- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukcsimre
csendes tag
válasz
DanielK #7546 üzenetére
Nason engedélyezve van a 1194-es port.
A VPN portom eredetileg így néz ki:
4 ;;; VPN
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.5.10 to-ports=1194
protocol=udp in-interface=pppoe-out1 dst-port=11194 log=no log-prefix=""És az open vpn configban is 11194 van megadva. Csak pont próbálkoztam össze-vissza, és valszeg nem az eredetit másoltam be.
@bambano ha tcp-re váltok (routeren és nason is), akkor sincs változás
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok
A jó múltkori távoli elérés problémát sikerült megoldani a segítségetekkel, amiért hálás köszi.
Viszont sokatok tanácsára úgy döntöttem, hogy akkor a biztonság kedvéért inkább legyen VPN.e90lci tanácsára Open VPN mellett tettem le a voksom. A következő problémával szembesülök:
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_50485-50485.html
Mint kiderült helyi hálózatból, a routert kihagyva a buliból, működik a VPN. Szóval valami router config baj van, de ez már magas nékem.
Ezek az élő port forwardingok jelenleg:
1 ;;; 80-as port
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.5.10 to-ports=80
protocol=tcp in-interface=pppoe-out1 log=no log-prefix=""2 chain=srcnat action=masquerade out-interface=pppoe-out1 log=no
log-prefix=""4 ;;; VPN
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.5.10 to-ports=1194
protocol=udp in-interface=pppoe-out1 log=no log-prefix=""Valami hiányzik... Azt egyébként látom, hogy az 1194-es porton van mozgás, ha próbálok csatlakozni.
-
lukcsimre
csendes tag
Köszi mindenkinek. Akkor este leülök, aztán újra az egész.
-
lukcsimre
csendes tag
Sziasztok
Mikrotik hex s-em van és hAP minit használok hozzá. Digi 500as netem van.
Nem mondom, hogy értek hozzá, de eddig leírások alapján mindent be tudtam állítani, amit szerettem volna, tökéletesen működik itthon a LAN/WLAN.
Viszont Synology NAS-om sehogy sem tudom elérni külső címről. Belsőről persze igen.
NAS-on DDNS beállítva, No-IP-t használok. Lenne lehetőség NAS-on konfigurálni a routert, a port forwardingot is megcsinálná magának, viszont valamiért a Mikrotik nincs a listájában a Synologynak, így kézzel kéne megtennem.
Jelenleg az Ethernet 5-ös portra van dugva a NAS, 192.168.5.10 IP-t adtam neki, alapértelmezetten az 5000-es porton.
Mikrotiken IP/Firewall/NAT alatt létrehoztam egy új rulet(?):
chain=dstnat, protocol=tcp, In.Interface=pppoe-out1(ez a wan portom), Action=dst-nat, To Address=192.168.5.10, To ports=5000De nem történik semmi. Ha a No-IP-s hostnamen keresztül próbálom elérni a NAS-t, simán a router configjába dob.
Mit rontok el? Vagy mit hagyok ki? NAS-on egyelőre ki van lőve a Firewall.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged