Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
__Bru__
újonc
Az a helyzet állt elő, hogy ma újra kellett indítanom a modemet(routert nem) nem sokkal később arra lettem figyelmes, hogy minden webes tevékenységem normális sebességgel futott. Gyorsan csináltam egy újabb speedtestet. Most kábelen stabilan 124Mbit/sec le és 10Mbit/sec fel,wifin 20/10.
Az érthetetlen most számomra az, hogy eddig is többször újra indítottam az utóbbi egy hónapban az eszközöket és minden mást is próbáltam velük, de semmi nem változott. Most meg véletlen kellett újra indítani a modemet és így normálisabb működést mutat a router amin semmilyen beállítást nem változtattam.
Valaki erre tud esetleg valami lehetséges magyarázatot?
Továbbiakban az a kérdés, hogy a Wifi tempót, hogy szedjem gatyába?@brickm
Port hibát kizárnám így, hogy most rendes sebességet mérek kábelen.
Winboxban a válaszidőket megpróbálom még este lemérni ha lesz időm.@vjozsef
Autosensenek még utána kell olvasnom mert még nem vagyok otthon a winboxban.@feel2006
Te wifin milyen sebességeket tudsz mérni? 20Mbit/sec nekem még karcsúcskának tűnik.10dBi-s SMA csatlakozós antennáim vannak itthon. Még szerzek pár SMA csatlakozót a routerhez és az antennákat is felteszem, hátha az is segítene valamicskét.
-
__Bru__
újonc
Ez előtt egy tplink 1043nd volt a helyén. Arra csatlakozva kábelen jött kb 115Mbit/sec, wifin meg kb 80Mbit/sec.
Azt is próbáltam, hogy a tplink routerre kötöttem rá a Mikrotiket ugyan ezekkel a beállításokkal úgy kábelen átjött 100Mbit/sec a Mikrotikből. Wifin is barátibb volt a tempó.
-
__Bru__
újonc
Sziasztok!
Új vagyok még a Mikrotik eszközök témájában.
Vásároltam egy RB2011UiAS 2HnD routert. Winboxban frissítettem az eszközt majd elkezdtem beállítani. Mikor beállítottam az alap dolgokat amiket szerettem volna: VPN, stb, azt tapasztaltam, hogy iszonyat lassú lett a net. (Speedtest.net-en mérve kábelen 8-10Mbit/sec, wifin kb két méterre a routertől 3-4Mbit/sec).
Gondoltam biztos valamit elrontottam a beállításokkal. Teljesen előről kezdve reseteltem a routert. Winboxban Quick Set-ben csak átírtam a hálózat nevét és tettem rá egy jelszót (Security: WPA2, Encryption:tkip) Ezek után is így közel gyári beállítássokkal(amint írtam csak a hálózat neve és a jelszó lett módosítva) is csak 10-15Mbit/secet mérek kábelen és 8-10Mbit/sec-et wifin. Az előbb feltűntetett adatok mind letöltési sebesség, feltöltésre minden esetben kb 10Mbit/sec-et mérek kábelen és wifin egyaránt.
Akármit próbálok csinálni vele, nem tudok javítani a mért adatokon. Direktben a modemre csatlakoztatva a gépet több mint 120Mbit/sec-et mérek. Ugyan ezt a kábelt használom a router és a modem között.Mit tanácsoltok?
UPC Fiber Powerre 120-ra vagyunk előfizetve
modem: Cisco EPC3212Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -8.2 dBmV 36.8 dB
Channel 2: -8.1 dBmV 37.1 dB
Channel 3: -8.1 dBmV 37.2 dB
Channel 4: -8.2 dBmV 37.0 dB
Channel 5: -8.3 dBmV 36.9 dB
Channel 6: -7.6 dBmV 36.7 dB
Channel 7: -7.8 dBmV 36.7 dB
Channel 8: -8.0 dBmV 36.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 49.7 dBmV
Channel 2: 48.7 dBmV
Channel 3: 50.2 dBmV
Channel 4: 49.9 dBmVElőre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen házat vegyek?
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Gyúrósok ide!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold