Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
Milka 78 #88688 üzenetére
Az SSD egy hulladék sajnos most olvastam utána szériahibás.
Gigabyte B450 AORUS M és a MSI B450M GAMING PLUS maradt versenyben.
A gigabyeton egy kicsit jobb a hang és 6db sata csatlakozó van, ráadásul 4k 60FPS.
Jól gondolom ő a nyerő?UEFI jóféle rajta?
Mintha valahol azt olvastam volna manapság nem olyan jók a giga lapok, vagy ez csak valakinek az okoskodása volt.... -
zzola
titán
válasz
Milka 78 #88669 üzenetére
(#88665) palfitom
Miért? Valahogy nem vagyok megelégedve a Ryzennel. Intellel mégis csak jobban mennek a játékok...
Keret? Igazából nincsen limit, de természetesen olyanért nem fizetnék, amire nincsen szükségem!
Csilli-villi nem érdekel, sem az USB 3.1! A lényeg, normális OC-t bírja a lap, akár i7-9-es szériát is.ASRock Z370 Ex.4 lenne talán erre a legolcsóbb választás?
-
juliensorel
őstag
válasz
Milka 78 #88648 üzenetére
Csak az előző hsz szól nekem gondolom
De akkor a B450 I AORUS PRO WIFI nem ajánlott vagy nincs vele tapasztalat?
Jelenleg MSI B350 tomahawk Arcticom van lassan két éve, 3.9 GHz-en is stabil de nem annyira jött be ez az MSI vonal (főleg a BIOS), bár a mortar tetszik így elsőre. -
wsanyi
aktív tag
válasz
Milka 78 #88604 üzenetére
Igen, mert ezek hatékonyabb VRM-ek, kevesebbet veszít az áramból a CPU, ezért cserébe hűteni kell. Ez igaz. Gamers Nexus csinált róla tesztet.
Tehát vagy megleszik a VRM, vagy nem elég hatékony. Ezek a lehetőségek vannak. ASROCK-nak meg elszállhatnak a kondijai pl. Sajnos láttam ilyet. Japán fémkondi kinézetű volt, de lefelé el volt pukkanva 3 is. Ez szomorú. Igen, hűteni kell, cserébe nem pukkan el a kondi.
-
Vartanus
őstag
válasz
Milka 78 #88605 üzenetére
Tegnap utána néztem jobban a dolgoknak és valóban az angolszász szakoldalak java része is az MSI-t hozza ki OC szempontból legjobbnak az olcsóbb B450 deszkák közül.
Írtad Asus esetén nincs manual csak offset Prime és TUF esetén. Kérdezném hogy egy Strix B450 F-Gaming is hasonló vagy itt már azért lehet manuálisan tuningolni? Az elődje a B350 F-Gaming sokaknál igen jól szolgál(t). Illetve a Strix B450 és B450 GPC lapok közül melyik jobb úgy összességben , valamint ha csak OC képességet nézünk?
-
Kroni1
veterán
válasz
Milka 78 #88535 üzenetére
Milka 78 + Helsing: Köszönöm az infókat, végül egy Tomahawk lett rendelve! Azt hittem az ajánlások kapcsán hogy jóval drágább lesz mint a Gaming Plus, de szerencsére jó árban meg tudtuk rendelni.
A prociból szerintem is a 2600 most a bestbuy, de a 2600X az adott, mert már megvan. Nagyon nem fogunk tuningolni, rábizzuk a procira. Egy 6GB-os GTX1060 és egy fHD monitor mellett lesz játékra, szerintem bőven elég lesz a tudása. Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy egy tökéletesen működő, de igencsak régi Corsair VX450W táppal elindul-e ez a konfig?! Mert ha nem akkor abból is venni kell még egy valami újabbat.
-
nubreed
veterán
válasz
Milka 78 #88535 üzenetére
Az miért van, hogy az AMD Ryzen topicban úgy általában nem ajánlanak X-es procihoz B450 -es alaplapot? Én nem vettem észre semmi hátrányt abból, hogy B450 Tomahawkban megy a 2700X. Nem manuális OC-zek, mindent az xfr -re hagyok turbózik is szépen, Cinebench pl hozza ugyanazt az eredményt amit egy X470-es alaplapban hozna.
-
Warface
csendes tag
válasz
Milka 78 #88526 üzenetére
Megnéztem. A legnagyobb gondok azok, hogy:
1. Az alaplaphoz (ECS MCP61M-M3) nem tudok 4GB-os memóriát venni, mert a listán csak 2db ilyen szerepel és sehol se kapni...
2. Nem találok olyan alaplapot ami támogatja a (AHX 1600C9D3B1K2/4GX) 4GB-os 1600MHz-es DDR3-as ramot.
A jelenlegi alaplap (ECS MCP61M-M3) Memória támogatási listáján csak 1 típusú 1600MHz-es Kingston RAM van, és az 2Gb-os és ebben a gépben az aida ennek a ramnak az azonosítóját írja ki (a másik gépben kiírja a saját azonosítóját és 4GB-osként látja mindkét ramot).
Ezzel szemben az az alaplap amit kinéztem (ASUS M5A78L-M PLUS/USB3) Rengeteg 1600MHz-es és 1333MHz-es 4Gb-os DDR3-as KINGSTON memóriát támogat, csak azt nem emi nekem van!!!
Azért tettem fel ezt a kérdést, hátha van olyan személy aki hasonlóan járt, nekem nem gond ha csak 1333-ban fut, vagy a ramomat más típusú ramnak látja az új lap, a lényeg, hogy 4GB-nak lássa és ki tudjam használni legalább 1333MHz-n.
-
Warface
csendes tag
válasz
Milka 78 #88526 üzenetére
Köszönöm szèpen. Am3-as lapokat nem nagyon lehet már kapni
Bízom benne, hogy az ASUS lap látni fogja 2*4Gb-nak, mert sok 4Gb-os Kingston ramot tàmogat, nem zavar engem, ha másik számú de ugyan olyan vagy hasonló MHz-es 4Gb-snek látja.
A mostani lap memória támogatási listáján a legnagyobb Kingston 2Gb-s ès a 2 db 4Gb-st annak a 2Gb-snek látja. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Milka 78 #88493 üzenetére
Értem köszönöm! Visszamondtam a megrendelésemet az Alzától,mert elbizonytlalnodtam hűtés ügyben és átszerettem volna csinálni a megrendelést.Na mármost az az alaplap amit választottam egy ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING lap volt,de HASZNÁLT.Igy 141euro lett volna....Na mármost mivel töröltem a megrendelést az Alza nem dobta vissza a kinálatba a használt alaplapot...
Igy nem tudtam uj megrendelést csinálni.
A lényeg hogy azon dilemmázok most,hogy meg e vegyem újonnan 206euroert vagy ha már annyit adnék érte azért már kapok Z390 chipszettel szereltet is.Nagyon sokat olvastam az utóbbi 2-3napban,de minél többet olvasok az alaplapokról annál kevésbé tudom mit szeretnék venni!Az a lényeg,hogy 6USB legyen rajta fizikailag hátul, ha több az nem baj.És ha netán később szeretnék jobb procit,akkor azzal se legyen gond.Húzni is szeretném mivel i5 8600K lesz a proci.Ezeket nézegetem,de nem tudok választani:
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
ASUS ROG STRIX Z370-G GAMING WI-FI AC a wifi nem mérvadó benne
MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBONezen kevés az USB hátul
GIGABYTE AORUS Z390 ELITE
ASUS PRIME Z390-A
esetleg még ez ASUS ROG STRIX Z390-H GAMINGNem tudom mi lenne a jó válsztás...Vagy ezeken kivül más is szóba jöhet,akár olcsóbb is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Milka 78 #88443 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Az Asrock Z370 Killer sli már kifutott modell/termék a Z370 Extreme 4 pedig csak rendelésre van.
Esetleg valami másik alternativa? Ez mondjuk?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Milka 78 #88414 üzenetére
Én is hasonlóan gondoltam, és 34 jó ár érte, mert eddig úgy terveztem, hogy berendelem 45-ért, meg is lepődtem, hogy hirtelen 34 lett tegnap estére, reggel, vagy 1 nappal korábban (már nem emlékszem mikor) még legolcsóbb helyen is 41-ért láttam. Tehát ezzel elégedett lennék. Köszi a segítséget!
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Milka 78 #88406 üzenetére
Hmm. Értem,köszi! Esetleg van 35-45 ért,amit inkább ajánlanál? Én ia azt gondoltam mondjuk,hogy ezek elegek a sima 8700 alá. Gondoltam gyorsabb ramra,de tudtommal az I7 is csak 2666mhz -et enged, így a lap sem kell többet tudjon. Annyi,hogy asszem a h370 carbonon van 2 usb 3.1, ezért választottam azt.
-
makoss
veterán
válasz
Milka 78 #88362 üzenetére
Üdv!
Már nem olvasok vissza, de valahol azt írták, hogy ha 1-nél több m.2 SSD van a gépben sávhiány lesz tapasztalható.
Ez hogy értendő?
Lassabb lesz?
Vagy miben mutatkozik ez meg?
SSD topikban nem válaszoltak, meg szerintem lényegében alaplapi kérdés, hogy később távlati terveim között lesz-e értelme egynél több m.2 SSD-t kötni, lenne-e értelme egy thaichi lapnak-e vagy sem... -
-
xatos3
senior tag
válasz
Milka 78 #88317 üzenetére
mint ahogy azt az előző szövegemben is kiemeltem, valódi sok fázis kell nem kamu, ahol 4+2 vezérlő van megduplázott fázisokkal
motherboard PCB Breakdown: MSI X470 Gaming Pro Carbon
tehát itt a látszólag 8+4 fázis valójában 4 fázis kettőzve meg 2*2 SOC fázis
ezzel szemben 6 fázis van az asusonaz asrock taichin 2 vezérlő van ott tényleg sok a fázis de az túl drága már
de legalább ez megerősített abban hogy most ez a legjobb választás ebben az árszegmensben
JAVÍTOM 5 fázis van az msi lapon
-
Helsing
aktív tag
válasz
Milka 78 #88311 üzenetére
Akkor lehet rászánom még azt a +15e-t. Így legalább biztos nem lesz gond ha esetleg évek múlva lecserélem a 2600-ast egy erősebb procira. És a mérsékelt tuninggal sem lesz semmi probléma.
Ami jelentős pozitívum a számomra, az a +1db M.2-es foglalat. Lehet nem lesz rá szükség, de nem rossz, ha a lehetőség adott. -
laca500
aktív tag
válasz
Milka 78 #88280 üzenetére
Köszi szépen.
Az Asus az akkor felejtős?
Mondjuk nem igazán bánom, nem nagyon voltam vele megelégedve még az FX korszakból.
8320-as procinál, ha megvolt egy kicsit húzva, tűz forró volt a VRM rész.
Nem tudom, sokan esküsznek az Asus-ra meg a Gigabyte-re, nekem egyik sem vált be.
Amivel régebben nagyon megvoltam elégedve az az Asrock volt.8 sata egyenlőre nem feltétlen kell, elég most a 6 db is. Ha meg az M2-be megy egy SSD, akkor egy még úgy is felszabadul.
-
laca500
aktív tag
válasz
Milka 78 #88255 üzenetére
Köszi.
Ezekről mi a véleményed:
ASUS PRIME X470-PRO
Ennek 6 Sata csatija van, csak nem tudom, hogy M2 használatánál letilt-e a Sata csatikból.
Az ára 53e körül van.MSI X470 GAMING PRO CARBON
Ennek 8 Sata csatija van. Ez elméletileg nem tiltja egyiket sem ha az M2_1 portot használják csak.
Az ára 56e körül van.MSI X470 GAMING PRO
Ennek is 6 Sata csatija van és itt is úgy értelmezem, hogy az M2_2 használatánál tiltja csak a Sata1-es csatit.
Az ára 45e körül van.Nem ismerem egyik lapot sem, főleg tuning szemszögéből.
-
w44
csendes tag
válasz
Milka 78 #88244 üzenetére
sziasztok!
amugy az asrock extreme 4 nem eleg ala? (ezt szoktad ajanlani, ugy altalanosan jo lapkent,meg is indokoltad nekem korabban)vagy ez a professzor a 8086,4000mhz-s mar "koveteli" a jobb lapot?
a "sima" 8700k val szemben. (ertsd 8700k-hoz ajanlanad az extreme4et?)(+1 kerdes, a 4000mhz-es memoria van es a processzor is 4000mhz-s az jelent valamit egymas szamara?
masik kerdes, esetleg memoriabol "illik" jobbat - gyorsabbat venni a thaichi laphoz, az extreme 4hez meg jo a 4000mhz-s memoria?)
-
nubreed
veterán
válasz
Milka 78 #88199 üzenetére
Az MSI B450 Tomahawk -nál 2 db -os memória kit esetén van ajánlott metódus, hogy mely slotokba érdemes a modulokat behelyezni? Bizonyos alaplapok jobban szeretek, ha a CPU-tól távolabbi vagy éppenséggel ahhoz közelebbi slotokat használjuk, ennél van ilyen? Amúgy ma este akarom megrendelni, vmikor jövőhét elején meg lesz.
-
törölt tag
-
nubreed
veterán
válasz
Milka 78 #88153 üzenetére
Igen, a Tomahawk szimpatikus.
Ez itt lehet, hogy offtopic, elnézést de az MSI -nek is van olyasmi Windows -os utilityje, mint az Asusnak a Fan Xpert? Az utóbbi 6 évben csak Asus alaplapom volt és nem szoktam a gyári bloatware-t használni, de az Asus Fan Xpert -et nagyon szeretem, ezzel szabályoztam be a saját venti profilt, ilyesmi van az MSI -nek, vagy ott UEFI -n belül kell ezt beállítani?
-
nubreed
veterán
válasz
Milka 78 #88149 üzenetére
Tudom, megbeszéltük és köszönöm is a válaszaidat!
Szó sincs arról, hogy meg akarom úszni túl olcsón, ráköltöm azt amit kell, hiszen sok évre tervezek az új konfiggal, sem az alaplapon sem a hűtőn nem akarok spórolni, de ugyanakkor a ló túl oldalára sem akarok átesni, ésszerű keretek között próbálom megtalálni a legjobbat. Nem gondolnám, hogy B450 -es alaplapok között ne lehetne találni egy jó, aminek megfelelő a vrm hűtése is. De most kicsit akkor össze zavarodtam, elvesztettem a fonalat, hogy most akkor milyet kéne venni.
Ráadásul megehezíti a dolgot az, hogy azok az alaplapok, amiket legelőszőr tárgyaltunk jelenleg nem is kaphatók az MSI -től, így jó lenne tudni, hogy a jelenleg piacon kaphatók közül melyik lenne a legjobb választás. -
Acheron
őstag
válasz
Milka 78 #88102 üzenetére
Köszönöm, nagyjából erre jutottam én is. 10k különbség lett volna a két jóárasított lap között ahol néztem, de annyit nekem nem ér a wifi.
Még vacilálok -e között és az Asus Prime X470 Pro, vagy Assrock X470 Taichi között. Utóbbi sajnos elvétve van akcióban, a másik kettőt könnyebb kifogni. De mivel komoly OC -t nem tervezek, hajlok az előbbi kettő felé. Halovány terv a majdani 3xxx Ryzen -re váltás, de szerintem ahhoz úgyis lesz új chipset - új lap. -
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- Jövedelem
- Bluetooth hangszórók
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest