyisége, főként a hangkeltő részlegen.
Fölösleges legacy pci portok, Viszont legalább van M.2 support, szép Asus uefi, 8 fázisú cpu részleg. Az összehasonlító tesztben elmarad a a többiektől.ASUS Z97-AR: Keveset tudok róla. Ezüst színű bordák jellemzik. Milyen viszonyban állhat a sima "A"-val?
ASUS Z97-PRO: Szintúgy.Sabertooth Z97 Mark 2: Tartós, funkcionálisan elegendő, az M2 portok hiánya annyira nem vészes, viszont egyszerűen nem tudok túllépni a tényen, hogy a nagy testvér árnyékában lépked. Ő viszont nagyon drága...
ASRock Z97 Extreme4: Jól felszerelt, olcsó, 12 fázisú tápkör, stb. Nem tudom, minőségben mennyire marad el mondjuk a fent említettektől?
És akkor itt vannak még az Asus ROG szériás lapjai. Sajnos a Ranger eléggé butítottnak tűnik, a Hero pedig drága. Ami megfogott bennük, az a Sonic Radar. Ez a "gamer" funkció tényleg hasznosnak tűnik.
Erős szempont lenne az alaplapi hang minősége, a cpu tápkör minimum 8 fázisú volta - jelenleg is ilyen van, nem szeretnék visszalépni -, a jó hűtés, valamint a minőségi alkatrészek használata. Az M.2 portot egyelőre nem használnám ki, de ha van, az csak előny. Ki tudja, 1-2 éven belül elterjednek az ezt használó ssd-k. A lapot 4-5 évig nem szeretném cserélni!
Ha tudsz egyéb alternatívákat, hallgatom!
-
patronn
csendes tag
-
-
watador600
senior tag
válasz
bluyoo #60434 üzenetére
Hát lehet.. de szerintem csak ráküldtek egy vírus keresőt aztán annyi volt...
Vissza vittem nem egyszer. Minden ilyen vissza vitel után több ezret kellett fizetni és egy hetet várni a gépre.. ezt a 4. vissza vitel után meguntam...
Régi HDD-t persze vissza se raktam...
Igen Intelt mondta más is, hogy miért AMD hát azért, mert most ez van meg Intelre most nincsen pénzem.. nem gépet akarok újítani, mert ez is megfelel a számomra, csak azt akarom, hogy végre rendesen működjön.Köszönöm válaszod!
-
watador600
senior tag
válasz
bluyoo #60420 üzenetére
Hát procit nem tudom.. rá nem gondoltam még :/
Másik mikrofonnal is próbáltam. Ezt a mikrofont használtam másik géppel is, előző géppel is ott nem volt baj. Webkamera mikijét használom (usb) azota semmi ilyen nincs. Csak a minősége eléggé gagyi..
A hálózat meg tök random volt. Volt, hogy egy átlagos letöltésnél dobta el vagy játék közbe. Egyéb okok miatt multhónapba venni kellett a gépbe egy wifi-t azóta tökéletes.
A fagyások meg a kékhalálok az állandóak és ezért szeretnék váltani..
Garinak már annyi, mint ahogy írtam kicsit feljebb.
A Formulás lap nagyon tetszik.. csak hát az kicsit túl megy a kereten :S -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60382 üzenetére
Köszi!
uefi: Ez is úgy működik, mint a bios, vagy kell hozzá telepítenem valamit, esetleg van-e befolyással a használt oprendszerre és viszont?
"a kinézett laphoz nézzél átfogó teszteket."
Ez a terv, de egyelőre nem hemzsegnek a z97-es tesztek a neten...
jános, köszi neked is! -
nimfas
addikt
válasz
bluyoo #60389 üzenetére
Hali!
Keret... hát olyan 80-90 cuzz-ámen
Én zárasból 4670-et néztem ki.... zár nélküliből 4670K (57.300 HUF), alaplap ehhez Asrock Z87 Extreme4 (33.800 HUF) vagy Z97 Extreme4 (40.400 HUF).
Kérdés az, hogy megéri-e pl a 87-97 közti 6.600 difi... illetve ha nem K-s proci akkor milyen lapot ajánlanál, úgy látom a H-s lapokat preferálod ebben a szegmensben. (K-s proci z97-el már inkább a 100-at veri....)
Illetve, hogy mennyi tuning potenciál van a K-s prociban %-ban? ár/érték-re gondolok, hogy hány %-al drágább a tuning-os combó és vajon ér-e annyival többet ;-)
Tudom nem vagy jós.....
-
xtevo
őstag
válasz
bluyoo #60391 üzenetére
Semmi gond.
Nagyjából értek a témához, csak tuning terén nem vagyok akkora (egyáltalán) spíler. Nem lenne gond az ASRock Z77 Extreme4-M csak, nem szeretném szétvágni... Nyakamba kell venni a netet valszeg, hogy hátha vki használja ezt a kombót.
Láttam, hogy volt 40k-ért Maximus V Gene, az gondolom már kiszolgálna...Csak az már a kereten kívül van, sajna.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #60314 üzenetére
(#60314) bluyoo
Én is bízok benne és igen a Haswell-el fordult egy kicsit a kocka, egyre több bolt vállalta az 5 évet ami nekünk nagyon jó.(#60319) Furkoo
Igen, ami jó a 1155-re az jó a 1150-re is azaz a cpu hűtő felfogatási furatok ugyanazok illetve pár millimétert lehet egyébként is játszani a hűtők többségénél le-fel.(#60324) antikomcsi
Szerintem felejtsd el a K-s procit ha nem minimum egy Asus Gryphon-ba rakod, elég neked a sima proci is. Tehát legyen i5-4670 és Asus Vanguard B85.(#60328) senzaj
Ha minden most van terveben és én úgy értelmezem, hogy a proci sincs meg akkor inkább 1150-ben gondolkodj és matx lapban. Viszont elég lenne szerintem egy sima i5-4570/4670 és egy jó B/H-s lap mondjuk egy Asus Vanguard B85 5év garival. -
PAtr0n
addikt
válasz
bluyoo #60279 üzenetére
Persze nyilván a Sabert az 5 év gari miatt könnyebb lesz eladni... ha egyáltalán a szóban forgó user akar cserélni 5 éven belül
És itt jön képbe az, hogy megéri e az árát. Szerintem nem.
775-öt nem kell bemutatni, most vettem EP45-UD3P-t jó áron, mert úgy gondolom nekem elég még valameddig amit a Xeon E5440 alá tesz. Aztán jöhet a Z97 Ext. 4 Asrock-éktól, az is ki fog szolgálni hosszú évekig. Ki tudja, addig kiábrándulok minden ilyesmi dologból
3.Aragorn:
Azt már tudjuk, hogy Asus és az Asus által dédelgetett Asrock froton mit érdemes venni. Azt is, hogy melyik éri meg jobban. -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60279 üzenetére
A későbbi jobb eladhatóság szerintem nem szabad, hogy szempont legyen hardver vásárlásnál, ugyanis az az összeg, amennyivel többért el tudod majd adni, töredéke annak, amennyivel most többet kell fizetned egy ilyen példányért.
Nem vagyok maximalista. Szép dolog az armor kit, de nem sok gyakorlati hasznát venném, leginkább csak jól néz ki, meg jöhetnék ide a topicba arcoskodni vele."Viszont igaz hogy egy 35-40K-s tuninglap szinte minden igényt kielégít."
Tudsz mondani gyakorlati példákat, nem csak asus fronton? Van-e olyan gyártó, kinek Z97-es lapjait szted érdemes lehet még megvárni? -
PAtr0n
addikt
válasz
bluyoo #60277 üzenetére
Többszörösen bizonyított tény, hogy a felső kategóriás lapok rohadtul nem érik meg az árukat. Persze vannak olyan dolgok amiket csak ezekre a lapokra tesznek, de azok meg az esetek döntő részében nem kellenek az átlag tuningoló usernek. Na meg aki maximalista, annak pofázhat az emberfia hogy elég neki egy 35-40k-s lap is arra amit valójában szeretne
-
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60196 üzenetére
"Ha már "K"-s CPU-t szeretnél akkor már Devil's Canyon!!"
Igen, jó lenne a Devil's Canyon, de nem tudok szeptemberig várni, hogy kijöjjenek a K-s verziók. Pedig jó lenne, mert akkor mozdul meg a piac - az emberek elkezdik eladogatni a sima és a K-s Haswelleket - könnyebb lenne hozzájutni "jóárasított" használt példányhoz. Sajnos 1-2 héten belül össze szeretném rakni a gépet.
Jelen pillanatban nincs szükségem egy haswell i5-nél erősebb cpu-ra, sem tuningra. Ennek ellenére nem szeretnék elzárkózni a tuning lehetőségéről, főleg ha kijönnek a K-s Devil's Canyon-ok.
Úgy néz ki, azért csúszok le a 4770k-ról, mert nincs mibe beletennem, így nem tudom letesztelni, lejárna a próbagari mire le tudnám, tehát amíg nem tudom tesztelni, nem veszem meg. Eközben nyilván megveszi más. Ramot és vga-t sem igazán tudok választani, amíg az alaplap meg nincs, szóval most már sürgősen kellene a lap.
A fenti kifacsart gondolatmenet és az univerzális volta miatt Z97-es lapot szeretnék. Kerül amibe kerül.Jelen állás szerint egy szorzózáras haswell, vagy D'sC i5 menne bele. Később akármi. Nem csak az Asus érdekel, ha másik gyártónál tudtok tartós, megbízható ATX-es példányt sok garival, az is jó lehet!
A kérdés, hogy meddig érdemes árban elmenni? Ha K-s procim lesz, akkor sem valószínű, hogy szénné húznám, legfeljebb egy közepes tuning játszana. Feljebb lépkedve az árak pedig nagyon hamar elkezdenek horrorisztikus formát ölteni...
-
frankdelgado
őstag
-
EMPeter
csendes tag
válasz
bluyoo #60200 üzenetére
A ködösségem abból adódott, hogy nem tudom, hogy akarom-e/van-e értelme tuningolni a gépet, de elnézést, azt oda akartam írni, hogy az idő nagy részében valószínűleg játékra lenne használva, bár Blenderrel is ismerkedem az utóbbi időben.
Ha netán Z+K lenne belőle végül, akkor lehet rászánok valamivel többet, bár valószínűleg maradok végül H87/97 mellett -
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60178 üzenetére
Elképzelhető, hogy hozzájutok egy 4770k procihoz. Ez alá milyen Z97-es lapot ajánlanátok?
Tudom, lap terén így többe fog kerülni a móka, ezért hajlandó vagyok rádobni olyan 40k környékéig.
Szempontok: tartósság, sok gari, ATX méret, lehetőleg valami minőségi integrált hang - hogy ne kelljen még tízezreket hangkártyára költeni, ha nem muszáj...
Extrém tuning nem érdekel, megelégszem azzal, ha olyan 4,1-4,2 GHz-en fut a cpu. És ezt sem a közeljövőben szeretném belőle kihajtani, mint arról már szó esett.
Asussal eddig elégedett voltam, de ha más gyártónál ugyanazt a teljesítményt olcsóbban megkapom, ám legyen. -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #60172 üzenetére
"Már nem is emlékszem hány hónap kellett mire rászántam magam egy normális házra... " - Ha jól sejtem, erre a lépésre az 1.sz Gyáregység befogadására is alkalmas konyha, illetve a 200 titkárnő elhelyezését is lehetővé tévő hálószoba igénye miatt volt szükség...
"De komolyan nem bántam meg." - A Cég összes dolgozója (főleg a titkárnők) ezért örökké hálás lesz Neked...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
bluyoo #60174 üzenetére
Igen, valószínűleg én is ilyenre nevezek be. Az olcsóbb áron kívül semmi nem indokolja, hogy régebbit vegyek.
Már csak az a kérdés, hogy vegyek-e most tuning-lapot? Jelen állás szerint még jó egy évig tuning biztos nem lesz, mert a kiszemelt vga-mhoz egy sima alap haswell i5 is elég, ergo semmi értelme. De ha majd lesz monitor és vga csere is, akkor akár a tuning is szóba jöhet. Szóval szerinted megérné most egy gyengén felszerelt z97-es tuninglapot venni (mert komolyra úgysem futná) abban a reményben, hogy később majd ezzel a részével (lapcserével) nem kell foglalkozni, vagy vegyek most egy nem tuningos jobban felszerelt lapot és ha tuningolni akarok egyszer, akkor cseréljem ezt is? -
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
bluyoo #60160 üzenetére
Problem solved: H97-Plust néztem!
Elkapja a tuningmánia, sose lehet tudniHa már Z97-eket nézünk, akkor min a Z97-A lenne a megfelelő.
Tudom, azért is írtam, hogy elég kisebb is. Nekem pl. muszáj lesz hűtőt cserélnem, mert a Shamrock Z77-nél is már elfoglalta az első ram slotot, most meg már a ventit feljebb kellett tolnom a bordán, hogy ne ütközzön bele a memóriába.Ja a ház, hát aki egy 400K-s konfignál a házon spórol ... megérdemli. - Értem a megközelítésed, de szerintem egy 15K-s házzal is boldogan ellenne.
Persze 400K-nál 10K az semmi.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
bluyoo #60152 üzenetére
Én kicsit változtatnék rajta(ha megengeded
):
Deszka: Asrock Z97Pro4 - 31-32K - Z97, ha később mégis meggondolná magát és beletenne egy K-s procit, nem kell neki lapot cserélni. Jobb hang cucc, Sata Express, Intel Lan, jobb tápellátás, több venticsati stb.
Hűtő: Brocken 2 helyett inkább Scythe Ashura, a kis IHS miatt nem annyira szerencsés, ha közvetlenül érintkeznek a hőcsövek szerintem. De egy olcsóbb 9 vagy 12cm-es ventis példány is elég lehet.
Táp: Pont, ahogy írod inkább erősebbet: FSP Raider 650 / XFX PRO 650W.
Ha akar még a házon is tud spórolni.Persze, ha van lé, akkor lehet költeni...
de a maradékot elköltheti jobb monitorra vagy vesz belőle játékot vagy jobb esetben mást.
-
Silgard
csendes tag
válasz
bluyoo #60140 üzenetére
Új konfig előtt állok, úgyhogy változnak az árak folyamatosan a fejemben, csak a konfigra a keret 300, 3monitort kellene meghajtani, most gondoltam venni egy r9290-et és később bővíteni, és valóban jó lenne egy i7-et pattintani mellé
.
Itt abba is hagyom, mert alaplapos topik, és ha a többi komponens változik, az alaplap ára is változik és először össze kell állnia a fejemben. Köszönet
-
30z.Samu
félisten
válasz
bluyoo #60113 üzenetére
Szerintem ATX lesz belőle, mert a későbbi bővítésben nem ütközöm akkora akadályba, mint az mITX-nél. Mert igazából játszanék a géppel és nem minimális grafikával. Csak kérdés, hogy most melyik proci jobb erre a célra. Szóval meglátogatom az általad ajánlott topicot is.
-
30z.Samu
félisten
válasz
bluyoo #60111 üzenetére
Párszor még át fogom rágni szerintem, mire döntök, de régebben is AMD gépeim voltak és egyikkel sem volt gond. Mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy az "i"-s Intel procik szimpatikusak. Úgy tenném össze a gépet, hogy 2-3 évig nem nyúlnék hozzá, bár ez a mai IT világban lehetetlen.
-
30z.Samu
félisten
válasz
bluyoo #60095 üzenetére
Volt nekem korábban ilyen pici gépem, csak az integrált procis volt. Jó volt, hogy ilyen kis kompakt a gép, csak hiányoltam a proci bővíthetőségét. De ennél a lapnál ez is meg lenne oldva. Viszont, most hogy írod a melegedést, így elgondolkodtam, hogy az a pici ház tudna-e úgy szellőzni, ahogy kell.
Mondjuk egy ilyesmibe tenném, első ránézésre nem tűnik rossznak, bár nem tudom, hogy a 200W-os táp elég lenne-e. -
Giovanny
őstag
válasz
bluyoo #60078 üzenetére
H105 hűtőm van,és terheléjsnél impulzusszerüen ment a forgulatszàm,3 és 4 pines megoldásokkal is próbálkoztam,meg nagyon idegesítő is volt az a fel/le ugráló sebességnek a hangja.Tehát nem volt képes a lap fix sebességen vezérelni a vetniket,legfrissebb bios-t is feltettem,de semmi...
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60064 üzenetére
Lényegében minden marad. 8 Gb memória, két SSD, két HDD, ODD, Táp, Ház, videókártya hétfőn érkezik r270x,csak az alaplap és a proci lesz upgradelve.Erre a kettőre van most 70k huf, júniusban még hozzá tudok csapni pár tízest, ha kell. De ha lehet tartós megoldásra utazom.
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60062 üzenetére
Akkor te a Vanguardot ajánlanád inkább? És egy hasonlóan minőségi megoldás h97 chipsettel? Ha már lehet akkor a későbbiekre is gondolva ilyenbe ruháznék be, bár előreláthatólag még 2-3 évig elegendő lesz egy i5-ös Haswell. Lehet az árat még 10k-val is belőni 30 fölé ha kell. Bocs a sok értetlenkedésért, de nem igazán vagyok képben Intel vonalon és most nem szeretném magam nagyon beleásni a témába, mert kevés időm van erre.
-
balioking
csendes tag
válasz
bluyoo #60056 üzenetére
ASRock Fatal1ty H97 Performance ez a lap sokkal jobban tetszik, mint az a Vanguard. Később is használható esetleges prociváltásnál. Illetve 8 fázis 4 helyett, sokkal jobb minőségűnek néz ki, 1600 Mhz hivatalos memóriafrekvencia támogatás stb. Köszönöm a választ, azt hiszem ez lesz a lapom. Már csak egy árat kéne lőni hozzá, de itthon még nem nagyon találtam. Midegy is, úgyis két hónapos lesz a projekt, amíg összerakom a gépsárkányt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #60045 üzenetére
Jaj, fejezzétek már be az offolást!
Beszélnétek inkább az alaplapokról, ott bezzeg nem vagytok ilyen kreatívak.
blujó már évek óta mondogatja magának, hogy jó az az összetákolt őskövület Z77, anytime minden pénzét arra költi, hogy a szobában ablakok helyett is monitorok legyenek, Sebaj Tóbiás meg audiókábel fóbiás, és kitalál mindent, hogy valamelyik alkatrészt hibáztassa.
Remélem, mindenkit kiosztottam.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
bluyoo #60026 üzenetére
Jó, oké, háklis vagyok, de nekem egy sima splitter nem szimpatikus megoldás. De a linkelt leírás alapján, ami egyébként elég pontatlan volt, de a lényeg meg volt benne, sikerült megcsinálnom. Most hátul a zöldben van a hangfalpár, feketében a füles, és megy mind a kettő.
Csicsa és villogós izék nélküli ház rúlz! Nekem az előlapi (elég erős) kék ledek is kaptak egy fekete szigszalag tuningot.
-
Popes
őstag
válasz
bluyoo #60011 üzenetére
Még kíváncsiságból összehasonlítottam a Gryphont a MARK2-vel(hogy legyen miből válogatni), és arra a megállapításra jutottam hogy a Gryphon egy mATX MARK2 minimális eltéréssel(pl audio chip)
Még árat nem láttam a Gryphonra de gondolom csak annyival lessz olcsóbb amennyit a rövidebb panelen spórolnak
-
SRII
őstag
válasz
bluyoo #59994 üzenetére
nem is mond, már attól is befagy ha linkelek, szégyellem is magam miatta! de a játék 15 fps el fut , a googleben meg lehagy! köszönöm a segítséged,
ennek a boltnak igen csak nagy baja van!
[link]Nézzetek körbe, hátha én írtam nekik üzenetet, kíváncsian várom válaszuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest